Не пуша вече!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Не пуша вече!

Мнение от Yanko Petrov » 29 Фев 2012, 4:36

Първо да се похваля - не пуша вече 3 дена (аватара нека си пуши :mhihi: )

Колега от работата ми препоръча книгата на Алън Кар "Не пуша вече!". Стана ми смешно отначало, но като разбрах, че доста хора са успели да кажат НЕ на най-големия враг на човека, реших да я прочета и аз. За 3-4 дена я прочетох и след като приключих с последната глава, изпуших една цигара и я изгасих с ясната мисъл, че това е последната цигара, която пуша :) . Няма какво да коментирам повече, просто се чувствам длъжен да препоръчам книгата и дано всеки прочел я, да откаже цигарите :)

Изображение

Линк за сваляне: Не пуша вече!

ПП: Ще помоля да не коментират в темата хора, които не са чели книгата!!!!!
Последна промяна Yanko Petrov на 12 Авг 2012, 18:53, променена общо 7 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Re: Не пуша вече!

Мнение от Делян » 29 Фев 2012, 8:46

И аз съм я чел,но чак пък да се откажат цигарите с нея...Дори не се опитах след прочита и :mhihi: Иначе е полезна от гледна точка на информацията, която дава като цяло за никотина, зависимостта и т.н. В момента се опитвам да ги откажа(за пореден път) не съм пушил от 9 дни. Вземам табекс и смея да твърдя, че е най-добрият вариант, като помощтно средство. Най-лесно е да не се пуши с никотинови дъвки, след това с лепенки, но с тях няма как да се премахне зависимостта, понеже продължаваш да си приемаш никотина(под друга форма) и толкоз...а табекса не съдържа никотин, а цитезин, който е негов заместител. По-трудно е, но по-качествено. Все пак е доста по-добре от колкото без нищо. Зора е първите 30 дни...после продължава завинаги, но в много по-малка степен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 29 Фев 2012, 10:45

Изтеглих си книгата но не успях да я прочета.От 10 февруари не съм палил цигара и не съм пил твърд аколхол.Днес ми е 19-ти ден и горе дулу тази сутрин се събудих поочистен без да ми запушен носът и без храчки. :D Рекорда ми беше 9 месеца преди 1 година.Сега се страхувам че ако седна да пия че ще запаля цигара защото пиенето и цигарите нали знаете вървят ръка за ръка :mhihi: :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 29 Фев 2012, 11:54

И аз отдавна търсех тази книга, тъй като чух, че доста хора са ги отказали с нея и съм почти на края с четенето...
На няколко пъти съм ги отказал за по 1 месец, но съм правил баш най-голямата грешка - "само една цигара" :mhihi:
em1l, това също е баш една от моите грешки... 1вата... да спра цигарите с алкохола... Не бях ходил през този месец, в който не пушех на дискотека... След като отодих...Е издържах около 30мин в дискотеката и си поръчах пиене и взех цигари :mhihi: То всичко живо около мене пие/пуши, пък аз да стоя на една количка :kuku:
Втория път бе по-леко, тъй като само цигарите отказах... Тествах се с дискотека... Прибрах се на мотика, част от вечерта не я помня, но цигара не съм палил... Именно, защото бях спрял само цигарите. И бях доста щастлив :D
Ама приятели пушачи пак ме изкушиха и... :smoke:
Ще драсна ново мнение скоро, когато и аз ги спирам, че не става така...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 29 Фев 2012, 12:20

Колеги, книгата е последната крачка, която трябва да се направи за отказване на цигарите, преди това трябва да искаш да ги откажеш, а не че с едно прочитане и хоп - с магическа пръчка спираш. Начинът, описан в книгата е наистина много лесен, без да се измъчваш, че не пушиш, а лично за себе си смея да твърдя, че изобщо не ми се и пуши. Всичко е в съзнанието ни и Алън Кар просто ни казва, как най-лесно да го направим, как да се настроим психически, за да не ни липсват цигарите. Все пак човека пише от опит - счетоводител, пушещ по 100 цигари на ден в лошите си дни :!: И това в продължение на 30 години! Умира през 2006 г от рак на белите дробове... Баща ми почина преди година и половина - жертва на цигарите, въпреки, че беше предупреден от лекарите да не пуши. От тогава си повтарям, че трябва да ги спра, но все не идваше момента. Един ден поисках огънче на един колега, който знам, че пуши, и той ми заяви - не пуша вече, прочетох една книга и отказах цигарите :conf: Попитах го коя е, намерих я в нета и вече съм щастлив непушач. Жената също я прочете и тя вече не пуши :) Тия дни чакам да се разпише и колега от форума да каже какъв е резултата.

И помолих да не се изказват "компетентно" колеги, които не са чели книгата :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 29 Фев 2012, 12:35

Абе ти сериозно ли бре?!? Темата ми беше изключително интересно, цяла сутрин я следя, коментирам и изведнъж слагаш едно ПП: Ще помоля да не коментират в темата хора, които не са чели книгата!!!!! и айде... две страници с коментари се трият.... О Боже Господи....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 29 Фев 2012, 12:37

520i написа:Абе ти сериозно ли бре?!? Темата ми беше изключително интересно, цяла сутрин я следя, коментирам и изведнъж слагаш едно ПП: Ще помоля да не коментират в темата хора, които не са чели книгата!!!!! и айде... две страници с коментари се трият.... О Боже Господи....

Изведнъж ли го сложих или си беше от самото начало там :?:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Фев 2012, 12:44

520i написа:Абе ти сериозно ли бре?!?

Да, напълно е сериозен... това, че ти искаш да коментираш нещо по друга тема си е твоя работа... тази тема тук си има заглавие (което е име на книга, а не просто спиране на пушене) и идея... като не ти харесва - не пиши.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 29 Фев 2012, 16:00

От инат без никакви медикаменти след четири месеца права две години от както ги спрях и даже качих почти десетина кг.А въпросната книга и аз ще я потърся за други хора които са около мен :yes: В момента даже въобще не се и сещам за тях/цигарите/.Пуших 17 години без откат и мисля,че са достатъчни..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 29 Фев 2012, 16:11

Някой колега ще може ли да я качи във file.bg или dox.bg, че нямам регистрация в p2pbg.com :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Фев 2012, 16:57

Нещо много си се превузбудил от тая книга явно :mhihi: Тия неща "не ми се пуши" на третия ден ги разправяй на някой не пушач :winky: Май ти не си чел книгата както трябва или не си чувал тва онова за никотина и ФИЗИЧЕСКАТА зависимост на организма към него(за разлика от кока, амфети, джойнт примерно, което не го знаят доста хора), а тя изчезва едва около 30-тия ден след последната изпушена цигара. Другото, което е, че никотинът е най-бързо усвояващия се наркотик(около 3 мин след приемането)както и най-бързо отделящия се(от 30-60 мин след приемането).
Тези неща са ДОКАЗАНИ ФАКТИ, а ти ми твърдиш че на третия ден не му се било пушело и било на психическа основа. Ми не, не е. Разбира, за да ги откажеш зависи единствено от психиката, но това не значи, че спира да ти се пуши :winky:
Излишно е да се ръсят толкова суперлативи относно тая книга, много хора ще останат разочаровани ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Фев 2012, 17:39

Придържайте се към идеята на темата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 29 Фев 2012, 18:22

Чел съм въпросната книга, гледал съм и ДВД-то, само на терапиите, които организират, не отидох. След първото прочитане и аз се бях шокирал/надъхал много - изкарах почти един месец без да пуша, като естествено запалих под много голям стрес и адски напрегната ситуация. Минаха почти 5-6 месеца, в които си димях най-спокойно, въпреки че постоянно си повтарях как трябва да спра. Надъхах се да прочета пак книгата, но този път ефекта беше доста по-малък (едва ли не се надявах на същото чувство, което получих и при първия прочит) - издържах само 3 дни.

Втория прочит се случи май месец миналата година, като лятото мина и замина обвито в много дим, придружено и с вече неистови мъки и терзания, че "все още пуша". Казват, че за да откажеш цигарите трябва адски много воля и през септеври реших да си докажа, че и аз имам. В началото на месеца си бях взел един стек с идеята, че това ще са последните 10 кутии, последната цигара от които изпуших на 20 септември. Без книга, без лепенки, дъвки и тем подобни. :nono: Работата става само с инат и дисциплина! Стискате зъби и освобождавате съзнанието си от мислите за цигари. Не може една тъпа кутия с филтри и тютюн да е по-силна от волята ви, аз поне така виждам нещата. Имал съм моменти на слабост в които ми се е припушвало, но съм съумял да запазя постигнатото до този момент и да не си позволя подхлъзване. Сега се чувствам толкова страхотно, че чак не мога да си се нарадвам. На около третата седмица никотина излиза от тялото и носът се отпушва, когато ми се случи на мен беше просто неописуемо. Хубавото вино и храна станаха още по-хубави, зъбите ми са бели и не се притеснявам да се хиля нон стоп, сърцето и белите ми дробове малко по малко се връщат в правилния ритъм.

За да успееш да ги спреш трябва да го искаш много силно, трябва да си ударил дъното, така да се каже. Трябва сам да си осъзнал, че това нещо, този навик ти пречи по десет различни начина, но в същия момент не ти помага по нито един. Няма полза от цялата работа колеги, давате пари за да тровите собственото си здраве с един гнусен навик, които ако подържате достатъчно време ЩЕ ВИ вкара в гроба. Аз съм бил голям глупак за да пуша 4 години и да си държа очите широко затворени, но се спасих!

Спасете се и вие!

ПС. За хора, които са ги спрели вече - яжте много кисело мляко, има разни работи в него, които карат белите дробове да се изчистват от отровата. Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 29 Фев 2012, 18:31

smamf написа:
За да успееш да ги спреш трябва да го искаш много силно, трябва да си ударил дъното, така да се каже. Трябва сам да си осъзнал, че това нещо, този навик ти пречи по десет различни начина, но в същия момент не ти помага по нито един. Няма полза от цялата работа колеги, давате пари за да тровите собственото си здраве с един гнусен навик, които ако подържате достатъчно време ЩЕ ВИ вкара в гроба. Аз съм бил голям глупак за да пуша 4 години и да си държа очите широко затворени, но се спасих!

Спасете се и вие!

Точно така колега - това осъзнах! Колко е безмислено да плащам за да се тровя! И в интерес на истината често ми нахлуват мисли в главата за пушене. Не се и опитвам да ги гоня - просто се радвам, че вече не пуша и се чувствам по-добре с всеки изминал ден. Да, позапушен ми е носа, но с нетърпение очаквам и това да отмине. Според мен, за да спреш цигарите за толкова малко просто не си искал (вътре в себе си) да ги спреш напълно. Спрял си ги, когато си осъзнал това, което съм цитирал от поста ти. :)
Последна промяна Yanko Petrov на 07 Юли 2012, 2:52, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Фев 2012, 19:16

Да споделя и моя успешен опит за отказването , понеже 15 години пафках блажено и един ден казах край и това беше ! Вече 12 години не пуша ! При мен ефикасна се оказа рецептата - воля и замяна на цигарите със спорт , абонамент в спортна зала и т.н

П.с колегата по-горе е прав за зависимостта от никотина , която трае около 20 дена по мои сведения
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата