Офис култура

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 118
Регистриран на: 18.12.2013
Местоположение: Велико Търново
Пол: Мъж
Кара: BMW E39 528i
Мечтае да кара: Е39 М5

Re: Офис култура

Мнение от drifty » 07 Ное 2019, 19:01

Трябва да призная, че за близо 4 години в тази офис сграда / в предната нямахме реално кухня/, ми се е случвало да оставя чаша или нещо такова след обяд може би 3 пъти. Причините честно казано не си ги спомням. Но в края на деня си измивам оставеното. Предполагам е изникнало нещо спешно. Веднъж мисля забравих да измия нещо и се сетих вече извън офиса, та ми стана тъпо, щото много ги мразя тия неща. Като един от сравнително малкото хора в офиса, които ненавиждат яденето от всевъзможни кутийки, буркани и т.н, винаги си взимам чиния и почти винаги ползвам чиния и прибори, та си ми е навик да си измия веднага след обяд. Наред с това ако са ми останали трохи по масата, си забърсвам. От друга страна, често ми се случва масата да е пълна с трохи, да няма измити вилици или чинии, или мивката да е запушена с храна. Страшна мизерия, бих казал. Затова и гледам от мен да не остават мизерии, гореспоменатите случаи са били инцидентни.

Другото, което забелязвам е, че повече от половината ми колеги, да не кажа едно 70%, си ядат на бюрата?!?! Мен тва ми е адски гадно. На бюрото ям нещо от рода на солети, бисквитки, плод, нещо като следобедна закуска. Масово гледам бюра, пълни с кутии с някакви остатъци от храна и стоят така цял ден. Даже сега ми стана гадно, като си припомних.

Някой спомена диспенсера с вода - тва най-много ме дразни. От известно време имам здравословни проблеми и вдигането на тежко не ми понася. Тубата за вода и качването и по стълбите си е изпитание за мен - задъхвам се. Но около 2 години от 6-7 мъже стаята на 95% от случаите аз сменях тубата. От скоро има колега, който също го прави. Останалите съм ги молил, понеже през час излизат да пушат, да вземат една туба, че са до входа на офиса. Редовно се връщат празни и ми казват "ем брат, забрайх".

От близо два месеца си работя от вкъщи, бях забравил за тия мизерни истории.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2485
Регистриран на: 23.06.2005
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Горска звезда

Re: Офис култура

Мнение от kiko » 07 Ное 2019, 19:58

При нас сме на разделно миене :mhihi: чашите от кафе и вода ги мие сутринта хигиенистката.А чиний,вилици,купички,бурканчета и всякви други посуди които женската част мъкне,всеки си ги мие самосиндикално

ентусиаст
Аватар
Мнения: 989
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Офис култура

Мнение от Borymeckata » 08 Ное 2019, 9:07

В предишната ми компания имаше правилник за поведение - държал съм изпити по него:
https://www.worleyparsons.com/~/media/Files/W/WorleyParsons/documents/corporate-governance/2018/code-of-conduct-rev13.pdf

И досега смятам, че беше полезен и добре направен. Всъщност, вътре не пише нищо сензационно - само естествени и очевидни неща, за които и сам можеш да се сетиш, ако се замислиш за поведението си. Проблемът е, че доста хора не се замислят и съответно - не се сещат... Като тези офисни проблеми, за които говорите - мръсните съдове в мивката, например... А като го има написано в официален документ на компанията, ти си се "индоктринирал" и си подписал формуляр, че си запознат с Кода за поведение и се задължаваш да го спазваш... вече няма мърдане. С други думи - миенето на собствените чинни в офиса престава да бъде въпрос на личен избор... и става задължителене процес, съгласно фирмената политика... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Предишна

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook