НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 11:39

Мисля, че е време да изведем малко полезна информация на първата страница за да е по-лесно достъпна.

Аз тия дни открих в шкафа един сач, който бях купувал за пещта ама и във фурната върши отлична работа.

Доста време стана вече пека на 120 градуса макс и много по-вкусна става мръвката така.


Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 10445
Регистриран на: 16.09.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 328i

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Leon » 07 Фев 2017, 12:00

Аз съм мариновал една плешка от вчера, ще я пробвам на 140 градуса за три часа.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 844
Регистриран на: 2.02.2007
Местоположение: София

Re: НВ-ВМХ

Мнение от JOGI » 07 Фев 2017, 13:36

520i написа:само ме притеснява от мазничкото пак да не се натрупа на коремчето :)

е нали за това става дума в тая тема, че това мазно не е като онова мазно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 13:40

Leon написа:Аз съм мариновал една плешка от вчера, ще я пробвам на 140 градуса за три часа.


На 140 за три часа мисля, че ще изгори. И плешката е малко суха, не съм готвил дълго месо без повече мазнини и не знам ама мисля, че може да стане суха.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 457
Регистриран на: 26.07.2003
Местоположение: София
Кара: ...

Re: НВ-ВМХ

Мнение от 520i » 07 Фев 2017, 14:36

JOGI написа:
520i написа:само ме притеснява от мазничкото пак да не се натрупа на коремчето :)

е нали за това става дума в тая тема, че това мазно не е като онова мазно :mhihi:

Добре, аз пак не разбирам :) Кое е това мазно и кое е онова мазно? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 15:14

Мазното си е мазно (изключая преработени, транс мазнини и т.н.). Високо протеиновото хранене, каквото си правил ще ти помогне да изчистиш ако си в калориен дефицит. Друг е въпросът до колко здравословен е този начин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 457
Регистриран на: 26.07.2003
Местоположение: София
Кара: ...

Re: НВ-ВМХ

Мнение от 520i » 07 Фев 2017, 15:34

Ами аз изчистих много, но проблемът ми е че не мога да ям вече...
Смисъл, дневно трябва да ям 1800 кал, аз едва 500 вече правя, просто никакво желание нямам за пилешки пържоли, бонфилета и т.н. какви ли не сосове пробвах да слагам отгоре, някоя и друга подправка, лучец, зеленчуци, но не става и не става. Направо ми се повърща от тия бонфилета, само като ги погледна.

Вече трети месец ям по три пъти на ден пилешки бонфилета и съм полудял, затова питах дали ще прецакам постигнатия резултат, ако поне вечер си хапвам по една вратна пържола или свински каренца, нещо разнообразие да е. Риба и въобще всичко морско не понасям.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 391
Регистриран на: 12.09.2015
Местоположение: София

Re: НВ-ВМХ

Мнение от madafaka_donkele » 07 Фев 2017, 16:40

Carbohydrates are NOT Killing You part 1

Carbohydrates are NOT Killing You part 2

Общо взето се припокриват нещата, но като заключение излиза, че няма абсолютно универсално хранене, което да е баси полезното и с нулеви вреди :dunno: Май, май ще си се окаже, че си трябва равномерно ядене, от всичко по-малко, колкото се може повече естествени и колкото се може по-малко преработени/изкуствени храни :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 10445
Регистриран на: 16.09.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 328i

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Leon » 07 Фев 2017, 18:19

bum_bum написа:
Leon написа:Аз съм мариновал една плешка от вчера, ще я пробвам на 140 градуса за три часа.


На 140 за три часа мисля, че ще изгори. И плешката е малко суха, не съм готвил дълго месо без повече мазнини и не знам ама мисля, че може да стане суха.

:yes: Точно от мнение имах нужда, благодаря. Ще пробвам.

madafaka_donkele написа:Carbohydrates are NOT Killing You part 1

Carbohydrates are NOT Killing You part 2

Общо взето се припокриват нещата, но като заключение излиза, че няма абсолютно универсално хранене, което да е баси полезното и с нулеви вреди :dunno: Май, май ще си се окаже, че си трябва равномерно ядене, от всичко по-малко, колкото се може повече естествени и колкото се може по-малко преработени/изкуствени храни :dunno:


Тази статия не ме убеди изобщо в ползата от въглехидрати. Да, преработените са боклук, ясно е, това важи и за мазнините. Ако ядеш качествени въглехидрати, можеш да си живееш добре. Е, и? Това си го знаем. На мозъка му трябвала глюкоза. Ми, дроба може да си я произведе. А и не мисля, че някой тук е на диета с нула гр. въглехидрати. Като цяло нищо ново и смислено не видях (четох по диагонал, че не ми беше интересно).
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 18:36

Самата тема няма за цел да убеди някой в минусите или плюсовете на ВМ-НВХ. Поне аз лично отдавна съм се отказал да се опитвам да поучавам някой. Източници има много и всеки сам може да си ги намери. От там нататък е мислене и подбор на информацията.

Пък вече решилите се хора са добре дошли тук за да четат, пишат или дават съвети за да станат нещата по-ясни.

Leon написа:
bum_bum написа:
Leon написа:Аз съм мариновал една плешка от вчера, ще я пробвам на 140 градуса за три часа.


На 140 за три часа мисля, че ще изгори. И плешката е малко суха, не съм готвил дълго месо без повече мазнини и не знам ама мисля, че може да стане суха.

:yes: Точно от мнение имах нужда, благодаря. Ще пробвам.


Пробвай да я шпиковаш яко със сланина, ако още не си я сложил. Въпреки, че доколкото съм пробвал допълнително добавяната сланина не успява да компенсира до толкова, че месото да стане както би станало, ако си е естествено тлъсто.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 6614
Регистриран на: 7.04.2004
Местоположение: CA
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: НВ-ВМХ

Мнение от steeN » 07 Фев 2017, 19:41

bum_bum написа:Доста време стана вече пека на 120 градуса макс и много по-вкусна става мръвката така.


Колко време ~ трябва на 120 градуса ?
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.

Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake
- Gold is the new bitcoin

Е30 Fanatic
Аватар
Мнения: 3946
Регистриран на: 8.12.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: НВ-ВМХ

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Фев 2017, 20:15

Дайте съвет за печене на джолан на фурна, хем да не се съсухри, хем да е крехък, от дивеч е, и ме е страх, че без варене няма да стане добре :roll:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2017, 20:57

Дивеч мисля, че само в гювеч. На дали се вари преди тва нямам идея. Заека и разни такива по-малки не се варят ма прасе нямам на идея.

steeN написа:
bum_bum написа:Доста време стана вече пека на 120 градуса макс и много по-вкусна става мръвката така.


Колко време ~ трябва на 120 градуса ?


Зависи от месото и печката ти съответно. Че на едни 120 градуса са си толкова, на други е ооооколо. :mhihi: Но като ориентир смятай го 4 часа, пък ще си го видиш. По-добре е да се пече по-бавно, отколкото искаш и в последния половин-един час да я позасилиш леко за да коригираш времето така, че да стане готово когато искаш. Отколкото да стане по-рано и да го ядеш студено.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 6614
Регистриран на: 7.04.2004
Местоположение: CA
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: НВ-ВМХ

Мнение от steeN » 08 Фев 2017, 10:07

3:30 ч на 120 градуса(проверих с термометър) стана уникално. И не ми се разтече и мазината също. Дори може би 3 часа ще е по-добре. :yes:
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.

Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake
- Gold is the new bitcoin

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 417
Регистриран на: 30.10.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E36 318is, E46 328ci

Re: НВ-ВМХ

Мнение от CTORH » 08 Фев 2017, 12:23

Една вметка измежду съветите за печене, понеже наскоро тук беше засегнат и въпроса за зъбите. Днес докато преглеждах новините видях тази статия.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Benedetto

Последни теми
Facebook