Видеонаблюдение за дома

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Видеонаблюдение за дома

Мнение от Atsalov » 31 Окт 2019, 21:13

Здравейте колеги, мисля да слагам видеонаблюдение с цел охрана на дома и гаража си, очаквам да прочета изпитани варианти от хора, които са минали по този път.
Апартамента е на последен етаж(мансарда) с тераса във формата на Г-общо 40кв, там съм прекарал три кабела(единия е резерва, за съжаление-коаксиал, прочетох, че IP са новите технологии) на входната врата има един кабел и на стълбите-около 10м още един, за да “покрива” този на входната врата и обратно.
Единственото на което държа да са малки и качествени камерите+тих ДВР без големи вентилатори и ревизиране през 2 години.
Гаража е на 8 етажа надолу и има пряка видимост на около 30м от друг мой имот с разположен рутер в същия край.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Re: Видеонаблюдение за дома

Мнение от Venelin1111 » 31 Окт 2019, 21:14

Мислил ли си за СОТ фирма ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 31 Окт 2019, 21:34

Твърдо не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Ное 2019, 8:34

Здравей, правилните хора са близко до теб :)
http://www.andi-bg.com/
Работил съм доста с тях и наистина знаят какво правят, отиваш на място казваш какво имаш и как искаш да бъде охранявано и те ще ти го направят по най-добрия начин.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 01 Ное 2019, 12:46

don_gori написа:Здравей, правилните хора са близко до теб :)
http://www.andi-bg.com/
Работил съм доста с тях и наистина знаят какво правят, отиваш на място казваш какво имаш и как искаш да бъде охранявано и те ще ти го направят по най-добрия начин.

Ако държиш външни хора да са запознати с охранителната ти система е чудесен вариант :mhihi:

Най-добрият начин е този, при който само ти си наясно кое как работи. Останалото само плаши гаргите и си мислиш, че нещо си направил :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Видеонаблюдение за дома

Мнение от Venelin1111 » 01 Ное 2019, 12:50

Филмирате се излишно, аз не знам човек който монтира охр.системи да им пакости, колегата с монтажа , ако искаш пиши на лични да ти дам координатаи на изпитани хора монтирали видеонаблюдение в редица държавни учреждения и министерства.

Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 01 Ное 2019, 13:17

Venelin1111 написа:Мислил ли си за СОТ фирма ?

Основателен въпрос, но за съжаление и отговора е правилния. За каква охрана с видеонаблюдение изобщо става въпрос. Виждаш на перфектен запис, как някой с качулка ти тараши къщата или краде колата. И какво от това? Пускаш клипче, как са те ограбили. Или успяваш да отидеш при него и какво го правиш? Убиваш го, режеш на части и копаеш...? Или той умира от срам, че си го хванал.

Щом го правиш с цел охрана, при това това самостоятелна, има системи, които пречат на престъпника по един или друг начин да си върши работата- мисля, че трябва да тръгнеш в тази посока. За мен видеонаблюдението изглежда доста атрактивно, но е безсмислено, ако се прави с цел сигурност, в който обекта и субекта е един и същ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Ное 2019, 13:50

In_Memoriam написа:
Ако държиш външни хора да са запознати с охранителната ти система е чудесен вариант :mhihi:

Най-добрият начин е този, при който само ти си наясно кое как работи. Останалото само плаши гаргите и си мислиш, че нещо си направил :yes:

Тази фирма е направила доста големи и отговорни обекти, преди няма и седмица пускахме с тях един завод за пелети да не казвам на кой :mhihi:
Отделно като искаш толкова да се покриеш надали ще попиташ във форума как се прави :mhihi: Иначе ако искаш да охраняваш нещо наистина, не мисля че видеонаблюдението е правилния начин :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Ное 2019, 19:39

zvetiko написа:Щом го правиш с цел охрана, при това това самостоятелна, има системи, които пречат на престъпника по един или друг начин да си върши работата- мисля, че трябва да тръгнеш в тази посока. За мен видеонаблюдението изглежда доста атрактивно, но е безсмислено, ако се прави с цел сигурност, в който обекта и субекта е един и същ.

Точно. Една врата с RFID или биометричен достъп или и двете + акумулатор + стабилен дроп-болт и отказваш 99% от кандидат апашите. С камери, особено хубави външни караш всеки да си мисли "абе тоя щом е сложил такива хубави/скъпи камери, значи със сигурност крие нещо и си заслужава да го думнем". По-добрия вариант за мен е вътрешни камери, задължително скрити, със скрит монтаж или с wifi, с добър IR, в смисъл да дават кристална картина при 0 лукса. DVR/NVR-a също на възможно най-скрито място и по възможност с репликиране в реално време в клауд или просто втора физическа локация.
Като марки, ако намериш отнякъде FLIR са много добри, иначе на българския пазар най-разпространени са dahua и hikvision. Като фирма - сектрон, поне преди време предлагаха доста марки и модели и по принцип всичко необходимо да си сглобиш еднa системка.

Потребител
Аватар
Кара: E70 , E83
Мечтае да кара: E34 M5
Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d

Мнение от barbaron » 01 Ное 2019, 21:27

С DVR идва бая по-скъпо.

Моя съвет е да погледнеш Zoneminder. Безплатно е. Може да го инсталираш на някой Raspberry Pi за да е лесно да се захрани с UPS и да се справя с до 8 камери. Слагаш му SIM модул да ти праща SMS-и, харесваш си каквито ти е кеф IP камери и си готов.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Ное 2019, 21:36

Аз също подкрепям идеята със затрудняването на крадците. Това много отказва. Вратата вкъщи е по-трудна за отваряне, с две ключалки. По-трудна, невъзможни няма. Комшиите са всички с обикновени врати и по-прости ключалки. Реалността е, че са обирали под нас, над нас и срещу нас. И да кажеш в комшиите да има нещо за крадене - едните са такива лузъри, че интернет нямат даже :mhihi: Просто се влиза лесно. Дори някаква "пищяща" аларма може да ги откаже повече от камери, на които просто ще си гледаш видеото после.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 01 Ное 2019, 22:53

Не влизай във филма. Преди 2 години бях в подобна дилема. В крайна сметка реших, че не искам да влизам в ролята на Биг Брадър. Каквото ще става, да става. В нас не държа кеш. Ако вземат нещо, то най-скъпото е 40" Тв. Да го вземат. Истината е, че ако те набележат
.... можеш да си ги снимаш колкото си искаш, но с чорап на главата като е крадеца.....после ще си го гледаш ей така за спомен. И двете ми коли в гаража са стояли винаги отключени и с ключ на таблото. Еми то като влезе вътре човек ще има време да прави каквото си иска. Та колега живей си живота и не се филмирай. Но и не дръж нищо ценно на видно място!

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 02 Ное 2019, 1:16

Не е кой знае каква защита, но въпреки това гледате от половината страна... Този крадец с чорап не се е движил из цял Пловдив с чорапа на глава, нали? Затова видеонаблюдението е ефективно, където е достатъчно развито, а големият град със сигурност е такова място... Друг е въпросът дали някой ще се задейства да гледа и анализира записи два-три, че и повече дни предварително, и то няколко преки в периметър, за да разкрие кражба на телевизор...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 02 Ное 2019, 9:26

Аз няма да те убеждавам дали си заслужава или не да имаш система за видеонаблюдение, но ще ти кажа какъв е варианта за теб с наличното ти окабеляване ако решиш да монтираш нещо.Има камери HD-TVI (малки на размер) на Hikvison , които работят само по коаксиален кабел.Те са с достатъчно качествен образ(2 мегапиксела) за разстоянията които искаш да наблюдаваш.Двр-ра пак трябва да е съобразен с това,че камерата получава видео сигнал и захранване по коаксиала само, тоест трябва да са от същата серия като камерите.Вътре се монтира и един хард диск( Sata) и той ти трябва.Шумът на Двр-ра идва след време от вентилатора на въпросният хард диск, а за това гледай да няма много прах там където ти е Двр-ра.За гаража си купуваш една Ip-Wifi камера пак на Hikvison, за да е съвместима с Двр-ра ти, и се "закача" към рутера ти в съседство, после се добавя към Двр-ра който има по IP(външно), за да записва на хард диска в твоя Двр.Успех ако имаш нужда от съвети пиши.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 02 Ное 2019, 9:50

Аз в нас сам си правих системата, но освен камери сложих и един GSM модул към алармата. Като има задействие веднага ми звъни и мобилния. Та недей си боже ако звънне , 112 и от нататък се надяваш полицаите да дойдат бързо

Следваща

Назад към Извън Темата