"ГРЕДА" - какви коли ни продават !
Модератор: Общи модератори
- metodi80
- старши ентусиаст
-
"ГРЕДА" - какви коли ни продават !
Мой приятел си купи кола тук в моя град - Враца .... Колата - Е46 , 2000г. с двигател М54 .... На външен и вътрешен вид много стегната и запазена ( разбира се имаше нужда от ремонт по двигател и спирачна система и по първовначална сметка трябваше да стъпи на не много пари , но в последствие изникнаха доста неща и изпосмених сума чаркалак по колата .... но това ...както и да е ... ).
Причината да пусна темата е нещо , което много ме ядоса ! Когато момчето купи колата не съм гледал от долу нищо , седнахме , возихме се , колата се държеше много добре и не съм преглеждал изобщо нищо от долу - А ТРЯБВАШЕ ! При потегляне се чуваше едно леко "тупкане" от към диф-а , но си рекох ще го мислиме това по нататък , всичко друго е изрядно , така че това да му е кусура ..... Да , но днес легнах от долу и видях как от задния тампон на диференциала стърчи самонарезен винт дълъг 20 см и дебел 10мм !!! Ето за какво става дума :

Не знам кой и с кой акъл го е направил това , но е напълно идиотска работа !!! Болта е застопорен така , че да намали вибрацията във тампона , който иначе е много накъсан , целта е била да не се усеща чак толкова това "тупкане" в диф-а ... , щото вероятно без тоя болт , работата е трагична , а така нещата са поносими от към "лоши звуци" ... На какви щуротии са готови хората , само и само да хванат лев ! А сега ще падне яко работа около тоя тампон ..... Дали са тези от авто-къщата , или някои преди тях ... не знам ... но който и да е заслужава ето това :

Причината да пусна темата е нещо , което много ме ядоса ! Когато момчето купи колата не съм гледал от долу нищо , седнахме , возихме се , колата се държеше много добре и не съм преглеждал изобщо нищо от долу - А ТРЯБВАШЕ ! При потегляне се чуваше едно леко "тупкане" от към диф-а , но си рекох ще го мислиме това по нататък , всичко друго е изрядно , така че това да му е кусура ..... Да , но днес легнах от долу и видях как от задния тампон на диференциала стърчи самонарезен винт дълъг 20 см и дебел 10мм !!! Ето за какво става дума :

Не знам кой и с кой акъл го е направил това , но е напълно идиотска работа !!! Болта е застопорен така , че да намали вибрацията във тампона , който иначе е много накъсан , целта е била да не се усеща чак толкова това "тупкане" в диф-а ... , щото вероятно без тоя болт , работата е трагична , а така нещата са поносими от към "лоши звуци" ... На какви щуротии са готови хората , само и само да хванат лев ! А сега ще падне яко работа около тоя тампон ..... Дали са тези от авто-къщата , или някои преди тях ... не знам ... но който и да е заслужава ето това :

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: "ГРЕДА" - какви коли ни продават !
sport suspension settings (BG edition) 

- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Здравей колега,
Всяка кола която ти хареса да я купиш трябва да се кара на оглед в сервиз. Ако не се навие продавача по-скоро бягай от нея. Аз ходих да гледам една "перфектна" е39-ка в Пазаржик и на външен вид беше що годе ок, возеше добре и вървеше добре. Само дето като отидохме в сервиз се оказа, че и тече масло от турбото и рейката е довиждане..
Поздрави,
Михаил Великов
Всяка кола която ти хареса да я купиш трябва да се кара на оглед в сервиз. Ако не се навие продавача по-скоро бягай от нея. Аз ходих да гледам една "перфектна" е39-ка в Пазаржик и на външен вид беше що годе ок, возеше добре и вървеше добре. Само дето като отидохме в сервиз се оказа, че и тече масло от турбото и рейката е довиждане..
Поздрави,
Михаил Великов
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Ок - да е скъпа част- да искат да минат "метър' , ама такава цигания за нещо което струва колкото едно излизане на кафене 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Всичко е в рамките на нормалното, ваш е проблема че не сте видяли проблема преди да я купите.
Предполагам не сте я взели от приятел или близък човек, за да се ядосвате.
Тоест - всеки гледа да хване някой лев както казаха по-горе, а пък в този район хората са още по-увълчени само и само да хванат нещо...за съжаление
Тази цигания навежда на мисълта, че вероятно има и други такива скрити екстри.
Огледайте добре, за да няма изненади на пътя.
Тоест - всеки гледа да хване някой лев както казаха по-горе, а пък в този район хората са още по-увълчени само и само да хванат нещо...за съжаление

virtue and tranquillity
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
vladye написа:Всичко е в рамките на нормалното, ваш е проблема че не сте видяли проблема преди да я купите.
Тук не си прав. Кое е в рамките на нормалното? И не съм съгласен с твърдението ти "ваш е проблема че не сте видяли проблема преди да я купите". По твоята логика излиза, че като си купуваме автомобил от БГ, трябва да сме убедени, че ни лъжат и сме длъжни да се наврем къде ли не, за да се убедим, че колата е здрава.
Вярно е, че в БГ се правим на тарикати. Като гледам снимките си мисля, че колата е внесена с проблемен тампон и в автокъщата са и боднали рапидката, за да не тропа много пък новият собственика да се спасява.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- chorbadjiev
- Потребител
-
Разковничето при такъв вид проблеми е ниската цена, предполагам е купена за около 5500-6000лв.
Така е, но евтините коли имат и други проблеми я с двигател, я окачване, електроника и т.н., и българския джамбазин кое да оправи по-напред така, че да има макс печалба
затова се закърпва положението с подръчни материали.
laviatan написа:Ок - да е скъпа част- да искат да минат "метър' , ама такава цигания за нещо което струва колкото едно излизане на кафене
Така е, но евтините коли имат и други проблеми я с двигател, я окачване, електроника и т.н., и българския джамбазин кое да оправи по-напред така, че да има макс печалба

Дано да е само това. Иначе, циганията няма край. В нормална държава/каквато явно не сме/, джамбазина ще го осъдят, та знае ли се.
Сега това трябва да ти седи като обеца на ухото. Хората казват, че няма лош опит! 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Нека позная... Е46-ка отвънка лъщи, голяма джната, отвътре някоя друга екстра и да най-важното нереално ниска цена... с "две думи - пичеловка", обаче мотора тропа, окачването и то, ама нищо нали отвънка изглежда "много запазена и стегната" - пичеловка, кой му пука как е технически като е евтина и момите се възват на 46-чки...
Сори ама сами сте си виновни... то колата се гледа технически, да беше прежалил десет кинта да я дигнете на подемник и да видиш... То и какво да очакваш от най-евтината "у селото".
Гъзарията е за тея с пари...
Сори ама сами сте си виновни... то колата се гледа технически, да беше прежалил десет кинта да я дигнете на подемник и да видиш... То и какво да очакваш от най-евтината "у селото".

stony1 написа:Тук не си прав. Кое е в рамките на нормалното? И не съм съгласен с твърдението ти "ваш е проблема че не сте видяли проблема преди да я купите". По твоята логика излиза, че като си купуваме автомобил от БГ, трябва да сме убедени, че ни лъжат и сме длъжни да се наврем къде ли не, за да се убедим, че колата е здрава.
Вярно е, че в БГ се правим на тарикати. Като гледам снимките си мисля, че колата е внесена с проблемен тампон и в автокъщата са и боднали рапидката, за да не тропа много пък новият собственика да се спасява.
Казвам нормално, не правилно от морална гледна точка.
И аз като купувах моята климатика й не работеше, собственика бил свалил ремъка защото не го ползвал и такива ми ти. Компресора се оказа заминал ... нормално.
Като взимах 2.8-цата, момчето ми разказваше как искал да слага м-ков мотор и затова продавал мотора, а точно в следващия момент се оплакваше от разхода на 2.8-цата. Нормално и тук имаше скрити екстри. Или като закарах колата да за боя, пък някой реши, че може да се обзаведе с аеротуин чистачки на мой гръб.
Какво да им се ядосва човек. Има си хора, които са си с такова възпитание ли, мироглед ли .. не знам.
virtue and tranquillity
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Bavarcho написа:Нека позная... Е46-ка отвънка лъщи, голяма джната, отвътре някоя друга екстра и да най-важното нереално ниска цена... с "две думи - пичеловка", обаче мотора тропа, окачването и то, ама нищо нали отвънка изглежда "много запазена и стегната" - пичеловка, кой му пука как е технически като е евтина и момите се възват на 46-чки...
Тук никой не коментира това, което казваш... човека просто показва за какви "модификации" става дума от страна на някои "автопродавачи"... и защо човек трябва много добре да си прегледа колата преди да я вземе... а не като него да пропуска важни моменти при покупката на автомобил втора ръка

"какви коли ни продават"...
трябва да е "какви коли си купуваме"- грешно си го формулирал защото проблема е в твоя телевизор а не в този на продаващия. сега има го и момента с културата и принципите на продаващия, но те не трябва да са решаващи за това колко да преглеждаш колата.
кола без да се вдигне на подемник (и да й увиснат колелата) и да се огледа внимателно отдолу и да се подпъне от тук от там с щангичка- не се купува.
също така аз лично не купувам пребоядисани коли. знам, че е малко прекалено, но...
другото ако си наблюдателен и знаеш какво да гледаш - може и да го видиш / усетиш като оглеждаш и караш.
трябва да е "какви коли си купуваме"- грешно си го формулирал защото проблема е в твоя телевизор а не в този на продаващия. сега има го и момента с културата и принципите на продаващия, но те не трябва да са решаващи за това колко да преглеждаш колата.
кола без да се вдигне на подемник (и да й увиснат колелата) и да се огледа внимателно отдолу и да се подпъне от тук от там с щангичка- не се купува.
също така аз лично не купувам пребоядисани коли. знам, че е малко прекалено, но...
другото ако си наблюдателен и знаеш какво да гледаш - може и да го видиш / усетиш като оглеждаш и караш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Mollov написа:Тук никой не коментира това, което казваш... човека просто показва за какви "модификации" става дума от страна на някои "автопродавачи"... и защо човек трябва много добре да си прегледа колата преди да я вземе... а не като него да пропуска важни моменти при покупката на автомобил втора ръка
Колегата точно си се оплаква "каква кола са му продали".
Както каза алх колата не се ли дигне на подемник, все едно нищо не си гледал.