Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж

Мнение от P1tbuL » 12 Дек 2010, 13:40

Здравейте колеги. За да мога да разгърна темата прилагам един клип който гледах преди няколко минути : http://vbox7.com/play:4f680e32
Учудих се... направо се удивих. Прекрасно е нали :) Обаче такива ли сме наистина? Скрита ли е тази доброта дълбоко в нас? Нима алчността е толкова властвена че не можем да бъдем просто хора?! Ето ви ги животните- дори те дето уж нямат рационално мислене си помагат когато е нужно(има много примери). Защо тогава ние, които сме по- умните ламтим за лично охолство? Дали това ще ни донесе спокойствие или ще дойде момент в който няма да можем да заспим защото знаем какво притежаваме а също така и че има хора които опитват да преживяват със собствените си изпражнения. Защо сме докарали човечеството на тоя хал? Ей това са въпросите на които не мога да си отговоря. Може би в основата на всичко е злобата, и ако е така , то това ни прави на отвратителните създания на тая планета...

Две думи и за мъжа от клипа: ИСТИНСКИ ЧОВЕК :clap:

Потребител
Аватар
Кара: 4

Re: Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж

Мнение от mejdupraznika » 12 Дек 2010, 18:17

Незнам какво да кажа. :angel: Огромни симпатии към него :angel: :bowdown: :bowdown:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 12 Дек 2010, 18:21

http://vbox7.com/play:487b7fbe
Това е друг пример...Просто сме егоисти, но незнам дали се разждаме такива или с времето ставаме...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 12 Дек 2010, 18:28

браво на човека :clap: .в днещно време почти няма човеци като него :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 12 Дек 2010, 18:34

Аз не бих издържал психически на това :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 12 Дек 2010, 18:47

Мен пък така ме е яд за това дядо. Вместо да живее някакви нормални старини, той живее като скот заради всички онези мазни и гадни хрантутници в расо. А така ме е яд на оня дето го дават на господарите, където се държи все е едно е хванал Господ за ...... :ranting: Лично с очите си съм виждал как един дядо ни поп вади от багажника на колата два стека с олио и си ги прибира и ги дава на жена си. Помощи за църквата и за бедните, ама друг път. Помощи за попа... Може ли да си поп и да си 200 кила шопар, със 10 човека охрана и черен GL или S-класа. И той се слави за божи наместник. Немам думи. Те са си перфектната мафия. Държавно узаконена - никой не ги пипа...
Хубавото е, че има и много изключения от горното правило. И че все пак има хора в расо, които живеят според правилата на вярата и които да са пример за вярващите. И за това, че има смисъл да запалиш свещичка в църквата и най-вече в манастирите, и да се прекръстиш пред иконите. Аз съм вярващ, но има неща, които адски се набиват на очи и дразнят.
Извинявам се за оффтопика и че измених малко темата.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Дек 2010, 18:55

Мислех да пиша подробно и дълго, но се отказах- я 3-ма го прочетат цялото, я не...

Кратка версия:

6+ милиарда хора на тая планета сме, а истинските човеци са някаква мизерна частица от процента... А в тая заградена територийка дето обитаваме и толкова малко няма- народа така е озверял, че като му подадеш ръка те гледа ей така :shock: :shock: :shock:

Едно време не го разбирах напълно израза "Хора много, ЧОВЕЦИ малко"... За съжаление ми се изясни бързо положението и колко е вярно казаното :banghead:

ПС: Емо, нека не почваме темата за църквата, че там е мътна и кървава историята...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Дек 2010, 20:02

Питбуле, дълга тема е тази. За животните не си много прав - болните и старите стадото ги изоставя да ги ядат вълците. Ние се опитваме да не го правим. Проблемът е, че сме 6 милиарда. Не съм сигурен, че можем да се грижим за всички, дори да искаме. И съм сигурен, че не всички имат необходимото самосъзнание да не злоупотребят с една такава грижа. Призивът на човекът от твоя клип е трогателен, но би довел до упадък. Виж пенсионната система, която срина GM, защото някой не е пресметнал добре, че е невъзможно хем компанията да се развива, хем да издържа всичките си бивши работници. Та не са само черни и бели нещата.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 12 Дек 2010, 21:41

Don_Emilio написа:Мен пък така ме е яд за това дядо. Вместо да живее някакви нормални старини, той живее като скот заради всички онези мазни и гадни хрантутници в расо. А така ме е яд на оня дето го дават на господарите, където се държи все е едно е хванал Господ за ...... :ranting: Лично с очите си съм виждал как един дядо ни поп вади от багажника на колата два стека с олио и си ги прибира и ги дава на жена си. Помощи за църквата и за бедните, ама друг път. Помощи за попа... Може ли да си поп и да си 200 кила шопар, със 10 човека охрана и черен GL или S-класа. И той се слави за божи наместник. Немам думи. Те са си перфектната мафия. Държавно узаконена - никой не ги пипа...
Хубавото е, че има и много изключения от горното правило. И че все пак има хора в расо, които живеят според правилата на вярата и които да са пример за вярващите. И за това, че има смисъл да запалиш свещичка в църквата и най-вече в манастирите, и да се прекръстиш пред иконите. Аз съм вярващ, но има неща, които адски се набиват на очи и дразнят.
Извинявам се за оффтопика и че измених малко темата.
:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 12 Дек 2010, 23:45

Feanor написа:Питбуле, дълга тема е тази. За животните не си много прав - болните и старите стадото ги изоставя да ги ядат вълците. Ние се опитваме да не го правим. Проблемът е, че сме 6 милиарда. Не съм сигурен, че можем да се грижим за всички, дори да искаме. И съм сигурен, че не всички имат необходимото самосъзнание да не злоупотребят с една такава грижа. Призивът на човекът от твоя клип е трогателен, но би довел до упадък. Виж пенсионната система, която срина GM, защото някой не е пресметнал добре, че е невъзможно хем компанията да се развива, хем да издържа всичките си бивши работници. Та не са само черни и бели нещата.

Виж съгласен съм с теб ... но моменти в които искаш да направиш нещо добро, а получаваш презрение- това можем да ограничим. Но надали ще стане защото както казват колегите по- горе света е освирепял. И да наистина животните оставят болните, но защо ... защото нямат разум и медицина... а ние какво правим: оперираме без причина за да прибираме парите на болните(трагично). Това ми беше идеята.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 13 Дек 2010, 0:04

P1tbuL написа:Виж съгласен съм с теб ... но моменти в които искаш да направиш нещо добро, а получаваш презрение- това можем да ограничим. Но надали ще стане защото както казват колегите по- горе света е освирепял. И да наистина животните оставят болните, но защо ... защото нямат разум и медицина... а ние какво правим: оперираме без причина за да прибираме парите на болните(трагично). Това ми беше идеята.

Животните изоставят защото не могат да си позволят друго. Иначе застрашават оцеляването на цялата популация. :) При нас това го няма, за сметка на това има злоупотреби, които не трябва да ги има, съгласен съм.
Колкото до пренебрежителната реакция - съгласен съм с теб, но бих добавил също - не трябва да ти пука. Правиш каквото смяташ за правилно и добро, без да търсиш одобрението на обществото. Стига ти твоето и на засегнатите. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 13 Дек 2010, 0:56

Защото в България е пълно с неблагодарници... Даваш пари на някого, той после се крие и ходиш да го търсиш да ти ги връща. Помогнеш на някого, след това искаш помощ от него, той се прави на пу*ка... Последният пример - дадох една резачка за дърва, върнаха ми я развалена.
Не давайте нищо на никого и помагайте на хора, на които вярвате, че когато искате помощ от тях, те ще отвърнат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 13 Дек 2010, 1:15

Feanor написа:
P1tbuL написа:

Животните изоставят защото не могат да си позволят друго. Иначе застрашават оцеляването на цялата популация. :) При нас това го няма, за сметка на това има злоупотреби, които не трябва да ги има, съгласен съм.
Колкото до пренебрежителната реакция - съгласен съм с теб, но бих добавил също - не трябва да ти пука. Правиш каквото смяташ за правилно и добро, без да търсиш одобрението на обществото. Стига ти твоето и на засегнатите. :)

:yes: Абсолютно съм съгласен! Това е истината! Кога ли ще се оправи тоя свят... или ще се сбърква още повече докато се избием...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Дек 2010, 20:14

Факта колко човека са се разписали в темата е повече от красноречив ...

Друго си е да ревеш за мигачи и брони ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Дек 2010, 20:43

Е този човек заслужава паметна плоча наистина!Евала му - най-малкото което мога да кажа в момента. :bowdown:
От друга гледна точка - човечеството неможе да си позволи една подобна глобална помощ.Първо не всеки стигнал до там крайно нуждаещ се заслужава подобна помощ - все пак за да стигне до там нещо ще е сторил нали.Повечето случай хората сами се докарваме до такива положения.От къде на къде оня ша е решил да си заложи имуществото на комар после ще открадне от работодателя си ще го изгонят от работа и после аз трябва да хода да го къпя и да го бръсна?
Едно е да си беден щот късмета ти такъв друго е да си беден щото си мързелив.
Човек беден беден ама и той човек и той душа носи и той утре ще те накове в гърба!
Прекаленото добро и то е грях.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата