Как да намеря една "продадена "кола
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Как да намеря една "продадена "кола
Ситуацията е следната ,преди 6 години си "продавам" колата ВАЗ 21013 с пълномощно,давам малкия талон и големия остава в мен .
Малко след тва разбирам че колата е продадена някъде в друг град ,по слухове по морето някъде.........
и от тогава естествено нищо не е плащано,днес ходих да си плащам мойте си данъци и отново за поредна година ми напомни леличката там че "има един ваз тука........" питах я колко данък се е събрал до сега с лихвите и като ми каза...
Знам че единствения начин за оправия е да намеря колата ,да сваля номерата ,да мина през данъчното да си платя като поп и да ходя да я бракувам все пак е на мое има и големия талон е в мен не ме интересуват договори пълномощни и други,НО нямам представа къде се намира тоз свлеч
Знам че сега всички ще кажат пускай я за открадната ,да и кво отивам и казвам откраднаха ми колата ,дето я няма от 6 години и ся се сещам
,неможе да няма друг начин ......
някой да сподели ако е минавал по тоя път ,че то става все по лошо с тез данъци ,то другото не ме интересува ,тя колата ясно че е избутяла вече някъде и едва ли се кара ,така че да не ми вкара някой ся филма че с таз кола може да убият човек ,ограбят банка и да търсят от мен отговорност
то не е невъзможно де ,ма точно с таз кола

Малко след тва разбирам че колата е продадена някъде в друг град ,по слухове по морето някъде.........
и от тогава естествено нищо не е плащано,днес ходих да си плащам мойте си данъци и отново за поредна година ми напомни леличката там че "има един ваз тука........" питах я колко данък се е събрал до сега с лихвите и като ми каза...

Знам че единствения начин за оправия е да намеря колата ,да сваля номерата ,да мина през данъчното да си платя като поп и да ходя да я бракувам все пак е на мое има и големия талон е в мен не ме интересуват договори пълномощни и други,НО нямам представа къде се намира тоз свлеч

Знам че сега всички ще кажат пускай я за открадната ,да и кво отивам и казвам откраднаха ми колата ,дето я няма от 6 години и ся се сещам

някой да сподели ако е минавал по тоя път ,че то става все по лошо с тез данъци ,то другото не ме интересува ,тя колата ясно че е избутяла вече някъде и едва ли се кара ,така че да не ми вкара някой ся филма че с таз кола може да убият човек ,ограбят банка и да търсят от мен отговорност

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: Как да намеря една "продадена "кола
само да не е нарязана и отишла на скрап отдавна, че нивгаш няма да я видиш вече
дано я намериш, че поне ти да си я нарежеш и да я върнеш за скрап, барем събереш част от парите за дължимия данък

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring

Щото има един шлеп /21412/ дето го няма с години, за тва питам

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
1: Издирваш "купувача" на който си я дал...
2: Ако си късметлия ще намериш и следващите "Купувачи"...
3: Дай подробности за колата: цвят, номер и някоя снимка ако има- БГ е малка страна, а форума е голям и все има някакъв шанс някой да я мерне някъде...
Ти кола я видиш, я не (сигурно е нарязана вече баба Жига), ама се моли поне номерата да намериш, че да си я бракуваш... Бракуване на кола БЕЗ номера е напълно възможно, но филма е трагедия- вярвай ми, гледал съм го 2009г. и няма да ти хареса...
2: Ако си късметлия ще намериш и следващите "Купувачи"...
3: Дай подробности за колата: цвят, номер и някоя снимка ако има- БГ е малка страна, а форума е голям и все има някакъв шанс някой да я мерне някъде...
Ти кола я видиш, я не (сигурно е нарязана вече баба Жига), ама се моли поне номерата да намериш, че да си я бракуваш... Бракуване на кола БЕЗ номера е напълно възможно, но филма е трагедия- вярвай ми, гледал съм го 2009г. и няма да ти хареса...
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Ако все още е в движение, не е изключено и да се търкаля от някой мангасарин. Вече виждам почти само такива тъмни субекти да карат соц. возила
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Аз колата не я мисля изобщо ,само да разбера къде е клякам свалям номерата и филма свършва (ако не е в някой цигански катун де ,че зор ще клекна
)
Значи има начин да се бракува без номера,но е филм........ остава да търся по някакъв начин следващите собственици въпреки че е невъзможно
иначе снимка май нямам ,то тогава телефоните нямаха камери
,но вида й в който я дадох беше: бежава такава на цвят ,ниска много с обърнати джанти .......номер ЕВ 6124 АВ
... ВИН:
тва дето вика колегата ако някой я мерне ,но едва ли

Значи има начин да се бракува без номера,но е филм........ остава да търся по някакъв начин следващите собственици въпреки че е невъзможно

иначе снимка май нямам ,то тогава телефоните нямаха камери

... ВИН:

тва дето вика колегата ако някой я мерне ,но едва ли

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
в рпу-то се пуска жалба за това,което е станало.има образци на тези жалби
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Така продадох един еспейс преди 5 години и си ... мамата от данъци. Има начин да не ги платиш ако поне един от следващите я е регистрирал в кат дават ти една бележка, която сега не се сещам точно ква беше от там в данъчното и ми се разминаха около 600лв. А колата се водеше на баща ми и майка, а татко беше починал филма не е голям струва си да опиташ. Попитай в кат малко по любезно. Успех.
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Има начин да се бракува отиваш в КАТ и там ще ти обеснят мисля че се попълваше едно заявление не е толкова сложно
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
GEORGIEV написа:Значи има начин да се бракува без номера,но е филм........
Хич не е филм. Отиваш в РПУ-то и подаваш заявление за липсата на регистрационните табели. След няколко дни ти издават удостоверение и с него отиваш в КАТ и бракуваш колата. С бележката, че е бракувана отиваш в данъчната и приключваш казуса.
Точно така, Владос е прав - не ти трябват нито колата, нито мангасаряна, нито номерата. Баща ми преди няколко месеца така отписа един стар форд, на който дирите отдавна се бяха загубили някъде след 6тия собственик пампоровски общак.
Ще ти напиша доколкото си спомням какви бяха стъпките - в местното РПУ трябва да попълниш някаква бланка за загубени/откраднати??? номера. Обаче много важно номера, не самата кола. И вече Владос ти го е написал, КАТ и данъчното. Последните му бяха създавали проблеми за нещо, но сега не мога да сетя (тези дни като го видя ше го разпитам по-подробно). Както и да е, с малко разправии се разреши случая.
Успех, мафренд!
Ще ти напиша доколкото си спомням какви бяха стъпките - в местното РПУ трябва да попълниш някаква бланка за загубени/откраднати??? номера. Обаче много важно номера, не самата кола. И вече Владос ти го е написал, КАТ и данъчното. Последните му бяха създавали проблеми за нещо, но сега не мога да сетя (тези дни като го видя ше го разпитам по-подробно). Както и да е, с малко разправии се разреши случая.
Успех, мафренд!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Vlados написа:Хич не е филм. Отиваш в РПУ-то и подаваш заявление за липсата на регистрационните табели. След няколко дни ти издават удостоверение и с него отиваш в КАТ и бракуваш колата. С бележката, че е бракувана отиваш в данъчната и приключваш казуса.
Точно този филм гледах наскоро с колата на един колега. Ходихме из софийските РПУ-та (КАТ-София и надежденското, не го знам кой номер е). В местното РПУ казваш, че ти ги няма номерата, след 2 дни ти дават бележка, с която търчиш до местния КАТ, от където ти издават друга бележка, с която отиваш в общината, плащаш всички задължения до момента и приключваш.
А ако колата е в движение, да му мисли тоя, дето ще я кара при следващата проверка...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
err0r написа:.....
А ако колата е в движение, да му мисли тоя, дето ще я кара при следващата проверка...
Май и собственика трябва да го мисли- обявил е за откраднати номерата на колата, които "странно" как се оказват все още на автомобила... Някак си ми звучи леко като измама от страна на закона

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да де до тук добре,но ако имаме СЛЕДНИЯ ВАРЯНТ
- Колата е продадена с пълномощно и със стария хартиен талон 2002г колата беше със старите бели номера,което значи,че в момента не е в движение...
Нямам документ за продажба,нито копие от пълномощното. В КАТ София колата се води на мое име. Аз освен договор с който съм я купил през 1998г друго НЯМАМ.
Всяка година плащам данъци за нещо каде го нямам!
Какво правим???
- Колата е продадена с пълномощно и със стария хартиен талон 2002г колата беше със старите бели номера,което значи,че в момента не е в движение...
Нямам документ за продажба,нито копие от пълномощното. В КАТ София колата се води на мое име. Аз освен договор с който съм я купил през 1998г друго НЯМАМ.
Всяка година плащам данъци за нещо каде го нямам!
Какво правим???
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Момчета- ако автомобила е на името на Ненчо, в данъчното, същият този Ненчо плаща данъците, видно от ордерите, Ненчо е собственик на автомобила и в КАТ, същият този може да го прави квото иска- да го бракува, да си го сложи в хола, да го залее с нафта и да го запали или да го направи кокошарник. Не ви ебе кой кво е правил с него. Собственика го бракува и толкова. Не може да бъде осъден за това, че си е бракувал колата. Няма повече филми. Ако имате такива коли- вече знаете как се прави. Съвет от знаещ!- направете го с време, защото ще спестите още един годишен данък. Възможно е и да се спестят повече данъци, но вече бягаме от идеята като цяло на темата, а и вече си е филм. До тук НЯМА ОТГОВОРНОСТ за собственика.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2