Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2019, 21:27

dankata написа:Взимаш някой по-читав колбас, примерно има едни испански по веригите. Естествено да имат по тях плесен. Белиш няколко къса от червото/обвивката и ги слагаш в съд с 150мл вода с 3-4гр захар. Това на стайна температура, след ден прецеждаш и мажеш/пръскаш продукцията веднъж на ден (или колкото е нужно да изсъхне повърхностно).
Повече от две пръскания при мен не се е налагало да правя.


Начиии.. кво стана с плесента. Забърках я по рецептата ама от луканка на Маджаров я взех, че в Лидъл друго нямаха. Седя един ден, мазах, пръсках ама нищо.
Обаче понеже съм упорит сив държа и пръскам по малко през два-три дни. Днес забелязах, че на места се е хванала и от след обяда насам расте с часове. Вече са на 20% побелели.

Има обаче едни свински суджуци, които са с чесън и витамин С за проба и по тях не вирее грам. Явно действа като антибиотик.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 03 Яну 2019, 21:56

'Фани си от твойте естествена, после - с две пръскания си готов. Другите се продават, така или иначе :mrgreen: Винаги, вкусът на спонтанно ферментирал колбас е по-добър, от на тия киселяци, подкарани с търговска, стартерна култура.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2019, 22:17

От тия ще си завъдя като станат. Тя предполагам плесента е като мъха, най-добре вирее, когато е взет от същото място.

А произведението на Маджаров дори ме беше гнус да го опитам. Взех само обвивката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Jordana » 03 Яну 2019, 23:08

На маджарката са му посредствени повечето колбаси , аз най харесвам от купешките луканки панагюрската на КФМ . За тия плесени има едно испанско салчичоне - в найлонов плик е всяко парче така че вероятно също става за прихващане без да се заносва матрияла :D
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

нафтения
Аватар
Мнения: 6924
Регистриран на: 4.03.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Zagy » 03 Яну 2019, 23:13

Мойта пастърмичка стана перфектна :D Тия дни ще купя количество месо - няколко кила - и действам по изпитаната рецепта.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 93
Регистриран на: 25.09.2015
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от maxoyn » 03 Яну 2019, 23:39

На Jordana ли?

нафтения
Аватар
Мнения: 6924
Регистриран на: 4.03.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Zagy » 04 Яну 2019, 8:22

Ми те рецептите не се различават особено една от друга. Лично аз следвам тая на един приятел ловец, който ми каза кое как да направя. Едното парче е овъргаляно в смес между нормален и лют червен пипер, другото е с чубрица и малко черен пипер.

Ето какво излезе (парчето с червения пипер):
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2019, 19:39

Вчера сложих още една пастърма и понеже нямах в какво ги натъпках едно върху друго 7-8 парчета в една тенджера. Отгоре една пластмасова чиния и 16 кг пудовка :mhihi:

Днес пудовката беше влязла до половината в тенджерата, а като я слагах беше почти извън нея. Тенджерата пълна до средата с вода.

Та ми се струва, че по тоя начин месото ще се дехидратира много по-бързо, отколкото ако само се посипе със сол.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 05 Яну 2019, 22:44

Днес беше ден за подаръци :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2019, 0:31

Добре де, като ядеш толкова много мЕсо що си такъв кльощав :mhihi: (освен ако не си се освинил в последните няколко години от кога не сме се виждале).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 06 Яну 2019, 10:39

Доста хлъзгав въпрос :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Мнения: 3946
Регистриран на: 8.12.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Яну 2019, 15:53

Дани, яденето на месо е вредно, дай го на нас :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 116
Регистриран на: 4.04.2014
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hotride » 08 Яну 2019, 20:51

Лидълския суджук ми изсъхна, но съм меко казано разочарован. Днес резнах малко... изобщо не ми харесва, май май ще отиде на кучетата пред блока. :bang:

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 11 Яну 2019, 10:56

hotride написа:Лидълския суджук ми изсъхна, но съм меко казано разочарован. Днес резнах малко... изобщо не ми харесва, май май ще отиде на кучетата пред блока. :bang:

Колега, кое не ти харесва в суджука? Днес гледам има един с дивечово месо. Мисля да взема няколко парчета да изсуша, че старата луканка свърши, а новата до снощи беше в това състояние :)

Изображение


Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 116
Регистриран на: 4.04.2014
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hotride » 11 Яну 2019, 21:49

Стои бял, все едно не е от месо, а от нещо друго. Сух и някакси ронлив и подправките са супер гадни, изобщо не са за суджук. По-гадно нещо не съм ял. Всички видове луканки, салами, суджуци и дори кренвирши, които съм ял през живота си са били по вкусни. На кучетата обаче им се услажда... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook