Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- turieca
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 19.03.2004
- Местоположение: Казанлък
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
- Мнения: 1627
- Регистриран на: 27.03.2009
- Местоположение: София/Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Всичко за BBQ-то
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите
Аз не, че нещо съм про, ама бих си избрал скара с по-дебели квадратни пръчки наредени по-гъсто.
Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.
Иначе съм сигурен, че и така е станало добре
Повече от вероятно е да си прав.
Тази скара ми е малко подарена и не е никак моята скара, защото е малка, къси крака и решетката , както каза е твърде на рядко поставена.
Вероятно това нещо е на повече от над 50 години.
Нови от магазина, които са бюджетни до около 200 лева ми се виждат пълен майтап. Тънка ламаринка, кекава количка.
Замислил съм се да си взема такава скара , дето ги правят от джанти, а от долу да си направя аз някаква конструкция на колела.
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Най добре е BBQ и опушването да се прави с ....тигър , танк тигър имам предвид . Само гледайте да не Ви налазят гладния противник като замирише
https://www.youtube.com/watch?v=c1-yIPkZQ6g
Ако все пак смятате че бронираната техника не е подходяща за такива цели , ето още идеи
https://www.youtube.com/watch?v=fXL-QbkRMZs
https://www.youtube.com/watch?v=c1-yIPkZQ6g
Ако все пак смятате че бронираната техника не е подходяща за такива цели , ето още идеи
https://www.youtube.com/watch?v=fXL-QbkRMZs
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
- Мнения: 2264
- Регистриран на: 8.02.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Всичко за BBQ-то
Е.Димитров написа:Тази скара ми е малко подарена
Предположих ... само казвам.
Наскоро взех такава
https://www.olx.bg/ad/skara-barbekyu-na ... 6Lg6D.html
Не е реклама щото си я платих, не ги правя аз
Аз съм доволен като за цената, имат различни варианти.
Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
- Мнения: 374
- Регистриран на: 26.01.2008
- Местоположение: СA
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите
Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.
Че то жарта е истината
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Мнения: 658
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Всичко за BBQ-то
Аз се отказах от газово BBQ, продължавам с това
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
- Мнения: 2264
- Регистриран на: 8.02.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Всичко за BBQ-то
Superexstatic написа:K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите
Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.
Че то жарта е истината
Истината е нещо относително
За всеки е различна.
Помисли дебелото железо какви плюсове има.
Аз смятам че има.
Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Всичко за BBQ-то
Аз имам чугунено барбекю и казвам , че е супер. Минус при мен е , че е малко (2пържоли или 6 кюфтета)му е капацитета. Иначе държи жега
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
Не случайно е лафа, че няма по-вкусно от мръвка на жар. Тя и цивилизацията от там е 'почнала
Най-важното е хубаво месо, после - добри въглища (дърва) и евентуално да се регулира разстоянието между решетката и жупела, при по-дългите сесии с разнообразие. За решетката е важно да не гори бързо и да не падат карантиите от нея Мен ме мързи да ги лепИМ тия плътни профили, та с леки заигравки и с просечена ламарина стават чудеса.
Най-важното е хубаво месо, после - добри въглища (дърва) и евентуално да се регулира разстоянието между решетката и жупела, при по-дългите сесии с разнообразие. За решетката е важно да не гори бързо и да не падат карантиите от нея Мен ме мързи да ги лепИМ тия плътни профили, та с леки заигравки и с просечена ламарина стават чудеса.
Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Мисля че тука е показано основното за един средностатистически стек , каква трябва да е скарата , първоначалното "запечатване " с по висока температура , времето за обработка в общи линии минимума основни неща за добър резултат .
https://www.youtube.com/watch?v=rq-nNfUrgNc
Моята концепция относно скарата и печенето като цяло е че колкото по сложни и хитроумни методи и обработки се ползват толкова по малка повторяемост има на резултата . Някакъв своеобразен минимализъм в подхода , това според мен е по доброто
В показаната ситуация има един малък недостатък , принудителната вентилация/ширм която е неизбежна в затворено помещение . Това обаче отнема брутално топлината от скарата и не е плюс в случая . На градинско BBQ без тия вентилации резултата трябва да е още по добър .
https://www.youtube.com/watch?v=rq-nNfUrgNc
Моята концепция относно скарата и печенето като цяло е че колкото по сложни и хитроумни методи и обработки се ползват толкова по малка повторяемост има на резултата . Някакъв своеобразен минимализъм в подхода , това според мен е по доброто
В показаната ситуация има един малък недостатък , принудителната вентилация/ширм която е неизбежна в затворено помещение . Това обаче отнема брутално топлината от скарата и не е плюс в случая . На градинско BBQ без тия вентилации резултата трябва да е още по добър .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Всичко за BBQ-то
turieca написа:Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Колега имаше ли драма със затварянето на дупката в средата? Доколкото знам е малко сложно заваряването. Питам, понеже и аз съм приготвил един диск. Все не ми остава време за него за съжаление...
Re: Всичко за BBQ-то
Ако някой има желание за диск пък не му се занимава да прави имам един направен с демонтируеми крака преди 5-6 години.Ама от тогава е ползван два пъти и след това заприходен на склад. Има нужда от почистване предполагам,ама трябва да го извадя от чувала да видя колко.Иначе тежи към 20кила,че диска е от големите пък и си е към 10мм в средата.
Литър Джак би бил достатъчен за бартера.
Литър Джак би бил достатъчен за бартера.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
- turieca
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 19.03.2004
- Местоположение: Казанлък
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
dan-dam написа:turieca написа:Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Колега имаше ли драма със затварянето на дупката в средата? Доколкото знам е малко сложно заваряването. Питам, понеже и аз съм приготвил един диск. Все не ми остава време за него за съжаление...
Оставих го на комшията и докато се прибера от работа беше го нагласил. Каза че не е видял зор.
Изпратено от моят MAR-LX1A с помощта на Tapatalk
Re: Всичко за BBQ-то
hell's angel написа:Ама Джака споделяме ли го покрай пробата или ?
Ако ще споделяме трябват поне 2х700мл.
Ама мнооого ще се отплеснем.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Exclusive89