На българия, без любов
Модератор: Общи модератори
На българия, без любов
Искам да се извиня на всичките си приятели в българия, на които обещах да се обадя и не го направих. Извинявам се и на тези, които исках да изненадам, но не успях. Накратко. Прибрах се на 28.10, защото си продавахме апартамента. На 29.10 по време на изповядване на сделката, в кантората на нотариуса влезнаха униформени полицаи и МЕ АРЕСТУВАХА, ЗАЩОТО СЪМ БИЛ ИЗДИРВАН ОТ ВЛАСТИТЕ!!! Патрулка, белезници, ол-инклузив. Прекарах 5 (ПЕТ) незабравими часа в килия в 4-то РПУ в Лозенец. Дадоха ми за обяд и два кроасана, опаковките на които си донесох за спомен в Канада. Дежурните полицаи бяха повече от любезни с думите (СПОКОЙНО, ДО 5 ЩЕ ТЕ ПУСНЕМ). В 16:30 с друга патрулка (без белезници, но без колан на панталона и без връзки на маратонките) ме закараха в СДВР на Възраждане. Там вече истината светна. Предисловие. През 2004г (две хиляди и четвърта година) пуснах жалба за измама. През 2012 (две хиляди и дванадесета) някой се сетил да работи по тази жалба, та даже ме и потърсил. Да, ама аз от 2007 не живея в българия, а от 2011 не съм се прибирал в страната. Та тъпия милиционер за по-просто решил, да ме ПУСНЕ ЗА ИЗДИРВАНЕ. Така, както издирват братя Галеви и ред още известни български граждани. Зададоха ми редица въпроси от сорта "КОГА ПРЕЗ 2004Г СЕ ВИДЯХТЕ С ЛИЦЕТО Х?" ... Баси, да не съм герой на Богомил Райнов????? Там ме забавиха 15 мин, "снеха" ми показания, поискаха ми адрес за контакт и ме пуснаха да си ходя. Казах им, че това е най-голямото унижение през живота ми. Отказах да чувам каквито и да е обяснения или извинения. Казах им, че българското знаме винаги е било на най-високата точка на ГП на Канада в Монреал от 2008г насам. Това повече никога няма да се повтори. Ръцете да ми отрежат, аз повече в живота си български флаг няма да развея. Обещах им, че повече никога няма да напиша името българия с главна буква и им благодарих, че те са едно страхотно хапче срещу носталгия. Не е истина. На който и да съм разказал, никой не повярва. Това не е дори бананова държава. Има ли смисъл да ви казвам, че когато стъпих на борда на Ер Франс, пих шампаско?
Нямам думи.... Нека някой ми говори за българия, приятели и носталгия, ХА!
Апрпопо, подарявам българско знаме. На него има автограф от Петър Стойчев, взет след победата му при преплуването на езерото Магог през 2011г. Пощенските разходи са за моя сметка.
Ето 2008
2010

2011

2012

Тук се вижда автографа на Петър Стойчев. Снимка от 2013 ще кача по-късно
Нямам думи.... Нека някой ми говори за българия, приятели и носталгия, ХА!
Апрпопо, подарявам българско знаме. На него има автограф от Петър Стойчев, взет след победата му при преплуването на езерото Магог през 2011г. Пощенските разходи са за моя сметка.
Ето 2008

2010

2011

2012

Тук се вижда автографа на Петър Стойчев. Снимка от 2013 ще кача по-късно
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: На българия, без любов
И преди всички да почнат да ти влизат в положение ще ти кажа какво мисля и аз!
Не може една случка която определям като дреболия да ти промени коренно мнението за България?!
В повечето време и аз не съм в България,но верните приятели носталгията те чакат,търси проблема другаде...
П.П И за секунда не си помисляй че оправдавам куките,разбирам те прекрасно и съм на твоя страна за цялата случка но за някой работи прекаляваш,може да си още афектиран но не всичко тук е толкова лошо..

Не може една случка която определям като дреболия да ти промени коренно мнението за България?!
В повечето време и аз не съм в България,но верните приятели носталгията те чакат,търси проблема другаде...

П.П И за секунда не си помисляй че оправдавам куките,разбирам те прекрасно и съм на твоя страна за цялата случка но за някой работи прекаляваш,може да си още афектиран но не всичко тук е толкова лошо..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Много си се изнежил в тая канада.
Вероятно са попрекалили, но не е станало кой знае какво. Вярвам навсякъде по света може да се случи да те арестуват... по погрешка. А в живота се случват къде по-лоши неща, дай боже да не разбереш.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Последна промяна VIKING_WARRIOR на 08 Ное 2013, 10:21, променена общо 3 пъти
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Последна промяна VIKING_WARRIOR на 07 Ное 2013, 23:40, променена общо 1 път
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега повечето хора тук далеч не са на твоите години / опит / преценка , но ...
Аз като доста по-млад може би от теб ще си позволя да изкажа своето мнение, въпреки че темата ти не го изисква.
Че сме държава на абсурдите е така! Че всеки използва системата не по предназначение и съответно така липсва - е така!
Но не мога да повярвам че такъв случай ще разбие на пух и прах патриотизма в теб.
Онзи патриотизъм, който те е карал да го развееш трикольора. И то не веднъж а години наред.
В България всички нормални хора страдат от малоумщината на държавния апарат.
НО Не се отказвайте от родината си. Ако всички се отречем от нея - ДПС ще си я приберат в Турция.( Примерно)
Това е България и колкото и сляпа да изглежда любовта към нея в днешно време, трябва да я поддържаме защото иначе губим своята националност.
Аз също съм бил в чужбина и то не за няколко месеца. Когато някой ме попита от къде си гордо казвам България с ясната идея че хората дори не знаят къде е тази страна. След това обяснявам толкова пламенно за страната, че хората започват да се чудят след като е толкова хубаво защо не са ходили / не са чули за нея? Нямам гостенин от чужбина който да не е останал очарован и да не се е върнал пак в България. Но ако се отречем и изтрием България от съзнанието си какви ще станем в крайна сметка?
Номади, горди жители на планетата земя. Паспорта и документите не значат нищо.
Онова което чувстваш към страната си , онази силна принадлежност ето това те дефинира и изгражда като човек, заради това си развявал знамето там - Най-отгоре!
ПП: Не вземай крайна позиция и не позволявай на глупостта на службите да те направи емигрант в собствената ти родина! Обичай България!
Аз като доста по-млад може би от теб ще си позволя да изкажа своето мнение, въпреки че темата ти не го изисква.
Че сме държава на абсурдите е така! Че всеки използва системата не по предназначение и съответно така липсва - е така!
Но не мога да повярвам че такъв случай ще разбие на пух и прах патриотизма в теб.
Онзи патриотизъм, който те е карал да го развееш трикольора. И то не веднъж а години наред.
В България всички нормални хора страдат от малоумщината на държавния апарат.
НО Не се отказвайте от родината си. Ако всички се отречем от нея - ДПС ще си я приберат в Турция.( Примерно)
Това е България и колкото и сляпа да изглежда любовта към нея в днешно време, трябва да я поддържаме защото иначе губим своята националност.
Аз също съм бил в чужбина и то не за няколко месеца. Когато някой ме попита от къде си гордо казвам България с ясната идея че хората дори не знаят къде е тази страна. След това обяснявам толкова пламенно за страната, че хората започват да се чудят след като е толкова хубаво защо не са ходили / не са чули за нея? Нямам гостенин от чужбина който да не е останал очарован и да не се е върнал пак в България. Но ако се отречем и изтрием България от съзнанието си какви ще станем в крайна сметка?
Номади, горди жители на планетата земя. Паспорта и документите не значат нищо.
Онова което чувстваш към страната си , онази силна принадлежност ето това те дефинира и изгражда като човек, заради това си развявал знамето там - Най-отгоре!
ПП: Не вземай крайна позиция и не позволявай на глупостта на службите да те направи емигрант в собствената ти родина! Обичай България!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Какво е носталгия? Да се прибереш и да разбереш, че не си заминал напразно.
Иначе си минал много тънко. Като не са нахлули от СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма), да ти викат "Долу на колене, като абсолютен престъпник", после да те закарат в някое районно, където да те държат 24 часа, или направо в ареста на НСлС, след това вътрешния министър да каже по телевизията, че са заловили опасен престъпник рецидивист, укривал се в Канада, значи нищо не е станало.
А, и да не забравя. Радвай се, че ти е останал апартамента, който да продадеш все пак, защото има вариант да се прибереш и да установиш, че той отдавна е продаден, поне през двама човека. Също така да видиш копие от личната си карта със снимката на мургав сънародник, след което да разбереш, че за да си го върнеш трябва да водиш дела с години и най-готиното - да няма нито един виновен.
Също така да не забравяме, че при пристигането си, може да си донесъл някой долар горница, който да искаш да декларираш на летището, но на гишето за деклариране да няма никой. Да се наредиш на "Нищо за деклариране", с идеята да попиташ къде да декларираш кешовицата, а докато питаш да те задържат, глобят и да ти конфискуват парите, щото не си на правилното гише.
Ей, това чужденците и емигрантите сте опасни криминални типове, а после само мрънкате, че тук е гадно.

Това знаме не го подарявай, защото както е тръгнало след някоя година ще трябва да го вееш, ама обърнато. Да се знае, че е имало една велика държава, която шайка престъпници затриха без зор.
Иначе си минал много тънко. Като не са нахлули от СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма), да ти викат "Долу на колене, като абсолютен престъпник", после да те закарат в някое районно, където да те държат 24 часа, или направо в ареста на НСлС, след това вътрешния министър да каже по телевизията, че са заловили опасен престъпник рецидивист, укривал се в Канада, значи нищо не е станало.
А, и да не забравя. Радвай се, че ти е останал апартамента, който да продадеш все пак, защото има вариант да се прибереш и да установиш, че той отдавна е продаден, поне през двама човека. Също така да видиш копие от личната си карта със снимката на мургав сънародник, след което да разбереш, че за да си го върнеш трябва да водиш дела с години и най-готиното - да няма нито един виновен.
Също така да не забравяме, че при пристигането си, може да си донесъл някой долар горница, който да искаш да декларираш на летището, но на гишето за деклариране да няма никой. Да се наредиш на "Нищо за деклариране", с идеята да попиташ къде да декларираш кешовицата, а докато питаш да те задържат, глобят и да ти конфискуват парите, щото не си на правилното гише.
Ей, това чужденците и емигрантите сте опасни криминални типове, а после само мрънкате, че тук е гадно.

Това знаме не го подарявай, защото както е тръгнало след някоя година ще трябва да го вееш, ама обърнато. Да се знае, че е имало една велика държава, която шайка престъпници затриха без зор.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Аз също съм на мнение че заради една болна институция част от нея изградена от комплексирани личности трябва да съдиш цяла България. Моя съвет е да задържиш БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ и не само, но и ако ти се наложи да ти пратя от тук по голямо за моя сметка. Бъди горд че си БЪЛГАРИН и го носи на раменети си с високо вдигната глава,както го првя и аз когато обикалям други държави. Направи го не заради моите думи или тези на колегите,направи го заради нашите предци които са си дали живота за това знаме и не са позволили то да попадне в чужди ръце.
- Petrolhead
- Потребител
-
да видя дали съм разбрал правилно, отказваш се от родината си, едва ли не в държавен вестник, защото някой полицай се е престарал във вършенето на задълженията си.
интересно ако те бяха пуснали за издирване в Канада, какво щеше да ти се случи?
интересно ако те бяха пуснали за издирване в Канада, какво щеше да ти се случи?
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Зависи много кога ще се случи подобно нещо. По някой път се натрупват някакви малки ''случки'' и на човек накрая му писне. А и е едно да мразиш държавата си и съвсем друго родината си. Просто институциите в България те карат да се чувстваш като пълен идиот.
Но така е при нас ... свиква се
Но така е при нас ... свиква се

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
~Мишо~ написа:Много си се изнежил в тая канада.![]()
И аз това мислех да пиша. Да се отказваш от идентичност за нещо подобно ... още повече, бидейки емигрант - тоест, ясно декларирал вече, че родината ти не е проритет и не желаеш да участваш в изграждането и.
И не миля, че патриотизъм се изчерпва с веене на байряка ... метафорично може би, но буквално - определно не.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
На мен ми се случи същото 2007-ма година. През далечната 1998-ма ме измамиха с една фалшива банкнота 50 долара и направих огромната грешка да пусна жалба.
2000-та заминах за Испания и през 2007-ма властите решили да разследват случая и ме потърсили на адреса където съм живял като студент (ВАЖНО- този адрес е променен след като завърших и по лична карта не съм регистриран там)
2007-ма си идвам ваканция, стоя един месец в БГ и на излизане
ОБЯВЕН СЪМ ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ
Върнаха ме от границата и загубих доста време и пари докато се оправя и си тръгна, защото трябваше отдавна да съм на работното си място.
2000-та заминах за Испания и през 2007-ма властите решили да разследват случая и ме потърсили на адреса където съм живял като студент (ВАЖНО- този адрес е променен след като завърших и по лична карта не съм регистриран там)
2007-ма си идвам ваканция, стоя един месец в БГ и на излизане

ОБЯВЕН СЪМ ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ
Върнаха ме от границата и загубих доста време и пари докато се оправя и си тръгна, защото трябваше отдавна да съм на работното си място.
Последна промяна Rosendo на 07 Ное 2013, 10:50, променена общо 1 път
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Извинявам се предварително за по-острото изказване....
Уважаеми г-н КАНАДЕЦО, как според Вас ще си вършат работата хората, работещи по ВАШАТА жалба, без да имат информация? Мислите ли, че тук, както в Канада всеки ходи със "закачен за задника" GPS? Дали, според Вас, когато е светнало името Ви във нотариалната система, някой е знаел, че Вие идвате от КАНАДА? Може би тези от нас, които живеят в КАНАДА не са БЪЛГАРСКИ граждани и могат да си правят каквото искат, без да се съобразяват със законите в тая страна - България? Ами от мен имате само 3 /ТРИ/ препоръки:
1. Официално върнете паспорта си в консулството на РБългария в района на Канада, където пребивавате и се откажете от Българското гражданство;
2. Научете много добре канадски /английски, френски или индиански/ и когато Ви питат от къде сте - казвайте "от северния полюс...";
3. Оплачете се на Вашето Канадско правителство за "незаконното" Ви задържане в Р.България и помолете да Ви окажат правна и икономическа помощ...;
НАЛИ ИСКАМЕ ДА СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ?
АЙДЕ ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ И ДА НЕ МРЪНКАМЕ, КОГАТО ГИ СПАЗВАТ СРЕЩУ НАС, НЕКА ТАКА ДА Е ЗА ВСИЧКИ!
На мен ми се случи същото 2007-ма година. През далечната 1998-ма ме измамиха с една фалшива банкнота 50 долара и направих огромната грешка да пусна жалба.
Точно това показва, че хората от МВР са работили по случая а не са се стояли до 2007 година.... търсили са Ви ... и не са Ви намерили ....
НЕЗНАНИЕТО НА ЗАКОНА НЕ ОНИВИНЯВА!!!
Уважаеми г-н КАНАДЕЦО, как според Вас ще си вършат работата хората, работещи по ВАШАТА жалба, без да имат информация? Мислите ли, че тук, както в Канада всеки ходи със "закачен за задника" GPS? Дали, според Вас, когато е светнало името Ви във нотариалната система, някой е знаел, че Вие идвате от КАНАДА? Може би тези от нас, които живеят в КАНАДА не са БЪЛГАРСКИ граждани и могат да си правят каквото искат, без да се съобразяват със законите в тая страна - България? Ами от мен имате само 3 /ТРИ/ препоръки:
1. Официално върнете паспорта си в консулството на РБългария в района на Канада, където пребивавате и се откажете от Българското гражданство;
2. Научете много добре канадски /английски, френски или индиански/ и когато Ви питат от къде сте - казвайте "от северния полюс...";
3. Оплачете се на Вашето Канадско правителство за "незаконното" Ви задържане в Р.България и помолете да Ви окажат правна и икономическа помощ...;
АЙДЕ ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ И ДА НЕ МРЪНКАМЕ, КОГАТО ГИ СПАЗВАТ СРЕЩУ НАС, НЕКА ТАКА ДА Е ЗА ВСИЧКИ!
Точно това показва, че хората от МВР са работили по случая а не са се стояли до 2007 година.... търсили са Ви ... и не са Ви намерили ....
Последна промяна predel на 07 Ное 2013, 10:54, променена общо 1 път
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Rosendo написа:...
Мразиш ли България заради това?
Аз имах не толкова драматична, но също толкова малоумна случка в 1-во РПУ
миналата седмица ... и пуснах жалба ... и сега ще трябва да ходя да се обяснявам за жалбата ...
БГ стайл ...
Няма да намразя България заради някой некадърен неграмотник ...
Ама всеки си решава за себе си, тва дето се е случило е неземна простотия ... факт!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
predel написа:Извинявам се предварително за по-острото изказване....

Така и така си избрал на баницата мекото като си излязъл от България, и вместо да се оплакваш от лошите полицаи във ФОРУМ, заведи дело както би направил ако се беше случило в Канада.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.