Моторче на парно
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Моторче на парно
Здравейте колеги
От доста време не съм ви писал, пдниже не съм имал проблеми с Е30-ката. Но нещеш ли днес се връщам от автогарата и както си работи парното на 3( вътре ЖЕГА) изведнъж намаля, после се усили за момент и спря да върти
. Като се прибрах го погледнах, смазах малко там втулките и другите боклуци и започна да работи добре само на 2-ра и 3-та степен, а на първа шуми и трака. Та въпросите са ми следните : 1. От какво може да е станало това нещо( да стърже и да затяга) и 2. Как да го смъкна това моторче ( ако може с подробно обяснение) . Благодаря предварително!!! 

Абе със съгурност не ми опира в капака, защото проверих, ама вече седмица се ровя и не мога да ги намеря тея теми. Или аз съм кьорав или просто вече ги няма...Brani написа:относно стърженето или допира перката в капака на вентилатора или са втулките.за свалянето имаше подобни теми във форума само ги потърси

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
:)
колега аз имах почти същия проблем.
Мисля че мога да ти помогна с малко инфо, ако горния линк дето бе даден не ти е свършил работа.
От вътенето на ротора се получава нагар и министружки или нещо от сорта и почва да зацепва моторчето и накрая спира да върти.Мойто скърцаше на 2ра и 3-та степени и като включех на 4-та и се оправяше докато най-накрая една сутрин останах с рокерията и шапката да карам..
разклестих го с един познат и се оказа, че той имал познат дето го оправи за 30-тина лева(втулките също бяха проблемни)
Ако не можеш да се справиш -> мога да ти дам тел на човека

Мисля че мога да ти помогна с малко инфо, ако горния линк дето бе даден не ти е свършил работа.
От вътенето на ротора се получава нагар и министружки или нещо от сорта и почва да зацепва моторчето и накрая спира да върти.Мойто скърцаше на 2ра и 3-та степени и като включех на 4-та и се оправяше докато най-накрая една сутрин останах с рокерията и шапката да карам..

разклестих го с един познат и се оказа, че той имал познат дето го оправи за 30-тина лева(втулките също бяха проблемни)
Ако не можеш да се справиш -> мога да ти дам тел на човека

- Новини
-
Re: :)
Rumburak написа:
Ако не можеш да се справиш -> мога да ти дам тел на човека![]()
Това цена заедно с втулките ли?
Винаги съм се чудил, това чудо не може ли да се оправи собственоръчно...
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Аз стария го разкостих тотално и му ..ах мамата. Ама при мен положението беше трагично - разбити "втулки" и ротора се беше поизпилил
, та свиреше неимоверно. А тия "втулки" не са баш втулки, поне при мене. Някаква много странна ламарина идват. И са капсуловани, едвам ги разколачих. Честно казано, нищо не постигнах, само гарантирах, че тоя вентилатор никога повече няма да работи.

porostorm написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=26908&highlight=%EC%EE%F2%EE%F0%F7%E5
Благодаря... определено темата ми помогна предостатъчно

logout написа:Аз стария го разкостих тотално и му ..ах мамата. Ама при мен положението беше трагично - разбити "втулки" и ротора се беше поизпилил muhihihihi , та свиреше неимоверно. А тия "втулки" не са баш втулки, поне при мене. Някаква много странна ламарина идват. И са капсуловани, едвам ги разколачих. Честно казано, нищо не постигнах, само гарантирах, че тоя вентилатор никога повече няма да работи.
Хахах... добре си се справил иначе.. да не си помислиш. Голяма гаранция си дал

Rumburak написа:колега аз имах почти същия проблем.
От вътенето на ротора се получава нагар и министружки или нещо от сорта и почва да зацепва моторчето и накрая спира да върти.Мойто скърцаше на 2ра и 3-та степени и като включех на 4-та и се оправяше докато най-накрая една сутрин останах с рокерията и шапката да карам.. Rolling Eyes ГРРРР!!!
Ако не можеш да се справиш -> мога да ти дам тел на човека Wink Arrow
Мерси за предложението, но аз все пак го измъкнах това чудо от мястото му, и с един познат стругар направо му е*ахме ма*ката. И се оказа, че тея уж като втулки ли какво са, направо са изядени, абе оснала една част, тънка колкото човешки косъм и вътре всички в тея стружки, където ти каза и пълна мизерия. Та направихме нови "втулки" ( той ми каза какво е това, ама аз забравих

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО МИ ОКАЗАХА СЪДЕЙСТВИЕ И НЕ МЕ ПРЕНЕБРЕГНАХА!!!
Все пак всеки се учи, докато е жив

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
!!Asen_X написа:Rumburak написа:
да, заедно с тях беше цената..ама то с отстъпка като за мен се оказа.

иначе собственоръчно...незнам,ако имаш нужните машини и материали - да може да се оправи.

intenZive написа:но ефекта е убийствен. По тихо не съм го чувал това парно да работи. Абе направо пускаш на трета степен, а звукът, който идва в купето е все едно, че си го пуснал на първа.
и при мен ефекта беше -> доста по-тихо и ефективно парно

Иначе - радвам се, че с колегите успяхме да ти помогнем с някой друг съвет...

мисля, че мод-овете могат за затварят темата!

Rumburak написа:!!Asen_X написа:Rumburak написа:
да, заедно с тях беше цената..ама то с отстъпка като за мен се оказа.![]()
иначе собственоръчно...незнам,ако имаш нужните машини и материали - да може да се оправи.
intenZive написа:но ефекта е убийствен. По тихо не съм го чувал това парно да работи. Абе направо пускаш на трета степен, а звукът, който идва в купето е все едно, че си го пуснал на първа.
и при мен ефекта беше -> доста по-тихо и ефективно парно![]()
Иначе - радвам се, че с колегите успяхме да ти помогнем с някой друг съвет...![]()
![]()
мисля, че мод-овете могат за затварят темата!
Дам определено и аз се радвам... едно голямо БЛАГОДАРЯ още въднъж за помоща и LOCK на темата

12 мнения
• Страница 1 от 1