Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Всичко за BBQ-то
Свински гърди пълнени на барбекюто или на фурна ще е по -добре?
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
На барбекюто разбира се, стига да можеш да го ползваш като фурна
Ubi dubium, ibi libertas
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Всичко за BBQ-то
Вчера го опатках на фурна , не бях уверен , че ще се справя с барбекюто. Не е като да печеш кюфте... не съм задобрял толкова. Инче на барбекюто 100% щеше да е по-вкусно. Аз питах и за начин на приготовление щото бяха пълнени с гъби и ориз гърдите...
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Всичко за BBQ-то
turieca написа:dan-dam написа:turieca написа:Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Колега имаше ли драма със затварянето на дупката в средата? Доколкото знам е малко сложно заваряването. Питам, понеже и аз съм приготвил един диск. Все не ми остава време за него за съжаление...
Оставих го на комшията и докато се прибера от работа беше го нагласил. Каза че не е видял зор.
Изпратено от моят MAR-LX1A с помощта на Tapatalk
благодаря, ще се захващам значи и аз да направя един
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Venelin1111 написа:Вчера го опатках на фурна , не бях уверен , че ще се справя с барбекюто. Не е като да печеш кюфте... не съм задобрял толкова. Инче на барбекюто 100% щеше да е по-вкусно. Аз питах и за начин на приготовление щото бяха пълнени с гъби и ориз гърдите...
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Според мен гъбите и ориза трябва да са отделно , месото първо се запича на тиган с достатъчно мазнина за около 3-4 минути максимум . После се слага в плътно затворен съд или в тава завита с фолио . Добавя се вода според зависи и евентуално ситно нарязан лук или каротф или гъбите ..може и без тях само натюр . 40 минути поне му трябват във фурната , после месото се топи . Ориза му трябват не повече от 20 минути , и предпочитам отделно . Освен това обира водата когато е със месото и пречи на задушаването което е пиниза реално . Ако се прави отделно , ползвам класическото 1:3 ориз вода , завира се водата , слага се малко сол , малко зехтин , ориза и се затваря плътно на слаб огън 18 минути след което стои още 10 минуи без да се отваря .
Ако "просто " ще се пече месото на тава във фурна , по добре на скарата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Сондьора
- ентусиаст
- Мнения: 880
- Регистриран на: 21.10.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Всичко за BBQ-то
Ребрата стават много хубави, нарязваш на парчета като за скара. Сваряват се за около 40мин в соев сос, дафинов лист, бахар черен пипер, мед...после на грил тиган (ако има възможност на барбекю) до загар. Сервираш поляти със барбекю сос.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Всичко за BBQ-то
Ребрата да , правех свински гърди пълнени
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
Гърди, цици, ребра. Бъркаш си манджата в тавата, и си палиш горивата в единия край на барбекюто. Като се позагрее - меташ тавата в другия ъгъл и затваряш. На индиректна жега по нашенски. Затапваш го, колкото да ти крепи желаната температура и през час го дебнеш как е, и поливаш със соса. Плънката - кайма, лук, чоризо, бекон, гъби, каперси или маслини, кисели краставички, моцарела, кашкавал, варено яйце, една филия 'ляб или 3-4 дребни сухара и нЕкоя и друга печена чушка. Ориза, по-скоро, отделно го забъркай и им го бутни за гарнитура
Ubi dubium, ibi libertas
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Всичко за BBQ-то
Благодаря ти , обяснението ще ми е от полза
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW
- DLVasilev
- младши ентусиаст
- Мнения: 635
- Регистриран на: 17.03.2012
- Местоположение: Обеля на три полета
- Пол: Мъж
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Всичко за BBQ-то
Забравихте я тая тема ей
Завъртя ми се в главата тия дни малко да оползотворя някой друг варел от керосин в гаража(тамън ги е поизчистил отвътре)
Имаме, какво имаме. Ми общо взето всичко - винкели, арматура 8-ца и 12-ка, варели, електрожен, шлайф и огнеупорни тухли.
Не знам само този отвор между камерите дали да не бъде по към средата или да са 3 отвора по-малки или може би два.
Ще го направя с 60 литровите, тъй като в 200 литровите мисля да си съхранявам горивото, пък и са прекалено големи.
Иначе не е нещо скъпо и сложно за изработка. Изискват се малко шлосерски умения и някаква мисъл. Мисля да го направя да може да се пече и в горната камера на директен огън. Ма тия подробности в процеса на работа ще ги доизясняваме. Все си мисля, че ще се получи ок.
Щото другия вариант е да отрежа комбито
Завъртя ми се в главата тия дни малко да оползотворя някой друг варел от керосин в гаража(тамън ги е поизчистил отвътре)
Имаме, какво имаме. Ми общо взето всичко - винкели, арматура 8-ца и 12-ка, варели, електрожен, шлайф и огнеупорни тухли.
Не знам само този отвор между камерите дали да не бъде по към средата или да са 3 отвора по-малки или може би два.
Ще го направя с 60 литровите, тъй като в 200 литровите мисля да си съхранявам горивото, пък и са прекалено големи.
Иначе не е нещо скъпо и сложно за изработка. Изискват се малко шлосерски умения и някаква мисъл. Мисля да го направя да може да се пече и в горната камера на директен огън. Ма тия подробности в процеса на работа ще ги доизясняваме. Все си мисля, че ще се получи ок.
Щото другия вариант е да отрежа комбито
ATR-42/72
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
Re: Всичко за BBQ-то
Като стана въпрос за ребра.
От вчера
От вчера
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
DLVasilev написа:
Ще го направя с 60 литровите, тъй като в 200 литровите мисля да си съхранявам горивото, пък и са прекалено големи.
Иначе не е нещо скъпо и сложно за изработка. Изискват се малко шлосерски умения и някаква мисъл. Мисля да го направя да може да се пече и в горната камера на директен огън. Ма тия подробности в процеса на работа ще ги доизясняваме. Все си мисля, че ще се получи ок.
Ако няма да е стационарно си направи само едното и му предвиди един външен димогенератор, да му го прикачваш, когато ти дойде музата да опушваш нещо. Че иначе бая туч става за разнасяне...
Ubi dubium, ibi libertas
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
- Мнения: 2264
- Регистриран на: 8.02.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Всичко за BBQ-то
kiko написа:Като стана въпрос за ребра.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 271
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Всичко за BBQ-то
Имам въпрос. До 50-60лв, малко барбекю, каква да взема ? Ламаринено/тенекиено или чугунено ? Като размер в Кауфланд има и за 25лв такова, каквото ме устройва, но пък ми е много паянтово. Чугунените ми изглеждат доста по-стабилни.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
- Мнения: 635
- Регистриран на: 17.03.2012
- Местоположение: Обеля на три полета
- Пол: Мъж
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Всичко за BBQ-то
hell's angel написа:DLVasilev написа:
Ще го направя с 60 литровите, тъй като в 200 литровите мисля да си съхранявам горивото, пък и са прекалено големи.
Иначе не е нещо скъпо и сложно за изработка. Изискват се малко шлосерски умения и някаква мисъл. Мисля да го направя да може да се пече и в горната камера на директен огън. Ма тия подробности в процеса на работа ще ги доизясняваме. Все си мисля, че ще се получи ок.
Ако няма да е стационарно си направи само едното и му предвиди един външен димогенератор, да му го прикачваш, когато ти дойде музата да опушваш нещо. Че иначе бая туч става за разнасяне...
Принципно си прав, въпреки, че 60 литровите не са нещо голямо. Обмислям го още, но пък не пречи да се опита
ATR-42/72
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани