Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Колеги,
понеже повечето от нас всеки ден влизаме тук, а много се познаваме и лично, мисля че има неща за които не трябва да си мълчим.
Факта, че колите ни са с малко повече възможности, от средната кола на пътя не трябва да ни превръща в тъпаци и хулихани. Реалността обаче е съвсем друга. Общественото мнение е че шофьорите на бмв-та са опасни и некоректни на пътя това си е факт, а за съжаление една немалка част от тях си сложиха и форумни стикери за да опетнят и останалите от нас.
Повода за темата: наложи ми се извънредно прибиране от бургас с автобус преди няколко дена. Понеже от години не съм пътувал така на дълъг път с друго освен с колата, се бях настроил за мини приключение
То обаче беше развалено още на изхода на бургас преди магистралата. Там знаете ограничението е 90. Автобуса си кара вдясно като от време на време изпреварва някоя по-бавна кола. При едно изпреварване обаче чувам яко свирене с клаксон след като автобуса вече се беше изнесъл и почти изпреварил. Прибра се, и покрай нас мина форумна сива Е46 със стикер на задното стакло с бургаска регистрация. В следващия момент усещам рязкото набиване на спирачки от автобуса, от което почти си ударих главата в седалката пред мен. БМВ-то беше застанало пред автобуса в дясната лента и намаляваше постоянно. Автобуса мина вляво за да не го надъни малумника, той обаче ускори и пак мина пред него като намали до към 30-40 (в лява лента!) започнаха да ни изпреварват от дясно...след това се отказа и дръпна напред. Обстановката в автобуса се успокои чак след 30 мин когато заспа детенцето което беше почнало да реве от ситуацията и паниката в някои пътници.
Колеги от този тип, умолявам ви, спрете да ни излагате. Всички знаем че сте напомпани мъжкарчета и нинджи с 20 годишни коли, расли с овцете. Не всички обаче сме такива. Ограниченията в скоростта не случайно ги има. Толкова ли е трудно да изчакаш автобуса пред теб 10 секунди да се прибере, при положение че си с 20 над ограничението. Това не са леки коли и маневрират по-бавно и по-дълго. След 5км има магистрала на която ще се кара със 150...защо беше необходимо?
Шофирането е мисъл преди всичко!
Поздрави.
понеже повечето от нас всеки ден влизаме тук, а много се познаваме и лично, мисля че има неща за които не трябва да си мълчим.
Факта, че колите ни са с малко повече възможности, от средната кола на пътя не трябва да ни превръща в тъпаци и хулихани. Реалността обаче е съвсем друга. Общественото мнение е че шофьорите на бмв-та са опасни и некоректни на пътя това си е факт, а за съжаление една немалка част от тях си сложиха и форумни стикери за да опетнят и останалите от нас.
Повода за темата: наложи ми се извънредно прибиране от бургас с автобус преди няколко дена. Понеже от години не съм пътувал така на дълъг път с друго освен с колата, се бях настроил за мини приключение

То обаче беше развалено още на изхода на бургас преди магистралата. Там знаете ограничението е 90. Автобуса си кара вдясно като от време на време изпреварва някоя по-бавна кола. При едно изпреварване обаче чувам яко свирене с клаксон след като автобуса вече се беше изнесъл и почти изпреварил. Прибра се, и покрай нас мина форумна сива Е46 със стикер на задното стакло с бургаска регистрация. В следващия момент усещам рязкото набиване на спирачки от автобуса, от което почти си ударих главата в седалката пред мен. БМВ-то беше застанало пред автобуса в дясната лента и намаляваше постоянно. Автобуса мина вляво за да не го надъни малумника, той обаче ускори и пак мина пред него като намали до към 30-40 (в лява лента!) започнаха да ни изпреварват от дясно...след това се отказа и дръпна напред. Обстановката в автобуса се успокои чак след 30 мин когато заспа детенцето което беше почнало да реве от ситуацията и паниката в някои пътници.
Колеги от този тип, умолявам ви, спрете да ни излагате. Всички знаем че сте напомпани мъжкарчета и нинджи с 20 годишни коли, расли с овцете. Не всички обаче сме такива. Ограниченията в скоростта не случайно ги има. Толкова ли е трудно да изчакаш автобуса пред теб 10 секунди да се прибере, при положение че си с 20 над ограничението. Това не са леки коли и маневрират по-бавно и по-дълго. След 5км има магистрала на която ще се кара със 150...защо беше необходимо?
Шофирането е мисъл преди всичко!
Поздрави.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Re: Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Възможно е автобуса да го е засякъл, изпреварвайки "по-бавните коли", не че това го оправдава
Някой колега може ли да каже дали автобусите имат право да изпреварват на магистрала, защото по едно време се обсъждаха такива забрани за ТИР-овете.

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето шанс "героят" да си признае кой е,и с тази си постъпка да се прояви мъжкарски ,а не да се крие!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BFM написа:Възможно е автобуса да го е засякъл, изпреварвайки "по-бавните коли", не че това го оправдаваНякой колега може ли да каже дали автобусите имат право да изпреварват на магистрала, защото по едно време се обсъждаха такива забрани за ТИР-овете.
е това оправдание ли е да изправяш на нокти(най-малкото) десетки хора

няма връзка това нито с марката,нито с модела, нито със форума..
Преди 2-3 месеца имах подобна случка с бяла Х6 майненска регистрация,а преди около месец пак бяла Х6 Пловдивска регистрация(друг номер) на Тракия си караше повече от примерно (110-130 км, мигачи и т.н -европейска му работа

Селянинът и фъстъци да му дадеш- пак ще се накапе

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Някои хора просто май наистина не осъзнават колко отговорно нещо е шофирането и как от теб зависят и други животи, когато излезеш на път. За жалост не мисля, че това подлежи на промяна в България. Тук да си тежкар е генетично заложено и това нещо просто няма изкореняване. Не че в другите страни няма идиоти на пътя, далеч съм от тази мисъл, но за жалост в България са повече от необходимото, а на запад са по-скоро изключения. Широко разпространено геройство е, ако някой кара бавно преди теб, да го изпревариш и да набиеш спирачки пред него, за да му го върнеш. Просто има индивиди, които се различават от маймуните единствено по това, че носят дрехи.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
E46 е хубав модел .Лошото e че разни индивиди с купени книжки (подарък със колата) го карат най често по какво познаваме ли? Aми не знаят закона за движение по пътищата He e гъзарско вобще(ако това им е идеята ),това са отделни случаи , но все пак си е гадно .
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Не защитавам въпросния колега, но доста пъти разните му автобусни шофьори са ме изправяли на нокти или са ми играли к...ски номера на пътя. Все пак за да караш автобус не се иска висше образование. Лошото във всички случаи е, че страдат пътниците.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Трябваше, шофьора на автобуса да е гледал клипчето с руският му колега, където пича хич не им спира на такива тарикати, и да му беше влязъл на гости в задната седалка.
Що за идиот трябва да се правиш глупости пред автобус, който вози 20-50 човека.
Засякъл засякъл, майната му...
Що за идиот трябва да се правиш глупости пред автобус, който вози 20-50 човека.
Засякъл засякъл, майната му...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С такива се постъпва ей така .Тоя дето ги прави тия селски тарикатлъци да засича автобуса изобщо сеща ли се че ако се наложи автобуса ще го прегази за да запази пътниците които превозва и изобщо няма да се замисли даже ако стане напечена ситуация.
http://www.kef.bg/list/videos/3223
http://www.kef.bg/list/videos/3223
Последна промяна Jordana на 13 Авг 2013, 15:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Някои от колегите по-горе са описали въпросните индивиди доста добре, въпреки това не мисля, че някой от тях би променил стила си на шофиране. Като цяло малоумните шофьори в никакъв случай не се ограничават до марката БМВ!
Респект към всички, които уважават и другите участници в движението!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Nasko_ написа:Някои от колегите по-горе са описали въпросните индивиди доста добре, въпреки това не мисля, че някой от тях би променил стила си на шофиране. Като цяло малоумните шофьори в никакъв случай не се ограничават до марката БМВ!
Рано или късно той асфалта им променя стила на каране на такива.Имам един познат който кара точно по този тертип.Вече е с няколко ПТП-та с различни коли и засега се отърва невредим но мисля че е само засега.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Казвате, че марката няма значение и дано е така... Но поне половината ми неприятни ситуации на пътя са свързани именно с БМВ. Пресен случай от миналата седмица - шосето от Плевен за София, участъкът между Долни Дъбник и бензиностанцията на Шел. Прав и равен път до хоризонта, ясен слънчев ден, карам си в ограничението - от какво може да възникне ситуация? Ами оказа се, че може...
В отсрещната лента идва камион и няколко коли "надничат" зад него. Ясна е ситуацията - ще се разминем и ще го изпреварят. Дори подавам газ, за да стане разминаването по-бързо и да не ме чакат колегите... В този момент една сива (сребриста) 5-ца се изнесе изненадващо от колоната зад камиона и тръгна да изпреварва, право срещу мен. Съвсем очевидно беше, че няма как да се прибере пред камиона, преди да се разминем. Пътят е широк - мръднах до банкета и направихме тройно, но защо трябва да се създават такива стресови ситуации? Не че и аз не съм ги създавал (ако трябва да бъдем честни), всеки може да сгреши понякога, но това си беше напълно съзнателно. Аз не бързам и не искам да участвам в тройно разминаване, защо ме принуждават да го правя?
Но пък ние имаме възможност да покажем, че БМВ-истите не винаги са арогантни и агресивни, а могат да бъдат и напълно корекни учстници в движението. Малко толерантност и взаимно уважение на пътя никога не са излишни и няма да останат незабелязани.
В отсрещната лента идва камион и няколко коли "надничат" зад него. Ясна е ситуацията - ще се разминем и ще го изпреварят. Дори подавам газ, за да стане разминаването по-бързо и да не ме чакат колегите... В този момент една сива (сребриста) 5-ца се изнесе изненадващо от колоната зад камиона и тръгна да изпреварва, право срещу мен. Съвсем очевидно беше, че няма как да се прибере пред камиона, преди да се разминем. Пътят е широк - мръднах до банкета и направихме тройно, но защо трябва да се създават такива стресови ситуации? Не че и аз не съм ги създавал (ако трябва да бъдем честни), всеки може да сгреши понякога, но това си беше напълно съзнателно. Аз не бързам и не искам да участвам в тройно разминаване, защо ме принуждават да го правя?
Но пък ние имаме възможност да покажем, че БМВ-истите не винаги са арогантни и агресивни, а могат да бъдат и напълно корекни учстници в движението. Малко толерантност и взаимно уважение на пътя никога не са излишни и няма да останат незабелязани.
Excellent! Steven is my name!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Толкова е зле положението с шофьорите от нашата марка, че като слязох веднъж да помогна на една жена с изгаснал пасат да го избутаме в страни от платното тя първоначално се изплаши като слязох от колата (не изглеждам страшно)... явно всеки си мисли, че като тръгне шофьор на БМВ (каквото и да е старо/ново и т.н.) да слиза това ще рече псувни, бой и какви ли не простотии.
ВСИЧКИТЕ ми познати в Плд смятат шофьорите на БМВ за тотални простаци (ама аз смятам ВСИЧКИ шофьори от Пловдив за простаци).
Определено не са единични случаи на некоректност на пътя от автомобили с марката БМВ.
ВСИЧКИТЕ ми познати в Плд смятат шофьорите на БМВ за тотални простаци (ама аз смятам ВСИЧКИ шофьори от Пловдив за простаци).
Определено не са единични случаи на некоректност на пътя от автомобили с марката БМВ.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
BFM написа:Възможно е автобуса да го е засякъл, изпреварвайки "по-бавните коли"
не си прочел внимателно поста. Написах че клаксона се чу след като вече прочти бяхме приключили изпреварването, а не докато шофьора сменяше ленти. Следователно бмв-то просто ни е настигнало и е решило че трябва да му бъде освободена лентата и затова свири. Това не е засичане. И второ, случката става на двулентов междуградски път преди да се качим на магистралата. Естествено че автобусите в този случай имат право да изпреварват корсите движещи се със 70