Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Баси джендъра , само на цици ли избива тоя хормон или удря и в ориентацията ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Не знам за суджуците - аз очаквах да има някакви указания за сушенето на опаковката...
За сланината - уж сме се разбрали с майстора, обеща първата партида да е за мен. Предвид интереса, поръчал съм му да приготви поне 20 кила, а може и 30. Ще му оставя някой лев отгоре, та може да има символично увеличение от порядъка 30 - 50 стотинки на кг.
За мен няма проблем и лев отгоре да е. Заслужава си
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Нека има горница за всички по веригата, едва ли някой ще има нещо против.
- laviatan
- старши ентусиаст
- Мнения: 3198
- Регистриран на: 13.02.2008
- Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
- Пол: Мъж
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Knoxville_ написа:Нека има горница за всички по веригата, едва ли някой ще има нещо против.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Колеги, няма никаква "верига", схема, далавера, бизнес или друго подобно. За мен е важно да става майтап и всички да са доволни, отдавна не гоня накакви левове...
А кажете тоя суровия суджук как го сушите, щото ния го накачихме по балкона, но времето е влажно и жената се притеснява да не се прецака нещо...
А кажете тоя суровия суджук как го сушите, щото ния го накачихме по балкона, но времето е влажно и жената се притеснява да не се прецака нещо...
Excellent! Steven is my name!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 146
- Регистриран на: 2.06.2008
- Местоположение: София, Възраждане
- Пол: Мъж
- Кара: Х3 § Lupo
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:А кажете тоя суровия суджук как го сушите, щото ния го накачихме по балкона, но времето е влажно и жената се притеснява да не се прецака нещо...
Ако времето е кофти, или на сухо, примерно в хладилиник, или на проветриво пред вентилатора на климатика, или стискаш палци докато устискаш и във фурната/скарата
- laviatan
- старши ентусиаст
- Мнения: 3198
- Регистриран на: 13.02.2008
- Местоположение: София-център Антим 1 номер 61
- Пол: Мъж
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Поразпитах за сушенето . Събрах някаква информация . Аз ги направих така - ще видя дали ще станат , или ще са за боклука
На дъска с точилка се мачкат за форма.
На втория ден с игла се бучкат на няколко места и пак с точилката - за да излезе въздуха .
После леко се овалват в брашно - подпомагало сушенето
Ако се скъса някъде червото - се третира мястото със сладък червен пипер .
Сухо , но проветриво място
На дъска с точилка се мачкат за форма.
На втория ден с игла се бучкат на няколко места и пак с точилката - за да излезе въздуха .
После леко се овалват в брашно - подпомагало сушенето
Ако се скъса някъде червото - се третира мястото със сладък червен пипер .
Сухо , но проветриво място
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
На купешките нищо няма да им стане, само ги пазете да не ги грее слънце.
Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз изсуших 7-8 кила бут по метода на Джордана, който даде по-нагоре и вече го плющим. За луканки не знам, но за бут явно времето е идеално.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз на същият принцип го прекарвам бута през шунковара, само не виждам смисъл после да се окачва и да се вее - и без тва си е готов само изсъхва, губи вкус и време. А и тия термично обработените мезета, без нитритна сол и разни други консерванти, не го докарват на трайност - в хладилник ли ги държиш 7-8 кила ?
Тая операция е почти безсмислена, даже понякога във влажното време има и обратен ефект - отвънка се запечатва заради брашното, а отвътре остава влажно и почва да мухлясва и гранясва. Ако го натиснеш с точилката, да го оправяш, се пука червото, и за капак трудно се бели ...
laviatan написа:После леко се овалват в брашно - подпомагало сушенето
Тая операция е почти безсмислена, даже понякога във влажното време има и обратен ефект - отвънка се запечатва заради брашното, а отвътре остава влажно и почва да мухлясва и гранясва. Ако го натиснеш с точилката, да го оправяш, се пука червото, и за капак трудно се бели ...
Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Те 2 кила заминаха, къв хладилник
Във фризера съм сложил малко, останалото си май реда вакуумирано.
Във фризера съм сложил малко, останалото си май реда вакуумирано.
- hotride
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 116
- Регистриран на: 4.04.2014
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Здравейте, попаднаха ми случайно около 3 кг сърнешко от бут, но месото е нарязано на малки парчета за готвене, пакетирано в пликове и замразено веднага след като е било отстреляно животното. Въпроса ми е ако имате опит, дали щом месото е замразено ще стане за сушене и проблем ли е, че е на по малки парчета - като за гювеч? Не съм много по готвените манджи и не ми се занимава да го готвя. Друг вариант, който ми се върти в главата е да го направя на кайма за кюфтета, но не знам рецепта. Четох из нета, но не мога да се ориентирам, защото излизат различни видове рецепти, а искам да е изпробвана. Трети вариант ми е да го направя на луканка или суджук, но пък ми се струва доста трудоемко. Най - лесно ми се вижда сушенето затова съм се насочил към него. Моля за мнения и съвет. Благодаря предварително!
- dankata
- младши ентусиаст
- Мнения: 682
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ето това можеш да си спретнеш
http://batimiti.blogspot.com/2015/01/blog-post_31.html?m=1
Не е задължително да е в мехур, може да използваш телешки дебели черва.
http://batimiti.blogspot.com/2015/01/blog-post_31.html?m=1
Не е задължително да е в мехур, може да използваш телешки дебели черва.
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
На толкова малки парчета бих те посъветвал да сложиш 5 кила свинско, да го прекараш през месомелачката и да пълниш суджуците.
Наистина е по-трудоемко, но си заслужава.
И в гювеча със зеленчуци и малко вино става много вкусно, но аз пристъпвам към този метод само в краен случай
Наистина е по-трудоемко, но си заслужава.
И в гювеча със зеленчуци и малко вино става много вкусно, но аз пристъпвам към този метод само в краен случай
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Ивайло Димов