K&N филтри - ползи
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
K&N филтри - ползи
Колеги, мисля да купувам такова нещо. До колко съм запознат е вечен, само чистене и е като нов. Какви други ползи има от този филтър? Става дума за панелен, който ще си седи в кутията, а не коносовиден?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: K&N филтри - ползи
randity написа:Колеги, мисля да купувам такова нещо. До колко съм запознат е вечен, само чистене и е като нов. Какви други ползи има от този филтър? Става дума за панелен, който ще си седи в кутията, а не коносовиден?
Ако искаш да засилиш колата, едва ли вкарването на повече въздух с боклуци е доброто решение

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- randity
- Photographer
-

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
пак в този раздел имаше една тема за и против спортен филтър, виж я...
аз съм за, защото съм наблюдавал/карал няколко коли и само положителен ефект съм видял.
аз съм за, защото съм наблюдавал/карал няколко коли и само положителен ефект съм видял.

- randity
- Photographer
-
Всъщност усеща ли се разлика във вървенето на колата? Звука променя ли се толкова очевидно или всичко е квото си втълпя в главата?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
randity написа:Всъщност усеща ли се разлика във вървенето на колата? Звука променя ли се толкова очевидно или всичко е квото си втълпя в главата?
Ако караш 1.2 или 1.4 може да си втълпиш некви работи. Със панелния, като че ли не сменя звука.
Според мен просто спортния филтър не успява да улови частиците, така както може хартията.
И аз съм имал, и приятел е имал - след 2-3к км като отворихме кутиите и на двете - в частта, която е от към мотора си имаше стабилно прах по стените. Другия момент е ако решиш да попрекалиш малко с мазнотийката като го чистиш. Тогава се задръства и почва да тапи ...
Ако го взимаш за тва, че е вечен и икономия - един хартиен е 15 лв и го сменяш едва ли по-често от 6 месеца.15 лв са си едно кафе с кола някъде си ...
Последна промяна ogata на 13 Авг 2014, 19:44, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
randity написа:Всъщност усеща ли се разлика във вървенето на колата? Звука променя ли се толкова очевидно или всичко е квото си втълпя в главата?
Сложих на 36чката и определено разликата е положителна!
Колата се усеща по-жива..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Вземи обикновения и духни през него само ръката да ти е отзад после повтори и със KN и ще разбереш веднага. Не е идеята само в повечето въздух а и в по-ниската температура на въздуха след филтъра. Колкото повече хваща боклуци " уж ", толкова повече се компресира въздуха в граничния слой на филтъра откъдето се покачва температурата, защо на турбокомпресор-двг се слага кулер.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vladobate написа: а и в по-ниската температура на въздуха след филтъра. Колкото повече хваща боклуци " уж ",
толкова повече се компресира въздуха в граничния слой на филтъра откъдето се покачва температурата,
защо на турбокомпресор-двг се слага кулер.
Не зная това колко ще помогне, като филтрите са разположени на милимундри от двигателя.
Следил ли си температурата на входящия въздух на кола в движение. Преди няколко дни я гледах,
ами с 20 градуса са над околната температура е

Освен това, ако е толкова важно за атмосферките, щяха да направят някаква по-читава защита
от топлината на двигателя, да стават мощяги

Да не говорим, че много от т.нар. спортни филтри са извадени от кутията и смучат топло от двигателния отсек

Лично аз моя К&N филтър за кутията го подарих преди много години, щото това е пълна глупост

Сменям си ги само с Knecht, т.е. OEM-ски на 5000км. и се чувствам щастлив

randity написа:До колко съм запознат е вечен, само чистене и е като нов. Какви други ползи има от този филтър?
Това не са ползи

на какво прилича след толкова километри филтъра

Стоиш цял ден като идиот и чакаш да изсъхне, да можеш да го омаслиш. Преди това переш, чистиш

И кво. Вместо да пия бира, примерно, аз ще трябва да се занимавам с някъф смешен филтър, дето ефекта му е никакъв......

Ще му бая, ще го чакам, няма да мога да карам през това време, ще се чудя много ли го омаслих, малко ли

Не се вкарвай в приключения за нещо, което няма никакъв смисъл. Ако си мислиш, че ще колата ти ще стане самолет, лъжеш се

Тия дето пишат, че има ефект, са такива, дето не искат да си признаят, как са се прецакали

Аз си признавам, че и филтъра подарих, че да не преебавам някой

Последна промяна zAcK на 13 Авг 2014, 23:13, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:vladobate написа: а и в по-ниската температура на въздуха след филтъра. Колкото повече хваща боклуци " уж ",
толкова повече се компресира въздуха в граничния слой на филтъра откъдето се покачва температурата,
защо на турбокомпресор-двг се слага кулер.
Не зная това колко ще помогне, като филтрите са разположени на милимундри от двигателя.
Следил ли си температурата на входящия въздух на кола в движение. Преди няколко дни я гледах,
ами с 20 градуса са над околната температура еНе вярвам един спортен филтър да я понижи много
![]()
Освен това, ако е толкова важно за атмосферките, щяха да направят някаква по-читава защита
от топлината на двигателя, да стават мощягиАма такава няма на никой автомобил.
Да не говорим, че много от т.нар. спортни филтри са извадени от кутията и смучат топло от двигателния отсек![]()
Лично аз моя К&N филтър за кутията го подарих преди много години, щото това е пълна глупост![]()
Сменям си ги само с Knecht, т.е. OEM-ски на 5000км. и се чувствам щастлив
За какво да помогне...да стане самолет....не , нямам такава идея. Просто смисъла е и в това че все пак преминаващия въздух е с по-ниска температура и съм далеч от мисълта , че това е върховния тунинг. И не визирам смучещи от двг отсек , а по-скоро смисъла на по-добрата пропускливост . Нищо работа за проба , доста ще се опулиш каква жега вади въздушния филтър от едно духване и не говоря за някой градус отгоре , а за поне двойно , пък температурата на входящия въздух на моя мотор е доста преди филтъра тъй че нямам идея какво влиза в двг , но е доста над околната температура и то само заради ефекта компресиране . Лично мнение породено от личен опит . ПС: За защита от темп. на двг ами не съм видял на кола ( е сигурно има изключения ) да смуче въздух покрай двг в директна близост . И разликата е огромна изпитал съм го лично с тдс , само ми се беше изхлузил ботуша чрез който смуче въздух 40см по-далеч от двг и ми даде над 3-4л/100 преразход което директно говори и за намалена мощност .
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Като има ефект, някой да покаже графики от дино с K&N и с обикновен филтър, ама не такива маркетингови,
а истински графики, да видим реално има ли някаква ползва, или е само в главите на потребителите

а истински графики, да видим реално има ли някаква ползва, или е само в главите на потребителите

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
На три БМВ-та все с КН съм карал. Извода, който съм си направил е, че колкото по-малък е мотора толкова по-лесно се чувства подобрение, както каза и Огата
От гледна точка на звука - с конус определено се уплътнява, с панелен има леко подобрение спрямо сток. Най-яко е с конус + карбонов cold-air intake, щото резонира и е направо лудница с повечко цилиндри и много дросели 
Ефекта е не толкова до повишаване на мощността колкото до подобрение на респонса на мотора. Затова е и субективно усещането. Разни Онди и разни други с леки карантии уж хвръквали направо с филтър
Ако някой може да го измери, най-добре, ама трудна работа...
Ефекта от повишаване на мощността от филтър, според мен е доста по-малък от процента на грешката на диното измежду ръновете

zAcK написа:Като има ефект, някой да покаже графики от дино с K&N и с обикновен филтър, ама не такива маркетингови,
а истински графики, да видим реално има ли някаква ползва, или е само в главите на потребителите![]()
![]()
Ефекта е не толкова до повишаване на мощността колкото до подобрение на респонса на мотора. Затова е и субективно усещането. Разни Онди и разни други с леки карантии уж хвръквали направо с филтър

Ефекта от повишаване на мощността от филтър, според мен е доста по-малък от процента на грешката на диното измежду ръновете

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Ама то респонса и с един чип може да се подобри за тия пари. Тук говоря точно за тия куците атмосферки,
дето повече вдигат шум, отколкото да се движат
И все пак, вместо да даваш 150-200 лева,
да се вкарваш във филми с пране и подсушаване
колкото и да е малък ефекта от чипа,
е много по-добре от "спортен" филтър
Със сигурност един чип ще подобри риспонса много повече от тая глупсот

P.S. Вместо да слагат филтри, повечето хора да вземат да си стегнат каляските, че на какви ли не кошници,
съм виждал K&N филтри
Те ще се разпаднат, ама да имат филтър, де ги прави нископрелитащи

дето повече вдигат шум, отколкото да се движат

да се вкарваш във филми с пране и подсушаване

е много по-добре от "спортен" филтър

P.S. Вместо да слагат филтри, повечето хора да вземат да си стегнат каляските, че на какви ли не кошници,
съм виждал K&N филтри

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Част от удоволствието на тунинга е ъпгрейдите да идват инкрементално. Днес това, утре друго и така
Всеки елемент е важен, стига да не се получава "на гол тумбак чифте пишови" 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2