Търся спешно алармаджия - Бургас
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Търся спешно алармаджия - Бургас
Трябва ми кадърен човек да ми изолира алармата и имобилайзера на Corsa B 1.5D, че ми е заминало дистанционното и не мога да деактивирам алармата и имобилайзера... търся алармаджия, който да ми прекъсне алармата и имобилайзера...
Алармата е с ето това дистанционно (показаното със стрелката):

Давайте предложения само за хора, които наистина могат да се справят с нещата... или които са наясно с евентуален ремонт на дистанционното... има съмнения за един повреден транзистор...
Наистина ми е спешно...
P.S. Приемам и вариант за обучаване на друго дистанционно към мойта аларма...
Алармата е с ето това дистанционно (показаното със стрелката):

Давайте предложения само за хора, които наистина могат да се справят с нещата... или които са наясно с евентуален ремонт на дистанционното... има съмнения за един повреден транзистор...
Наистина ми е спешно...
P.S. Приемам и вариант за обучаване на друго дистанционно към мойта аларма...
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Търся спещно алармаджия - Бургас
Не мога да ти дам точен адрес или категорична препоръка за хората, но навремето когато си купувах първата кола ме пратиха при едни типове, които работят зад строителния техникум, виждат се лесно от улицата. Всеки от Бургас ще може да ти покаже горе-долу мястото и като се огледаш ще ги видиш. Моята аларма не е имала никакви проблеми, ходих два пъти допълнително при тях - веднъж, за да и намалят чувствителността и веднъж за смяна на батерии. Не мога да гарантирам, че и още съществуват - последното ми ходене при тях беше 2005-а или 2006-а.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Mollov
- Мародератор
-
Re: Търся спещно алармаджия - Бургас
Мерси за инфото... ше ги имам предвид, но разни телефони за връзка ще са ми много по-удобни, щото съм без кола и се губи доста време да обикалям насам-натам с градския транспорт... а и хората ще трябва да идват на място... по обясними причини... 

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Търся спешно алармаджия - Бургас
Като каза телефон и се сетих, че май имам визитка от 2002-а
И наистина се оказа, че я имам все още. Намерих ти адрес, телефон и карта, а на моята визитка има и мобилен, който може и да е актуален все още 088 31 91 51 - пиша го както е на визитката, трябва и той да си е получил допълнителната 8-ца отпред. Картата я кликай направо да я видиш в гугъл мапс на сателит - ориентири са ти механото и строителния и хотелите Аква и Космос.

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Mollov
- Мародератор
-
Мерсаж за инфото... записал съм всичко, след малко ще отида до там... че съм на 1-2км разстояние... опитвам се да намеря и други варианти в жуужъл и т.н. сайтове, че засега имам само два варианта налични и ако ударя на камък и при двата.... лоша работа 
Този до аква/космос/техникума ми го спрягат като най-добрият в града... дано да е и "достъпният в неделя"

Този до аква/космос/техникума ми го спрягат като най-добрият в града... дано да е и "достъпният в неделя"

- Mollov
- Мародератор
-
В неделя в Бургас явно няма кой да ти свърши работа.... освен един, който освен че поиска 50лв, не звучеше много убеден за това дали с алармата ще ми падне и фабричният имобилайзер или не...
Ходих насякъде.... този на Демокрация не работи днес/не си дигаше телефона... тоя до краставицата единият го нямаше днес, другият ми поиска 50лв да ми разкачи алармата....
Като гледам ще остане за утре... така ще мога да се пробвам да отида на електричар да ми погледне дистанционното... така че приемам и предложения за хора, дето се занимават и с поправки на дистанционни управления и т.н...
Искам да благодаря на Convertible, който днес се занимаваше с мен да ми търси варианти за алармаджия и т.н...
P.S. Свалих бушона на алармата и тя зачезна... но имобилайзера си е активен...
Ходих насякъде.... този на Демокрация не работи днес/не си дигаше телефона... тоя до краставицата единият го нямаше днес, другият ми поиска 50лв да ми разкачи алармата....
Като гледам ще остане за утре... така ще мога да се пробвам да отида на електричар да ми погледне дистанционното... така че приемам и предложения за хора, дето се занимават и с поправки на дистанционни управления и т.н...
Искам да благодаря на Convertible, който днес се занимаваше с мен да ми търси варианти за алармаджия и т.н...

P.S. Свалих бушона на алармата и тя зачезна... но имобилайзера си е активен...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Пробва ли да намериш инфо как да го изключиш от модула?
Преди време ми се наложи такова нещо и се окъсяваше с 1 жичка и стана.
Нямам идея дали твойто го може, но потърси инфо.

- chl
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower
Ако искаш да те закарам на 2-3 места, и вече ти да си прецениш къде да отидеш, пиши само, ще ти пратя тел.номер на лично, и може да ми се обадиш и да бутна едно рамо.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тея аларми нали по принцип си имат по едно малко копче-червеничко такова с дълъг кабел го навират някъде на уж скрито място,къде като има проблем и деактивира блокирането 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Mollov
- Мародератор
-
bam-bam написа:Пробва ли да намериш инфо как да го изключиш от модула?
Ами не съм наясно със схемата "отдолу", а с проследяване на жици и експериментиране не ми се занимава, честно казано...
chl написа:Ако искаш да те закарам на 2-3 места, и вече ти да си прецениш къде да отидеш, пиши само, ще ти пратя тел.номер на лично, и може да ми се обадиш и да бутна едно рамо.
Какво имаш предвид? Че аз ходих на няколко места днес, ама все беше затворено... ако става дума за утре, тогава може да измислим нещо... аз все още се надявам, че електричар, който се занимава с дистанционни все трябва да е в състояние да ми оправи дистанционното... да не гърча алармата...
павката, тук проблема (поне според мен) е, че имобилайзера си е фабричният и той си действа на друг принцип... одеве като махнах бушона на алармата и умря тотално, но имоби-то си беше все още активно... или иска задължително сигнал от алармата, или иска допълнително шунтиране по някъв начин... ама ни по цветове са ми познати кабелите, нито имам схемата, нито нищо...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Ако някой каже типа на алармата, че дистанционното нищо не ми говори, ще се опитам да ти кажа, кое с кое да свържаш и да си решиш проблема.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Mollov написа:В неделя в Бургас явно няма кой да ти свърши работа....
хахха то в делничен ден няма кой, ти за неделя... толко заспал и спокоен град май няма никъде... никой нищо не го вълнува, за никъде не бърза.. живеят си..
иначе няма грижи, като гледам не съм помогнал особено, ако трябва още нещо свиркай и за утре...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Mollov
- Мародератор
-
stony1, много съм бос в алармите... а такава аларма с такова дистанционно не съм виждал досега при никой около мен... а самата аларма не знам къде точно е забита, че гледах под волана, ама само някви кабели стърчат и това е... не, че съм се вглеждал много, де...
Convertible, града наистина е много спокоен и зелен... пък и няма по-лесен начин да ти се оправи настроението от това да се качиш на градския транспорт и "кондукторката" да дойде и да ти каже "ньепроверьени бильети и картьи...?"
Ше ти пиша ЛС след малко за утре...
Convertible, града наистина е много спокоен и зелен... пък и няма по-лесен начин да ти се оправи настроението от това да се качиш на градския транспорт и "кондукторката" да дойде и да ти каже "ньепроверьени бильети и картьи...?"
Ше ти пиша ЛС след малко за утре...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Ако не ти се чака до утре, може и сам да си решиш проблема. Алармата е българска и е един от двата модела:
1.MASTER V52 1ДУ - тази мисля, че беше с едно дистанционно;
2.MASTER L2004 - тази е с две.
Обикновено алармите в БГ се свързват като, алармаджията си избере какво да прекъсне. Стартер, горивна помпа и жсичко, което няма да позволи колата да запали. За да стане това обикновено се ползват едни мощни релета с 4 извода, с нормално отворени контакти. Два от изводите се свързват към модула на алатмата. Самата аларма си има вградено реле, но за да се запасят, алармаджиите слагат допълнитело реле. Тези релета се продават в почти всички магазини за ел материали и са с готови изводи с цветове: жълт, син, червен и чер. Както казах два от тях са свързани към модула на алармата, а другите два са свтрзани към нещото, което е избрал алармаджията. За да го свърже обаче той е срязал заводския проводник и го е свързал през релето.
Та намираш къде е навряно въпросното реле, намираш кои два проводника от него са свързани към "два" проводника от оригиналната инсталация с еднакъв цвят (дефакто е един срязан проводник). После си възстановяваш срязания проводник и си палиш без проблем. Ако има колега от Бургас, който разбира от тоци нека ти помогне, ако не се надупваш сам и си спестяваш 50 лв. Ако не ти е спешно, изчакваш до 1 Август и ти го оправям.
П.П. Като възсановиш инсталацията, просто изоллирай двата проводника от релето,нека другото си остане так - не му пречи.
1.MASTER V52 1ДУ - тази мисля, че беше с едно дистанционно;
2.MASTER L2004 - тази е с две.
Обикновено алармите в БГ се свързват като, алармаджията си избере какво да прекъсне. Стартер, горивна помпа и жсичко, което няма да позволи колата да запали. За да стане това обикновено се ползват едни мощни релета с 4 извода, с нормално отворени контакти. Два от изводите се свързват към модула на алатмата. Самата аларма си има вградено реле, но за да се запасят, алармаджиите слагат допълнитело реле. Тези релета се продават в почти всички магазини за ел материали и са с готови изводи с цветове: жълт, син, червен и чер. Както казах два от тях са свързани към модула на алармата, а другите два са свтрзани към нещото, което е избрал алармаджията. За да го свърже обаче той е срязал заводския проводник и го е свързал през релето.
Та намираш къде е навряно въпросното реле, намираш кои два проводника от него са свързани към "два" проводника от оригиналната инсталация с еднакъв цвят (дефакто е един срязан проводник). После си възстановяваш срязания проводник и си палиш без проблем. Ако има колега от Бургас, който разбира от тоци нека ти помогне, ако не се надупваш сам и си спестяваш 50 лв. Ако не ти е спешно, изчакваш до 1 Август и ти го оправям.
П.П. Като възсановиш инсталацията, просто изоллирай двата проводника от релето,нека другото си остане так - не му пречи.
Българския вариант:
- Mollov
- Мародератор
-
Мерси за инфото
Утре ще пробвам да оправя дистанционното, че да стане като истинска работата.. ако не ше взема да се нагъзя и да видя кво се случва...
Иначе просто недоумявам как може да се искат 50лв за подобна интервенция... или аз нещо не съм наясно, или това си е направо пладнешки обир...

Утре ще пробвам да оправя дистанционното, че да стане като истинска работата.. ако не ше взема да се нагъзя и да видя кво се случва...
Иначе просто недоумявам как може да се искат 50лв за подобна интервенция... или аз нещо не съм наясно, или това си е направо пладнешки обир...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2