Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ама ония ги има навсякъде,а сланината само при тебе.
Мани ако не бях счупил оня ден един зъб и сега да тръпна в очакване да ми го махнат на момента режех от сланинката и слагах вискито.
Но нищо и на моята маса сланина ще огрее.
Мани ако не бях счупил оня ден един зъб и сега да тръпна в очакване да ми го махнат на момента режех от сланинката и слагах вискито.
Но нищо и на моята маса сланина ще огрее.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Идват свински празници и да си дойдем на темата. Онзи ден минах през руснаците и се сдобих с пушена сланинка. Много върви вечер късно (след като легне жената) с червено винце ...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Като се появи от тая година стоката се кандидатирам пак за една порция!
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Имам предвид и ще пиша, като има налична стока...
Excellent! Steven is my name!
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ами направо и аз освен да се запиша
Количество: колкото може - толкова
Количество: колкото може - толкова
- Zagy
- нафтения
- Мнения: 6924
- Регистриран на: 4.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Дайте идея какво да правя с около 2кг месо от диво прасе - дадох един мой нож на един колега-ловец да го тества, за да оправят хайванчетата, и в отплата има гореспоменатите мръвки. Има едно голямо парче (600-700гр), което мисля да го оставя за пастърма, но останалото ми е тъмна индия кво да го правя...
Si non confectus, non reficiat.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Zagy написа:Дайте идея какво да правя с около 2кг месо от диво прасе - дадох един мой нож на един колега-ловец да го тества, за да оправят хайванчетата, и в отплата има гореспоменатите мръвки. Има едно голямо парче (600-700гр), което мисля да го оставя за пастърма, но останалото ми е тъмна индия кво да го правя...
Мелиш на кайма 50% свиня 50 % теле 20% от теглото сланина чер пипер сол, чубрица и мешаш, това е, аз имам от събота 10 кила свинско, че бутнахме 250 кила прасе
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- klintan66
- старши ентусиаст
- Мнения: 1786
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: София Пазарджик
- Пол: Мъж
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Имам предвид и ще пиша, като има налична стока...
И аз също 2 кг..
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Имам предвид и ще пиша, като има налична стока...
Дай да идваме да помагаме, че няма да се справиш
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Вчера говорих с майстора - обеща първата партида да е за нас.
Цената е същата - 3 лева килото.
Тоя опушва всичко възможно и взима лев на килограм за обработката. Сланина прави, когато намери сурова. Това е проблемът - трябва да намери суровина, за да има готова продукция, а това не е сигурно кога точно ще стане.
Аз се учудвам на тоя мерак за пушена сланина... но няма лошо де, щом ви харесва...
Цената е същата - 3 лева килото.
Тоя опушва всичко възможно и взима лев на килограм за обработката. Сланина прави, когато намери сурова. Това е проблемът - трябва да намери суровина, за да има готова продукция, а това не е сигурно кога точно ще стане.
Аз се учудвам на тоя мерак за пушена сланина... но няма лошо де, щом ви харесва...
Excellent! Steven is my name!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз и пушена рибица няма откажа както и бут ама няма. Сланинка 2 кила за мен да си имам когато дойде.Пък като минеш през София да се обадиш за някой градусов армаган от моя страна за услугата.
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Да се запиша на опашката за пушена сланинка,че миналата година само слюнчоотделях в тази тема
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 116
- Регистриран на: 30.07.2009
- Местоположение: Варна
- Пол: Мъж
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ако може и аз да се запиша за 2-3кг, че предната пратка беше моментално изконсумирана.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Zagy написа:Дайте идея какво да правя с около 2кг месо от диво прасе - дадох един мой нож на един колега-ловец да го тества, за да оправят хайванчетата, и в отплата има гореспоменатите мръвки. Има едно голямо парче (600-700гр), което мисля да го оставя за пастърма, но останалото ми е тъмна индия кво да го правя...
За мен си е малко това количество, та някоя манджа и кило-две винце за прокарване
Ubi dubium, ibi libertas
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Zagy написа:Дайте идея какво да правя с около 2кг месо от диво прасе - дадох един мой нож на един колега-ловец да го тества, за да оправят хайванчетата, и в отплата има гореспоменатите мръвки. Има едно голямо парче (600-700гр), което мисля да го оставя за пастърма, но останалото ми е тъмна индия кво да го правя...
Да ти кажа по-добре избягвай да ядеш месо от диво прасе в суров вид. Нека си мине термична обработка. Въпреки, че до сега не сме имали в дружинката(тука има доста колеги гледам ) случай на положителна проба(вярвам всички колеги задължително си изследват месото), аз в луканката не слагам и пастърма не правя от диво. Само веднъж слагах преди години и нямаше проблем, но въпреки това и теб не те съветвам да правиш пастърма от това месо.
Направи си едно хубаво задушено или кайма
Аз ще се включа по темата малко по-нататък. Чакам да се сдобия с едно лопатарче и ще има пастърми, луканки и т.н.
За сланинката обаче от сега се записвам. Много ми хареса и на мен
ПП В какво състояние ти върнаха ножа Аз си работя сам с ножа като оправяме някое прасе, че много от колегите не ги пазят и се отнасят немарливо към тях.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани