Всичко за BBQ-то

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 93
Регистриран на: 6.03.2013
Местоположение: Nürnberg, Bayern
Пол: Мъж
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от kasho » 04 Май 2019, 16:31

Честито, колега. Колко пари го взе? С колко горелки е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 143
Регистриран на: 26.02.2019
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Venelin1111 » 04 Май 2019, 18:19

С 2 , 379 лв днес го тествах и на газ не ме грабна, може и ние да не се справихме първа врътка алангле , другата прегоряхме. Има термометър , има термо реле . Не се оправихме.


Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 26.01.2008
Местоположение: СA
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Superexstatic » 04 Май 2019, 21:45

Зарежи я тая газ. Истината е на въглища
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 143
Регистриран на: 26.02.2019
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Всичко за BBQ-то

Мнение от Venelin1111 » 04 Май 2019, 21:46

Да съгласен съм на 100% И да кажа само , че след много четене , кахърене и разправии ... аз не съм догледал и това недорузимение е само на газ... Не ми се говори просто , но недоглеждането си е за моя сметка. Просто не ми се пишеше тук за преебавката. Две дюзи и цената е железна.. Чао и весели празници.


Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 26.01.2008
Местоположение: СA
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Superexstatic » 05 Май 2019, 0:16

Колко дни са минали от покупката? Няма ли вариант да го върнеш? На всичко съм пекъл и истински хубавото барбекю е само на жар. На газ/ток е разхищение, защото колкото и да е добро месото става сухо и просто няма база за сравнение с вкусът на бавното печене и опушването от въглените. Моето е някакво смотано за 200лв, но колкото пъти съм имал гости всички са ме питали кога ще ги поканя пак :mhihi: Да не кажа и че може би най-вкусната скара, която някога съм правил беше на една хижа, дето просто сложихме една решетка над огъня
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 143
Регистриран на: 26.02.2019
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Всичко за BBQ-то

Мнение от Venelin1111 » 05 Май 2019, 0:50

Е ние го омазахме , цял ден пекохме на него , не е проблем ще го закарам на вилата , там често спират тока. Аз имам и на ток скара и две барбекюта на дървени въглища и да по- вкусна мръвка от печената на жар няма. На края му хванахме цаката , ама трябваше да изпием 7-8 л бира :-)) та да изпечеме добри мръвки.
Лека нощ и весели празници.



Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 479
Регистриран на: 8.02.2006
Местоположение: в царството на акаунтите
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Eмилио Димитров » 20 Май 2019, 10:39

Някой ползва ли такава грил камина от олекотения бетон от тоя тип - дали са издръжливи, държи ли здраво лепилото, с което се лепят отделните елементи, добре ли извеждат пушека, цветовете запазват ли се.... :roll:

изтеглен файл.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Borymeckata » 20 Май 2019, 11:04

Абе много се вживявате с тия BBQ-та. Една стара джанта и скара от заварени железа, няколко по-дебели цепеници да изгорят на жар, хвърляш отгоре мръвките и става... Жената се специализира - докато изпия една литрова бира е готова със скарата - после захлупва месото в един гювеч с капак и след 15 минути е мозък...

Изображение

Изображение
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 479
Регистриран на: 8.02.2006
Местоположение: в царството на акаунтите
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Eмилио Димитров » 20 Май 2019, 11:25

Ползвам такова и сега, но ще правя дървен навес към къщата за лятна отмора събота и неделя и не ми се кличи вече да пека мръвки.
При теб отсъстват тези терзания, защото има кой да ти ги пече, а ти кротко през това време да си пийваш биричка.... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Borymeckata » 20 Май 2019, 11:30

Да, разбира се - това с джантата е временно решение. Има го и във вегетариански "здравословен" вариант:
Изображение

Изображение


Иначе и аз замислям нещо стационарно, даже съм събрал доста камъни за целта:
Изображение

Но все още чакам да ми "изкристализира" идеята - какво и къде да направя...
Последна промяна Borymeckata на 20 Май 2019, 11:33, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 725
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Don_Diego » 20 Май 2019, 11:31

Приятели имат такова на вилата, втора година не се гаси лятно време :mhihi: и нямат проблеми (тяхното май е с по-висок комин и само при разпалването не смогва да дръпне всичко ама то тогава всички димят яко :bchug: ).
Аз обмислям и за вкъщи на терасата да си взема като това в офиса, само може би една идея по-малко
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 119
Регистриран на: 5.12.2016
Местоположение: Deutschland
Кара: e61 535d

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Stuttgy » 24 Май 2019, 23:23

Здравейте колеги!
Подготвям се за грил атака в неделя. Искам да направя шишчета от пилешки сърца,та искам идея за мариноване!Не съм правил до сега и подозирам,че ще ги направя сухи,има ли някакъв тънък момент при печенето?
Благодаря предварително!Обещавам да почерпя!!!

Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 143
Регистриран на: 26.02.2019
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Venelin1111 » 24 Май 2019, 23:27

Колега , заповядай :
https://recepti.gotvach.bg/r-8122-Шишчета_от_пилешки_сърца

Аз не съм правил никога , признавам. Пилешки сърца съм задушавал в масло със стар лук.


Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 119
Регистриран на: 5.12.2016
Местоположение: Deutschland
Кара: e61 535d

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Stuttgy » 25 Май 2019, 9:11

Благодаря колега!

Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от hell's angel » 25 Май 2019, 9:29

Stuttgy написа:Здравейте колеги!
Подготвям се за грил атака в неделя. Искам да направя шишчета от пилешки сърца,та искам идея за мариноване!Не съм правил до сега и подозирам,че ще ги направя сухи,има ли някакъв тънък момент при печенето?
Благодаря предварително!Обещавам да почерпя!!!

Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk


Ако няма да ги вариш, сложи малко алкохол (уиски, водка или в краен случай бяло вино) в маринатата и поне 12 часа в хладилника. Сухи няма да станат, но ако ги препечеш стават жилави. Ако ядете, може и с някоя и друга трътка да ги поразредиш. Специално на скара, с патешките се получава много по-добре. :bchug:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Top Gun Maverick

Последни теми
Facebook