Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за свинско
bum_bum написа:Пълначката е в мазата, тука няма кой да лъжа че да пестя
имам предвид че като е малко солта и ще замирише на кофти
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско
Cyberloner написа:А червата изчистени ли ги продават или сам да си ги чистиш?
Е няма с говната да ги продават
А нали тук за домашни работи говорим. Не се занимавайте с тия течни пушеци и сол с пушек и такива работи. Тва си е химия химическото "пушене". По малките градове има хора, дето пушат както си му е реда. За София нямам идея обаче. Иначе сланината става добра пушена. Също и шунката от бута като се опуши е идеална.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
- Мнения: 361
- Регистриран на: 5.08.2007
- Местоположение: София
- Кара: е53
Re: Въпрос за свинско
bum_bum написа:Cyberloner написа:А червата изчистени ли ги продават или сам да си ги чистиш?
Е няма с говната да ги продават
А нали тук за домашни работи говорим. Не се занимавайте с тия течни пушеци и сол с пушек и такива работи. Тва си е химия химическото "пушене". По малките градове има хора, дето пушат както си му е реда. За София нямам идея обаче. Иначе сланината става добра пушена. Също и шунката от бута като се опуши е идеална.
е не говорим за фекалиите ама съм малко кифла по отношение на хигиената и ги правя като червата на агнето за дроб сърма - обръщам ги наопкаи и с нож чистя тая лигавата гняс от тях.
Аз поне това разбирам по изчистени черва
Re: Въпрос за свинско
Cyberloner написа:bum_bum написа:Cyberloner написа:А червата изчистени ли ги продават или сам да си ги чистиш?
Е няма с говната да ги продават
А нали тук за домашни работи говорим. Не се занимавайте с тия течни пушеци и сол с пушек и такива работи. Тва си е химия химическото "пушене". По малките градове има хора, дето пушат както си му е реда. За София нямам идея обаче. Иначе сланината става добра пушена. Също и шунката от бута като се опуши е идеална.
е не говорим за фекалиите ама съм малко кифла по отношение на хигиената и ги правя като червата на агнето за дроб сърма - обръщам ги наопкаи и с нож чистя тая лигавата гняс от тях.
Аз поне това разбирам по изчистени черва
Ама така им измиваш най-вкусното, трябва като се извадят червата от прасето само да се зплакнат у рЯката малко и после направо у казана.
- mejdupraznika
- Потребител
- Мнения: 37
- Регистриран на: 30.06.2009
- Кара: 4
Re: Въпрос за свинско
Някой да има рецепта за свински бузи ? Имам в наличност и зелева чорба?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
- Мнения: 361
- Регистриран на: 5.08.2007
- Местоположение: София
- Кара: е53
Re: Въпрос за свинско
mejdupraznika написа:Някой да има рецепта за свински бузи ? Имам в наличност и зелева чорба?
Първо ги осоляваш като сланина - после ги измиваш, слагаш зелевата чорба на котлона да заври и ги пускаш вътре да си помислят 5-6 минути, след това овъргалваш в подправки каквито искаш и закачаш да съхнат
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско
Червата като ги чистят промишлено вероятно е с някакви соли или основи и едва ли има нещо останало. Дядо ми ги чистеше с вар ако не се лъжа.
Тва с бузите звучи яко. Аз лятото бях набарал месо от глава на 4лв килото и кучетата и котката си отядоха
Тва с бузите звучи яко. Аз лятото бях набарал месо от глава на 4лв килото и кучетата и котката си отядоха
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско
Ние бузите ги осоляваме като сланина! Престояват така една седмица,изваждат се от солта и се измиват! Заварява се зелева чорба с малко черен пипер и след като заври се слагат в нея бузите за 7-8 минути! След това овалваме в червен пипер и чубрица и ги закачаме на проветриво място! След няколко дни......ги няма
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 145
- Регистриран на: 10.08.2009
- Пол: Мъж
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: Въпрос за свинско
А бре,бахур правите ли?
- Kroki
- Дон Кроки
- Мнения: 3908
- Регистриран на: 14.01.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Въпрос за свинско
Пичове, имам тука 4 суджука. Наще ми ги дадоха, но не са изсъхнали както трябва и са още мекички.. В общежитието няма къде да ги държа на хладно и нищо няма да стане от тях. Някой има ли желание да ги взема, да си гледа и да ги изяде накрая.. Пари не искам. Да ме споменавате с добро само
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Re: Въпрос за свинско
Stoqnov_1979 написа:А бре,бахур правите ли?
Оха, тука съм цар
Нарязваш малко свинско месо, сърчица, бяло и черно дробче и малко сланинка за вкус Мешаш с малко сол, чубрица, пиперче, ориз и чер пипер на вкус Пълниш сместта в червата (конеца трябва да е здрав, дебел, най-добре тапицерски) и вариш на тих огън. Аз лично ги варя в газирана вода и слагам малко пепел от бук (това от един бай Добри го знам, бог да го прости човека), изцеждаш ги после и айде на дървото.
Внимание! Не ползвайте точилката за накичване със суджуци. От тежестта същата се огъва. Или си намерете подходящ "прът" от дърво, или ползвайте пръчка от подочистачка.
П.С. Кроки, казвай да идвам да ги отнасям. После червеното вино от мен и те каня на дегустация после
Последна промяна 520i на 08 Яну 2014, 23:52, променена общо 1 път
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
- Мнения: 754
- Регистриран на: 15.02.2007
- Местоположение: Габрово
- Пол: Мъж
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: Въпрос за свинско
Kroki написа:Пичове, имам тука 4 суджука. Наще ми ги дадоха, но не са изсъхнали както трябва и са още мекички.. В общежитието няма къде да ги държа на хладно и нищо няма да стане от тях. Някой има ли желание да ги взема, да си гледа и да ги изяде накрая.. Пари не искам. Да ме споменавате с добро само
Пусни ми ги на мене за бартер,аз щи дам 4 от моите готови за употреба и готово
Подарък са ми от нашите,голяма работа са
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско
Kroki написа:Пичове, имам тука 4 суджука. Наще ми ги дадоха, но не са изсъхнали както трябва и са още мекички.. В общежитието няма къде да ги държа на хладно и нищо няма да стане от тях. Някой има ли желание да ги взема, да си гледа и да ги изяде накрая.. Пари не искам. Да ме споменавате с добро само
Метни ги на скарата, к'во тръгна да ги раздаваш
Ubi dubium, ibi libertas
- Kroki
- Дон Кроки
- Мнения: 3908
- Регистриран на: 14.01.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Въпрос за свинско
520i написа:Stoqnov_1979 написа:А бре,бахур правите ли?
Оха, тука съм цар
Нарязваш малко свинско месо, сърчица, бяло и черно дробче и малко сланинка за вкус Мешаш с малко сол, чубрица, пиперче, ориз и чер пипер на вкус Пълниш сместта в червата (конеца трябва да е здрав, дебел, най-добре тапицерски) и вариш на тих огън. Аз лично ги варя в газирана вода и слагам малко пепел от бук (това от един бай Добри го знам, бог да го прости човека), изцеждаш ги после и айде на дървото.
Внимание! Не ползвайте точилката за накичване със суджуци. От тежестта същата се огъва. Или си намерете подходящ "прът" от дърво, или ползвайте пръчка от подочистачка.
П.С. Кроки, казвай да идвам да ги отнасям. После червеното вино от мен и те каня на дегустация после
В студентски са.. това не заслужава скарата! Заслужава си да си се яде като мезеееее.
Може и да си ги разделите, 4 са все пак..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sinster
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 107
- Регистриран на: 4.02.2009
- Местоположение: Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
Re: Въпрос за свинско
Stoqnov_1979 написа:А бре,бахур правите ли?
Не, но колим ли прасе правим кървавица. Някои хора я правят след като приключат с прасето и коленето и т.н., но дядо ми ме научи как да я правя вътре в прасето още докато е отворено и цяло . Та подготвя се червото ( онова най-голямото, с което приключва всичко ), което означава да е перфектно почистено и си остава закачено за "самия край", защото после от там се пълни кървавицата. В самия гръден кош и кухина на прасето се режат на дребно белия дроб, част от черния, разни меса и мазнотиики откъдето прецените, сърцето, кръв. Към карантията и месата добавям ситно нарязан праз лук, чубрица, червен и черен пипер, сол и червено вино. Тъпче се и когато вече е вързана на люлки се попарва с вряла вода (постепенно) в голямо корито. Увисва се на люлки на здрав прът и като поизсъхне обикновено е печем, варим или в разни капами. Мисля, че така са я правили едно време колачите.
Поздрави на всички. Стахотни рецепти сте написали по-горе.
...burn your tyres , not your soul.....
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани