Първи грижи за нова татуировка?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Първи грижи за нова татуировка?
Имам нов татус (4-ти за мен) и питането ми е следното, кои са най-добрите грижи за нов татус, тъй като от всякъде чувам и чета различни неща? Първите пъти винаги си мислех, че 100% го правя правилно, тъй като до тогава бях чул 1-2 варианта без особени разлики, но сега с малко повече опит нещо се насабраха много варианта, та исках да се консултирам с някой вещ в областа, които може да е полезен както на мен така и на поколенията след мен. От всичко най-много ме интересува, колко дни след направата на татуса, той трябва да се мие със сапун и после да се маже и от кой ден спира да се мие, а само се маже, докато заздравее? Това е най-спорната част във всички инструкции, на които съм попадал до този момент. 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Първи грижи за нова татуировка?
По-принцип преди да заздравее напълно е хубаво да се мие със сапун и след това да се маже. Все пак трябва да се предпазиш от бактериите и микробите по кожата.
Sent from Люлин using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:По-принцип преди да заздравее напълно е хубаво да се мие със сапун и след това да се маже. Все пак трябва да се предпазиш от бактериите и микробите по кожата.
Съгласен съм, но бях чувал някаква причина, че след еди кой си ден не е хубаво да се мокри (по причини, които не помня) за това само се подържа мазна с кремове? Та този въпрос е като живота, колкото повече разбираш, толкова по-сложно става.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Според мен ако не си си направил нищо с другите татуировки процедирай по същия начин.
Имам приятели с татуировки и те само преди мазане първите няколко дни се забърсваха с дезинфектиращи кърпички и после мазане с крем.
Имам приятели с татуировки и те само преди мазане първите няколко дни се забърсваха с дезинфектиращи кърпички и после мазане с крем.

k.milanov написа:Според мен ако не си си направил нищо с другите татуировки процедирай по същия начин.
Всеки път съм правил различно, защото забравям какво са ми казали предния път, а всичките ми татуси са правени на различни места и правя каквото са ми казали последно. Но този път мисля да се мия само първите дни и после да се мажа, че ми е на гърба и миенето през няколко часа е адски досадно. Остава и да разбера колко дни трябва да я мия преди да почна само да я мажа?

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Защо не си попита татуиста? Не се притесняваи за миенето мия я с детол и не я оставяи суха през деня и най-вече след душ.Мажи я първата седмица с Витамерфен след това с вазелин още седмица.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
Аз пък съм правил друго и не съм имал проблеми. От първия ден си я мажа с анти бактериални кремчета я "фолирам" със стреч. И така през няколко часа забърсвам леко и пак мажа обилно.
И да Ви кажа извържат си около 5г. и пак им трябва повтаряне, но може би защото моите са трайбали с доста пълнеж. Но пък първата изкара 7г. и я повторих и сега вече още 7-8г. и е добре, наред са другите ама нещо не ми остава време. Пък и жената не ми дава да стъпвам близко до татуист че може и освен повтарянето и някоя и друга да се появи.
А между другото що не питаш направо батко BULLI, досега не съм чул да му се е изтрила някоя.
И да Ви кажа извържат си около 5г. и пак им трябва повтаряне, но може би защото моите са трайбали с доста пълнеж. Но пък първата изкара 7г. и я повторих и сега вече още 7-8г. и е добре, наред са другите ама нещо не ми остава време. Пък и жената не ми дава да стъпвам близко до татуист че може и освен повтарянето и някоя и друга да се появи.

А между другото що не питаш направо батко BULLI, досега не съм чул да му се е изтрила някоя.

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Аз при моята процедирах по следния начин по 3-4 пъти на ден, в зависимост дали съм в нас или на даскало, мия минавам съвсем леко с една мека гъбичка която обира влагата ( да не е мокра татуировката а леко влажна), после с един специален крем за татуировки който забравих как се казва и отгоре и слагам стреч фолио но не прекалявам за да не се спарва кожата, също така ако си трениращ избягвай тренировки и обилно изпотяване, не е добре в първите десетина дни.Вече близо 2 години си е нося и никакви ядове, даже по нова година смятам и една гейша да си туря до сегашните маски 

Проучвайки въпроса, попаднах на още една теория, където татуса трябва да се мие всеки ден докато зарасне?
"През първият ден е добре да се маже през 1-2 часа. През следващата седмица са достатъчни 4-5 намазвания, като измиванията се извършват сутрин и вечер. През втората седмица татуировката се маже с вазелин след измиване."
Сега как да разбера, кой е най-добрия вариант?
"През първият ден е добре да се маже през 1-2 часа. През следващата седмица са достатъчни 4-5 намазвания, като измиванията се извършват сутрин и вечер. През втората седмица татуировката се маже с вазелин след измиване."
Сега как да разбера, кой е най-добрия вариант?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Най-правилно е да не оставяш да хване коричка, тоест да изсъхва... Мажи я с витамерфен и я пази от тъкани дето ще я избърсват. В твоя случай - ходи гол 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
KPETEH написа:Най-правилно е да не оставяш да хване коричка, тоест да изсъхва... Мажи я с витамерфен и я пази от тъкани дето ще я избърсват. В твоя случай - ходи гол
Ходя си гол, климатика е на макс (вече съм почти болен). Спя като прилеп с главата на долу, за да не се бърше Витамерфен-а. Имам съмнения само за срока, в който трябва да се мие със сапун.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
пичове влезте във 21 век, стига с тоя витамерфен, има къде и къде по-хубави препарати
мий, и мажи и ако татуиста ти е използвал хубави бои и е добър и след 6 7 години не би трябвало избелеят много
.

мий, и мажи и ако татуиста ти е използвал хубави бои и е добър и след 6 7 години не би трябвало избелеят много

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Doberman_vas написа:пичове влезте във 21 век, стига с тоя витамерфен, има къде и къде по-хубави препарати![]()
![]()
![]()
мий, и мажи и ако татуиста ти е използвал хубави бои и е добър и след 6 7 години не би трябвало избелеят много![]()
.
Ще почакаме някой друг да пусне тема и да пита за препарати за да се включиш отново компетентно и да ни просветлиш

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Здравей преди месец си направих татуировка на ръката, първите 2 дена я мих със сапун и я мазах с БЕПАНТЕН през няколко часа и увита в стреч фолиo (но не много стегнато ) , след това сутрин като стана я измивах със сапун и я мажех това го правих около 4-5 пъти максимум , след седмица почнах само да я забърсвам с мокри кърпички и я мажех (поддъжаш я да не остане "суха") това до към 20 ден. През това време като се къпех гледах да не я търкам с гъбата. Това ми го каза татуиста при които си я правих . Най - важното е да не я чешеш или белиш. Надявам се да съм ти бил полезен 

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
То не е много здравословно да се пита такъв въпрос във форум, но знаеш ли...
Аз имам доста татуси, правени при една и съща татуистка и всеки път третирани еднакво, а именно:
1. Веднага след татуирането тя ме маже при нея с нещо, наподобяващо вазелин и ми слага стреч фолио.
2. Три часа след това се изкъпвам с антибактериален сапун (или бебешки, важното е да е без алкохол) и се намазвам с Bepanthen унгвент 5% (бебешки крем против подсичане, струва към 8 лв. в аптеките). Слагам си фолио и задължително първате вечер спя с него, за да може лимфата, която тече, да не омаже всичко.
3. Следващите 5 дена (явно при всеки е различно, на мен много бързо ми зараства кожата) сутрин се изкъпвам с антибактериалния сапун, намазвам се отново с Bepanthen и си слагам си обикновена салфетка (или няколко, залепени заедно, за да не ми омаже дрехите). През деня (на работа) моля една колежка
да ми забърше татуса с антибактериални (или бебешки отново) мокри кърпички и да ме намаже пак с Bepanthen и да ми сложи салфетки. Така два пъти през деня и накрая вечер преди да си легна се изкъпвам отново с антибактериалния сапун, намазвам се и си лягам без фолио или салфетки, със стара блуза, за да може татуса да "диша" най-общо казано.
Общо взето е това, не мисля че отначало трябва да се мие, после да не се мие, няма логика.

Аз имам доста татуси, правени при една и съща татуистка и всеки път третирани еднакво, а именно:
1. Веднага след татуирането тя ме маже при нея с нещо, наподобяващо вазелин и ми слага стреч фолио.
2. Три часа след това се изкъпвам с антибактериален сапун (или бебешки, важното е да е без алкохол) и се намазвам с Bepanthen унгвент 5% (бебешки крем против подсичане, струва към 8 лв. в аптеките). Слагам си фолио и задължително първате вечер спя с него, за да може лимфата, която тече, да не омаже всичко.

3. Следващите 5 дена (явно при всеки е различно, на мен много бързо ми зараства кожата) сутрин се изкъпвам с антибактериалния сапун, намазвам се отново с Bepanthen и си слагам си обикновена салфетка (или няколко, залепени заедно, за да не ми омаже дрехите). През деня (на работа) моля една колежка

Общо взето е това, не мисля че отначало трябва да се мие, после да не се мие, няма логика.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2