Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 159
Регистриран на: 22.04.2009
Местоположение: Варна
Кара: M57, N52, S65

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от tintirimintiri » 11 Дек 2018, 21:14

Изображение

Първата партида на бащата.

Някой да препоръча машина за вакумиране за домашно ползване ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2018, 21:17

slatanic написа:...


Аз така свинския врат суших ама поне гледах разни други рецепти за телешка та си мислех, че за нея има някакви други по-фешън рецепти. Турям го в солта тая вечер, че децата явно не са почитатели на карпачото.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от slatanic » 11 Дек 2018, 21:46

Моята се разцепва да я яде така с пипера пастърмата.На 7 е почти ако има значение.И на хамона не отказва.На татко си се е метнала да и е здраве.
Пробвай да видиш как ще е и у вас.
Поздрави с телешка пастърмичка и джентълмен джакчко. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2018, 22:43

А, сушения врат, надениците и суджуците изчезват в миг. Ама карпачото явно им идва кисело от маринатата та не го щат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 193
Регистриран на: 1.01.2009
Местоположение: там, дето лисиците серът необезпокоявани
Пол: Мъж
Кара: се на дъщеря си

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Мордехай » 11 Дек 2018, 22:49

Пичове, колко време да държа сланината у солта преди да я почвам? Тука у село бабите не знаят колко я държат и ми се струва че я ядат сурова, те пукат сичко яко сурово, направо са като германците.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от slatanic » 11 Дек 2018, 23:32

На сланината и няма нищо.Дръж си я там.Като ти се яде вади и яж.Тя поема колкото може и после неще.И те така.А наздраве,че пак отиде една бутилка джак на вечеря. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 12 Дек 2018, 7:44

klintan66 написа:Боримечка, ще взема от 4.5лв после ако има пак ще взема. За сега 2 кг ще изпратиш ли?

Давай на ЛС адрес за доставката, в събота сутринта ще обиколя пазара, ще купя и ако още работи Еконта я пращам, а ко не - в понеделник ще бъде.
Поздрави.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 12 Дек 2018, 10:32

tintirimintiri написа:...

Някой да препоръча машина за вакумиране за домашно ползване ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз съм с лидълската за 60 лв и ми върши добра работа. За 10 лв взех още три ролки с фолио пак от там.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2018, 22:14

Абе някой знае ли как се развъжда тая благородната плесен за да мога да си заразявам луканките още като ги окача, че да се развива по-бързо?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 13 Дек 2018, 23:01

Взимаш някой по-читав колбас, примерно има едни испански по веригите. Естествено да имат по тях плесен. Белиш няколко къса от червото/обвивката и ги слагаш в съд с 150мл вода с 3-4гр захар. Това на стайна температура, след ден прецеждаш и мажеш/пръскаш продукцията веднъж на ден (или колкото е нужно да изсъхне повърхностно).
Повече от две пръскания при мен не се е налагало да правя.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2018, 23:08

Теб съм те признал за топ технолога по мезетата.

По едно време мислех дали да не помоля в Лидъл да ми позволят да си занеса луканките да ги отъркам в техните ама тоя метод ще е по-добър явно :mhihi: Тук там почнаха да завъждат малко плесен моите ама вече станаха за ядене.

Днес нарязах една кълцана, която правих с месо от телешки ребра (имаше яко месо по тях, половината пробвах да ги пека ама нещо не ми се получи добре и отидоха за луканка), свински бут и сланина. В съотношение 1.5:1:0.5.

Блага работа се е получила, само плесен и липсва.

Изображение
Изображение

нафтения
Аватар
Мнения: 6924
Регистриран на: 4.03.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Zagy » 14 Дек 2018, 0:06

Не издържах да ви гледам чудесиите и час по час да попивам лиги от клавиатурата и метнах и аз едно кило свинско в морска сол, накупих подправки и ще пробвам кво ще излезе :mhihi:

Мисля да го оставя 48 часа в солта, после 12 във вода, и после двете парчета ще ги овалям в две различни смеси от подправки.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2018, 0:29

Zagy написа:ще пробвам кво ще излезе .


Още от сега мога да ти кажа какво ще излезе. От едното кило ще останат има-няма 6-700 грама като изсъхне, че и по-малко. Ще ги изядеш за ден-два и ще се псуваш, че не си сложил 5-6 кила, щото чакането е много :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Мнения: 547
Регистриран на: 7.03.2014
Местоположение: Вкъщи
Пол: Мъж
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от c04 » 14 Дек 2018, 0:57

Добре, а къде ги сушите? При мен на терасата почват едно да лепнат от слънцето ли, и нищо не става?

нафтения
Аватар
Мнения: 6924
Регистриран на: 4.03.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Zagy » 14 Дек 2018, 7:37

bum_bum написа:
Zagy написа:ще пробвам кво ще излезе .


Още от сега мога да ти кажа какво ще излезе. От едното кило ще останат има-няма 6-700 грама като изсъхне, че и по-малко. Ще ги изядеш за ден-два и ще се псуваш, че не си сложил 5-6 кила, щото чакането е много :mhihi:

Абе тва е ясно :mhihi: :yes: - не искам да зяносвам материал обаче ако нещо не стане. Иначе после имам една голяма мръвка (около кило) диво прасе, която я чака същата участ :)

Сттане ли пиниза - взимам една голяма кутия, дето може да събере въпросните 5 кила и почвам регулярно да я тъпча кат чушка :mrgreen:

Аз суша в хладилника - едно приятелче ловец така прави и така ми каза.
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook