Дребен ремонт..

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

триногата
Аватар

Дребен ремонт..

Мнение от Andronoff » 27 Май 2010, 20:45

Умирам да я карам тая кола, умирам да я направя как си трябва, а още съм до никъде..
Чета чуждите форуми, гледам хората какви неща правят и как ги правят и направо ми иде да грабна отвертката и да я почвам.
Окачването си го поръчах и платих в началото на годината, пристигна миналата седмица.
Сложих м52б28, текна ми радиатора на парното. Байпасирахме го.
Отидох на събора с нея, карам я за пръв път с тоя мотор, ама си знам, че не трябва да загрява толкоз.
Давам газ - стрелката нагоре, пусна газта - пада.
Виско нямам, с ел перка съм, която беше нон стоп включена.
От събора отидохме в Димитровград, а когато реших да се прибирам - тръгна да загрява и перката не работи.
Обадих се на димитровградчани, дойдоха, сипахме 10+ литра вода :shock: , обезвъздушихме, зацепихме перката постоянно, прибрах се и от тогава не съм я карал.
Припалих я тия дни - гледам пуши яко бяло отзад, значи или гарнитура или по-зле.
Купих си климатик, понеже така или иначе трябваше да разглобя таблото, поне да я климатизирам, ама сега пък нямам време изобщо, а и за пръв път правя нещо по е30.
Тая вечер свалих таблото - мъки големи, как ще го събирам нямам идея.
Остана да измъкна кутията на парното, ама двигателя ми пречи да развия една бурма.
Яд ме е, че не го направих като нямаше нищо в коша.
Яд ме е, че водният ми радиатор е някво чисто ново китайче, дето ми струваше 240 лева, а се оказа, че е пълен шит, щото било с обли тръбички.
Яд ме е, че докато тая е в бокса, трябва да карам кабриото, което хич не го имам за евридейка.
Трябваха ми нови части за климатика, изрових им номерата, попитах - ще ми струват 300 лева.
Отделно водна помпа 70, гарнитура 40, нов радиатор нямам идея колко пари, виско с перка, термостат..
Да не говорим, че ми трябват спирачки.. Харесах си от 300мм.де комплект на скромната цена от 1900 евро.
Бронята ми пък е без въздуховоди, гледах някви китове за охлаждане - 2 маркуча, 4 скоби и 2 планки - 250-300$
Не трябваше да бързам за събора с тая кола, трябваше да си дойда с палатката, а тая да си я изпипам и сега да не се нервя.
Тая кола до момента ми струва маса пари, а е неизползваема.
И най-много ме е страх да не съм пукнал глава или блок, дано е само гарнитура, че..
Все съм искал хубаво е30, все още искам, ама докато се кача да я карам, ще мине време, а когато най-накрая тръгне, нещо пак ще се счупи.
Та в тоя ред на мисли - колко пари трябва да даде човек за е30, ако иска да се качи и да го подкара, с ясната мисъл, че скоро нищо няма да му се счупи? Възможно ли е изобщо?
А и някой ако знае как да се оттърва от EWS-а да казва, щото ей ся като разглобявах таблото го намерих търкалящ се заедно с компютъра в оная пластмаса над жабката... А и имам само 1 ключ.
Също приемам идеи за кво може още да се смени/направи докато колата е без табло.
То се е видяло, че скоро няма да я подкарам..
А и също ме е яд, че си купих е30 кабрио, което в момента ползвам за евридейка.
За тия пари щях да си купя е36 и да не ми дреме за него..
Мераклия съм, ама се отчайвам..
Тия дни ще гледам да си купя фотоапарат, че моя предаде богу дух.
Да взема някоя снимка да щракна, че поне идеи и съвети да давате.
Ай със здраве :roll:
Последна промяна Andronoff на 08 Мар 2011, 22:09, променена общо 1 път
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Re: Да се смея ли, да плача ли..?

Мнение от ///ivanE30 » 27 Май 2010, 21:01

bedrock city racing

Аватар

Мнение от batatanas » 27 Май 2010, 21:08

Не знам колко пари си дал досега, ама с доста неща си изкраперясал. А слраперията не прощава при Е30, особено при проект.
За спирачките пиши едно ЛС, та да спестиш едно 1000-1200 евро, че ми дожаля кат ти четох поста.
За другото, ако решиш - пак на ЛС, че тука много риячи има, дет ще почнат да разпъват километрични локуми.
Ай, успех. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 27 Май 2010, 21:32

Ще оправиш колега, стискам палци. Не се отказвай лека полека ще се стегне и ще те радва отново. :yes:
My E30
Изображение

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 27 Май 2010, 21:47

е споко бе колега :) то ако се отказваме при всяка трудност....
що си мислиш че голфовете и астрите не се развалят... :lol: :mhihi:
цялата работа е щот си го претрупал за събора....
за да стане едно нещо както трябва .... трябва да се направи бавно с много мисъл и за съжаление с много пари....
като цяло повечето е30-каджий са възпрепятствани именно от последното условие...
има един лаф с пари всеки може....
така че споко и не се отчайвай.... винаги има и такива моменти в които ти писва на х.я и си готов да загърбиш всичко, но на другия ден като се събудиш и едно от първите неща за които се сещаш с усмивка на уста е именно че си горд собственик на е30 :yes:
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 27 Май 2010, 22:03

Аз ентусиазма си го имам, не си мисля за астри и голфове, разочаровам се, щото не мога да я карам, а искам!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 27 Май 2010, 22:41

Колега - нормално е на тези години да се обаждат някои неща, които не си и предполагал, че може да се счупят... ако искаш да няма такива изненади ще трябва да смениш всичко с ново и пак НЕ Е гаранция, че няма да се прецака нещо ... но при насаждане на мотор е добре преди да се "тикне" в коша да се обслужи всичко, аз така направих с моя м42 и съм много доволен, повече от година си го карах без нищо да се обади докато не дойде момента да се обади купето и така :mhihi:

Успех, не се отчайвай... просто трябва бавно и да се изпипват нещата, да не се претупват... въпреки че всички малко или много ги претупваме от нетърпение да подкараме отново така желаното Е30 :bowdown:

Успех!
:yes:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Май 2010, 22:53

прати ми компа ти и ще го махна евс-а :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 30 Май 2010, 21:42

абре пичага строшил съм 2 30-ки нестава нищо и от 2-те карам друга в момента която не е моя а колко като пари съм набил по тоя модел на бмв няма да казвам случват ми се постоянно гореспоменатите неща-ОБАЧЕ за миг не съм помислил да се откажа от тоя модел тамън се бех научил да пиша когато си казах че като порасна и аз "ше си купя бмв 318" ,е не беше 318 ама няма значение за нито един миг оттогава до сега не съм си и помислял да се отказвам от тоя модел на бмв,вдигай главата и смело напред и не си само ти карък да знаеш
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 30 Май 2010, 23:52

с нея зле, без нея зле .. в общи линии май става като хората ако му дойде времето :confused:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 31 Май 2010, 10:50

Дайте идеи докато е изкормен интериорът кво мога да направя.
Аз се сещам за централно, ел стъкла, аларма, нови говорители, акумулатор в багажника..
Друго нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 31 Май 2010, 11:00

Шумоизолация, музика, подгряване ключалка, може да си изпереш и мокета :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 31 Май 2010, 13:57

добре е ,че поне не трябва да търсиш части екзотики ,че става грозо и кърваво :mhihi:
успех
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 31 Май 2010, 14:15

дефинирай екзотики

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 31 Май 2010, 15:16

еми вариянт е всичко дето си го изкормил да не го връщаш обратно :mhihi: или поне тия неща дет озависи да върви колата от тях хехе :)
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Следваща

Назад към E30