Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 159
- Регистриран на: 22.04.2009
- Местоположение: Варна
- Кара: M57, N52, S65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Първата партида на бащата.
Някой да препоръча машина за вакумиране за домашно ползване ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
slatanic написа:...
Аз така свинския врат суших ама поне гледах разни други рецепти за телешка та си мислех, че за нея има някакви други по-фешън рецепти. Турям го в солта тая вечер, че децата явно не са почитатели на карпачото.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Моята се разцепва да я яде така с пипера пастърмата.На 7 е почти ако има значение.И на хамона не отказва.На татко си се е метнала да и е здраве.
Пробвай да видиш как ще е и у вас.
Поздрави с телешка пастърмичка и джентълмен джакчко.
Пробвай да видиш как ще е и у вас.
Поздрави с телешка пастърмичка и джентълмен джакчко.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
А, сушения врат, надениците и суджуците изчезват в миг. Ама карпачото явно им идва кисело от маринатата та не го щат.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 193
- Регистриран на: 1.01.2009
- Местоположение: там, дето лисиците серът необезпокоявани
- Пол: Мъж
- Кара: се на дъщеря си
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Пичове, колко време да държа сланината у солта преди да я почвам? Тука у село бабите не знаят колко я държат и ми се струва че я ядат сурова, те пукат сичко яко сурово, направо са като германците.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
На сланината и няма нищо.Дръж си я там.Като ти се яде вади и яж.Тя поема колкото може и после неще.И те така.А наздраве,че пак отиде една бутилка джак на вечеря.
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
klintan66 написа:Боримечка, ще взема от 4.5лв после ако има пак ще взема. За сега 2 кг ще изпратиш ли?
Давай на ЛС адрес за доставката, в събота сутринта ще обиколя пазара, ще купя и ако още работи Еконта я пращам, а ко не - в понеделник ще бъде.
Поздрави.
Excellent! Steven is my name!
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
tintirimintiri написа:...
Някой да препоръча машина за вакумиране за домашно ползване ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз съм с лидълската за 60 лв и ми върши добра работа. За 10 лв взех още три ролки с фолио пак от там.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Абе някой знае ли как се развъжда тая благородната плесен за да мога да си заразявам луканките още като ги окача, че да се развива по-бързо?
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Взимаш някой по-читав колбас, примерно има едни испански по веригите. Естествено да имат по тях плесен. Белиш няколко къса от червото/обвивката и ги слагаш в съд с 150мл вода с 3-4гр захар. Това на стайна температура, след ден прецеждаш и мажеш/пръскаш продукцията веднъж на ден (или колкото е нужно да изсъхне повърхностно).
Повече от две пръскания при мен не се е налагало да правя.
Повече от две пръскания при мен не се е налагало да правя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Теб съм те признал за топ технолога по мезетата.
По едно време мислех дали да не помоля в Лидъл да ми позволят да си занеса луканките да ги отъркам в техните ама тоя метод ще е по-добър явно Тук там почнаха да завъждат малко плесен моите ама вече станаха за ядене.
Днес нарязах една кълцана, която правих с месо от телешки ребра (имаше яко месо по тях, половината пробвах да ги пека ама нещо не ми се получи добре и отидоха за луканка), свински бут и сланина. В съотношение 1.5:1:0.5.
Блага работа се е получила, само плесен и липсва.
По едно време мислех дали да не помоля в Лидъл да ми позволят да си занеса луканките да ги отъркам в техните ама тоя метод ще е по-добър явно Тук там почнаха да завъждат малко плесен моите ама вече станаха за ядене.
Днес нарязах една кълцана, която правих с месо от телешки ребра (имаше яко месо по тях, половината пробвах да ги пека ама нещо не ми се получи добре и отидоха за луканка), свински бут и сланина. В съотношение 1.5:1:0.5.
Блага работа се е получила, само плесен и липсва.
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не издържах да ви гледам чудесиите и час по час да попивам лиги от клавиатурата и метнах и аз едно кило свинско в морска сол, накупих подправки и ще пробвам кво ще излезе
Мисля да го оставя 48 часа в солта, после 12 във вода, и после двете парчета ще ги овалям в две различни смеси от подправки.
Мисля да го оставя 48 часа в солта, после 12 във вода, и после двете парчета ще ги овалям в две различни смеси от подправки.
Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Zagy написа:ще пробвам кво ще излезе .
Още от сега мога да ти кажа какво ще излезе. От едното кило ще останат има-няма 6-700 грама като изсъхне, че и по-малко. Ще ги изядеш за ден-два и ще се псуваш, че не си сложил 5-6 кила, щото чакането е много
- c04
- Кръстникът
- Мнения: 547
- Регистриран на: 7.03.2014
- Местоположение: Вкъщи
- Пол: Мъж
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Добре, а къде ги сушите? При мен на терасата почват едно да лепнат от слънцето ли, и нищо не става?
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:Zagy написа:ще пробвам кво ще излезе .
Още от сега мога да ти кажа какво ще излезе. От едното кило ще останат има-няма 6-700 грама като изсъхне, че и по-малко. Ще ги изядеш за ден-два и ще се псуваш, че не си сложил 5-6 кила, щото чакането е много
Абе тва е ясно - не искам да зяносвам материал обаче ако нещо не стане. Иначе после имам една голяма мръвка (около кило) диво прасе, която я чака същата участ
Сттане ли пиниза - взимам една голяма кутия, дето може да събере въпросните 5 кила и почвам регулярно да я тъпча кат чушка
Аз суша в хладилника - едно приятелче ловец така прави и така ми каза.
Si non confectus, non reficiat.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани