Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Online
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Jordana » 04 Ное 2018, 16:59

Баси джендъра , само на цици ли избива тоя хормон или удря и в ориентацията ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 04 Ное 2018, 18:53

Borymeckata написа:Не знам за суджуците - аз очаквах да има някакви указания за сушенето на опаковката... :mhihi: :mhihi:
За сланината - уж сме се разбрали с майстора, обеща първата партида да е за мен. Предвид интереса, поръчал съм му да приготви поне 20 кила, а може и 30. Ще му оставя някой лев отгоре, та може да има символично увеличение от порядъка 30 - 50 стотинки на кг.

За мен няма проблем и лев отгоре да е. Заслужава си :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 05 Ное 2018, 10:19

Нека има горница за всички по веригата, едва ли някой ще има нещо против.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3198
Регистриран на: 13.02.2008
Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
Пол: Мъж
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от laviatan » 05 Ное 2018, 11:05

Knoxville_ написа:Нека има горница за всички по веригата, едва ли някой ще има нещо против.

:yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от slatanic » 05 Ное 2018, 19:14

Всичко е добре само няма да ме предреждате! :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 06 Ное 2018, 7:41

Колеги, няма никаква "верига", схема, далавера, бизнес или друго подобно. За мен е важно да става майтап и всички да са доволни, отдавна не гоня накакви левове...

А кажете тоя суровия суджук как го сушите, щото ния го накачихме по балкона, но времето е влажно и жената се притеснява да не се прецака нещо... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 146
Регистриран на: 2.06.2008
Местоположение: София, Възраждане
Пол: Мъж
Кара: Х3 § Lupo

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Georgi_G » 06 Ное 2018, 8:33

Borymeckata написа:А кажете тоя суровия суджук как го сушите, щото ния го накачихме по балкона, но времето е влажно и жената се притеснява да не се прецака нещо... :dunno: :dunno:

Ако времето е кофти, или на сухо, примерно в хладилиник, или на проветриво пред вентилатора на климатика, или стискаш палци докато устискаш и във фурната/скарата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3198
Регистриран на: 13.02.2008
Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
Пол: Мъж
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от laviatan » 06 Ное 2018, 10:49

Поразпитах за сушенето . Събрах някаква информация . Аз ги направих така - ще видя дали ще станат , или ще са за боклука :mhihi:
На дъска с точилка се мачкат за форма.
На втория ден с игла се бучкат на няколко места и пак с точилката - за да излезе въздуха .
После леко се овалват в брашно - подпомагало сушенето :dunno:
Ако се скъса някъде червото - се третира мястото със сладък червен пипер .
Сухо , но проветриво място :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 06 Ное 2018, 11:01

На купешките нищо няма да им стане, само ги пазете да не ги грее слънце.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2018, 17:04

Аз изсуших 7-8 кила бут по метода на Джордана, който даде по-нагоре и вече го плющим. За луканки не знам, но за бут явно времето е идеално.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 07 Ное 2018, 9:10

Аз на същият принцип го прекарвам бута през шунковара, само не виждам смисъл после да се окачва и да се вее - и без тва си е готов само изсъхва, губи вкус и време. :mhihi: А и тия термично обработените мезета, без нитритна сол и разни други консерванти, не го докарват на трайност - в хладилник ли ги държиш 7-8 кила ?

laviatan написа:После леко се овалват в брашно - подпомагало сушенето :dunno:


Тая операция е почти безсмислена, даже понякога във влажното време има и обратен ефект - отвънка се запечатва заради брашното, а отвътре остава влажно и почва да мухлясва и гранясва. Ако го натиснеш с точилката, да го оправяш, се пука червото, и за капак трудно се бели ...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2018, 9:59

Те 2 кила заминаха, къв хладилник :mhihi:

Във фризера съм сложил малко, останалото си май реда вакуумирано.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 116
Регистриран на: 4.04.2014
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hotride » 25 Ное 2018, 23:01

Здравейте, попаднаха ми случайно около 3 кг сърнешко от бут, но месото е нарязано на малки парчета за готвене, пакетирано в пликове и замразено веднага след като е било отстреляно животното. Въпроса ми е ако имате опит, дали щом месото е замразено ще стане за сушене и проблем ли е, че е на по малки парчета - като за гювеч? Не съм много по готвените манджи и не ми се занимава да го готвя. Друг вариант, който ми се върти в главата е да го направя на кайма за кюфтета, но не знам рецепта. Четох из нета, но не мога да се ориентирам, защото излизат различни видове рецепти, а искам да е изпробвана. Трети вариант ми е да го направя на луканка или суджук, но пък ми се струва доста трудоемко. Най - лесно ми се вижда сушенето затова съм се насочил към него. Моля за мнения и съвет. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 26 Ное 2018, 9:13

Ето това можеш да си спретнеш
http://batimiti.blogspot.com/2015/01/blog-post_31.html?m=1
Не е задължително да е в мехур, може да използваш телешки дебели черва.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2018, 9:25

На толкова малки парчета бих те посъветвал да сложиш 5 кила свинско, да го прекараш през месомелачката и да пълниш суджуците.
Наистина е по-трудоемко, но си заслужава.
И в гювеча със зеленчуци и малко вино става много вкусно, но аз пристъпвам към този метод само в краен случай :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Jordana

Последни теми
Facebook