Ако трябва да сменяме държавата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В коя държава бихте живели ?

САЩ
42
26%
Англия
5
3%
Германия
22
13%
Франция
1
1%
Испания
15
9%
Италия
7
4%
Холандия
4
2%
Норвегия
6
4%
Австрия
2
1%
Канада
10
6%
Австралия
16
10%
Далече в Азия
8
5%
Южна Америка
4
2%
Друга страна
11
7%
Нямам идея къде бих отишъл
10
6%

Общо гласове : 163
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Ако трябва да сменяме държавата...

Мнение от TNT » 25 Авг 2018, 13:47

Да не цапам по другите теми, направо нова отворих :ok: Утре става такава ситуация, че трябва спешно да се сменя държавата. Ама не от утре, а от вчера направо. Няма възможност за оставане в страната. За къде тръгвате ? Анкетата е само с 15 възможни отговора, съжалявам, ако съм изпуснал някоя "привлекателна" :ok:

Аз лично икога не съм имал желание да напускам държавата. Честно казано и не съм обикалял много по света - само в съседките. От впечатленията обаче, които съм си създал... ако трябва утре да се махам от България и да си избера държава... честно, не знам къде. САЩ изглежда като страна с неограничени възможности, но пък като видиш статистика колко средно работят на седмица спрямо останалия свят... то там не се живее, там се работи :ok: От сравнително близък човек, който живя там доста години (ама живя, учи, бизнес... не на бригадка за 3 месеца по 12 човека в къща) също знам, че не е баш така, както се представя и е драстично по-зле положението. А пък беше в сравнително богат щат, голям град. Англия, Франция, Германия... то всеки месец атентати има бе :kuku: В Германия - нацисти а-у, а ги изнасилват по площадите вече. Ако обърнем пък съвсем посоката - Русия... то там корупция, олигархия... там е измислено. Както се казва най-гадните неща в България - там са още в повече. Далече в Азия (Япония, Тайланд и т.н.) ми е прекалено различно като култура и всичко. За Австралия/Нова Зеландия като цяло нямам мнение. Даже не познавам човек, който да познава човек, който да е бил там :ok: Южна Америка... с мнение за там съм, че са крадливи цигани навсякъде, защото е пълна мизерия :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Ако трябва да сменяме държавата...

Мнение от kolp » 25 Авг 2018, 14:18

Е, точно Швейцария да я няма ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Авг 2018, 14:18

Хаваи ми се струва много привлекателно място. Бих опитал да живея там. Вярно е, че масово в САЩ работят много на няколко места, но пък имам позната, която сподели, че на четвъртия работен ден от месеца всички сметки вече са и платени, останалото разпределя за каквото реши + храна. Така че може би е кой както се уреди. Ако трябва да си сгъна 5 парцала и след час да тръгна за летището, на билета вероятно ще пише крайна дестинация Хаваи :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Авг 2018, 14:22

Аз принципно бих избрал Гърция , южна Италия или Испания ...
Хубава храна , вечно лято , плажове , морета , по весел начин на живот , по манталитет са ни по-близки и така .... Само ако и във финансово отношение бяха по-добре ....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 25 Авг 2018, 14:45

Ако си високо квалифициран специалист да речем IT, инженер в каквато и да е област или финансист щатите е най-добре. Не съм споменал доктори и адвокати макар че те са много напред, понеже при тях се изисква доучване, вземане на допълнителни класове, приравняване и т.н. Не знам защо се шири мнение за това колко много се работи на седмица, но моите впечатления след повече от 20 години не са съвсем такива. Сега все пак има и друг един момент - има и доста други професии които в щатите съвсем не са добре платени и при тях е доста по добре в Европа и най-вече в Германия където от социална гледна точка е доста по добре, най-вече се гарантира 40 часова работна седмица. В случая с щатите освен че плащането е по ниско, обикновено работодателите не дават повече от 25-30 часа седмично, води се part time job, в такъв случай много от работещите изпитвайки трудности да си плащат сметките са принудени да почнат втора работа от където идва и мита за многото работа в щатите.
Като цяло в щатите сравнено с Европа - по високи заплати, доста по ниски данъци, по ниски цени на имотите (с няколко изключения разбира се), по ниски лихвени проценти най-вече при закупуване на жилище и кола с възможност за предсрочно изплащане без наказателни лихви, но все пак отпуските, което съвсем не е без значение (в повечето случаи) са доста по-кратки от Европа.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2018, 15:08

Бил съм навсякъде по света. Гласувам за Нова Зеландия. Ако ме изхвърлят от там или няма как- САЩ. САЩ е най- великата в момента, но НЗ ми е най- на душата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Авг 2018, 15:56

Има две теми по въпроса. Едната е 20 страници, другата 59. Със сигурност има и други. Канада пък има самостоятелна такава. Прочетете ги и има страшно много информация вътре. Ако някой от имащите съответните права иска, може и да ги обедини. Така всичко ще е на едно място.

Напоследък има тенденция да се обединяват нещата в обща тема и така е много лесно да се намери нещо, което търсиш.

viewtopic.php?f=4&t=223271

viewtopic.php?f=4&t=395356

viewtopic.php?f=4&t=413926

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Авг 2018, 16:20

Нова Зеландия, да. Всичко друго вече е леща.

Може и Италия, ако Берлускони си спази общанието за плосък данък :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2018, 17:20

Бих поживял в Русия, в тайгата далеч от цивилизация.
Монголия също ми харесва доста.
И Финландия ме радва, като по-цивилизован вариант.

Но аз не гледам на живота си, като време в което трябва работя, за да си купувам нови и нови телефони, коли, ел. уреди и тн играчки.
Последна промяна cod-cdbp на 25 Авг 2018, 18:11, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Авг 2018, 17:59

Добавете и България ....как да се върнат тия 2 милиона като не ги забърсвате за две стинки даже. Добавете в списъка България за да могат да се върнат хората ..:mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 25 Авг 2018, 18:09

Гласувах за Испания. Бях там преди месец, ако имам възможност, още утре заминавам обратно натам. Харесват ми като нация, култура, езика ми харесва. Начина им на живот, спокойствието. Та още ми се въртят мисли в главата кога пак да щипна на там. САЩ... ми и аз до колкото съм чувал от познати, не е баш т'ва където гледаме по филмите. Много работа и малко свободно време. Харесва ми и там, даже преди време бях разпитвал alx за разни неща там.

И въпреки всичко случващо се в нашата родина, някак не искам да я напускам. Бих живял месец-два някъде, ма пък после да си се върна пак тука. :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Авг 2018, 18:23

Пак ли същата тема бе хора...
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Мнение от cezarre » 25 Авг 2018, 20:17

Deutschland über alles.... :idea: :bchug:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Авг 2018, 20:21

Там където съм живял- Испания -почти всичко БЕЗ Мадрид, НО да е покрай морето , Дания (само Копенхаген,всичко друго е много зле)
Там, където не съм живял (даже не съм ходил...)- САЩ (без Чикаго -все пак там е Мишо Шамара.., както и Ню Йорк-ненавиждам този град, без да съм стъпвал там..)
Това е.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Авг 2018, 23:41

Страната на изгряващото слънце сте пропуснали, бива ли така... :mhihi: :mhihi:

Бил съм за няколко седмици в Япония и останах много впечатлен - уредена държавица с богата история. Ако бях по-млад - там, на Хаваите или в Нова Зеландия. Ама вече ми е късно...

Лично за мен, не е толква важно "къде", а "как"... Искам да кажа, че човек може да си уреди "хубав" (според собствените си представи) живот на най-различни места, в зависимост от личните си приоритети и разбирания. И държавата може да не е определяща в случая, а други фактори да са по-важни...
Excellent! Steven is my name!

Следваща

Назад към Извън Темата