Всичко за BBQ-то

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Мнения: 426
Регистриран на: 1.06.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Hito » 20 Авг 2018, 5:33

bum_bum написа:.......Реже се на големи квадратни парчета- печеш от едната страна и топиш във вода, после на другата и пак във вода и така да се запече от всички страни. Накрая става прозрачна и много крехка. Викат му "къпана сланина".

Докато е на скарата се пръска и с бира ;)
За лютите чушки се прави марина от сол,захар,оцет,чесън и копър ;) :mhihi:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Knoxville_ » 20 Авг 2018, 9:57

randity написа:
Knoxville_ написа:
Колега, за ребра аз използвам тази рецепта, но тя е за печене в тава и не знам дали е подходяща за ББК. Не съм сигурен дали няма маринатата да се разтече върху жарта, но не пречи да се опита де. Може и в алумиево съдче да се пече.

2 кг свински ребра
100 мл барбекю сос Heinz Sweet
50 мл соев сос
черен пипер, сол
2 скилидки чесън
100 мл червено вино


Аз заменям виното с бира и я сипвам непосредствено преди тавата да се озове в печката. За ББК бих минал и без бирата, по-добре ще ѝ е в стомаха ми :bchug:


Приятелката ми каза вчера, че била взела 2 кила ребра. Та въпроса ми тия всичките съставки където си изброил, оставяш ли ги в хладилника за един ден да преседи месото с тях или го мажеш и директно във фурната? И на какви градуси ~печеш?


П.П. Колеги, аре без снимки на готовите продукти, моля :ok:


Сори, събота и неделя избягвам да влизам във форума.

Принципно колкото повече престои, толкова повече :ok:
Приготвял съм и след като са стояли 1 час в маринатата - не открих разлика :ok:

Пече се на 180-200 градуса на горен и долен реотан, а за времето - колкото ти е кеф и зависи колко е дебело месото. Може да си го оставиш леко алангле, може да го попрепечеш. Ако искаш можеш и в нагорещен тиган с малко олио или друга мазнина да запържиш между 30 и 60 секунди месото, преди да го метнеш в печката.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 774
Регистриран на: 6.01.2013
Пол: Мъж
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от k.milanov » 20 Авг 2018, 12:31

don_gori написа:Изображение


Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.
Нашата редовно я почистваме, но не бяхме забелязали, че се беше натрупало доста мазно и в един хубав ден просто пламна. Добре, че бяхме на двора успяхме да я извадим и изхвърлим на улицата директно. Не искам да си представям какво мазало щеше да стане ако се беше случило в затворено пространство - кухня.
От тогава на две ползвания се чисти легена задължително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Knoxville_ » 20 Авг 2018, 12:40

Не на две ползвания, а всеки път трябва да се почиства. Особено електрическа.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 601
Регистриран на: 9.03.2010
Пол: Мъж
Кара: BMW ///E36

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от don_gori » 20 Авг 2018, 12:51

k.milanov написа:Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.

Абе то и другия тип пак се пали :mhihi: За това е важно колко лесно се почиства след това, аз винаги на другия ден след цапортията си я чистя и прибирам, а вечерта котките ми помагат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 237
Регистриран на: 21.02.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Моджо » 20 Авг 2018, 14:59

k.milanov написа:
don_gori написа:Изображение


Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.
Нашата редовно я почистваме, но не бяхме забелязали, че се беше натрупало доста мазно и в един хубав ден просто пламна. Добре, че бяхме на двора успяхме да я извадим и изхвърлим на улицата директно. Не искам да си представям какво мазало щеше да стане ако се беше случило в затворено пространство - кухня.
От тогава на две ползвания се чисти легена задължително.


Е аз имам същата, ползвам я почти всеки ден и 2 години леген не съм чистил.
Реотанчетата ги минавам га се сетя с едно кат телена четка и това е.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 444
Регистриран на: 31.08.2008
Местоположение: Пловдив, Backnang [DE]
Пол: Мъж
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от sobiss » 20 Авг 2018, 19:22

Аз застилам легена на тая скара с алуминиево фолио...сменям го на всеки 2-3 ползвания. След всяко пекане, минавам реотаните с телена четка. Ползвам такава скара от как се помня и никога не съм имал проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 26.01.2008
Местоположение: СA
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Superexstatic » 20 Авг 2018, 21:04

Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят


Каквото и да сложиш все ще стане :mhihi: Много добре става царевица, гъби овкусени с малко зехтин и сол също стават топ. Тиквички, моркови, чушлета.. пак само ги овъргалваш в зехтина.. мале, лигите ми потекоха. Говорим за на жар/дървени въглища. На електическата не съм фен, че ги прави леко сухи, то и месото така де
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 774
Регистриран на: 6.01.2013
Пол: Мъж
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от k.milanov » 20 Авг 2018, 22:17

Моджо написа:Е аз имам същата, ползвам я почти всеки ден и 2 години леген не съм чистил.
Реотанчетата ги минавам га се сетя с едно кат телена четка и това е.


Да си го изчистиш, защото и ние така не го бяхме чистили и това като пламна от веднъж. Не ми се вярваше как гори това чудо с пламъци по 1метър нагоре в комина...

Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят


Тиквички и патладжан също :yes: . После със сирене и чесън е страхотия :mrgreen:

На гъбите и аз съм фен, стават супер.


Преди зарявахме някой и друг картоф в жарта като тлее вече след като сме готови с печенето. Също стават много добре.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2499
Регистриран на: 23.06.2005
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: сребърна звезда

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от kiko » 22 Авг 2018, 21:55

аре маняци :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от dankata » 23 Авг 2018, 22:58

Наздраве, скараджиите :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 193
Регистриран на: 19.11.2009
Местоположение: Царево
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от barabqga » 24 Авг 2018, 7:25

предполагам чугун е тази тава/тиган?

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от dankata » 24 Авг 2018, 11:17

barabqga написа:предполагам чугун е тази тава/тиган?


Тежичък е, може и от чугун да е сача :dunno:
Домакинът го извади да го обгорим, и го впрегнахме веднага в манифактурата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Knoxville_ » 26 Авг 2018, 16:30

Наздраве, колеги :ok: да ви е сладко! :ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от dankata » 26 Авг 2018, 18:54

Е, наздраве де, с едно пушено бон филе :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mirko0, Southside

Последни теми
Facebook