Лъжите на застрахователите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин

Лъжите на застрахователите

Мнение от pushchica » 19 Окт 2012, 13:45

Здравейте колеги,пускам тази тема във връзка с това че искам да споделя за пореден път разочарованието ми от една голяма застрахователна компания ДЗЙ в която ми беше застрахован автомобила преди да го откраднат.Вярно е че и преди това имах проблеми с тази компания при случай на щета в доведените им сервизи.Но не очаквах че в случай на откраднат автомобил ще се подиграят по този начин и ще ме ощетят и начина по който решават и оценяват колата си е тяхна схема и не казват нищо.Как може една кола за три месеца след обявена от техен представител цена да падне с 10000 хиляди.(според тях това било овехтяване),а когато ги попитах ако беше открадната в края на годината какво следва аз ли ще трябва да им плащам че съм бил застрахован при тях отговора им беше да и ако една кола струва 10 - 15 000хил. не би трябвало да е застраховам примерно за 50 000 хиляди лева.При опит пореден да се свържа с някой от ръководството за обяснение отговорът който получавах отново бе има съд оправяй се ако искаш ни съди,но това е цената която сме решили друга няма да получиш.Идеята от тази тема ми е всеки който е пострадал от застрахователните измами на фирмите в който си застраховаме колите да сподели своя горчив опит.Аз лично препоръчвам избягвайте ДЗЙ и не се лъжете да застраховате автомобилите си при тези измамници,имат вратички в договора с който винаги се съгласявате щом подпишете договора който са в тяхна полза.А сега след като ме ощетиха с парите от застраховката не мога да си купя същия клас автомобил който имах дори и по стар.Мамка му какво да правя :dunno: .........вече не знам дали да се съдим или да ги оставим да ни лъжат:banghead:.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Re: Лъжите на застрахователите

Мнение от bweenie » 19 Окт 2012, 14:01

Кажи поне за каква кола колко пари са ти дали.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Окт 2012, 14:03

Как пък ще си застраховаш колата точно при тези идиоти от ДЗИ бре колега и то при положение, че нямаш връзки там... Кофти случка, но най-добре напиши по-подробно за случая - каква е колата, модел, година, екстри да ти кажат колегите застрахователи каква ѝ е цената там по Шваке, за колко си я застраховал, колко искат да ти дадат тези идиоти, та да можеш да получиш по-конкретна информация как да процедираш с тези дебили.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: m43

Мнение от NGLaz » 19 Окт 2012, 14:36

Ясно е, че една кола струваща 10 - 15 000 реално,, да ти я застраховат на 20 - 30 000 е брокерски трик.
Аз лично една година бях при тях застрахован. През времето направих не малка щета ( не по моя вина ) ако не беше познат от доверен сервиз кой знае к'ви ядове щях да бера и аз. Човека напусна сервиза и аз не се и замислих да сменя застрахователя.

Преди 3 години за Голф 4 застрахован в Лев Инс на стойност 13 000, след 5 месеца ми го крадат, без грам връзки след още 5 получавам 13 000, а кво ли не чух по адрес на тези точно,,,,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 19 Окт 2012, 14:39

Такива са всичките колега, не само ДЗИ.
Като застраховаш колата, надуват оценката колко могат, защото премията я плащаш като % от тази оценка.
Когато имаш щета обаче, се започва с овехтяване, обезценка, и тем подобни клаузи.
С катастрофа и кола тоталка е пак същото - вместо да ти платят колко е застрахователната сума и да вземат те катастрофилата кола и да я продадат на търг (както се прави в белите държави) - те казват, ама то има оцелели части за 5000 лева, получаваш с толкова по-малко, пък след това трябва да търсиш ти в коя морга да я дадеш за 2-3000 лв.
Ако искаш съди ги, успех ти желая, но защо ли не съм оптимист...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 19 Окт 2012, 14:48

За съжаление всички са такива,при мен колата е застрахована в бул инс,жена ми я удари юни месец,още си чакам парите от застраховката,а срока им по договор е 45дни и никой в тази компания не може да ми обясни защо не ми плащат.
обичам BMW

Потребител
Аватар
Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин

Мнение от pushchica » 19 Окт 2012, 15:32

Колата беше БМВ е 60 2008г. бензин ръчни скорости с всички възможни екстри за модела без кожа.Застрахователна стойност определена от техен представител 31 000лв. изплатени 21 000лв.Колата е застрахована за трета поредна година към тях.Откраднаха е три месеца след презастраховането а по договор трябва да се изплати пазарната и цена към датата на събитието а не когато приключи всичко.Реално според тях 3 месеца - овехтяване 10 000 лв.През този период съм си плащал каското като поп както се казва определено от тях.Само веднъж имах малка козметична щета за която пак си платих за да ми оправят колата по бързо че в техните оторизирани сервизи не могли да се справят и да намерят части(предна броня,въздуховоди,халогени и разни др.дребни детайли но нищо сериозно). За пореден път съжалих че се презастраховах към тях.С хиляди приказки и уговорки ме убедиха и останах към ДЗИ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 19 Окт 2012, 15:34

Колега, ако колата реално струва 15 000 а е оценена на 30 000 можеш да търсиш вината само у себе си и брокерът ти. Ако обаче стойността и е реална и са ти изплатили половината от тях, аз те съветвам да си търсиш правата и да не оставяш нещата така. Първо към КФН "Комисия за финансов надзор", ако от там не излезе нищо, адвокат и съд!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 19 Окт 2012, 16:21

Нека и аз да кажа нещо за въпросната компания. Колата ми бе застрахована в булинс и след доста проблеми реших да я преместя в дзи, какро се казва от трън та на х.й. Месец след като я застраховах ми беше открадната, как да е, намерих си я аз, направиха протокол и т.н като щетите възникнали по време на кражбата не бяха покрити по ред причини. Това беше преди няколко месеца, а преди няколко дни отивам да заведа една щета и ми казват че каското ми е още блокирано :shock:
Добре може ли да има толкова заспали и немърливи хора, повече за тези няма и да си помисля.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 19 Окт 2012, 21:19

Ами не знам защо всички упреквате ДЗИ ?. Аз до сега съм доволен от тях и винаги покриват всичко ама може би, защото карам стара кола за 5 000 ,а не за 50 000 затова е така . И за да не бъда голословен започвам с фактите . Аз винаги когато си застраховам колата всяка година ми смъкват по около 200 лв. за овехтяване .В момента за 2012 година колата БМВ 520 модел 1993 година, ми е застраховано за сумата от ... 4800 лв.:) колкото в момента е сигурно е39-ка . Да, имам връзки - една мадама ми прави застраховката,после ако стане нещо директно отивам в ликвидационен център и там действаме с писмо в ''доверен сервиз''. Ще кажете как за кола модел 1993 доверен сервиз? Ами ей-така - плаща се допълнително по 40 лв. и си спокоен - важно е застраховката да ти е над 400 лв. А аз не съм пестял пари и винаги съм искал при всяко следващо поредно застраховане за всяка следваща година дописваме по някоя екстра - примерно тъмни стъкла, ксенон, нова аларма или радио и всъщност точно това вдига цената и се компенсира от овехтяването . Последно преди три месеца когато се прибирах от морето имах неблагоразумието да влезна в дупка при което спуках предна дясна джанта и разцепих предната гума и две други джанти изкривих. Веднага телефончето , ликвидационен център -щета и после в доверен сервиз. Резултата беше: нова гума предна , аз естествено си платих за още една нова за да са комплект и оправени три джанти . Отпуснаха по 50 лв на джанта и 125 лв. за нова гума. Оказа се, че в сервиза в който правихме джантите имам познат - е, уредихме се и тук и направихме и 4-тата джанта ... После имах драснати предна врата, калник и задна дясна врата. Заведох отново щета и пак в същият сервиз, и моя човек ми направи цялата дясна страна .Не знам как ги правят нещата пък и не ме вълнува ама съм доволен и интересно като видях колко пари са отпуснали на документа- там пишеше 800 лв. :)) Не знам кой тук прави врътките пък и мен не ме вънува кой какво взима и колко взима важно е ,че аз съм доволен и колата става перфектно.Естествено ,че догодина отново в ДЗИ. Даже тук се базикаме ,че ако е откраднат колата ще ме отърват от нея и парите ,който ще ми дадат, които са 80 % т.е. ще взема около 3800-3900 лв. което си е горе-долу една е39-ка. Така, че не знам за вас ама аз съм доволен от ДЗИ ! Сега да не кажете, че правя реклама ?
И другото което е нали знаете, че ако имате и каско и гражданска в една и съща компания получавате бонус отстъпка от 10 % от застраховката ? Е, повече от това какво да искам ?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 19 Окт 2012, 21:55

sineok_pi4_ написа: Да, имам връзки - една мадама ми прави застраховката,после ако стане нещо директно отивам в ликвидационен център и там действаме с писмо в ''доверен сервиз''. Ще кажете как за кола модел 1993 доверен сервиз? Ами ей-така - плаща се допълнително по 40 лв. и си спокоен - важно е застраховката да ти е над 400 лв.

Колега, да не искаш да кажеш, че за кола, която е оценена на 4 800 лв плащаш над 400 лв за година? :shock:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 19 Окт 2012, 22:14

Nasko_ написа:
sineok_pi4_ написа: Да, имам връзки - една мадама ми прави застраховката,после ако стане нещо директно отивам в ликвидационен център и там действаме с писмо в ''доверен сервиз''. Ще кажете как за кола модел 1993 доверен сервиз? Ами ей-така - плаща се допълнително по 40 лв. и си спокоен - важно е застраховката да ти е над 400 лв.

Колега, да не искаш да кажеш, че за кола, която е оценена на 4 800 лв плащаш над 400 лв за година? :shock:

Да, колега .Или ако трябва да бъда точен 445 лв. ми е каското годишно +доверен сервиз. Е, сега разбираш ли от къде идва разликата ? Значи ако имаш кола ,която е оценена на 50 000 ,каското трябва да ти е минимум 4 000 лв. Това е нормалното и срещу тази сума може да очакваш,че наистина ще получиш нужното качество и внимание при настъпване на застрахователно събитие. Всичко друго под тази сума си е направо мизерия и няма как нещата да са идеални. Ами замислете се-искате да карате хубави коли , ами плащайте както трябва и всичко ще е оки . А щом не можеш,слизаш по-долно стъпало-купуваш по-стара кола или пък плащаш по-тънко каско ама си носиш последствията след това и така..Не мога да разбера това с трици маймуни да ловиш-ами няма как да стане. Ама това е коментирано хиляди пъти тук .. И като се почнат теми за масла М10 и фарове от лада за е34-ка ...:((((( или пък части втора употреба ....
Ами при мен нещата са ясни - аз мога да поддържам такъв автомобил карам такъв. Няма компромиси нито с части нито с нищо . На година разходите за каско, гражданска, данък ми са точно 1200 лв. Това ги разхвърляш на 12 месеца и имаш точно по 100лв. на месец. Да кажем ,че месечно въртиш и по 2-3000 км и там имаш още 230 лв. за гориво, на три месеца още 200-230 лв. за масла и консумативи и веднъж годишно профилактика на ходовата част , нови гуми на два сезона и това е. Абе ако не можеш за една е34-ка на месец да отделиш по 400 -500 лв. по-добре си вземи и карай ладичка и така.... И сигурно затова, моето вече отдавна е надхвърлило половин милион км и продължава да ми служи вярно и смея да твърдя ,че е повече БМВ от много тук !!!
Поздрави на всички !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Окт 2012, 22:50

sineok_pi4_ написа:.... Абе ако не можеш за една е34-ка на месец да отделиш по 400 -500 лв. по-добре си вземи и карай ладичка и така....

хах, евала, ти не си просто "синеок_пич", а "синьо-бяло-ок_пич" :mrgreen:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Окт 2012, 22:54

sineok_pi4_ написа:...

Викаш 10% требе да е премията за да е всичко наред :kuku: Ти ако имаш излишни пари давай, но не залъгвай хората, че твоето е "нормално", щото никое ЗД не дере 10%. Питай когото искаш. Сега имаш връзки, за момента си доволен - ОК, но си единичен/частен случай. Ако има 100 доволни от ДЗИ другите 900 ще са недоволни. А тва е предостатъчно да се каже, че ДЗИ са дебили и не трябва да си правиш каско при тях. Същото се отнася за БулИнс и ако не се лъжа Булстрад.

Не е ядрена физика - влез в гугъл и потърси мненията на хората в нета и ще видиш кои са в дъното на класацията и кои са намбър уан.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Окт 2012, 23:12

Доста разправии сме имали като цяло с Виктория АД навремето. Джип Чероки 2002ра с всички екстри, годината беше 2005та, каско от както е купен е направено на реална цена. Стана така, че е даде накъсо някъде по инсталацията и се самозапали и изгоря почти целия с изключение на задния мост и джантите. Една година се съдихме с тях, но накрая си изплатиха всичко и сумата не беше висока да кажеш, както на колегата и пак имаше разправии.. Така че стискаи зъби и води докрай дела.

П.С - помня за задния мост и джантите, че бяха здрави, защото точно заради това не искаха да изплатят изцяло сумата и точно заради това имаше дела..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата