Пътуване през Сърбия - въпроси
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътуване през Сърбия - въпроси
Привет Колеги!
Ще пресичам Европа с кола и ремарке. Имам към 600кг личен багаж. Имам въпроси към пътувалите скоро или имащи информация.
1. През Сърбия или Румъния да мина?
2. Как е в Сърбия? По-къс е пътя и се интересувам от отношението на тяхната полиция и митничари. Да не ме карат да си изхвърля багажа или да плащам мито. 3. Кеш голям няма да нося, но да не ме карат да декларирам 500-2000 евро примерно и после да питат защо съм декларирал или защо не.
4. Как е през Румъния от унгарската граница до Видин?
В Румъния не съм бил никога, през Сърбия съм минавал последно с кола през ... 1992г и информацията ми е практически нула. С автобус няколко пъти, като последния беше 2007г, но това не е показател. Ремаркето е 750кг и е чисто ново.
Имам аптечка, пожарогасител, три светлоотразителни жилетки. Триъгълник трябва да взема. Имам стикъри (лепенки) NL на колата и ремаркето.
Приемам всякакви препоръки и живот и здраве ще продавам ремарке в бг след десетина дни

Ще пресичам Европа с кола и ремарке. Имам към 600кг личен багаж. Имам въпроси към пътувалите скоро или имащи информация.
1. През Сърбия или Румъния да мина?
2. Как е в Сърбия? По-къс е пътя и се интересувам от отношението на тяхната полиция и митничари. Да не ме карат да си изхвърля багажа или да плащам мито. 3. Кеш голям няма да нося, но да не ме карат да декларирам 500-2000 евро примерно и после да питат защо съм декларирал или защо не.
4. Как е през Румъния от унгарската граница до Видин?
В Румъния не съм бил никога, през Сърбия съм минавал последно с кола през ... 1992г и информацията ми е практически нула. С автобус няколко пъти, като последния беше 2007г, но това не е показател. Ремаркето е 750кг и е чисто ново.
Имам аптечка, пожарогасител, три светлоотразителни жилетки. Триъгълник трябва да взема. Имам стикъри (лепенки) NL на колата и ремаркето.
Приемам всякакви препоръки и живот и здраве ще продавам ремарке в бг след десетина дни

Re: Пътуване през Сърбия - въпроси
през сърбия категорично. Румънците с техните чукари и задъствания ще си скъсаш нервите.
В сърбия магистралата си е екстра, няма да имаш проблеми.
Относно до декларирането и мита, по принцип границата си минаваш без проблем, но зависи какво караш в това ремарке. Ако е нещо за деклариране, ще си го декларираш и готово.
В сърбия магистралата си е екстра, няма да имаш проблеми.
Относно до декларирането и мита, по принцип границата си минаваш без проблем, но зависи какво караш в това ремарке. Ако е нещо за деклариране, ще си го декларираш и готово.

- mslmisko
- кандидат ентусиаст
-
много зависи какьв е багажа, ако е личен по принцип няма да имаш проблеми.
пари 10.000 евро и над тази сума се декларират. зависи и кога че пьтуваш през Сьрбия...
в момента на Калотина е колона с около 2-3 км. и се чака и по 3 часа..
тука имаш инфо за цените на пьтни такси и може да намериш като цяло сьстояние на трафика.
успех..
http://www.amss.org.rs/?option=com_cont ... Itemid=139
пари 10.000 евро и над тази сума се декларират. зависи и кога че пьтуваш през Сьрбия...
тука имаш инфо за цените на пьтни такси и може да намериш като цяло сьстояние на трафика.
успех..
Благодаря!
Таксите като платиш евро, рестото в динари или в евро плащат по магистралите? Аз няма да имам 10 000 евро кеш (де да имах толкова
), личен багаж, три лаптопа (най-новия е 2013г), дрехи, инструменти, посуда, общо взето 100% катун

Таксите като платиш евро, рестото в динари или в евро плащат по магистралите? Аз няма да имам 10 000 евро кеш (де да имах толкова

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
През Сърбия си перкаш по магистралата. На Калотина има коли, но чакането е много малко. (по-миналата седмица се прибрахме от там) Най-добре си обмени динари за магистралата.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BMW_POWER написа:Благодаря!
Таксите като платиш евро, рестото в динари или в евро плащат по магистралите? Аз няма да имам 10 000 евро кеш (де да имах толкова), личен багаж, три лаптопа (най-новия е 2013г), дрехи, инструменти, посуда, общо взето 100% катун
![]()
На всякъде в Сърбия плащай с кредитна карта, на всички кабинки за тол такси се плаща така, както и на всички по-големи бензиностанции, въобще не се занимавай с обмяна на пари.
На границата, по преценка на граничарите, може да бъдеш отбит за проверка на багажа, ако не си декларирал нищо ценно.
Магистралите им са добри, но не превишавай скоростта, защото няма да разбереш от къде са те засекли.
Не превишавай и скоростта след Ниш към България, пътя е тесен (преди 2 години беше така), и на всякъде дебнат полицаи и глобяват сериозно.
Вземи си и комплект резервни крушки.
- mslmisko
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:През Сърбия си перкаш по магистралата. На Калотина има коли, но чакането е много малко. (по-миналата седмица се прибрахме от там) Най-добре си обмени динари за магистралата.
е колега, имал си кьсмет...през деня колоната е понякога до между OMV-то и Hepi Stars..
BMW_POWER написа:Благодаря!
Таксите като платиш евро, рестото в динари или в евро плащат по магистралите?
плащай навсякъде с дебитна/кредитна карта. Иначе ще те цакат с курса.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
mslmisko написа:Bavarcho написа:През Сърбия си перкаш по магистралата. На Калотина има коли, но чакането е много малко. (по-миналата седмица се прибрахме от там) Най-добре си обмени динари за магистралата.
е колега, имал си кьсмет...през деня колоната е понякога до между OMV-то и Hepi Stars..
Аз там миналата година висях три часа, беше края на юли. За късмет алтернатора на 39ката се беше предал и акумулатора беше на финала. (да знаете на цялата магистрала само в една бензиностанция продават акумулатори) Отзад с ремарке и кола дет не пали, късмет извадихме че митничарите ни пуснаха много бързо предвид че карахме на платформата кола с немска регистрация.

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
В друг автофорум някой написа, че пътят между Ниш и Пирот се затваря по график за 2 часа 2 пъти дневно.
Не знам актуално ли е в момента.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
mslmisko написа:много зависи какьв е багажа, ако е личен по принцип няма да имаш проблеми.
успех..
Вчера минах Калотина към 10 сутринта и чаках към 1 час. Можеше и по малко, но 3 тариката с Транспортери с регистрация К се предредиха напред в колоната защото имаха техен човек да ги пуска. Същите после в Сърбия караха като ненормални.
Стигнах до Бела Паланка, никъде не съм чакал по пътя.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Благодаря за всяка информация!
Като абориген съм
По бензиностанциите ще си плащам с холанската дебитна, защото канадските кредитни може да ми хванат съвсем дървен курс. Убедих се, че човек трябва да си отваря очите не на 4, а на 444. Било нормално да прекараш клиета
Нямам нищо ценно. Най-скъпото е един робот - прахосмукачка. Имам вде колелета, но и двете не са нови. Какво бих могъл да декларирам и какво търсят? Имам две шишета червено вино, ако това им е интересно. Имам и пълен опис на английски.
Като абориген съм

Нямам нищо ценно. Най-скъпото е един робот - прахосмукачка. Имам вде колелета, но и двете не са нови. Какво бих могъл да декларирам и какво търсят? Имам две шишета червено вино, ако това им е интересно. Имам и пълен опис на английски.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Можеш да минеш през Връшка Чука и си във Видин. Там никога не съм виждал задръстване. За лаптопи са се заяждали сръбските митничари, но нищо не ми направиха и нищо не искаха. По принцип трябвало да се декларират. Самите тол такси са някакви дребни евра, под 10 май бяха за цяла Сърбия, като не зная за ремарке дали искат нещо. Загубата в курса я има две евра, я няма, но рискът да да сгрешат нещо с картата е значително по- голям. А и къде ще търсиш банка да обменяш динари. Една шепа железни евра, които и без това никой не обменя в БГ, ще свърши чудесна работа.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Фидел Кастро написа:В друг автофорум някой написа, че пътят между Ниш и Пирот се затваря по график за 2 часа 2 пъти дневно.
9/11 и 14/16 пишеше вчера на табелката че е затворен на един участък. Минах в 10 пък беше отворен.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2