ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Авг 2011, 18:46

Пуснах тук темата, защото години наред изтъквам веригата като една от малкото с качествени горива. БМВ Клуб България има договор и карти от въпросната верига, но явно от доста време сме заблуждавани. На въпросната бензиностанция зареждам от 2г. почти, но се случи че чак тази седмица напълних резервоара догоре. Уреда за горивото ми е много точен, но дори да не беше, в 60-литровия резервоар ми наляха почти 63, без да допълнят до капачката при това. А бях карал 30 км само на резервата на влизане в София, по магистралата със под 130 км/ч. Реално на един резервоар колонката отчита 5-6 литра повече. И тактично криха управителя 2 дни, защото се опитах да вдигна скандал. Опитаха да минат с номера "ама бележката пазите ли си?", само че си имам даже и фактура, та така и не се появи, а не смятам да спя на бензиностанцията. Аз лично приключих с тях, дори тази бензиностанция да е изключение за веригата. Сега се чудя дали да се занимавам със Защита на потребителите, но предвид кой стои зад гърците, май няма особен смисъл...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Re: ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

Мнение от slatanic » 06 Авг 2011, 18:54

Не ти трябва само защита на потребителя,а държавна метрология.От там ще дойдат и ще замерят бензиноколонките за да видят дали реално колонката лъже или не.Те по принцип всички лъжат,но въпроса е с колко.Максимума е 50мл на 20л.Аз лично съм виждал на една в Петърч да лъже с 3.5л на 20л та всичко е възможно. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Авг 2011, 18:55

Преди 3 години някъде същите убавци на Електроника ми напълниха 29 литрова газова бутика (която реално побира 25-6 литра преко сили) с 32литра газ :!: Направих грандиозен скандал на момента ,без никакъв резултат разбира се. От тогава съм ги отписал като верига изцяло и да съм зареждал още 1-2 пъти на ЕКО ,щото е нямало друга бензиностанция по път.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 06 Авг 2011, 18:59

Е добре де, от тия скандали никакъв ефект ли няма? Примерно няква карта за по-изгодно зареждане, нещо с което да ви "компенсират" или по-точно да ви затворят устата, за да не ги съдите :mhihi:
Мтела нали много изгодни планове давали, когато ги хванели да надписват сметки. Разни айфони подарявали, ама май са само слухове това :ok:
Последна промяна speedhokk на 06 Авг 2011, 19:01, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Авг 2011, 19:00

Помня го този момент :mhihi: Тогава работех във фирмата която им беше подръжка и поради износване колонката лъжеше с около 2.5л на на 20. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Авг 2011, 19:22

speedhokk написа:Е добре де, от тия скандали никакъв ефект ли няма? Примерно няква карта за по-изгодно зареждане, нещо с което да ви "компенсират" или по-точно да ви затворят устата, за да не ги съдите :mhihi:
Мтела нали много изгодни планове давали, когато ги хванели да надписват сметки. Разни айфони подарявали, ама май са само слухове това :ok:

И в момента имам някаква валидна карта на ЕКО за бонус точки или нещо такова ... Не помня кой ми я подари преди месес някъде,но ако смяташ ,че това би било "компенсация" за подобна гавра ,с най-голямо удоволствие ,ще ти я дам ,за да се почувстваш компенсиран предварително :mhihi:

Иначе съм работил 3 години на бензиностанция,като 2 от тях бях управител и за "внезапните" проверки от агенцията по метрология се знаеше една седмица предварително ;) Това беше в периода 2001-2004г ... Сега може да са по-различни нещата,ама едва ли ...Та смисъл от разправии ,жалби и т.н. мероприятия от частно лице ,не виждам ...

Даже преди няколко години си спомням за едни случай с бензиностанция "Inoxis" на Ботевградско шосе,който го даваха по телевизията и там имаше проверки,неотговарящо на БДС гориво ,"затваряне" на бензиностанцията,несъществуващ офис на фирмата и още куп глупости и нарушения и пичовете си работят и до ден днешен ... Та общо взето това да ревеш с/у търговец на гориво ми се вижда като да духаш срещу вятъра ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 06 Авг 2011, 19:34

Е то има отстъпка и отстъпка :mhihi:
Тя тази карта принципно май може всеки да си я изкара. Хватката е каква компенсация ще има за прецаканите, които могат да го докажат , щото то принципно всички са прецакани :mhihi:

Ама спирам със спама, това далеч не е по темата. Извинявам се на човека пуснал темата :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2011, 19:46

За еко съм писал и преди,това са най-големите измекяри на родният ни пазар,ще резюмирам историята:
Взех си карта,преди около година и половина,една червена карта,дето трупали некакви неща и после с натрупаните точки-наливаш гориво,както си взех картата,всяка седмица наливах по около 60 литра,е как пък само един път им работеше системата-слагам гориво,отивам на касата,давам картата-топки-нямали връзка със системата,следваюият път пък след като плащам,давам картата-оказва се че късно съм я подал,тя вече маркирала,с 3000 зора бях натрупал 14 лева,казах им да си приспаднат от картата-тоопкии,системата не работила,ама утре да съм дошъл евентуално...а аз тръгвам на път и примоцията само в софия,след утрешният ден вече не важи :banghead:
Казвам на младеж на тая верига да земе и да ми напълни течност за чистачки,влизам да плащам,плащам каквото има и тубичката ми се прибира в багажника,бре след няколко дена,много мажат тея чистачки,гледам в багажника-тоя унуфри мио сложил антифриз в казанчето...
Та идва ред на оплакването,оплаквам се писмено и знаете ли какво стана,оставих си телефон и имената,намерили къде работя и пратили писма до шефовете ми с какви неща съм се занимавал в работно време... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Авг 2011, 19:49

Странно, до преди няколко седмици Мерца ми даваше най-нисък разход с тяхното гориво и по борд комп нямаше отклонение в литрите. За същата бензиностанция става въпрос. Може да са се омацали нещо покрай сезона на отпуските...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 06 Авг 2011, 20:11

навсякъде лъжат, няма оправия..

наливай си сам, поне да знаеш, че не ти точи форткорта в туба

защото на мен на омв ми се е случвало да налея 20 литра и да си ида вътре да плащам, а пича да си наточи едно шише минерална вода за моя сметка :)
No bling at the Ring

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2011, 21:06

Най-добре е предизвикаш една проверка от метеорология, и ако се установи, че има разлика ще имат страхотни проблеми. (т.е. би трябвало да имат)

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 07 Авг 2011, 10:53

ще имат как, те и складовете на лукойл нали щяха да имат :mhihi:
най-наглото е, че дори те карат да си плащаш след като са те метнали .. не знам дали еко са като омв, но омв примерно си имат бензиностанции за "туристи", тая на цариградско срещу софия прес, там и газ са ми наливали +5-6 литра над бутилката (а тя няма как да се напълни цялата така или иначе), бензинец .. но пък имат и читави омв 43-ти блок са ок, винаги когато пълня до горе е там, до момента не съм имал грешки и бензина им е хубав.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 07 Авг 2011, 17:05

Всички са измамници http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... =1366&st=0
ама така е щото си траем. Щото не сме народ, а стадо. :banghead:
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 07 Авг 2011, 18:39

Че си купувам коуело! :D :D :D
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Авг 2011, 19:43

Не само там лъжат от ЕКО. Един приятел ходи преди време с микробуса си до морето и спира да зарежда на ЕКО и 60 кила резервар го напълнили 66 :conf: Как става не се знае...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата