Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- sixstraight
- младши ентусиаст
- Мнения: 349
- Регистриран на: 9.04.2008
- Местоположение: Софията
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Много доволен който я дегустира потвърди че е уникална евала на колегата
Всички пътища водят към НАДИН
- speeder88
- младши ентусиаст
- Мнения: 379
- Регистриран на: 12.08.2008
- Местоположение: София, копеле!
- Пол: Мъж
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
http://tedytitova.blogspot.bg/2013/12/b ... 9.html?m=1
По горната рецепта току-що хвърлих две кила във фризера да стегнат! Утре ще отчета резултата!
По горната рецепта току-що хвърлих две кила във фризера да стегнат! Утре ще отчета резултата!
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Сол със шепи... не става ли много солено така? Или пък за три дни сланината не може да поеме много... ? Ще бъде интересно да споделиш какъв е резултатът.
Excellent! Steven is my name!
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Няма как да поеме "много". В колкото и сол да я държиш, ще поеме винаги еднакво количество. Оттам нататък вече е въпрос на вкус.
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Най-елементарното мезе за правене е сланината. За да я оплескаш трябва да ти идва отвътре
Изпитаната златна рецепта гласи:
Каче/съд/кофа; морска сол на дъното; редят се парчетата с кожата надолу (ако има кожа); сол между редовете да покрие парчетата; най-отгоре пак сол; аз лично слагам нарязан праз между редовете; ако има пресен сняг се запечатва накрая с него и се остава на студено 15-20 дни; измиват се парчетата от солта със студена вода, валят се в подправки (по избор) и във фризера.
Друг вариант е прясната сланина да се вари в зелев сок, но е по-малотрайна така.
Огладнях...
Изпитаната златна рецепта гласи:
Каче/съд/кофа; морска сол на дъното; редят се парчетата с кожата надолу (ако има кожа); сол между редовете да покрие парчетата; най-отгоре пак сол; аз лично слагам нарязан праз между редовете; ако има пресен сняг се запечатва накрая с него и се остава на студено 15-20 дни; измиват се парчетата от солта със студена вода, валят се в подправки (по избор) и във фризера.
Друг вариант е прясната сланина да се вари в зелев сок, но е по-малотрайна така.
Огладнях...
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
А защо се пресолява сланината понякога? Нали уж поема точно колкото трябва? Имам тук няколко парчета от "Ливади", ми тя не се яде от сол.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз мисля, че поема колкото трябва. По-скоро се "пресолява" от другите подправки.
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. Включително и домакините и техните гости.
Те обаче отговориха с пастет от сланина. Малиии. Уникално мезе. Лошото е, че не запомних какво има в този пастет. Сланина, чесън и...? Още нещо, обаче не запомних.
Някой ако има подобна рецепта да я дава тука
Те обаче отговориха с пастет от сланина. Малиии. Уникално мезе. Лошото е, че не запомних какво има в този пастет. Сланина, чесън и...? Още нещо, обаче не запомних.
Някой ако има подобна рецепта да я дава тука
- speeder88
- младши ентусиаст
- Мнения: 379
- Регистриран на: 12.08.2008
- Местоположение: София, копеле!
- Пол: Мъж
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Knoxville_ написа:И аз мисля, че поема колкото трябва. По-скоро се "пресолява" от другите подправки.
Всички, които питах как да я направя ми казаха, че няма как да я пресоля. В същото време съм ял паприкована, която беше леш солена, същата, но вместо с паприката, а със праз беше ОК. Най-вероятно другите подправки оплескват работата. Днес ще кажа ка ке станала.
Пастета от сланина изглежда интересно. Според мен има и няква друга мръвка, иначе би си бил като нещо подобно на мас.
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
dan-dam написа:Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. ... Те обаче отговориха с пастет от сланина.
Холестеролно парти, викаш?
Excellent! Steven is my name!
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:dan-dam написа:Този уикенд с компания бяхме на Банско. Вечерта ги размазах с пушената сланина. ... Те обаче отговориха с пастет от сланина.
Холестеролно парти, викаш?
Мани-мани... Дано не ни надушат от темата за разнообразното хранене
- laviatan
- старши ентусиаст
- Мнения: 3198
- Регистриран на: 13.02.2008
- Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
- Пол: Мъж
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Тук сме друга порода
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Че то и тук има разнообразие. Хората си споделят с какви подправки овкусяват Някои пък редуват сланината със суджуци
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
bum_bum написа:А защо се пресолява сланината понякога? Нали уж поема точно колкото трябва? Имам тук няколко парчета от "Ливади", ми тя не се яде от сол.
В саламура и ако е тънка, и нарязана на по-малки парчета - си се пресолява доволно. Не знам защо На сухо, с морска сол на богато, никога не съм я предобрял.
Ubi dubium, ibi libertas
- speeder88
- младши ентусиаст
- Мнения: 379
- Регистриран на: 12.08.2008
- Местоположение: София, копеле!
- Пол: Мъж
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
speeder88 написа:http://tedytitova.blogspot.bg/2013/12/blog-post_29.html?m=1
По горната рецепта току-що хвърлих две кила във фризера да стегнат! Утре ще отчета резултата!
Доволен съм! Явно и сланината е била от крехка свиня, защото е много лека, кожичката не се усеща. Пресолване не се наблюдава. Подправките са добре!
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани