монтаж на CCFL Angel Eyes...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

монтаж на CCFL Angel Eyes...

Мнение от Rumburak » 11 Сеп 2008, 23:18

тъй като във форума не намерих видео, а само обяснявано с думи,... ето няколко линка,които може би ще са юзфул на колегите които ще слагат ccfl(Cold Cathode Fluorescent Lamps) angel eyes:

http://www.youtube.com/watch?v=8iEXS9C4oK8 - демонтаж на фаровете
http://www.youtube.com/watch?v=IkHZV5X3GIE - демонтаж на стъклото от фара за късите
http://www.youtube.com/watch?v=B92GK7HCbDI - демонтаж на стъклото от фара за дългите
http://www.youtube.com/watch?v=aUIxM91zFfo - монтаж на самите очички
Аз свалих със сто мъки :banghead: стъклото на първия фар на късите, без да го счупя, но със загряване с пистолет с горещ въздух:!: ;) .... след това мъчение реших чрез чичко гугъл и леля ютуб да потърся... и ..евала на колегите с дръпнатите очи , че са направили клипове :bowdown: :clap:, НО пък нямам микровълнова:evil: , тъй че продължавам с духалката.
Единственото, което ме притеснява е нагаждането на рефлектора за фара на късите...как ще го режа не знам...също металните пластини за красота дето са около стъклото се чудя дали да не ги изшкуря и да ги боядисам черни... :roll:
Съвети:?::?::?:
П.П.: за желаещите да си правят хоум мейд "блек Хелла":
http://www.youtube.com/watch?v=GS-jyLGwWHs
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Rumburak » 13 Сеп 2008, 12:47

Колеги да знаете :arrow: цаката е да се сложи пистолета с горещия въздух на около 600 градуса(постепенно увеличавайте температурата:!:)
и яко равномерно и бавно да се нагрее от всички страни стъклото, така че да не може да го пипнете(да пари демек).
Преди това е хубаво да се махне с макетно ножче и отвертка лепилото отстрани на стъклото(само при късите става това -> при дългите няма как много да се махне,че е тясно).
После с отвертката внимателно и с не много големи напъни се повдига в жлебчетата(при късите са 3 или 4 такива, при дългите само 2) и хоп :arrow: имаме си махнато стъкло без да е счупено:!: :roll: :lol: :D :lalala: :ok:
Изображение
Дилян Пенчев написа:

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 13 Сеп 2008, 15:46

ами аз в мойта фурна ако знайш колко фарове съм отлепил,цаката също е да се нагрява равномерно целия фар,затова и с фурната става по лесно,просто треа си по бърз като ги извадиш за да не се охладят прекалено,пък си пистолета докато нагрееш от едната страна от другата изстива и слагаш отверката напъваш и пукк... :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Rumburak » 13 Сеп 2008, 15:48

та... освен да опиша с какво се занамавах досега и кое как го направих..:
:lol: :roll: :twisted:
1.Махнах металните лайсни(ушким за красота били само)
със лайсни: Изображение
без лайсни: Изображение
2.С помощта на това:
Изображение
се стигна до това:
Изображение
3.С помощта на ножовка и флекс(видях, че с ножовката е тегаво) изрязох рефлекторите на късите,така че да може да хлътнат навътре във тялото на фара :arrow: ЗА ДА ОСТАНЕ МЯСТО за ангелското оче да застане между стъклото и рефлектора(уви не ги снимах, но ги направих като пича във клипчето, към което дадох линк по-горе, също по-горе в точка 2, втората снимка може да се види как са влезли).
Като също с червено тук: Изображение
е показано какво още трябва да се изреже от рефлекторите, за да влезе лупата във фара после.
4.Залепих със силикона рефлекторите за тялото(пластмасата)на фара на късите -> пак нямам снимка, но предполагам ясно Ви е, :) ;)
5.Реших, че ще използвам лепенките(пишеше 3М Изображение на тях и се зарадвах :lol:) от комплекта на ccfl очичките за самото им монтиране върху рефлекторите, а НЕ със силикон, за да не омажа ситуацията вътре във фаровете и ето ги сложени вече: Изображение
Силикона го използвах естествено обилно за слагането на стъклото :roll:
6.Затиснах ги с помощта на обърнатите лайсни и малко стиропор и фибран+ 2 тухли и 2 камъка... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Изображение

Изображение
7. ту би кънтинюед... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :ahah:
Последна промяна Rumburak на 14 Сеп 2008, 18:16, променена общо 3 пъти
Изображение
Дилян Пенчев написа:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumburak » 13 Сеп 2008, 16:06

KIM написа:ами аз в мойта фурна ако знайш колко фарове съм отлепил,цаката също е да се нагрява равномерно целия фар,затова и с фурната става по лесно,просто треа си по бърз като ги извадиш за да не се охладят прекалено,пък си пистолета докато нагрееш от едната страна от другата изстива и слагаш отверката напъваш и пукк... :)

съгласен съм, просто нямам фурна, :roll: ;)
Изображение
Дилян Пенчев написа:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 13 Сеп 2008, 16:29

С пистолета е по-цивилизовано :mhihi: но и с фурна става :mhihi:

При мен крайният резултат на късите беше това: Изображение Изображение Изображение

Ползвах пръчки за завеси от Бриколаж и служебни диоди + резистори. Обаче колегата, който ми ги върза сложи по-голям резистор уж да светели по-дълго да не горят и не светят много ярко, но мисля че станаха. Сега остава и на дългите :mhihi:

п.п.: Забравих да кажа, че имам къси стъкла за фарове без лупа и за такива с :mhihi:
:yes:

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 13 Сеп 2008, 19:45

porostorm написа:С пистолета е по-цивилизовано :mhihi: но и с фурна става :mhihi:

Ползвах пръчки за завеси от Бриколаж и служебни диоди + резистори. Обаче колегата, който ми ги върза сложи по-голям резистор уж да светели по-дълго да не горят и не светят много ярко, но мисля че станаха. Сега остава и на дългите :mhihi:

п.п.: Забравих да кажа, че имам къси стъкла за фарове без лупа и за такива с :mhihi:

Абе я ела да ти дам едни истински :mhihi: що си играш на "майстор вкъщи" :mhihi:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 13 Сеп 2008, 20:39

просто жестоко :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 13 Сеп 2008, 22:19

Alexbmw написа:
porostorm написа:С пистолета е по-цивилизовано :mhihi: но и с фурна става :mhihi:

Абе я ела да ти дам едни истински :mhihi: що си играш на "майстор вкъщи" :mhihi:
Дочух, че на е30-ки нещеш да слагаш :mhihi:
Юзър написа:просто жестоко :mhihi:
:mhihi: тюнинг
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от Rumburak » 14 Сеп 2008, 18:20

porostorm написа:Дочух, че на е30-ки нещеш да слагаш :mhihi:

вярно е:!: ;) :), но то нормално... бая занимавка си е :arrow: аз три дена по няколко часа всеки ден слагах моите :mhihi: (пък са си фабрични, а не хоум мейд)

Rumburak написа:.......
7. ту би кънтинюед... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :ahah:

да се похваля, че сложих очичките и сега е суууупер :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: , само че има един проблем... по някой път не запалват някои от тях нацяло и светят слабо... мисля, че е заради зумера на фаровете(дето ако ги забравя и пищи...) като се вклщючи той да пищи силно и си светват... иначе понеже някой път въпросния зумер много слабо пищи и в такива моменти свети слабо някое от очите...:?:.. някой кондензатор или резистор скапан по схемата на зумера ли ще да е проблема:?: :help:
Последна промяна Rumburak на 14 Фев 2011, 22:31, променена общо 1 път
Изображение
Дилян Пенчев написа:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 15 Сеп 2008, 17:50

Защо ми се триие п0люцията :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumburak » 15 Сеп 2008, 21:32

бонго написа:Защо ми се триие п0люцията :mhihi:

само знам, че днес, на вторият ден откакто съм с ангелските очички...:arrow: левите изгоряха, :bcry: :banghead: :ranting: :wtf: :cry: :cry: :cry: :drinking: :drinking: :drinking:
инвертора се е подул и прецакал, ебаси каръка, :( -> пред очите ми изгаснаха, веднага отбих на аварийки...отварям аз...яко загряла черната гад(инвертора дето ги захранва) и повече и не светнаха....мерих с мултицет -> преди инвертора има 12волта, след него няма :ranting: :maad: :censored: :banghead: :evil: :comp:
Последна промяна Rumburak на 18 Сеп 2008, 18:24, променена общо 2 пъти
Изображение
Дилян Пенчев написа:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 16 Сеп 2008, 11:29

На ти ся тюнинг пиле :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumburak » 16 Сеп 2008, 22:42

бонго написа:На ти ся тюнинг пиле :mhihi:

то пък тва ако е тюнинг...нито съм тръгнал да слагам селски прагове,нито разни сини пръскалки за чистачки.., тъй че :arrow: nicht tunning :!: :evil:
купих си днес хубави елементи и ще си направя по един стабилизатор за 12волта(понеже явно дига над 13,2волта колкото е максимума за входа на инвертора), който ще сложа преди инверторите(трафчетата) на ангелските очи... и чакам да си купя ново инверторче :roll: :arrow:
П.П.:
http://store.picbg.net/thumb/EE/F1/898e22be92f2eef1.bmp
това е схемата, ще използвам ТЕСЛА МА7812 стабилизатор, някой ако може да даде съвет ако бъркам нещо някъде...:?: :uups: :roll: :help: :arrow:
Последна промяна Rumburak на 14 Фев 2011, 22:32, променена общо 1 път
Изображение
Дилян Пенчев написа:

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Rumburak » 20 Сеп 2008, 19:06

:nono: :no: Няма да стане със стабилизатор :arrow: стабилизатора действа ако на входа му има примерно 16 или 17 волта, та ги прави на изхода около 12 волта.. :( :bcry: , сложих стаб-р и очите не палят почти... :banghead: светят мн. слабо, щото към инвертора отиват около 11,8 волта и инвертора явно не работи както трябва :maad: :cry: :puke: не мога да разбера от кво горят тия скапани :censored: китайски инвертори :ranting: ...загряват много ли..
:confused: Пък то като гледам никой тук не ще да ми помогне :++ със съвет ...:gives:
На никой ли не му се е случила мойта случка:?::?::?::?::?: :shock:
Последна промяна Rumburak на 20 Сеп 2008, 19:13, променена общо 1 път
Изображение
Дилян Пенчев написа:

Следваща

Назад към E30