Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж
Здравейте колеги. За да мога да разгърна темата прилагам един клип който гледах преди няколко минути : http://vbox7.com/play:4f680e32
Учудих се... направо се удивих. Прекрасно е нали
Обаче такива ли сме наистина? Скрита ли е тази доброта дълбоко в нас? Нима алчността е толкова властвена че не можем да бъдем просто хора?! Ето ви ги животните- дори те дето уж нямат рационално мислене си помагат когато е нужно(има много примери). Защо тогава ние, които сме по- умните ламтим за лично охолство? Дали това ще ни донесе спокойствие или ще дойде момент в който няма да можем да заспим защото знаем какво притежаваме а също така и че има хора които опитват да преживяват със собствените си изпражнения. Защо сме докарали човечеството на тоя хал? Ей това са въпросите на които не мога да си отговоря. Може би в основата на всичко е злобата, и ако е така , то това ни прави на отвратителните създания на тая планета...
Две думи и за мъжа от клипа: ИСТИНСКИ ЧОВЕК
Учудих се... направо се удивих. Прекрасно е нали

Две думи и за мъжа от клипа: ИСТИНСКИ ЧОВЕК

- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
Re: Пример..или нещо незначително за тези с малко умствен багаж
Незнам какво да кажа.
Огромни симпатии към него

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
http://vbox7.com/play:487b7fbe
Това е друг пример...Просто сме егоисти, но незнам дали се разждаме такива или с времето ставаме...
Това е друг пример...Просто сме егоисти, но незнам дали се разждаме такива или с времето ставаме...
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
браво на човека
.в днещно време почти няма човеци като него 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз не бих издържал психически на това 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Мен пък така ме е яд за това дядо. Вместо да живее някакви нормални старини, той живее като скот заради всички онези мазни и гадни хрантутници в расо. А така ме е яд на оня дето го дават на господарите, където се държи все е едно е хванал Господ за ......
Лично с очите си съм виждал как един дядо ни поп вади от багажника на колата два стека с олио и си ги прибира и ги дава на жена си. Помощи за църквата и за бедните, ама друг път. Помощи за попа... Може ли да си поп и да си 200 кила шопар, със 10 човека охрана и черен GL или S-класа. И той се слави за божи наместник. Немам думи. Те са си перфектната мафия. Държавно узаконена - никой не ги пипа...
Хубавото е, че има и много изключения от горното правило. И че все пак има хора в расо, които живеят според правилата на вярата и които да са пример за вярващите. И за това, че има смисъл да запалиш свещичка в църквата и най-вече в манастирите, и да се прекръстиш пред иконите. Аз съм вярващ, но има неща, които адски се набиват на очи и дразнят.
Извинявам се за оффтопика и че измених малко темата.

Хубавото е, че има и много изключения от горното правило. И че все пак има хора в расо, които живеят според правилата на вярата и които да са пример за вярващите. И за това, че има смисъл да запалиш свещичка в църквата и най-вече в манастирите, и да се прекръстиш пред иконите. Аз съм вярващ, но има неща, които адски се набиват на очи и дразнят.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Мислех да пиша подробно и дълго, но се отказах- я 3-ма го прочетат цялото, я не...
Кратка версия:
6+ милиарда хора на тая планета сме, а истинските човеци са някаква мизерна частица от процента... А в тая заградена територийка дето обитаваме и толкова малко няма- народа така е озверял, че като му подадеш ръка те гледа ей така
Едно време не го разбирах напълно израза "Хора много, ЧОВЕЦИ малко"... За съжаление ми се изясни бързо положението и колко е вярно казаното
ПС: Емо, нека не почваме темата за църквата, че там е мътна и кървава историята...
Кратка версия:
6+ милиарда хора на тая планета сме, а истинските човеци са някаква мизерна частица от процента... А в тая заградена територийка дето обитаваме и толкова малко няма- народа така е озверял, че като му подадеш ръка те гледа ей така

Едно време не го разбирах напълно израза "Хора много, ЧОВЕЦИ малко"... За съжаление ми се изясни бързо положението и колко е вярно казаното

ПС: Емо, нека не почваме темата за църквата, че там е мътна и кървава историята...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Питбуле, дълга тема е тази. За животните не си много прав - болните и старите стадото ги изоставя да ги ядат вълците. Ние се опитваме да не го правим. Проблемът е, че сме 6 милиарда. Не съм сигурен, че можем да се грижим за всички, дори да искаме. И съм сигурен, че не всички имат необходимото самосъзнание да не злоупотребят с една такава грижа. Призивът на човекът от твоя клип е трогателен, но би довел до упадък. Виж пенсионната система, която срина GM, защото някой не е пресметнал добре, че е невъзможно хем компанията да се развива, хем да издържа всичките си бивши работници. Та не са само черни и бели нещата.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Don_Emilio написа:Мен пък така ме е яд за това дядо. Вместо да живее някакви нормални старини, той живее като скот заради всички онези мазни и гадни хрантутници в расо. А така ме е яд на оня дето го дават на господарите, където се държи все е едно е хванал Господ за ......Лично с очите си съм виждал как един дядо ни поп вади от багажника на колата два стека с олио и си ги прибира и ги дава на жена си. Помощи за църквата и за бедните, ама друг път. Помощи за попа... Може ли да си поп и да си 200 кила шопар, със 10 човека охрана и черен GL или S-класа. И той се слави за божи наместник. Немам думи. Те са си перфектната мафия. Държавно узаконена - никой не ги пипа...

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:Питбуле, дълга тема е тази. За животните не си много прав - болните и старите стадото ги изоставя да ги ядат вълците. Ние се опитваме да не го правим. Проблемът е, че сме 6 милиарда. Не съм сигурен, че можем да се грижим за всички, дори да искаме. И съм сигурен, че не всички имат необходимото самосъзнание да не злоупотребят с една такава грижа. Призивът на човекът от твоя клип е трогателен, но би довел до упадък. Виж пенсионната система, която срина GM, защото някой не е пресметнал добре, че е невъзможно хем компанията да се развива, хем да издържа всичките си бивши работници. Та не са само черни и бели нещата.
Виж съгласен съм с теб ... но моменти в които искаш да направиш нещо добро, а получаваш презрение- това можем да ограничим. Но надали ще стане защото както казват колегите по- горе света е освирепял. И да наистина животните оставят болните, но защо ... защото нямат разум и медицина... а ние какво правим: оперираме без причина за да прибираме парите на болните(трагично). Това ми беше идеята.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
P1tbuL написа:Виж съгласен съм с теб ... но моменти в които искаш да направиш нещо добро, а получаваш презрение- това можем да ограничим. Но надали ще стане защото както казват колегите по- горе света е освирепял. И да наистина животните оставят болните, но защо ... защото нямат разум и медицина... а ние какво правим: оперираме без причина за да прибираме парите на болните(трагично). Това ми беше идеята.
Животните изоставят защото не могат да си позволят друго. Иначе застрашават оцеляването на цялата популация.

Колкото до пренебрежителната реакция - съгласен съм с теб, но бих добавил също - не трябва да ти пука. Правиш каквото смяташ за правилно и добро, без да търсиш одобрението на обществото. Стига ти твоето и на засегнатите.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Защото в България е пълно с неблагодарници... Даваш пари на някого, той после се крие и ходиш да го търсиш да ти ги връща. Помогнеш на някого, след това искаш помощ от него, той се прави на пу*ка... Последният пример - дадох една резачка за дърва, върнаха ми я развалена.
Не давайте нищо на никого и помагайте на хора, на които вярвате, че когато искате помощ от тях, те ще отвърнат.
Не давайте нищо на никого и помагайте на хора, на които вярвате, че когато искате помощ от тях, те ще отвърнат.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:P1tbuL написа:
Животните изоставят защото не могат да си позволят друго. Иначе застрашават оцеляването на цялата популация.При нас това го няма, за сметка на това има злоупотреби, които не трябва да ги има, съгласен съм.
Колкото до пренебрежителната реакция - съгласен съм с теб, но бих добавил също - не трябва да ти пука. Правиш каквото смяташ за правилно и добро, без да търсиш одобрението на обществото. Стига ти твоето и на засегнатите.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Факта колко човека са се разписали в темата е повече от красноречив ...
Друго си е да ревеш за мигачи и брони ...
Друго си е да ревеш за мигачи и брони ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Е този човек заслужава паметна плоча наистина!Евала му - най-малкото което мога да кажа в момента.
От друга гледна точка - човечеството неможе да си позволи една подобна глобална помощ.Първо не всеки стигнал до там крайно нуждаещ се заслужава подобна помощ - все пак за да стигне до там нещо ще е сторил нали.Повечето случай хората сами се докарваме до такива положения.От къде на къде оня ша е решил да си заложи имуществото на комар после ще открадне от работодателя си ще го изгонят от работа и после аз трябва да хода да го къпя и да го бръсна?
Едно е да си беден щот късмета ти такъв друго е да си беден щото си мързелив.
Човек беден беден ама и той човек и той душа носи и той утре ще те накове в гърба!
Прекаленото добро и то е грях.

От друга гледна точка - човечеството неможе да си позволи една подобна глобална помощ.Първо не всеки стигнал до там крайно нуждаещ се заслужава подобна помощ - все пак за да стигне до там нещо ще е сторил нали.Повечето случай хората сами се докарваме до такива положения.От къде на къде оня ша е решил да си заложи имуществото на комар после ще открадне от работодателя си ще го изгонят от работа и после аз трябва да хода да го къпя и да го бръсна?
Едно е да си беден щот късмета ти такъв друго е да си беден щото си мързелив.
Човек беден беден ама и той човек и той душа носи и той утре ще те накове в гърба!
Прекаленото добро и то е грях.

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3