Арогантно отношение в Автокомплекс "Митев"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e90
Мечтае да кара: X6

Арогантно отношение в Автокомплекс "Митев"

Мнение от SheLLia » 04 Мар 2015, 9:22

Вчера 03.03 видях обява за е90 от частно лице (тъй като не искам и да чувам за къщи повече, всички обяви които разглеждам са от частни лица) и реших да се обадя за повече информация. Както винаги се оказа автокомплекс. Така и така бях звъннала попитах с колко ключа е колата и когато казаха, че е с 3 реших да я видя на място. След около 1 час бях при тях като колата, която на снимките изглеждаше що годе добре, не беше изобщо в същия вид
Нормалното и обикновено нещо, което питам е да защо е в такова състояние и да не би да има удари , въпреки, че не очаквам някой да ми каже истината аз съм длъжна да попитам!

След което последва реплика на много висок тон "Кат' искаш нова кола иди си я купи от магазина". С приятелят ми бяхме в потрес и аз реших да си тръгна без дори да погледна колата и без да кажа нищо, тъй като очевидно човека не беше психически добре.

Той започна да крещи след мен как нямало кола на 9 год. в добро състояние и да си ходя на село да си търся кола. Всички клиенти, които в момента бяха там, се обърнаха да видят защо е тази врява и какъв е проблема.
Човека дори се приближи към все едно ще ме удря! Аз въпреки, че съм жена и се бях насочила към изхода не можах да се сдържа на нападките и обидите и попитах така ли се отнасят с всички клиенти? И какво му дава право да крещи все едно той ми прави услуга и той ще ми плаща за нещо. В случая аз съм тази, която отивам там с парите и очаквам адекватно отношение от тяхна страна, а не селски прояви.

Това е четвъртата автокъща, която се излъгах да посетя (тъй като от 1 месец се опитвам да си купя кола) и със сигурност повече никога през живота ми няма да направя тази грешка!

Та, моят съвет е да не си правите труда да посещавате този така наречен автокомплекс. Първо ще останете разочаровани от колите и не на последно място от селското и арогантно държане на персонала. Не знам защо си помислиха, че аз ще отида там с 12 000 и без да задавам никакви въпроси ще посоча кола и ще дам парите!

Поне денят ми завърши щастливо и почти си купих кола от частно лице. Днес ще ходя да и проследя историята и за моя голяма радост, човека който я продава е много по-възпитам от селяндурите в този автокомплекс.
Аз още съм в потрес как някой, който се води търговец си позволява този въд поведение. На всичкото отгоре през цялото време мляскаше някаква дъвка и аз се почувствах все едно съм в циганската махала на пазара. Ужас, след това 2 часа с моят приятел се гледахме и не знаехме какво да кажем и как да коментираме!

Ами това е странната случка, която аз още не мога да проумея как ми се случи, но явно купуването на кола не е толкова лесно, колкото си мислих :)

Не можах да се стърпя и да не изкажа възмущението си. Съвет към всички НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!

P.S. дано темата е правилният раздел
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Арогантно отношение в Автокомплекс "Митев"

Мнение от stankata777 » 04 Мар 2015, 10:57

Наистина е полезно да споделяме от кои "търгаши" сме супер недоволни за да предпазим бъдещи купувачи...Само един въпрос - в кой град се намира въпросният комплекс?
Аз отново ще използвам възможността да предпазя други колеги заради горчивият си опит - не ходете при измамниците Рашо-Машо RN Performance и Митко Турбото...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 04 Мар 2015, 11:05

може да провериш новата кола по VIN, сигурно знаеш но да кажа аз ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SheLLia » 04 Мар 2015, 11:08

Извинявам се, забравила съм да спомена - става въпрос за Пловдив.

За съжаление грубото отношение не беше само в този автокомплекс. Обиколих почти всички възможни автокъщи в Пловдив и навсякъде продавачите са намусени и когато попитам нещо или не ми отговарят или казват, че не знаят.

Много ме е яд като звънна по телефона и попитам колата с два ключа ли е и те убедително ми кажат, че е дори с 3, но на място се оказва, че останалите ключове са в друга държава и ще дойдат след 2 седмици например :) все едно аз падам от марс. Пълна загуба на време и нерви е по тези къщи.

За мое щастие си намерих хубава тройка от частно лице и човека възпитано и интелигентно ни обясни всичко и се съгласи днес цял ден да обикаля сервизи, за да я проверяваме. Не ми се мисли тези от къщата ако им бях казала, че искам да я закарам в сервиз да я видя. Сигурно и боя щях да си изям!

Просто съм отвратена.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 04 Мар 2015, 11:10

Понеже много хора се оплакват от търгашите и автокъщите е редно да не се ходи там.

Наистина кола от автосалона е най-добрият вариант, независимо от класа ѝ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 04 Мар 2015, 11:14

Най добрият вариант е да си купите колата от Германия.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Мнение от SheLLia » 04 Мар 2015, 11:15

mihal написа:може да провериш новата кола по VIN, сигурно знаеш но да кажа аз ;)

Да, тази кола която вчера харесах и все пак ще купувам /от частно лице/, днес я проверихме по ВИН и се оказа, че е обслужвана до 2013 в БМВ, а след като е дошла в България е обслужвана в немо кар, така че историята до 2013 я разбрахме. Днес ще ходим до немо кар да видим след това какво се е случвало :) Колата изглежда реална и много запазена. Плюс това знам човека защо я продава и не е защото е проблемна или уж иска да взима по-скъпа, а защото синът му ослепял след инцидент :(

Та, това нещо с проверките ако го бях изискала като при "Митев" можеше да си изям боя :) като се има предвид за какво нещо ми се развика и започна да ме обижда, да съм си била ходила на село... :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 04 Мар 2015, 11:49

Ами не е само при автокъщите това "явление". Просто си ги има все още такива "хора" и всеки ден се сблъсквам с тях, защото и работя в една стая с такива и като виждам как говорят и се отнасят към клиентите почервенявам от гняв и срам, че съм им колега. Моят съвет е при среща с тоя род , обръщай опашката и не се връщай, разбира се ако имаш алтернатива. Тези са толкова първобитни, че разбират само от "ожесточен спор с пет метров телеграфски стълб" цитирам Матю хехе

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Мар 2015, 12:36

:banghead: Искрено и лично. Каква поредна футболна драма драги зрители.

Не знам, но ако всеки започне да пише с какво му се налага да се "пребори" всеки ден, форумът ще заприлича на клюкарник.
Не знам и защо много хора се впечатляват. Обръщаш се и си тръгваш. Вие какво отношение очаквате от един джамбаз=мошенник.

Потребител
Аватар

Мнение от SheLLia » 04 Мар 2015, 12:58

gromovich написа::banghead: Искрено и лично. Каква поредна футболна драма драги зрители.

Не знам, но ако всеки започне да пише с какво му се налага да се "пребори" всеки ден, форумът ще заприлича на клюкарник.
Не знам и защо много хора се впечатляват. Обръщаш се и си тръгваш. Вие какво отношение очаквате от един джамбаз=мошенник.

Разделът се нарича "Извън Темата" и имаше подобни теми за автокъщи, та реших да си изкажа мъката и аз... ти защо просто не се обърна и не подмина /както съветваш мен, когато не ми изнася/, а реши да напишеш, че не тук е мястото да предупредя за отношението, което получава купувача?

Ами нека модератор изтрие темата тогава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 04 Мар 2015, 13:27

gromovich написа::banghead: Искрено и лично. Каква поредна футболна драма драги зрители.

Според мен надали ще ти е приятно да отидеш с половинката си някъде, с готовност да оставиш 5 цифрена сума за даден продукт и да получиш такова отношение. С това мнение се предпазват други хора от загуба на време и нерви с такива екземпляри.
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Мар 2015, 14:06

aero написа:

Според мен надали ще ти е приятно да отидеш с половинката си някъде, с готовност да оставиш 5 цифрена сума за даден продукт и да получиш такова отношение. С това мнение се предпазват други хора от загуба на време и нерви с такива екземпляри.

Искам да кажа, че това е поредната спам тема от типа на "... знаете ли, че вчера касиерката в Билла не ми каза Добър ден. Как е възможно това". Искам да кажа, че някои хора злоупотребяват и със свободата на раздел "Извън темата" със своите словоизлияния. Чудя се и как не ги мързи да напишат цял роман, за това че някои не проявил необходимата вежливост. Извинявам се на автора на темата, че не проявявам необходимата съпричастност.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 04 Мар 2015, 14:25

gromovich написа:....Чудя се и как не ги мързи да напишат цял роман, за това че някои не проявил необходимата вежливост....

Ами нали за това е форума, най много да има нужда да се премести мнението в друг раздел за некоректни търговци, щото доколкото разбрах неприятното поведение на продавача е било вследствие на неточна, заблуждаваща обява. Колежката явно иска да се впише във форума с каквото може и не я е домързяло да сподели опит. Така който чукне в google "Автокомплекс "Митев" " ще му излезе темата ;) и няма да си губи времето да се занимава... Такива самозвани търговци трябва да се заличат просто!
По добре отколкото примерно преди седмица ясно и точно помолих за няколко размера в техническия раздел и съответно нито един спамаджия не си направио труда да замери шарнир, само колегата Лавиатан извади един диаметър от каталога.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Мар 2015, 14:53

На мен пък, по-ми харесва, жена да пише тук в стил "искрено и лично", от колкото мъже в същия стил в техническите подфоруми.
Въпрос на вкус.
Преди 5-6 месеца имах доста подобни случки, че и с "колеги" от форума, ма гледам още си ги продават.
Като чуя някой, че иска да търсим кола, ми иде да ходя по полето да търся четирилистни детелини.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 04 Мар 2015, 16:24

Все по често попадам на такова отношение....До някъде разбирам ако така се държи служител, на който му дават 400лв за 6 дневна работна седмица, но когато получа такова или подобно отношение от собственик после поне 1 час не мога да си обясня, как е възможно да има такива хора? Ти отиваш на крак да му дадеш пари и той трябва да се чуди как да те привлече, а не как да те отблъсне?! (не става въпрос само за автокъщи) Може би, тъй като аз не съм такъв и не разсъждавам така, не мога да си го обясня, но със сигурност това не е нормално... :dunno:

Друго, което не мога да си обясня, е защо САМО в този форум има някакви индивиди, който мн. им пречи човек да пише, каквото и да е в раздел ИЗВЪН ТЕМАТА?! :shock: Някак си се дразнят все едно на година се отпуска възможност само за 10 теми в раздела и едва ли не някои колеги хабят напразно този брой, вместо да се пишат по смислени неща (като се предполага, че по-смислен и важни неща се пишат в други раздели)? Аз съм на принципа, че като видя тема, която не ми е интересна не я отварям да я чета и готово, не е нужно да се карам на хората, защо пускат теми все едно форума е мой и не ги ли мързи да пишат толкова? Еми за да пишат, явно не ги мързи? :shock: Както и да е, народа вече хич не е добре..... :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата