Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- Hito
- Е46 Fanatic
- Мнения: 426
- Регистриран на: 1.06.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Re: Всичко за BBQ-то
bum_bum написа:.......Реже се на големи квадратни парчета- печеш от едната страна и топиш във вода, после на другата и пак във вода и така да се запече от всички страни. Накрая става прозрачна и много крехка. Викат му "къпана сланина".
Докато е на скарата се пръска и с бира
За лютите чушки се прави марина от сол,захар,оцет,чесън и копър
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Всичко за BBQ-то
randity написа:Knoxville_ написа:
Колега, за ребра аз използвам тази рецепта, но тя е за печене в тава и не знам дали е подходяща за ББК. Не съм сигурен дали няма маринатата да се разтече върху жарта, но не пречи да се опита де. Може и в алумиево съдче да се пече.
2 кг свински ребра
100 мл барбекю сос Heinz Sweet
50 мл соев сос
черен пипер, сол
2 скилидки чесън
100 мл червено вино
Аз заменям виното с бира и я сипвам непосредствено преди тавата да се озове в печката. За ББК бих минал и без бирата, по-добре ще ѝ е в стомаха ми
Приятелката ми каза вчера, че била взела 2 кила ребра. Та въпроса ми тия всичките съставки където си изброил, оставяш ли ги в хладилника за един ден да преседи месото с тях или го мажеш и директно във фурната? И на какви градуси ~печеш?
П.П. Колеги, аре без снимки на готовите продукти, моля
Сори, събота и неделя избягвам да влизам във форума.
Принципно колкото повече престои, толкова повече
Приготвял съм и след като са стояли 1 час в маринатата - не открих разлика
Пече се на 180-200 градуса на горен и долен реотан, а за времето - колкото ти е кеф и зависи колко е дебело месото. Може да си го оставиш леко алангле, може да го попрепечеш. Ако искаш можеш и в нагорещен тиган с малко олио или друга мазнина да запържиш между 30 и 60 секунди месото, преди да го метнеш в печката.
- k.milanov
- младши ентусиаст
- Мнения: 774
- Регистриран на: 6.01.2013
- Пол: Мъж
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Всичко за BBQ-то
don_gori написа:
Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.
Нашата редовно я почистваме, но не бяхме забелязали, че се беше натрупало доста мазно и в един хубав ден просто пламна. Добре, че бяхме на двора успяхме да я извадим и изхвърлим на улицата директно. Не искам да си представям какво мазало щеше да стане ако се беше случило в затворено пространство - кухня.
От тогава на две ползвания се чисти легена задължително.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Всичко за BBQ-то
Не на две ползвания, а всеки път трябва да се почиства. Особено електрическа.
Re: Всичко за BBQ-то
k.milanov написа:Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.
Абе то и другия тип пак се пали За това е важно колко лесно се почиства след това, аз винаги на другия ден след цапортията си я чистя и прибирам, а вечерта котките ми помагат.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 237
- Регистриран на: 21.02.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Всичко за BBQ-то
k.milanov написа:don_gori написа:
Само да вметна да внимавате адски много с точно тоази тип скара.
Нашата редовно я почистваме, но не бяхме забелязали, че се беше натрупало доста мазно и в един хубав ден просто пламна. Добре, че бяхме на двора успяхме да я извадим и изхвърлим на улицата директно. Не искам да си представям какво мазало щеше да стане ако се беше случило в затворено пространство - кухня.
От тогава на две ползвания се чисти легена задължително.
Е аз имам същата, ползвам я почти всеки ден и 2 години леген не съм чистил.
Реотанчетата ги минавам га се сетя с едно кат телена четка и това е.
Хм,хм...
- sobiss
- младши ентусиаст
- Мнения: 444
- Регистриран на: 31.08.2008
- Местоположение: Пловдив, Backnang [DE]
- Пол: Мъж
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Всичко за BBQ-то
Аз застилам легена на тая скара с алуминиево фолио...сменям го на всеки 2-3 ползвания. След всяко пекане, минавам реотаните с телена четка. Ползвам такава скара от как се помня и никога не съм имал проблем.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
- Мнения: 374
- Регистриран на: 26.01.2008
- Местоположение: СA
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят
Каквото и да сложиш все ще стане Много добре става царевица, гъби овкусени с малко зехтин и сол също стават топ. Тиквички, моркови, чушлета.. пак само ги овъргалваш в зехтина.. мале, лигите ми потекоха. Говорим за на жар/дървени въглища. На електическата не съм фен, че ги прави леко сухи, то и месото така де
- k.milanov
- младши ентусиаст
- Мнения: 774
- Регистриран на: 6.01.2013
- Пол: Мъж
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Всичко за BBQ-то
Моджо написа:Е аз имам същата, ползвам я почти всеки ден и 2 години леген не съм чистил.
Реотанчетата ги минавам га се сетя с едно кат телена четка и това е.
Да си го изчистиш, защото и ние така не го бяхме чистили и това като пламна от веднъж. Не ми се вярваше как гори това чудо с пламъци по 1метър нагоре в комина...
Don_Diego написа:Дайте идеи за зеленчуци как да се направят
Тиквички и патладжан също . После със сирене и чесън е страхотия
На гъбите и аз съм фен, стават супер.
Преди зарявахме някой и друг картоф в жарта като тлее вече след като сме готови с печенето. Също стават много добре.
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Всичко за BBQ-то
Наздраве, скараджиите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 193
- Регистриран на: 19.11.2009
- Местоположение: Царево
- Пол: Мъж
Re: Всичко за BBQ-то
предполагам чугун е тази тава/тиган?
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Всичко за BBQ-то
barabqga написа:предполагам чугун е тази тава/тиган?
Тежичък е, може и от чугун да е сача
Домакинът го извади да го обгорим, и го впрегнахме веднага в манифактурата.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Всичко за BBQ-то
Наздраве, колеги да ви е сладко!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Всичко за BBQ-то
Е, наздраве де, с едно пушено бон филе
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.