Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
ВЕрно си е, че скарата става най-добре с жар от дърва, като прегори огъня. Разправят, че още по-добре било с крадени дърва
Т'ва дългото, горещо печене/пушене не е добре, бая гад се отделя от мазнините капещи върху горещите въглени....Аз и пушилнята я преосмислих и мисля да я правя с реотани върху които не капе и да вкарвам студен пушек отвън.
Т'ва дългото, горещо печене/пушене не е добре, бая гад се отделя от мазнините капещи върху горещите въглени....Аз и пушилнята я преосмислих и мисля да я правя с реотани върху които не капе и да вкарвам студен пушек отвън.
Ubi dubium, ibi libertas
Re: Всичко за BBQ-то
hell's angel написа:ВЕрно си е, че скарата става най-добре с жар от дърва, като прегори огъня. Разправят, че още по-добре било с крадени дърва
Т'ва дългото, горещо печене/пушене не е добре, бая гад се отделя от мазнините капещи върху горещите въглени....Аз и пушилнята я преосмислих и мисля да я правя с реотани върху които не капе и да вкарвам студен пушек отвън.
Те хубавите пушилни са на друг принцип и месото не стои над въглените. Има си отделна камера за въглените, която стои встрани и от нея се вкарва жега и пушек към основната камера с месото.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Всичко за BBQ-то
Вика му се студено опушване. То е ОК за разлика от топлото. Това на което въглените са под месото. Всичките тия барбекюта с капаци и разни такива.
За тия, които разполагат с дворове пушилня може да се спретне съвсем лесно с подръчни материали за някакви никакви пари.
Иначе ако си мераклия барбекю става с всичко и навсякъде.
Преди 2 години се наложи да спя на парцела, че оставиха там багера да не го налазят черните. Минах през Ливадите та си взех 1 кило пасищно месце. Сложих скарата от едно малко барбекю в раницата (бях със скутера) и всичко се нареди чудесно.
Е в тва се наспах като пор.
Това беше първото нещо, което видях като се събудих на сутринта.
За тия, които разполагат с дворове пушилня може да се спретне съвсем лесно с подръчни материали за някакви никакви пари.
Иначе ако си мераклия барбекю става с всичко и навсякъде.
Преди 2 години се наложи да спя на парцела, че оставиха там багера да не го налазят черните. Минах през Ливадите та си взех 1 кило пасищно месце. Сложих скарата от едно малко барбекю в раницата (бях със скутера) и всичко се нареди чудесно.
Е в тва се наспах като пор.
Това беше първото нещо, което видях като се събудих на сутринта.
- spacepl
- старши ентусиаст
- Мнения: 3330
- Регистриран на: 29.03.2007
- Местоположение: Pleven
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Всичко за BBQ-то
Ако имаш още някой багер за пазене - аз съм в кюпа
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Всичко за BBQ-то
Тцтц, как можах да забравя. Хамаците също много помагат за барбекюто, тях дори не ги вадя от колата. Чудесен спомагателен продукт са
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
TheDriver написа:hell's angel написа:ВЕрно си е, че скарата става най-добре с жар от дърва, като прегори огъня. Разправят, че още по-добре било с крадени дърва
Т'ва дългото, горещо печене/пушене не е добре, бая гад се отделя от мазнините капещи върху горещите въглени....Аз и пушилнята я преосмислих и мисля да я правя с реотани върху които не капе и да вкарвам студен пушек отвън.
Те хубавите пушилни са на друг принцип и месото не стои над въглените. Има си отделна камера за въглените, която стои встрани и от нея се вкарва жега и пушек към основната камера с месото.
За едно и също си говорим. Намерил съм един дърт хладилник, направо винтидж и ще паля флекса някой ден. Нещо като три в едно ми се върти в главата - пушилня за топло и студено пушене и един по голям вентилатор за веене. Подобрен вариант на ей това :
Иначе, скумрия и на мокри вестници сме пушили , с две тенекии от сирене и мокър парцал за капак Перфектна става
Някой на пещ тренира ли ?
Ubi dubium, ibi libertas
- vixx
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 179
- Регистриран на: 28.06.2013
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E90
- Мечтае да кара: Beechcraft King Air
- Детайли за колата: 2005 320d auto
Re: Всичко за BBQ-то
И аз съм голям фен на Бибикуто. Чак си го направих неразделна част от довара на вилата. Обаче ми се чупи камъка върху който пека и сега трябва да си намеря нов, че върху него ми се получава най-вскусно. За гориво винаги дърва използвам, като според дървото се променя и аромата на месото. И с въглища също не е зле но няма интересни аромати. На газ/електрическо не ми харесва толкова, не знам дали си въобразявам ама няма вкус. Но само няколко пъти съм опитвал.
Много ми се иска да намеря някой, който вкарва от тея силно маринованите американски ребра и да тествам, ама не съм виждал никъде. Ако някой знае да казва, моля
Много ми се иска да намеря някой, който вкарва от тея силно маринованите американски ребра и да тествам, ама не съм виждал никъде. Ако някой знае да казва, моля
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 720
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: Всичко за BBQ-то
BBQ-то е взето и чака да бъде сглобено. Утре ще бъде пробата, но ще е много "претупана" тъй като просто дават зор да стане всичко за утре
След това обаче го хващам и се почват тестове
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Всичко за BBQ-то
vixx написа:И с въглища също не е зле но няма интересни аромати.
В Бау.. нещо си, дето е на 202-ра, ако още работи изобщо имаше по едно време най-различни модели въглища и бяха много хубави. В Бриколаж продават дървесни чипсове, които се използват за оцветяване на ракия обикновено. Също вършат работа за аромат.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
Don_Diego написа:След това обаче го хващам и се почват тестове
Ако не ги знаеш тия - 'земи малко идеи да потренираш
Последна промяна hell's angel на 16 Авг 2018, 20:21, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- vixx
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 179
- Регистриран на: 28.06.2013
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E90
- Мечтае да кара: Beechcraft King Air
- Детайли за колата: 2005 320d auto
Re: Всичко за BBQ-то
bum_bum написа:vixx написа:И с въглища също не е зле но няма интересни аромати.
В Бау.. нещо си, дето е на 202-ра, ако още работи изобщо имаше по едно време най-различни модели въглища и бяха много хубави. В Бриколаж продават дървесни чипсове, които се използват за оцветяване на ракия обикновено. Също вършат работа за аромат.
Благодаря, ще намина да взема за проба
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Всичко за BBQ-то
Правите си букет от билки/подправки и го слагате върху жарта под скарата, малко преди месото да е готово. Така всички аромати от букета овкусяват насъщния и ефекта е уфта-леле.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Мнения: 658
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Всичко за BBQ-то
Аз вече четвърта година съм с Weber и съм много доволен
Иначе, ако искате пържолките да стават по-сочни поливайте с оцет, пробвайте няма да съжалявате.
Иначе, ако искате пържолките да стават по-сочни поливайте с оцет, пробвайте няма да съжалявате.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Всичко за BBQ-то
Хубаво е месото,каквото и да е то за барбекю,да се приготвя един ден преди пекането.Така отлежава със солта и подправките в хладилника и на другия ден се топи на езика.
Така отлежало с малко кромид-лук става много вкусно.
Така отлежало с малко кромид-лук става много вкусно.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Всичко за BBQ-то
vixx написа:И аз съм голям фен на Бибикуто. Чак си го направих неразделна част от довара на вилата. Обаче ми се чупи камъка върху който пека и сега трябва да си намеря нов, че върху него ми се получава най-вскусно. За гориво винаги дърва използвам, като според дървото се променя и аромата на месото. И с въглища също не е зле но няма интересни аромати. На газ/електрическо не ми харесва толкова, не знам дали си въобразявам ама няма вкус. Но само няколко пъти съм опитвал.
Много ми се иска да намеря някой, който вкарва от тея силно маринованите американски ребра и да тествам, ама не съм виждал никъде. Ако някой знае да казва, моля
[img]https://i.imgur.com/bOhvbc2.jpg[/ig]
Колега, за ребра аз използвам тази рецепта, но тя е за печене в тава и не знам дали е подходяща за ББК. Не съм сигурен дали няма маринатата да се разтече върху жарта, но не пречи да се опита де. Може и в алумиево съдче да се пече.
2 кг свински ребра
100 мл барбекю сос Heinz Sweet
50 мл соев сос
черен пипер, сол
2 скилидки чесън
100 мл червено вино
Аз заменям виното с бира и я сипвам непосредствено преди тавата да се озове в печката. За ББК бих минал и без бирата, по-добре ще ѝ е в стомаха ми
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани