Bose или? - за дома, офиса, спорт, на път
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Привет колеги,
Преди месец осъзнах, че скъсах 3ти чифт слушалки за iPhone (5) от както си взех споменатия телефон преди няколко години. Поглеждайки назад осъзнавам, че съм почти постоянно със слушалки в ушите:
- вкъщи докато почивам предпочитам слушалките вместо колоните, все още живея в блок и зависи от почивката, от която се нуждая ..... в общия случай е по-приемливо е със слушалки вместо с колони...
)
- в офиса целя 100% време със слушалки, за да подържам концентрация
- на път съм неминуему с една слушалка в ухото (bt handsfree не побъркват), за да отговарям на телефонни обаждания ако се налага.
Та подкарахме едни базови проучвания с кумеца преди седмица (почнахме на бая ракия но....), че той само чака някой ресърч да му дойде и рови като за последно
и стигнахме до Bose като нещо общодостъпно и с качество над средното на пазара (лично мнение).
Днес намерих време и минах през фирмен магазин на споменатата марка в един от близките молове и се поинтересувах от това какво могат да предложат като слушалки. Предложиха ми тапи, слушалки в/у ушната мида, слушалки около ушната мида. Вторите ги изключих директно след първата проба - супер нестабилни ми дойдоха и доста шумни ги намерих преди да ги сложа на главата си (не си спомням модела, но парата им беше около 550лв за BT connectivity).
Минах на предложенията обхващащи ушната мида. Там попаднах на ноис канселейшън система, която ме удари в земята. Дори опитах да задам предварително обречен на madness въпрос на жена ми, която седеше до мен, в очакване на присъщия отговор, а отговорът почти не го чух ...... всякаш бях във вакуум.
И тук идва въпросът ми - разбрах, че този ноис канселейшън (как тъпо звучи английският на български
) ) го има и в тапите, което за мен е много важно, защото не мога да шофирам с шумоизолиращи околоушни слушалки
или да спортувам с такива (за дома са перфектни
). Та думата ми е - някой има ли впечетления от тапите с Acoustic Noise Cancelling? Не успях да ги пробвам в магазина (защото нямаха отворени....., а и незнам до колко е хигиенично да се пробват тапи) и за това търся предварителни впечатления от този продукт или препоръки за някой друг.
Трябват ми тапи с възможност за handsfree, noise cancellation, sport resistant.
Някой да е минавал по този път и да е правил добър или лош избор?
Преди месец осъзнах, че скъсах 3ти чифт слушалки за iPhone (5) от както си взех споменатия телефон преди няколко години. Поглеждайки назад осъзнавам, че съм почти постоянно със слушалки в ушите:
- вкъщи докато почивам предпочитам слушалките вместо колоните, все още живея в блок и зависи от почивката, от която се нуждая ..... в общия случай е по-приемливо е със слушалки вместо с колони...

- в офиса целя 100% време със слушалки, за да подържам концентрация
- на път съм неминуему с една слушалка в ухото (bt handsfree не побъркват), за да отговарям на телефонни обаждания ако се налага.
Та подкарахме едни базови проучвания с кумеца преди седмица (почнахме на бая ракия но....), че той само чака някой ресърч да му дойде и рови като за последно

Днес намерих време и минах през фирмен магазин на споменатата марка в един от близките молове и се поинтересувах от това какво могат да предложат като слушалки. Предложиха ми тапи, слушалки в/у ушната мида, слушалки около ушната мида. Вторите ги изключих директно след първата проба - супер нестабилни ми дойдоха и доста шумни ги намерих преди да ги сложа на главата си (не си спомням модела, но парата им беше около 550лв за BT connectivity).
Минах на предложенията обхващащи ушната мида. Там попаднах на ноис канселейшън система, която ме удари в земята. Дори опитах да задам предварително обречен на madness въпрос на жена ми, която седеше до мен, в очакване на присъщия отговор, а отговорът почти не го чух ...... всякаш бях във вакуум.
И тук идва въпросът ми - разбрах, че този ноис канселейшън (как тъпо звучи английският на български

Трябват ми тапи с възможност за handsfree, noise cancellation, sport resistant.
Някой да е минавал по този път и да е правил добър или лош избор?
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Bose или? - за дома, офиса, спорт, на път
От над три години ползвам оригинални слушали за Samsung Galaxy SII. Много съм доволен! Както ти го описваш ги ползвам доста по-малко, но мисля че пак е ОК, предвид времето. Ползвал съм ги с различни андроид телефони през годините, а от скоро с 5-тата ябълка. Съвместими са и слушалки и микрофон бачкат. Бутона на слушалките също вдигат при позвъняване.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Принципно тапите които влизат в ухото плътно, не стават за продължителна употреба.
Фауната в ушите рязко нараства и може да доведе до възпаления.
Аз лично също доста използвам такива слушалки, но всяка седмица ги почиствам внимателно със спирт и клечка за уши. Ушите също ежедневно почиствам.
Фауната в ушите рязко нараства и може да доведе до възпаления.
Аз лично също доста използвам такива слушалки, но всяка седмица ги почиствам внимателно със спирт и клечка за уши. Ушите също ежедневно почиствам.

- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Имам и двата вида и мога да Ти дам обективно мнение по въпроса.
Тапите не са много добро решение Колега. Ще започнат да Те дразнят във ушите да Те сърбят да Ти убиват може да Ти се възпали ушният канал всякакви чудесии от рода. Колкото и да са устойчиви към потта пак ще поддадат на киселината рано или късно имам опит със Bose. Photos:

Виж другите Bose са върха Колега. Купи си ги няма да съжаляваш. Най-добрите на пазара over the ear noise cancelation headphones. Звукът е убиец просто. Ниски и високи прекрасно качество както изработка и цена. Нямат равностойни. Определено. Струват си парите.

Ползвам ги активно във самолет когато се возя някъде и не съм с компания за дома са удобни също във офиса. Качеството е абсолютно на висота. Единствените които имат по-добър звук са "B&O" H8 които са ми любими в момента но поради някакво несъвместителство между блутуут модемът им и устройствата предпочитам да изчакам до излизането на следващият подобрен модел предполагам догодина и тогава да тръшна едни 500-600$ за новата придобивка и ще се освободя от бремето на жиците вече крайно време е. Поздрави и Успех във рисърча/покупката на едни прекрасни слушалки каквито са Bose.
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Тапите не са много добро решение Колега. Ще започнат да Те дразнят във ушите да Те сърбят да Ти убиват може да Ти се възпали ушният канал всякакви чудесии от рода. Колкото и да са устойчиви към потта пак ще поддадат на киселината рано или късно имам опит със Bose. Photos:

Виж другите Bose са върха Колега. Купи си ги няма да съжаляваш. Най-добрите на пазара over the ear noise cancelation headphones. Звукът е убиец просто. Ниски и високи прекрасно качество както изработка и цена. Нямат равностойни. Определено. Струват си парите.

Ползвам ги активно във самолет когато се возя някъде и не съм с компания за дома са удобни също във офиса. Качеството е абсолютно на висота. Единствените които имат по-добър звук са "B&O" H8 които са ми любими в момента но поради някакво несъвместителство между блутуут модемът им и устройствата предпочитам да изчакам до излизането на следващият подобрен модел предполагам догодина и тогава да тръшна едни 500-600$ за новата придобивка и ще се освободя от бремето на жиците вече крайно време е. Поздрави и Успех във рисърча/покупката на едни прекрасни слушалки каквито са Bose.

Последна промяна VIKING_WARRIOR на 02 Юни 2015, 9:58, променена общо 2 пъти
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Ето едно предложение и от мен , plantronics backbeat go (2) Имам ги от 2013-та. Взех ги главно ,като ходя да бягам,тренирам във фитнеса,карам кола или искам да гледам филм
Изключително съм доволен и от нивото на музиката , което произвеждат, и от издържливостта на батерията. Потта не им е повлияла досега, нито дъжда. Идват с комплект 3 размера тапи за уши. Редовно ги нося. Бутините, които имат, притежават всички удобни функции. Приемане и отхвърляне на обажданията и смяна на песни. Увеличаване и намаляне на звука, както и гласово набиране, което е много удобно при шофиране. Има и индикатор за батрията, който се появява автоматично на дисплея на телефона. Отдалечавал съм се от телефона до 15 метра и сигнала е перфектен, не съм пробвал на какво разтояние ще изгубят връзката, но това е повече от достатъчно.
Самата марка е с доста голям опит.По спомен до края на '80-те, началото на'90-те работят само за НАСА, след това излизат и на пазара.
Много голяма част от литателните апарати в САЩ са оборудвани с тази марка. Когато астронавтът от "Аполо 11" Нийл Армстронг стъпва на Луната и изрича знаменитата фраза,"Една малка стъпка за човека, но огромен скок за човечеството" е оборудван от същата фирма plantronics.

Самата марка е с доста голям опит.По спомен до края на '80-те, началото на'90-те работят само за НАСА, след това излизат и на пазара.
Много голяма част от литателните апарати в САЩ са оборудвани с тази марка. Когато астронавтът от "Аполо 11" Нийл Армстронг стъпва на Луната и изрича знаменитата фраза,"Една малка стъпка за човека, но огромен скок за човечеството" е оборудван от същата фирма plantronics.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
SHARK-а му е майката!!!
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
За мен лично, Bang&Oluffsen и Harman/Kardon са доста по-добър избор от BOSE.
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Това вече го писах малко по-горе и е валидно само за "B&O". За "Harman/Kardon" да са по-добри от Bose за слушалки ще ме прощаваш но бъркаш колегата stocky.
- stocky
- ентусиаст
-
Виж пак третата думичка от поста ми
Слуховото възприятие е строго индивидуално. Аз BOSE и Beats Audio не харесвам как звучат (не казвам, че звучат еднакво), на някой друг пък му харесват. Най-правилният съвет според мен към колегата е да намери начин да прослуша потенциалните си фаворити и да прецени спрямо собствения си слух! Да не говорим, че реално слушалките на iPhone от5-ца нататък не са хич лоши, а са на доста по-приемливи цени.

- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
Добре де за Теб "лично" съгласен съм. Обаче има едни класации където за повечето е констатирано че отрочето JBL на Harman/Kardon си е пълен атрофирал продукт който не заслужава никакво внимание за един Човек който търси нещо качествено.
http://www.harmanaudio.com/jbl/
За "B&O" съм ЗА с двете ръце и уши няма проблем това писах че сега само чакам да излезе коригираната откъм софтуер H8 и да я "лапна" обаче "Beats" audio са ужасна драма също. Bose пак казвам като класация в момента са Номер1 от шумоподтискащите подобни на други фирми. За Айфонските слушалки -просто не съм чул да правят шумоподтискащи и чак да са заслужаващи внимание за целодневно слушане пак малко ме съмнява че са удобни и подходящи. Аз моите на Айфон 6 + даже не съм ги отворил и нямам намерение така си седят в кутията нови и мога да ги подаря на някого без да се замисля.
http://www.harmanaudio.com/jbl/
За "B&O" съм ЗА с двете ръце и уши няма проблем това писах че сега само чакам да излезе коригираната откъм софтуер H8 и да я "лапна" обаче "Beats" audio са ужасна драма също. Bose пак казвам като класация в момента са Номер1 от шумоподтискащите подобни на други фирми. За Айфонските слушалки -просто не съм чул да правят шумоподтискащи и чак да са заслужаващи внимание за целодневно слушане пак малко ме съмнява че са удобни и подходящи. Аз моите на Айфон 6 + даже не съм ги отворил и нямам намерение така си седят в кутията нови и мога да ги подаря на някого без да се замисля.

Последна промяна VIKING_WARRIOR на 03 Юни 2015, 6:31, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
-
Какъв JBL, какви 5лв бе човек? За тая марка къде видя да съм писал нещо? Линка прегледа ли го преди да го постнеш? Там Harman/Kardon слушалки не видях, а май за такива говорех! Прав си, има ревюта бол, нека човека си прецени, не е задължително да му натякваш твоя избор и твоите виждания. Ето едно ревю: http://www.cnet.com/products/harman-kardon-nc/ като хубавото на тези слушалки е, че noise cancellation системата може да се включва и изключва. Надявам се авторът да сподели какво е избрал всъщност.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
B&O са собственост и марка на HARMAN вече. Ако искаш истински хубави слушалки със студийно качество на звука и цената за тях да е по-малко образувана от маркетинг, реклама и пр булшит, а повече от самото устройство, марките са AKG и Audio technica.
- stocky
- ентусиаст
-
Там цените са над BOSE май? Иначе на мен и Sennheiser ми допадат като звук и AKG, но тъй като "явно имам още какво да уча за слушалките" не съм ги споменал, пък и мисля, че са над бюджета.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колеги, от тази тема взех, че научих интересни неща.
Благодаря за споделения опит.
Колега BRAAT знаеш ли къде в България може да се пробват продуктите на Рlantronics?
stocky, да ме насочиш къде в България мога да разгледам и пробвам продукти на Bang & Olufsen?
Тенкю вери мач гайс
.
Благодаря за споделения опит.
Колега BRAAT знаеш ли къде в България може да се пробват продуктите на Рlantronics?
stocky, да ме насочиш къде в България мога да разгледам и пробвам продукти на Bang & Olufsen?
Тенкю вери мач гайс

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- stocky
- ентусиаст
-
B&O мисля, че някъде на центъра в София щяха да отварят магазин, но не знам дали е вече факт, може би някой софиянец може да каже. Иначе в iStyle на бул. Витоша съм виждал слушалки B&O, но бяха тип тапи като аксесоар за iPod/Pad/Phone. Ако имаш път към Франция, в магазина им в Ница са много любезни 

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Аз съм в Кипър на гурбет и тук си ги поръчах. Не знам за БГ, но колегата ти е дал линк. Само незнам дали имат магазин някъде, за да ги видиш и чуеш на живо.
Мога да допълня предното ми мнение с това, че когато ходя да бягам, махам звуко-изолиращите силиконови накрайници.Не самите тапи
Целта ми е да не са толко, шумоизолирани, че да не можеш да чуеш нищо покрай теб. Така бягам по спокойно и ако минава кола покрай мен, мога да е чуя, а не да минават като електромобили
. А ако гледам филм, ги слагам, защото като са сложени тези накрайници, се получава една въздушна възглавница, от вътрешния край на самата тапа и както и да е сложиш, прилепва по ушния канал и саунда от филма с всички звукови ефекти е перфектен за мен.
Мога да допълня предното ми мнение с това, че когато ходя да бягам, махам звуко-изолиращите силиконови накрайници.Не самите тапи

SHARK-а му е майката!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1