Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!- ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!- ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

Мнение от Vasko » 06 Фев 2011, 0:28

Колеги, днес имах много неприятен инцидент. Няма да изпадам в подробности .Прилагам снимки . Това,което искам да споделя с Вас е възмущението си и разочарованието си от органите на властта в случая КАТ. Накратко - от снимката се вижда БМВ-то и челният удар на Мерцедеса странично как се е врязъл в БМВ-то. Според Вас кой е виновен при такъв удар и кой е преминал на червен светофар ? Нали ако БМВ-то е тръгнало на червено щеше да се удари странично в Мерцедеса, а не обратно? Най-лошото е, че тъпите куки се чудиха повече от три часа на кого да напишат акт-а и накрая решиха на мен :( . Свидетели няма освен жена ми и бебето,който бяха в моета кола,но тяхното мнение не се зачитало, защото съм имал връзка с тях. Онзи с мерцедеса беше самичък и изведнъж дойде някакъв с джип и влезе директно в патрулката на полицаите и взе нещо да се обяснява с тях.
Питам Ви аз от къде на къде този с джипа ще влезе при полицаите в патрулката още повече докато те пишат протокол за ПТП. Близко до ума е ,че съответно им е упражнил натиск с някоя столевка за да наклони везните в полза на този с мерцедеса. Най-лошото в случая е, че стана голям скандал,защото на мен ми кипна от тези простотии и извадих телефона и взех да снимам този докато е вътре в патрулката. И после като ми връчиха акта аз казах ,че всичко е манипулирано и имам снимки, който ще докажат за какво говоря. Опитах се да им обясня , а и от снимките става ясно,че аз ако съм минал на червено в кръстовището щях да съм влязъл поне с 50 км и ако се ударя колата щеше да се завърти на другата посока. А моята кола е отместена едва с няколко см,което показва,че аз тепърва съм тръгвал от кръстовището, а онзи е бързал да хване отсреща мигащото жълто и се е нахакал в мен . Другото, което е погледнете пораженията по двата автомобила- на кого са повече ? Оставям вие да прецените .. Имаше словесни реплики от рода: 'ти имаш автокаско и няма да плащаш нищо дори и да ти напишем акт, ами този ''човечец''.. и едни такива глупости.В крайна сметка нещата доста загрубяха. Аз отказах да подпиша каквото и да е . Другата кука искаше да си тръгват и сръчка колегата си да действа по-бързо. Този ми вика''вземи си документите ,като не искаш да подпишеш акта ще си намерим свидетели'' . Да ама нали като си взема документите и всичко щеше да преключи на момента. Аз отказах да си взема документите и те нямаше как да си тръгнат с документите, защото нямат право да ми ги вземат с тях. Стана грандиозен скандал- викнаха още една патрулка, после дойде и началника им -някакъв майор ли там какъв беше. Започна се едно суетене, едни словесни излияния и какво ли още не.В крайна сметка се стигна до там,че всички заедно отидохме в ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА КАТ -Пловдив. Който не е ходил в събота вечер с жена и бебе и да вдига всички там по тревога в Управлението - не му го пожелавам. Наложи се да чакам после още един час за да си получа протокола за ПТП-то, който ще представя на застрахователите и въз основа на който ще ми изплатят щетите за автокаското. Е, в крайна сметка ми обясниха с половин уста,че мога да си напиша възраженията който имам в понеделник. Въпроса ми е как да постъпя от тук нататък,защото съм решен да си търся правата до край и да докажа,че мерцедеса е минал на червено, не аз. Камери се оказа,че няма на светофара -иначе работата щеше да е ясна. За тези,който са от Пловдив -пояснявам ,че става въпрос за светофара,който е на Мебелна къща. Аз идвам по Асеновградско, мерседеса се движи по бул. ''Освобождение''
Очаквам някакви мнения и предложения как да постъпя от тук нататък. Благодарен ще съм на всеки споделил опит или дал съвет. Продължението -нa стрaницa 3
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vasko на 21 Фев 2011, 3:55, променена общо 2 пъти
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Re: Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!

Мнение от theraven_nz » 06 Фев 2011, 0:41

Аз ти предлагам да отидеш да запалиш една свещичка, че жена ти и детето са добре. Мнението ми е малко банално, но аз на твое място бих си оправил колата, гледам, че щетите не са големи и не бих си тровил нервите. Ние да сме живи и здрави на първо място, другото е на заден план. А пък дори и да имаш положителен резултат от епопеята с полицията, това няма да оправи полицейщината в държавата.
---

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 06 Фев 2011, 0:48

Междудругото мисля да е продавам. Въобще не ми се занимава с оправяне,а и не искам след това да карам ударена кола. Някакви идеи колко мога да и взема в това състояние ? Бих е заменил за е39- черна и колко доплащане от моя страна. И без това мислех да е сменям вече, просто момента дойде след тази случка....Ако има кандидати- на Л.С. моля!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 06 Фев 2011, 0:50

пиши на колегата bau.bg от темата в Основния форум. Да се надяваме, че той ще ти даде най-точен съвет.
Наистина най-важното, че сте живи и здрави. Ламарините ще се изправят, ама нервите си остават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 06 Фев 2011, 0:52

theraven_nz написа:Аз ти предлагам да отидеш да запалиш една свещичка, че жена ти и детето са добре. Мнението ми е малко банално, но аз на твое място бих си оправил колата, гледам, че щетите не са големи и не бих си тровил нервите. Ние да сме живи и здрави на първо място, другото е на заден план. А пък дори и да имаш положителен резултат от епопеята с полицията, това няма да оправи полицейщината в държавата.

Така ще бъде докато си мълчим. Ние сме народ тип "подай гъзец", а те ни е*ат и е*ат... ;)

Търси си правата до край, трябва да има справедливост!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 06 Фев 2011, 0:55

Don_Emilio написа:пиши на колегата bau.bg от темата в Основния форум. Да се надяваме, че той ще ти даде най-точен съвет.
Наистина най-важното, че сте живи и здрави. Ламарините ще се изправят, ама нервите си остават.

Дам.. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&t=181272 ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 06 Фев 2011, 1:19

Да, лоша работа минах от там днес и те видях........ Само че, снимките не доказват кой е минал на червено. Може той да е минал и да те ударил странично, може ти да си се улисал и да си минал или тръгнал на червено и онзи пак да те удари странично. При всички положения мерцедеса не е гонил жълто, защото светофара е така нагласен, че когато на едното платно му светне червено, на другото същото свети червено около 3-4 секунди. Станаха много катастрофи на това кръстовище и го направиха така, че известно време на всички да им е червено, ако има някой "засилен дето гони жълто" да може да се изнесе....... Ма явно пак не помага. По-добре се огледай за частни камери по магазините наоколо - Баумакс, Мебелния магазин и Авиоремонтния завод. Дано да имаш късмет.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 06 Фев 2011, 11:19

///Maximalniq написа:
theraven_nz написа:Аз ти предлагам да отидеш да запалиш една свещичка, че жена ти и детето са добре. Мнението ми е малко банално, но аз на твое място бих си оправил колата, гледам, че щетите не са големи и не бих си тровил нервите. Ние да сме живи и здрави на първо място, другото е на заден план. А пък дори и да имаш положителен резултат от епопеята с полицията, това няма да оправи полицейщината в държавата.

Така ще бъде докато си мълчим. Ние сме народ тип "подай гъзец", а те ни е*ат и е*ат... ;)

Търси си правата до край, трябва да има справедливост!

Абсолютно съм съгласен!!!
Такива мнения като на колегата горе доста дразнят.
Докато хората в България не започнат да си търсят правата докрай ще бъде така
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 06 Фев 2011, 11:44

В такъв случаи , докато додат органите на КАТ . Взимаш страха на другия, само ако си невинен !
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Фев 2011, 12:39

То сега вече след дъжд качулка, но можеш да си обжалваш акта. Поне ще знаеш, че си направил квото можеш.
LuBo1 написа:В такъв случаи , докато додат органите на КАТ . Взимаш страха на другия, само ако си невинен !

Някои го могат и като са виновни :mhihi:

П.П.: А камери там няма ли?

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 06 Фев 2011, 13:07

Зависи и то много. Аз даже съм молил човека да поеме вината и съм му плащал после АКТ защото нямах каско а тои имаше . Има и готини хора :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Фев 2011, 14:00

Мани, нито колегата от другата тема ще ти помогне, нито ще се променят фактите... И аз вървях по тоя път, в който при ПТП отсрещния почнА да лъже, но проблема бе, че отместихме колите и накрая... Неизяснен случай :banghead: Ама така нито на мен акт, нито на него... Щети - леко натиснат държат на номера при мене, а при него - задната му броня на ши*аната тойота се бе счупила, на наглия мазен дебел пее*ас :bang: :bang: :bang: Със спестените пари, цял живот да бъде и за лекарства да ги дава :bang: :bang: :bang:
Тааа.... извинявам се, че леко изкривих темата, но :ok:
Бау.бг - нищо
КАТ - нищо
фЪйдЪ - ник'ва
Успех, колега :yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 06 Фев 2011, 14:17

Кола участвала в ПТП никога не се мести докато не бъде разпоредено от съответния орган...ако ще и цяло Русе да блокираш си кротуваш и чакаш кат!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Фев 2011, 14:39

RSxRacer написа:Кола участвала в ПТП никога не се мести докато не бъде разпоредено от съответния орган...ако ще и цяло Русе да блокираш си кротуваш и чакаш кат!

Глупости!Ако няма пострадали трябва да я махнеш по най-бързия начин :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 06 Фев 2011, 14:44

(bubsa) написа:
RSxRacer написа:Кола участвала в ПТП никога не се мести докато не бъде разпоредено от съответния орган...ако ще и цяло Русе да блокираш си кротуваш и чакаш кат!

Глупости!Ако няма пострадали трябва да я махнеш по най-бързия начин :idea:

И катокацне г-н полицая ще снима колата ти ударена в някаква градинка или паркинг ли?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата