Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
dankata написа:Взимаш някой по-читав колбас, примерно има едни испански по веригите. Естествено да имат по тях плесен. Белиш няколко къса от червото/обвивката и ги слагаш в съд с 150мл вода с 3-4гр захар. Това на стайна температура, след ден прецеждаш и мажеш/пръскаш продукцията веднъж на ден (или колкото е нужно да изсъхне повърхностно).
Повече от две пръскания при мен не се е налагало да правя.
Начиии.. кво стана с плесента. Забърках я по рецептата ама от луканка на Маджаров я взех, че в Лидъл друго нямаха. Седя един ден, мазах, пръсках ама нищо.
Обаче понеже съм упорит сив държа и пръскам по малко през два-три дни. Днес забелязах, че на места се е хванала и от след обяда насам расте с часове. Вече са на 20% побелели.
Има обаче едни свински суджуци, които са с чесън и витамин С за проба и по тях не вирее грам. Явно действа като антибиотик.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
'Фани си от твойте естествена, после - с две пръскания си готов. Другите се продават, така или иначе Винаги, вкусът на спонтанно ферментирал колбас е по-добър, от на тия киселяци, подкарани с търговска, стартерна култура.
Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
От тия ще си завъдя като станат. Тя предполагам плесента е като мъха, най-добре вирее, когато е взет от същото място.
А произведението на Маджаров дори ме беше гнус да го опитам. Взех само обвивката.
А произведението на Маджаров дори ме беше гнус да го опитам. Взех само обвивката.
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
На маджарката са му посредствени повечето колбаси , аз най харесвам от купешките луканки панагюрската на КФМ . За тия плесени има едно испанско салчичоне - в найлонов плик е всяко парче така че вероятно също става за прихващане без да се заносва матрияла
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Мойта пастърмичка стана перфектна Тия дни ще купя количество месо - няколко кила - и действам по изпитаната рецепта.
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ми те рецептите не се различават особено една от друга. Лично аз следвам тая на един приятел ловец, който ми каза кое как да направя. Едното парче е овъргаляно в смес между нормален и лют червен пипер, другото е с чубрица и малко черен пипер.
Ето какво излезе (парчето с червения пипер):
Ето какво излезе (парчето с червения пипер):
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Вчера сложих още една пастърма и понеже нямах в какво ги натъпках едно върху друго 7-8 парчета в една тенджера. Отгоре една пластмасова чиния и 16 кг пудовка
Днес пудовката беше влязла до половината в тенджерата, а като я слагах беше почти извън нея. Тенджерата пълна до средата с вода.
Та ми се струва, че по тоя начин месото ще се дехидратира много по-бързо, отколкото ако само се посипе със сол.
Днес пудовката беше влязла до половината в тенджерата, а като я слагах беше почти извън нея. Тенджерата пълна до средата с вода.
Та ми се струва, че по тоя начин месото ще се дехидратира много по-бързо, отколкото ако само се посипе със сол.
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Днес беше ден за подаръци
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Добре де, като ядеш толкова много мЕсо що си такъв кльощав (освен ако не си се освинил в последните няколко години от кога не сме се виждале).
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Доста хлъзгав въпрос
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Дани, яденето на месо е вредно, дай го на нас
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- hotride
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 116
- Регистриран на: 4.04.2014
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Лидълския суджук ми изсъхна, но съм меко казано разочарован. Днес резнах малко... изобщо не ми харесва, май май ще отиде на кучетата пред блока.
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
hotride написа:Лидълския суджук ми изсъхна, но съм меко казано разочарован. Днес резнах малко... изобщо не ми харесва, май май ще отиде на кучетата пред блока.
Колега, кое не ти харесва в суджука? Днес гледам има един с дивечово месо. Мисля да взема няколко парчета да изсуша, че старата луканка свърши, а новата до снощи беше в това състояние
Sent from my iPhone using Tapatalk
- hotride
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 116
- Регистриран на: 4.04.2014
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Стои бял, все едно не е от месо, а от нещо друго. Сух и някакси ронлив и подправките са супер гадни, изобщо не са за суджук. По-гадно нещо не съм ял. Всички видове луканки, салами, суджуци и дори кренвирши, които съм ял през живота си са били по вкусни. На кучетата обаче им се услажда...
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани