Задно предаване - през зимата?
Модератор: Общи модератори
Задно предаване - през зимата?
Добра вечер пичове,
Абе харесал съм едно BMW аз, Е36 от средата на 90-те. Обаче 100 човека се изредиха да ме разубеждават, че кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво. Аз лично се съмнявам инженерите на БМВ да са толкова тъпи и да не са съобразили тая работа! Все пак има ли нещо вярно?
Мерси много за инфото!
Абе харесал съм едно BMW аз, Е36 от средата на 90-те. Обаче 100 човека се изредиха да ме разубеждават, че кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво. Аз лично се съмнявам инженерите на БМВ да са толкова тъпи и да не са съобразили тая работа! Все пак има ли нещо вярно?
Мерси много за инфото!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Re: Задно предаване - през зимата?
Така си е
Зимата нито едно БМВ не върви направо,значи има капка истина в тези твърдения

bmwdriver написа:Така си е![]()
Ми то направо всички могат!

Ти като гледаш зимата бмв-та и мерцедеси дали се движат по пътищата. Кво ви става на повечето като сте се хванали с тая зима и това задно. Първо че вали два три пъти зимата, второ че с хубави зимни гуми няма никакви ядове.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
всичко зависи от карането, а кола със предно защо никой не говори за нейното недозавиване, при завой като чукнеш спирачка или като свалиш скорост при сняг или дъжд, какво става. От както работя в сервиз забелязвам, че колата с предно има много по голямо натоварване и дърпане във волана, усеща се значително напрежение, докато кола със задно волана ти е доста по лек и спокоен. Всичко си е до човек, ако очакваш че колата сама да върви, не е така.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да не мислиш, че най-големия автомобилен форум в Бг е активен само през лятото 

И аз си мислех, че са измишльотини, ама понеже не разбирам реших да ви питам. Мерси много за отговорите 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
ако караш като нормален човек няма да имаш проблеми, ако искаш адреналин определено задното ти го дава 

Едно време, като е имало само ладички, пътищата през зимата да не са били пусти и тук там по някой варбург ?
Няма да забравя как една зимна вечер, преди много години, се прибирахме от село със семейството. Времето беше ужасно, имаше виелица и много натрупан сняг - асфалт изобщо не се виждаше. Татко видимо беше напрегнат докато управляваше ладичката(Първата му кола. Беше голяма мъка като я продаде
) обаче без проблеми си преодолявахме баири и спускания, а по пътя имаше много за закъсали коли и камиони. Като пристигнахме вкъщи аз се радвам някав и разправям колко яка кола имаме, и как не е закъсала, и тогава татко ми разкри тайната...в багажника имаше едно 50-60 литрово буре пълно с вино

Няма да забравя как една зимна вечер, преди много години, се прибирахме от село със семейството. Времето беше ужасно, имаше виелица и много натрупан сняг - асфалт изобщо не се виждаше. Татко видимо беше напрегнат докато управляваше ладичката(Първата му кола. Беше голяма мъка като я продаде

voksayl написа:....Хлъзгало се, занасяло, въртяло се....:
Ами то това му е смисъла на задното

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
В голяма степен са мит проблемите със задно през зимата - цялата идея е във внимателното каране, да си усещаш колата (щото много лесно тръгва наляво-надясно, ако натиснеш малко повече педала от необходимото) и хубавите зимни гуми
!
Аз, не миналата, а по-миналата зима, с 318-ката нямах почти ник'ви ядове - а тогава си имаше бая сняг, натрупа много на 3-4 пъти - коли с предно бяха закъсали, буксуваха и като минавах покрай тях, бавничко и спокойно, едвам се сдържах да не се разсмея
! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!

Аз, не миналата, а по-миналата зима, с 318-ката нямах почти ник'ви ядове - а тогава си имаше бая сняг, натрупа много на 3-4 пъти - коли с предно бяха закъсали, буксуваха и като минавах покрай тях, бавничко и спокойно, едвам се сдържах да не се разсмея

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Те от BMW AG не са толко малоумни та да създават сезонни автомобили
Определено тези, които са те разубеждавали са карали кола със задно, но от сорта на Жигула , Лада или Запорожец ( той незнам дали беше със задно
). БМВ-тата си вървят без никакви проблеми, стига да имаш хубави зимни гуми. Махни ги тези дето са те навивали за кола с предно, ти кът си вземеш баварец ша си връткаш задницата през всичките сезони
а те ще те гледат и ще си гризат ноктите

- sv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 328 touring
Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!
Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта
А доста пъти ми е помагало и в завои при неволно поднасяне
И от преспи вади

- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
bum_bum написа:Да не мислиш, че най-големия автомобилен форум в Бг е активен само през лятото
Даже май сме по активни зимата

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
sv написа:Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!
Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта
Че то АСЦ-то само си връща газта