Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 119
- Регистриран на: 5.12.2016
- Местоположение: Deutschland
- Кара: e61 535d
Re: Всичко за BBQ-то
Супер!Ето това ми беше важно, колко време да стоят в марината,тъй като е мускул,а не нормално месо!hell's angel написа:Stuttgy написа:Здравейте колеги!
Подготвям се за грил атака в неделя. Искам да направя шишчета от пилешки сърца,та искам идея за мариноване!Не съм правил до сега и подозирам,че ще ги направя сухи,има ли някакъв тънък момент при печенето?
Благодаря предварително!Обещавам да почерпя!!!
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
Ако няма да ги вариш, сложи малко алкохол (уиски, водка или в краен случай бяло вино) в маринатата и поне 12 часа в хладилника. Сухи няма да станат, но ако ги препечеш стават жилави. Ако ядете, може и с някоя и друга трътка да ги поразредиш. Специално на скара, с патешките се получава много по-добре.
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Колкото повече толкова повече . Понякога съм оставял и 2-3 дена , само с алкохола гледайте де е чист . Имам пред вид да не е миризлив като джинове ракии червено вино и подобни защото оцветява месото виното а другото дава миризма на джибри . Както казва колегата , с водка е отлично . По принцип нормалното месо и то е мускулесто в някакаква степен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 119
- Регистриран на: 5.12.2016
- Местоположение: Deutschland
- Кара: e61 535d
Re: Всичко за BBQ-то
Утре ще споделя дали са се получили нещата.Живи и здрави да сте,знаех си че ще ми съдействате!
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Всичко за BBQ-то
Някъде четох (не се сещам къде... ), че месото много добре се мариновало, като го вакуумираш заедно със соса (маринатата) и съответните подправки.
А, сетих се къде съм го чел - в рекламата на вакуумиращата машина...
А, сетих се къде съм го чел - в рекламата на вакуумиращата машина...
Excellent! Steven is my name!
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 119
- Регистриран на: 5.12.2016
- Местоположение: Deutschland
- Кара: e61 535d
Re: Всичко за BBQ-то
Това с вакуума ще го пробвам също след време.
Да споделя за резултата:
600 грама пилешки сърца-цепя ги,чистя кръвта,реже се бялата част с артериите.Мариновах ги с около 250-300гр уиски за 16 часа.Нанизах ги на шишчета с моркови и поливам соев сос докато ги пека.Нямам думи,станаха огън.
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
Да споделя за резултата:
600 грама пилешки сърца-цепя ги,чистя кръвта,реже се бялата част с артериите.Мариновах ги с около 250-300гр уиски за 16 часа.Нанизах ги на шишчета с моркови и поливам соев сос докато ги пека.Нямам думи,станаха огън.
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Аз като ги пусна в маринатата ги завивам плътно с домакинско фолио да няма контакт с въздуха . Нямам вакуумираща машина и импровизирам . Маринатата примерно за 1кг месо около 100гр алкохол концентрат , сол , черен пипер подправки на вкус в общи линии . Може да се експериментира и с такива като босилек розмарин чимен куркума кимион чубрица и изобщо подправки за месо каквото има под ръка или каквито ви се харесват . 20-30грама зехтин и малко вода колкото да не е на сухо месото . Ако смятате да го държите повече от няколко часа водичката е силно препоръчителна иначе почва да съхне . 1 ден е нормално да постоят , но и след 4-5 часа вече са почти готови . Тънкоста с такова овкусяване е всяка една пържола да се натрие хубаво със сместа на ръка от двете страни . Не да се бухне отгоре всичко и да се разбърка по бързата процедура .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Мнения: 658
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Всичко за BBQ-то
Jordana написа:Аз като ги пусна в маринатата ги завивам плътно с домакинско фолио да няма контакт с въздуха . Нямам вакуумираща машина и импровизирам . Маринатата примерно за 1кг месо около 100гр алкохол концентрат , сол , черен пипер подправки на вкус в общи линии . Може да се експериментира и с такива като босилек розмарин чимен куркума кимион чубрица и изобщо подправки за месо каквото има под ръка или каквито ви се харесват . 20-30грама зехтин и малко вода колкото да не е на сухо месото .
Купих бонфиле стек ирландЦки, маринов ги така, както си описал. Утре ще видя какво ще се получи
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
- Мнения: 391
- Регистриран на: 12.09.2015
- Местоположение: София
Re: Всичко за BBQ-то
Взех малко е такива малки агнешки пържолоподобни
Искам да ги метна на ел. скаричка, обаче да останат сочни, да падат месцето само от кокалчето и да не станат гума, да ги дъвча 2 часа Дайте някакви идеи как да стане
Искам да ги метна на ел. скаричка, обаче да останат сочни, да падат месцето само от кокалчето и да не станат гума, да ги дъвча 2 часа Дайте някакви идеи как да стане
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
Баш така на скарата няма да станат Според мен, подправки не им трябват, те си носят достатъчно вкус и аромат Мазни ги с малко зехтин или масло и ги метай на по слаба скара, докато почти се стопи цялата мазнината и соли след печенето. Остави ги да починат 5-10 минути, под капак, преди да ги нападате.
Ubi dubium, ibi libertas
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Мнения: 658
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Всичко за BBQ-то
hell's angel написа:соли след печенето.
Точно така, винаги след печенето соля и аз. Може да ги напръскаш и с оцет, когато ги печеш и от двете страни, за да станат по-сочни. И не се притеснявай няма да замиришат на оцет.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
- Мнения: 374
- Регистриран на: 26.01.2008
- Местоположение: СA
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
Много добре сте се ориентирали за соленето. Никога не слагайте сол, когато правите маринатата, защота това изсушава месото. Аз лично осолявам като вече мръвките са на скарата, за да се разтопи и проникне хубаво
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 466
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Всичко за BBQ-то
Тия агнешки котлетчета бих ги запечатал първо в тигана за съвсем кратко и после на скарата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- slav_ivanovm3
- Потребител
- Мнения: 7
- Регистриран на: 26.04.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: F11 LCI 520d M Pack
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Черна 5-ца комби с черен комфортен салон, алуминиеви лайсни в интериора, дигитално табло, профи нави, harmann kardon, новия двигател 191 к.с, задно, автоматик, 06.2016 г. първа регистрация
Re: Всичко за BBQ-то
Здравейте колеги,
най-накрая попаднах в тема, по-която мога да изкажа мнение
Имам газово барбекю на една немска марка http://www.enders-outdoor.com . Ползвам го от 3-4 години и съм много доволен, най-вече от скоростта и удобството на печене, аз лично не мога да усетя разлика във вкуса при приготвяне на газ и на въглища.
Задължително ако взимате такова барбекю трябва да е с чугунени скари или плочи, моето на 1/2 е скара от чугун, а другата 1/2 е оребрена плоча. Ето такова нещо:
От както го имам ям предимно скара, готвя почти всеки ден на него, дори и зимата мятам скиорското яке и печа на -10 градуса лесно се ползва, жена ми си го пали и си пече сама, което с барбекю на въглища няма как да стане.
Единствено от студ, сняг и слънце има външни забележки, трябваше да му купя и калъф, но това да му е. Поздрави
най-накрая попаднах в тема, по-която мога да изкажа мнение
Имам газово барбекю на една немска марка http://www.enders-outdoor.com . Ползвам го от 3-4 години и съм много доволен, най-вече от скоростта и удобството на печене, аз лично не мога да усетя разлика във вкуса при приготвяне на газ и на въглища.
Задължително ако взимате такова барбекю трябва да е с чугунени скари или плочи, моето на 1/2 е скара от чугун, а другата 1/2 е оребрена плоча. Ето такова нещо:
От както го имам ям предимно скара, готвя почти всеки ден на него, дори и зимата мятам скиорското яке и печа на -10 градуса лесно се ползва, жена ми си го пали и си пече сама, което с барбекю на въглища няма как да стане.
Единствено от студ, сняг и слънце има външни забележки, трябваше да му купя и калъф, но това да му е. Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Всичко за BBQ-то
Това не е провокация , но как Ви звучи?
Да не ядем месо за да спасим планетата.. Нещо от жегата ли е... ма не съм съгласен с това. Има други по-полезни начина да спасим Земята.
Инфо:
https://m.24chasa.bg/novini/article/7599363
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да не ядем месо за да спасим планетата.. Нещо от жегата ли е... ма не съм съгласен с това. Има други по-полезни начина да спасим Земята.
Инфо:
https://m.24chasa.bg/novini/article/7599363
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Звучи като да има повече места в ресторанта от капацитета на кухнята . Лошото е че в това кътче на вселената няма други заведения в които може да хапнеш нормална храна като бял човек
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани