Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 349
Регистриран на: 9.04.2008
Местоположение: Софията
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от sixstraight » 27 Яну 2018, 23:42

Много доволен който я дегустира потвърди че е уникална евала на колегата :bchug:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 379
Регистриран на: 12.08.2008
Местоположение: София, копеле!
Пол: Мъж
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от speeder88 » 30 Яну 2018, 19:24

http://tedytitova.blogspot.bg/2013/12/b ... 9.html?m=1

По горната рецепта току-що хвърлих две кила във фризера да стегнат! Утре ще отчета резултата!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 31 Яну 2018, 9:28

Сол със шепи... не става ли много солено така? Или пък за три дни сланината не може да поеме много... ? Ще бъде интересно да споделиш какъв е резултатът.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 31 Яну 2018, 10:47

Няма как да поеме "много". В колкото и сол да я държиш, ще поеме винаги еднакво количество. Оттам нататък вече е въпрос на вкус.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 31 Яну 2018, 11:13

Най-елементарното мезе за правене е сланината. За да я оплескаш трябва да ти идва отвътре :lol:
Изпитаната златна рецепта гласи:
Каче/съд/кофа; морска сол на дъното; редят се парчетата с кожата надолу (ако има кожа); сол между редовете да покрие парчетата; най-отгоре пак сол; аз лично слагам нарязан праз между редовете; ако има пресен сняг се запечатва накрая с него и се остава на студено 15-20 дни; измиват се парчетата от солта със студена вода, валят се в подправки (по избор) и във фризера.
Друг вариант е прясната сланина да се вари в зелев сок, но е по-малотрайна така.
Огладнях...

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2018, 11:20

А защо се пресолява сланината понякога? Нали уж поема точно колкото трябва? Имам тук няколко парчета от "Ливади", ми тя не се яде от сол. :no:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 31 Яну 2018, 11:46

И аз мисля, че поема колкото трябва. По-скоро се "пресолява" от другите подправки.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 31 Яну 2018, 12:40

Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. Включително и домакините и техните гости.
Те обаче отговориха с пастет от сланина. Малиии. Уникално мезе. Лошото е, че не запомних какво има в този пастет. Сланина, чесън и...? Още нещо, обаче не запомних.
Някой ако има подобна рецепта да я дава тука :)

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 379
Регистриран на: 12.08.2008
Местоположение: София, копеле!
Пол: Мъж
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от speeder88 » 31 Яну 2018, 12:50

Knoxville_ написа:И аз мисля, че поема колкото трябва. По-скоро се "пресолява" от другите подправки.

Всички, които питах как да я направя ми казаха, че няма как да я пресоля. В същото време съм ял паприкована, която беше леш солена, същата, но вместо с паприката, а със праз беше ОК. Най-вероятно другите подправки оплескват работата. Днес ще кажа ка ке станала.

Пастета от сланина изглежда интересно. Според мен има и няква друга мръвка, иначе би си бил като нещо подобно на мас. :mrgreen:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 31 Яну 2018, 13:04

dan-dam написа:Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. ... Те обаче отговориха с пастет от сланина.


Холестеролно парти, викаш? :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 31 Яну 2018, 13:09

Borymeckata написа:
dan-dam написа:Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. ... Те обаче отговориха с пастет от сланина.


Холестеролно парти, викаш? :mhihi: :mhihi:

Мани-мани... Дано не ни надушат от темата за разнообразното хранене :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3198
Регистриран на: 13.02.2008
Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
Пол: Мъж
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от laviatan » 31 Яну 2018, 14:05

Тук сме друга порода :mhihi: :mhihi: :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 31 Яну 2018, 14:55

Че то и тук има разнообразие. Хората си споделят с какви подправки овкусяват :ok: Някои пък редуват сланината със суджуци :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2018, 23:27

bum_bum написа:А защо се пресолява сланината понякога? Нали уж поема точно колкото трябва? Имам тук няколко парчета от "Ливади", ми тя не се яде от сол. :no:

В саламура и ако е тънка, и нарязана на по-малки парчета - си се пресолява доволно. Не знам защо :dunno: На сухо, с морска сол на богато, никога не съм я предобрял.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 379
Регистриран на: 12.08.2008
Местоположение: София, копеле!
Пол: Мъж
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от speeder88 » 02 Фев 2018, 12:00

speeder88 написа:http://tedytitova.blogspot.bg/2013/12/blog-post_29.html?m=1

По горната рецепта току-що хвърлих две кила във фризера да стегнат! Утре ще отчета резултата!


Доволен съм! Явно и сланината е била от крехка свиня, защото е много лека, кожичката не се усеща. Пресолване не се наблюдава. Подправките са добре!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook