Видеонаблюдение за дома
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Видеонаблюдение за дома
Здравейте колеги, мисля да слагам видеонаблюдение с цел охрана на дома и гаража си, очаквам да прочета изпитани варианти от хора, които са минали по този път.
Апартамента е на последен етаж(мансарда) с тераса във формата на Г-общо 40кв, там съм прекарал три кабела(единия е резерва, за съжаление-коаксиал, прочетох, че IP са новите технологии) на входната врата има един кабел и на стълбите-около 10м още един, за да “покрива” този на входната врата и обратно.
Единственото на което държа да са малки и качествени камерите+тих ДВР без големи вентилатори и ревизиране през 2 години.
Гаража е на 8 етажа надолу и има пряка видимост на около 30м от друг мой имот с разположен рутер в същия край.
Апартамента е на последен етаж(мансарда) с тераса във формата на Г-общо 40кв, там съм прекарал три кабела(единия е резерва, за съжаление-коаксиал, прочетох, че IP са новите технологии) на входната врата има един кабел и на стълбите-около 10м още един, за да “покрива” този на входната врата и обратно.
Единственото на което държа да са малки и качествени камерите+тих ДВР без големи вентилатори и ревизиране през 2 години.
Гаража е на 8 етажа надолу и има пряка видимост на около 30м от друг мой имот с разположен рутер в същия край.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Видеонаблюдение за дома
Мислил ли си за СОТ фирма ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Твърдо не.
Здравей, правилните хора са близко до теб
http://www.andi-bg.com/
Работил съм доста с тях и наистина знаят какво правят, отиваш на място казваш какво имаш и как искаш да бъде охранявано и те ще ти го направят по най-добрия начин.

Работил съм доста с тях и наистина знаят какво правят, отиваш на място казваш какво имаш и как искаш да бъде охранявано и те ще ти го направят по най-добрия начин.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
don_gori написа:Здравей, правилните хора са близко до теб![]()
Ако държиш външни хора да са запознати с охранителната ти система е чудесен вариант

Най-добрият начин е този, при който само ти си наясно кое как работи. Останалото само плаши гаргите и си мислиш, че нещо си направил

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Видеонаблюдение за дома
Филмирате се излишно, аз не знам човек който монтира охр.системи да им пакости, колегата с монтажа , ако искаш пиши на лични да ти дам координатаи на изпитани хора монтирали видеонаблюдение в редица държавни учреждения и министерства.
Няма вече BMW
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Venelin1111 написа:Мислил ли си за СОТ фирма ?
Основателен въпрос, но за съжаление и отговора е правилния. За каква охрана с видеонаблюдение изобщо става въпрос. Виждаш на перфектен запис, как някой с качулка ти тараши къщата или краде колата. И какво от това? Пускаш клипче, как са те ограбили. Или успяваш да отидеш при него и какво го правиш? Убиваш го, режеш на части и копаеш...? Или той умира от срам, че си го хванал.
Щом го правиш с цел охрана, при това това самостоятелна, има системи, които пречат на престъпника по един или друг начин да си върши работата- мисля, че трябва да тръгнеш в тази посока. За мен видеонаблюдението изглежда доста атрактивно, но е безсмислено, ако се прави с цел сигурност, в който обекта и субекта е един и същ.
In_Memoriam написа:
Ако държиш външни хора да са запознати с охранителната ти система е чудесен вариант![]()
Най-добрият начин е този, при който само ти си наясно кое как работи. Останалото само плаши гаргите и си мислиш, че нещо си направил
Тази фирма е направила доста големи и отговорни обекти, преди няма и седмица пускахме с тях един завод за пелети да не казвам на кой

Отделно като искаш толкова да се покриеш надали ще попиташ във форума как се прави

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Щом го правиш с цел охрана, при това това самостоятелна, има системи, които пречат на престъпника по един или друг начин да си върши работата- мисля, че трябва да тръгнеш в тази посока. За мен видеонаблюдението изглежда доста атрактивно, но е безсмислено, ако се прави с цел сигурност, в който обекта и субекта е един и същ.
Точно. Една врата с RFID или биометричен достъп или и двете + акумулатор + стабилен дроп-болт и отказваш 99% от кандидат апашите. С камери, особено хубави външни караш всеки да си мисли "абе тоя щом е сложил такива хубави/скъпи камери, значи със сигурност крие нещо и си заслужава да го думнем". По-добрия вариант за мен е вътрешни камери, задължително скрити, със скрит монтаж или с wifi, с добър IR, в смисъл да дават кристална картина при 0 лукса. DVR/NVR-a също на възможно най-скрито място и по възможност с репликиране в реално време в клауд или просто втора физическа локация.
Като марки, ако намериш отнякъде FLIR са много добри, иначе на българския пазар най-разпространени са dahua и hikvision. Като фирма - сектрон, поне преди време предлагаха доста марки и модели и по принцип всичко необходимо да си сглобиш еднa системка.
- barbaron
- Потребител
-
- Кара: E70 , E83
- Мечтае да кара: E34 M5
- Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d
С DVR идва бая по-скъпо.
Моя съвет е да погледнеш Zoneminder. Безплатно е. Може да го инсталираш на някой Raspberry Pi за да е лесно да се захрани с UPS и да се справя с до 8 камери. Слагаш му SIM модул да ти праща SMS-и, харесваш си каквито ти е кеф IP камери и си готов.
Моя съвет е да погледнеш Zoneminder. Безплатно е. Може да го инсталираш на някой Raspberry Pi за да е лесно да се захрани с UPS и да се справя с до 8 камери. Слагаш му SIM модул да ти праща SMS-и, харесваш си каквито ти е кеф IP камери и си готов.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз също подкрепям идеята със затрудняването на крадците. Това много отказва. Вратата вкъщи е по-трудна за отваряне, с две ключалки. По-трудна, невъзможни няма. Комшиите са всички с обикновени врати и по-прости ключалки. Реалността е, че са обирали под нас, над нас и срещу нас. И да кажеш в комшиите да има нещо за крадене - едните са такива лузъри, че интернет нямат даже
Просто се влиза лесно. Дори някаква "пищяща" аларма може да ги откаже повече от камери, на които просто ще си гледаш видеото после.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Не влизай във филма. Преди 2 години бях в подобна дилема. В крайна сметка реших, че не искам да влизам в ролята на Биг Брадър. Каквото ще става, да става. В нас не държа кеш. Ако вземат нещо, то най-скъпото е 40" Тв. Да го вземат. Истината е, че ако те набележат
.... можеш да си ги снимаш колкото си искаш, но с чорап на главата като е крадеца.....после ще си го гледаш ей така за спомен. И двете ми коли в гаража са стояли винаги отключени и с ключ на таблото. Еми то като влезе вътре човек ще има време да прави каквото си иска. Та колега живей си живота и не се филмирай. Но и не дръж нищо ценно на видно място!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
.... можеш да си ги снимаш колкото си искаш, но с чорап на главата като е крадеца.....после ще си го гледаш ей така за спомен. И двете ми коли в гаража са стояли винаги отключени и с ключ на таблото. Еми то като влезе вътре човек ще има време да прави каквото си иска. Та колега живей си живота и не се филмирай. Но и не дръж нищо ценно на видно място!
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Не е кой знае каква защита, но въпреки това гледате от половината страна... Този крадец с чорап не се е движил из цял Пловдив с чорапа на глава, нали? Затова видеонаблюдението е ефективно, където е достатъчно развито, а големият град със сигурност е такова място... Друг е въпросът дали някой ще се задейства да гледа и анализира записи два-три, че и повече дни предварително, и то няколко преки в периметър, за да разкрие кражба на телевизор...
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Аз няма да те убеждавам дали си заслужава или не да имаш система за видеонаблюдение, но ще ти кажа какъв е варианта за теб с наличното ти окабеляване ако решиш да монтираш нещо.Има камери HD-TVI (малки на размер) на Hikvison , които работят само по коаксиален кабел.Те са с достатъчно качествен образ(2 мегапиксела) за разстоянията които искаш да наблюдаваш.Двр-ра пак трябва да е съобразен с това,че камерата получава видео сигнал и захранване по коаксиала само, тоест трябва да са от същата серия като камерите.Вътре се монтира и един хард диск( Sata) и той ти трябва.Шумът на Двр-ра идва след време от вентилатора на въпросният хард диск, а за това гледай да няма много прах там където ти е Двр-ра.За гаража си купуваш една Ip-Wifi камера пак на Hikvison, за да е съвместима с Двр-ра ти, и се "закача" към рутера ти в съседство, после се добавя към Двр-ра който има по IP(външно), за да записва на хард диска в твоя Двр.Успех ако имаш нужда от съвети пиши.

Аз в нас сам си правих системата, но освен камери сложих и един GSM модул към алармата. Като има задействие веднага ми звъни и мобилния. Та недей си боже ако звънне , 112 и от нататък се надяваш полицаите да дойдат бързо
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2