Гласови команди

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Гласови команди

Мнение от stoni » 05 Апр 2008, 22:57

Те това не знам как се активира и тва е про4етох три пьти упьтването и не мога да го подкарам,имам коп4е на волана но нямам до лоста ,като го натисна ми казва "не ви разбирам",не знам как да вьведа командите ,ако някой знае да ме светне :help:

Потребител
Аватар

Мнение от nekezki » 06 Апр 2008, 10:25

При мен работят нормално и разпознават всичко,ама аз имам и до idrive бутон за гласови команди....иначе не съм сигурен че има настройки.Като настройки имам само смяна на гласа(мъж,жена)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 06 Апр 2008, 18:33

nekezki написа:При мен работят нормално и разпознават всичко,ама аз имам и до idrive бутон за гласови команди....иначе не съм сигурен че има настройки.Като настройки имам само смяна на гласа(мъж,жена)
трябва да има настройки на мене проблема ми е 4е не мога да намеря как да вляза за да задам командите :(

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Апр 2008, 18:58

кви са тия настройки бе хора..!? мойто няма такива работи-натискам на волана копчето,то изпиуква и чака да му река нещо. само смених от немски на английски да шпрехи каката...!! я разкажете малко певече за тия работи,че може и да съм пропуснал некоя екстра...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 06 Апр 2008, 19:20

SKISA написа:кви са тия настройки бе хора..!? мойто няма такива работи-натискам на волана копчето,то изпиуква и чака да му река нещо. само смених от немски на английски да шпрехи каката...!! я разкажете малко певече за тия работи,че може и да съм пропуснал некоя екстра...
кви настрйки бе колега аз не знам как да го пусна ти питаш за информация :mhihi: натискам коп4ето и после какво казвам????( мойта е на испански), това зададено ли е или аз трябва да го задам????не знам принципа как действа :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radito1 » 06 Апр 2008, 21:23

работи си сичко супер само мини на англииски да ти е по лесно

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 06 Апр 2008, 21:23

Колеги гласовите функции ако ги има колата след натискане на бутона
се чува едно пиукване и колата очаква командата - примерно Call Ivan
в този момент колате се свързва с телефона през Блутут-а претърсва
контакт листата и набира Иван (доста добре работи, чак се изненадвам)
Ако искаш да пуснеш ЦД-то - Play CD и т.н.
Командите са максимално близки до нормалните фрази които ползваме.
Ако след натискане на бутона от волана няма звукова индикация просто
нямате инсталирана тази екстра в колата. Примерно при мен в Е60-ката
имам копче на волана, но няма до iDrive бутона и в колата нямам гласови
функции. В Е92-ката имам тази екстра - до момента освен да ми набира
по телефона за друго не съм я ползвал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radito1 » 06 Апр 2008, 21:26

при мен си работи супер и е много удобно.казваш CD И ТРАГВА БЕ . КАЗВАШ РАДИО И ПАК СТАВА . ГОТИНО Е !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 06 Апр 2008, 21:54

rosen.kolarov написа:Колеги гласовите функции ако ги има колата след натискане на бутона
се чува едно пиукване и колата очаква командата - примерно Call Ivan
в този момент колате се свързва с телефона през Блутут-а претърсва
контакт листата и набира Иван (доста добре работи, чак се изненадвам)
Командите са максимално близки до нормалните фрази които ползваме.
Ако след натискане на бутона от волана няма звукова индикация просто
нямате инсталирана тази екстра в колата. Примерно при мен в Е60-ката
имам копче на волана, но няма до iDrive бутона и в колата нямам гласови
функции. В Е92-ката имам тази екстра - до момента освен да ми набира
по телефона за друго не съм я ползвал.
има някькьв звук аз казвам нещо и вика не те разбирам ,казвам МЕНЮ вика кажи номер казвам цифри оная го повтаря след мен и после вика "изтрий,преправи, или изклю4и " и до там а как запамети едно име днес на обяд не разбрах :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от SPaRcCo » 24 Апр 2008, 22:58

аз пак имам друк проблем немога да си сменя езика седи си на немски и това е :) цялата книга сам прочел и нищо това е на БМВ Е66 ако някои слочаино може да помогне моля да ми пише на скаипа предварително благодаря

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 20:09

сменянето става с помяна на софтуера!! само в камор! аз така минах от шпрехене на инглиш ,ма така и не съм я ползвал тая екстра,въпреки че работи...! не помня кво трябва да и кажа на каката. а ничае те командите не с езапаметяват-те са си вкарани в програмата-има ги в инструкцията.

Потребител
Аватар

Мнение от SPaRcCo » 26 Апр 2008, 21:44

това е добре ама аз имам софтоер вече качен на английски трябва да има и нещо друго което на теб може би са ти направили там ако някои знае какво е то ще му бада задалжен ако сподели :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Май 2009, 8:41

SKISA написа:натискам на волана копчето,то изпиуква и чака да му река нещо. само смених от немски на английски да шпрехи каката

rosen.kolarov написа:Колеги гласовите функции ако ги има колата след натискане на бутона
се чува едно пиукване и колата очаква командата
...

И аз смених софтуера и вече ми говори на английски. Като натисна копчето изпиуква и чака да му кажа нещо.

radito1 написа:при мен си работи супер и е много удобно.казваш CD И ТРАГВА БЕ . КАЗВАШ РАДИО И ПАК СТАВА . ГОТИНО Е !!!!

С това обаче не мога да се похваля :evil: Думичка не разбира от това, което казвам, дори нещо елементарно като "CD" :kuku: Един ден ми падна пердето и за 5-10 минути казах около 100-ина пъти "CD" като си променях гласа, мястото в колата и т.н. и НИЩО (т.е. гласът най-любезно ме информира, че нищо не е разбрал и ме подканя да повторя) :evil: :evil: :evil:

Искам да отбележа, че не става дума за набиране на номер от телефона, а за елементарни гласови команди! Някой имал ли е подобен проблем? :help:

Потребител
Аватар

Мнение от nekezki » 27 Май 2009, 9:20

При мен няма проблем с лесните команди- CD;Radio;Klima;Info дори и името на станцията познава-Radio nova;Radio Atlantik.Но немога да му дам команда на кой да набере телефона

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Май 2009, 9:24

аз не знам за какво копче говорите до и-драйва! аз имам само на волана и само от там си се задейства.
са си разпечатах командите и ше се опитам да ги науча ,ма засега тая екстра я пропускам....

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series