Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Дадох го с условие никой да не си прави експерименти по заточване с него; иначе още си режеше идеално, но единия от ловците го беше чукнал по режещия ръб с друг нож и имаше лека щръбка, която много лесно излезе с точилото.
Si non confectus, non reficiat.
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Колеги, каква пушена сланина мечтаете - навън е жега, виното още не е прекипяло, зелето не сме сложили...
Сериозно, утре ще направя слисък на поръчките от темата, като гледам - 10 кила няма да стигнат... Наистина ли толкова ви хареса тая сланина, сериозно? Такъв "деликатес" за 3 лева килото...
Сериозно, утре ще направя слисък на поръчките от темата, като гледам - 10 кила няма да стигнат... Наистина ли толкова ви хареса тая сланина, сериозно? Такъв "деликатес" за 3 лева килото...
Excellent! Steven is my name!
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 213
- Регистриран на: 25.12.2009
- Местоположение: Бургас
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: BMW
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз бих взел 2-3кг.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Колеги, каква пушена сланина мечтаете - навън е жега, виното още не е прекипяло, зелето не сме сложили...
Сериозно, утре ще направя слисък на поръчките от темата, като гледам - 10 кила няма да стигнат... Наистина ли толкова ви хареса тая сланина, сериозно? Такъв "деликатес" за 3 лева килото...
Няма да ти казвам, колко струва тук килото. Може да пострада някой с по-слабо сърце.
Къде видя топлото? Нощем вече започнаха да падат температурите под 0С. Така сланинка, малко лучец, сиренце (правено от доено от крава мляко, не от палма) с пиперче, малко кашкавал, имам и Петрохан (маненкия се разтреперва като го види), .... та се сещам за една история.
Отишъл един софийски доктор в някакво. Гледал какво преглецдал и накрая дръпнал една лекция на селяните. Трябва да се хранят здравословно. Без мазнини, без алкохол, редовните измишльотини за холестерол и т.н.. Приказвал каквото приказвал и накрая попитал за въпроси. Изправил се един юнак и казал на доктора:
"Докторе, дай ми едно печено прАсе и една дамаджана червено вино, па ме чЕкай да Умра!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Колеги, каква пушена сланина мечтаете - навън е жега, виното още не е прекипяло, зелето не сме сложили...
Сериозно, утре ще направя слисък на поръчките от темата, като гледам - 10 кила няма да стигнат... Наистина ли толкова ви хареса тая сланина, сериозно? Такъв "деликатес" за 3 лева килото...
Ааа от другата седмица си идва полека лека, баш времето на тая тема. Вреди ме и мен с 2-3 килца да видя що толкова се облизва половината форум
Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ако искаш да отворим един клон и по Софето за любителите, може и безплатен превоз евентуално да организираме
Ubi dubium, ibi libertas
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
- Мнения: 1627
- Регистриран на: 27.03.2009
- Местоположение: София/Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
hell's angel написа:Ако искаш да отворим един клон и по Софето за любителите, може и безплатен превоз евентуално да организираме
+ Пловдив
- sambeto
- ентусиаст
- Мнения: 1422
- Регистриран на: 18.12.2006
- Местоположение: Варна/Враца/Селановци
- Пол: Мъж
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
От доста време ВСЯКА събота купувам около 2 кг месо от Кауфланд. Свински врат, рибица или бут без кост. Просто всяка седмица намаляват едно от тия меса на около 6-7 лева килото.
Режа го, и го оставям в тава насипана с морска сол. Отгоре го засипвам пак с морска сол. Седи до другата събота в хладилника, като всеки ден наклонявам тавЪта и с една спринцовка махам водата.
В събота вечерта го вадя от солта, измивам го, и го поставям в една купа с готварска сол да се обезсоли. В неделя сутринта сменям водата и така до вечерта. В неделя вечерта го вадя от водата, стискам го в една кърпа да го изсуша, и го овалвам в една готова подправка за кайзер пастърмЪ от месарския магазин. После му прекарвам една връвчица и го оставям в хладилника да се суши. Горе долу за 6-7 дена е готово. После ги увивам в стреч фолио и във фризера.
И така - СЕКИ ДЕН РЕЖА И ЯМ!!!
Без такова месо и без сиренье не сядам на масата вечерта!
Като почна да ям, все едно съм вампир и ми преливат кръв....нема такъв кеф!
Сега Ви оставям, отивам да режа....
Режа го, и го оставям в тава насипана с морска сол. Отгоре го засипвам пак с морска сол. Седи до другата събота в хладилника, като всеки ден наклонявам тавЪта и с една спринцовка махам водата.
В събота вечерта го вадя от солта, измивам го, и го поставям в една купа с готварска сол да се обезсоли. В неделя сутринта сменям водата и така до вечерта. В неделя вечерта го вадя от водата, стискам го в една кърпа да го изсуша, и го овалвам в една готова подправка за кайзер пастърмЪ от месарския магазин. После му прекарвам една връвчица и го оставям в хладилника да се суши. Горе долу за 6-7 дена е готово. После ги увивам в стреч фолио и във фризера.
И така - СЕКИ ДЕН РЕЖА И ЯМ!!!
Без такова месо и без сиренье не сядам на масата вечерта!
Като почна да ям, все едно съм вампир и ми преливат кръв....нема такъв кеф!
Сега Ви оставям, отивам да режа....
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 275
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Внимавай с месата от там, че аз един път така се натрових, че 2 дни в болницата бях В хладилник не стават ли по-смотано ? Аз чакам да стане студено, ама в Пловдив ще чакам още 2 месеца
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1595
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз също смятам че на тия нещо не са в ред месата . Пържолите от тия промота винаги имат странен вкус , като скочат в тигана пускат една лигава слуз все едно са тумблирани с нещо .
Иначе тая рецепта с осоляването е класическа . Стига да има хубаво месо за обработка и да му се занимава на човек .
Иначе тая рецепта с осоляването е класическа . Стига да има хубаво месо за обработка и да му се занимава на човек .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12068
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
За веригите отдавна се знае- и без това бедното на каквито и да е хранителни вещества промишлено отгледано месо се пере, кисне и обработва с какви ли не химикали за да изтрае по-дълго или да придобие отново търговски вид след като срокът му въпреки всичко е изтекъл.
- sambeto
- ентусиаст
- Мнения: 1422
- Регистриран на: 18.12.2006
- Местоположение: Варна/Враца/Селановци
- Пол: Мъж
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Сигурно сте прави, ама ако тръгна да мисля всичко, ще трябва да стана веган ебаси...
Иначе в хладилника става много добре според мене. И най-хубавото нещо е, че жена ми и дъщеря ми не обичат такива меса. По тоя начин всичко е само за меееенн....
Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
Иначе в хладилника става много добре според мене. И най-хубавото нещо е, че жена ми и дъщеря ми не обичат такива меса. По тоя начин всичко е само за меееенн....
Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Сигурно сте прави за месото от веригите, но там все пак има някакъв санитарен контрол, а от пазара... изобщо не знаеш какво ще купиш. В магазина имат хладилници и поне няма да ти продадат нещо развалено или много фалшиво. А ние наскоро взехме кутия масло от пазара - уж от някаква мандра, от фермата... На баба им хвърчилото - чиста мас, само дето са я боядисали жълта.
Иначе да - най-добре е ти лично да теглиш ножа на прасето и метнеш още топлите мръвки в тигана, но... не всеки има такава възможност...
Иначе да - най-добре е ти лично да теглиш ножа на прасето и метнеш още топлите мръвки в тигана, но... не всеки има такава възможност...
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1595
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Според мен това е основната причина хората да не правят разлика в продукта от хипермаркета и месо от прасчо прясно хвърлено на жарта в селската печка . Просто не всеки може да ходи на свинска смърт .Едно време като гледахме такива домашни любимци , любимата хватка бе да си отбера от рибицата и на един дилаф в печката на дървена жар . Кана червено вино и може другите мераклии за прасе да чистят червата и да надуват гайдата
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани