Всичко за BBQ-то
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 723
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: Всичко за BBQ-то
Петъчно и аз припалих локомотивчето
Този път правихме и зеленчуци за тревопасните ни гости, казаха че били супер
Имам си и покривало вече, че не ми се занимава всяка седмица да прибирам/изкарвам
Този път правихме и зеленчуци за тревопасните ни гости, казаха че били супер
Имам си и покривало вече, че не ми се занимава всяка седмица да прибирам/изкарвам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Всичко за BBQ-то
Един полезен съвет: за по-добър контрол на температурата оставете малка част от грила, под която да няма въглища/дърва. По този начин ще имате зона с по-ниска температура, на която можете да преместите парче месо, което е тръгнало да загаря, но не е 100% готово отвътре. Така то ще се доготви без да стане на въглен отвън. Прилагам една картинка за илюстрация.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Всеки си плаща за всички грешки ...
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
С тия скари проблема е че са пълен шит и не са подходящи за такова печене . Правят ги от тия тънките клечки да пестят , но най хубавите скари са от дебели пръчки плътно една до друга с малки арлъци между желязото . Така пече нагрятото желязо и пламъка не минава през скарата като се подпали мазнината . С тая мрежа дето сега я наричат скара месото става като пърлено а не печено .Едно време имаше по заведенията такива скари с едни железни ширмове отгоре с комин , и такива кебачета и шишове ставаха че като се сетя почвам да слюнкоотделям Вадеха ги и по панаирите и базарите по празниците . В днешно време трудно се намира качествено оборудване , всичко е ширпотреба . Вероятно по големите заведения има такива професионални скари но това което се предлага за домашно ползване е скалъпено на две на три .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 239
- Регистриран на: 13.10.2009
- Местоположение: Чирпан / Синеморец
- Пол: Мъж
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: Всичко за BBQ-то
Jordana написа:С тия скари проблема е че са пълен шит и не са подходящи за такова печене . Правят ги от тия тънките клечки да пестят , но най хубавите скари са от дебели пръчки плътно една до друга с малки арлъци между желязото . Така пече нагрятото желязо и пламъка не минава през скарата като се подпали мазнината . С тая мрежа дето сега я наричат скара месото става като пърлено а не печено .Едно време имаше по заведенията такива скари с едни железни ширмове отгоре с комин , и такива кебачета и шишове ставаха че като се сетя почвам да слюнкоотделям Вадеха ги и по панаирите и базарите по празниците . В днешно време трудно се намира качествено оборудване , всичко е ширпотреба . Вероятно по големите заведения има такива професионални скари но това което се предлага за домашно ползване е скалъпено на две на три .
Един приятел в двора на цеха си е направил една голяма тава за въглените, а самата скара е от заваряна арматура. Жестоко става, жалко че сега не няма как да я снимам (по-нататък)
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Всичко за BBQ-то
Jordana написа:С тия скари проблема е че са пълен шит и не са подходящи за такова печене . Правят ги от тия тънките клечки да пестят , но най хубавите скари са от дебели пръчки плътно една до друга с малки арлъци между желязото . Така пече нагрятото желязо и пламъка не минава през скарата като се подпали мазнината . С тая мрежа дето сега я наричат скара месото става като пърлено а не печено .Едно време имаше по заведенията такива скари с едни железни ширмове отгоре с комин , и такива кебачета и шишове ставаха че като се сетя почвам да слюнкоотделям Вадеха ги и по панаирите и базарите по празниците . В днешно време трудно се намира качествено оборудване , всичко е ширпотреба . Вероятно по големите заведения има такива професионални скари но това което се предлага за домашно ползване е скалъпено на две на три .
Е, не е чак толкова скъп плътният профил ( кеф ти кръгъл, квадрат, винкели ), ръкохватката нали знаеш от коя страна се държи ...
Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Имах една останала такава скара от преди като имах мерак да заварям , с дълга дръжка да не се паря - идеална просто . Обаче я забравих на едно място и нямаше как да се връщам Сега се оглеждам за неръждавейка , имам 4-5 метра тръби ф10 и още малко като изпадне ще нарисувам една . Тая година карам с една такава двойна решетка дето се защипва с едно телче на дръжките , обаче последния път падна едно кюфте през дупките и ще я хвърля мамка и .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Всичко за BBQ-то
Jordana написа: Обаче я забравих на едно място и нямаше как да се връщам
Като си завариш новата, дано си научил- дето си вадиш паДката не си вади и скарата, че да не останеш и без тая
Скарата не е ли най-арно да е от чугун?
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Всичко за BBQ-то
Има чугунени , изглеждат съвсем прилично и не са скъпи .
https://bbqshop.bg/produkt/%D1%87%D1%83 ... B0-signet/
https://bbqshop.bg/produkt/%D1%87%D1%83 ... B0-signet/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- peshehodetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 261
- Регистриран на: 15.08.2015
- Местоположение: expedia.com
- Пол: Мъж
- Кара: BMW and Toyota
- Детайли за колата: I6 3.0 turbo and naturally aspirated i-Force 5.7 V8
Re: Всичко за BBQ-то
Взех го преди около две седмици ма все не намирах време да се хвана и да го сглобя. Комбинирано е, може работи на пропан или въглени, а също и на двете едновременно. Първото печене мина успешно, доволни сме засега.
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- kasho
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 93
- Регистриран на: 6.03.2013
- Местоположение: Nürnberg, Bayern
- Пол: Мъж
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Re: Всичко за BBQ-то
Колеги, и аз съм се наточил на газов грил за терасата и в момента проучвам пазара, за да направя квалифициран и информиран избор. Засега съм се ориентирал към средно-голям грил с 3-4 горелки + страничен котлон и чугунена "скара" с дебели ламели. Въпроса ми е - какви "екстри" още трябва да им един добър грил? За какво друго да внимавам? Освен чугунената скара нещо друго при материалите и изработката трябва ли да се предпочита или избягва? Бюджета ми е 300 до 400 евро.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Всичко за BBQ-то
Аз живея в къща и най-старото ми барбекю е правено от бойлер 80 л на стойки в далечната 1990 година. Скарата е заварявано желязо 10-ка през 5-6 мм на 4 панти за да се вдига и да се сипва кюмюра :-) Бойлера е сцепен с оксижен по дължина , пълни се с дървени въглища и може вол да опече. Ползвам и “Ронсон” ел скара , не става. Имам и малка чугунена тя е супер.
Месо задължително купувам от квартална месарница и понеже не разбирам много ги карам да ми правят заготовки. Личното ми мнение е , че скара на дървени въглища е класика.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Месо задължително купувам от квартална месарница и понеже не разбирам много ги карам да ми правят заготовки. Личното ми мнение е , че скара на дървени въглища е класика.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- Exclusive89
- младши ентусиаст
- Мнения: 658
- Регистриран на: 24.02.2015
- Местоположение: Brussels/Асеновград
- Пол: Мъж
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Всичко за BBQ-то
kasho написа:Колеги, и аз съм се наточил на газов грил...
И аз мисля тази година да минавам на газово ббк колега. До сега бях с Weber на дървени въглища и съм много доволен и пак мисля да е нещо от същата марка. За сега се спрях на Weber Spirit излгежда доста добре.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
- Мнения: 635
- Регистриран на: 17.03.2012
- Местоположение: Обеля на три полета
- Пол: Мъж
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- kasho
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 93
- Регистриран на: 6.03.2013
- Местоположение: Nürnberg, Bayern
- Пол: Мъж
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Re: Всичко за BBQ-то
Днеска бях до близкото ОБИ и си харесах това:цък
Не е марков Weber, но пък за тия пари има 4 горелки + една странична, както и чугунена скара. Отзивите също са добри. Ще го помисля още ден-два и събота/неделя най-вероятно ще пускам пилотните вурстове на него.
Не е марков Weber, но пък за тия пари има 4 горелки + една странична, както и чугунена скара. Отзивите също са добри. Ще го помисля още ден-два и събота/неделя най-вероятно ще пускам пилотните вурстове на него.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 143
- Регистриран на: 26.02.2019
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Re: Всичко за BBQ-то
Днес от “Haumag”
Газово и на дървени въглища , комбинирано
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Газово и на дървени въглища , комбинирано
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани