корекция на зрението с ЛАЗЕР
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
корекция на зрението с ЛАЗЕР
ситуацията е следната, имам астигматизъм не е нещо кои знае кво
-1.0 - 1.25
от 1 година съм с очила но много ме дразнят и ми е трудно с тях,преди виждах отлично но незнам кво стана...
искам да си направя лазерна корекция, та интерисува ме има ли някои тук които си е правил да ми обясни как стоят нещата
-1.0 - 1.25
от 1 година съм с очила но много ме дразнят и ми е трудно с тях,преди виждах отлично но незнам кво стана...
искам да си направя лазерна корекция, та интерисува ме има ли някои тук които си е правил да ми обясни как стоят нещата

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Само на голям диоптер се правят.
А твоите очила за астегматизъм ли са? Заради това те дразнят.
Всъщност ще ти пиша на лични.
А твоите очила за астегматизъм ли са? Заради това те дразнят.
Всъщност ще ти пиша на лични.
Последна промяна krystal на 14 Апр 2009, 18:05, променена общо 1 път
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
еми и аз съм почти на същото положение, само дето доптера ми е по-голям.
най-добре се консултирай с очен специалист, защото на мен последно като съм питал ми казваха че с времето отново смущенията се появяват и тогава вече задълже с очила
също така ако не се лъже трябва да си следиш 2 години зрението сериозно и не трябва през тези 2 години да си изменял диоптъра.
но най-добре се консултирай с специалист защото инфото ми е от преди 2 години някъде, може вече да има нещо ново
най-добре се консултирай с очен специалист, защото на мен последно като съм питал ми казваха че с времето отново смущенията се появяват и тогава вече задълже с очила

също така ако не се лъже трябва да си следиш 2 години зрението сериозно и не трябва през тези 2 години да си изменял диоптъра.

но най-добре се консултирай с специалист защото инфото ми е от преди 2 години някъде, може вече да има нещо ново

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
krystal написа:А твоите очила за астегматизъм ли са? Заради това те дразнят.
.
много ясно кви да са други, дразни ме самото носене на очила

лещи нещо някои да се произнесе

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
еми лещите ако успееш да свикнеш с това да си бъркаш в очите, е вариант, но не трябва да си търкаш очите много много, като цяло трябва да внимаваш. сега са пуснали някакви дето 1 месец може да не ги сваляш бтв 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
за тази лазерна корекция има доста позитивни и отрицателни мнения в интернет. самия факт че всички специалисти които правят такива операции носат о4ила само говори за себе си ...
Пробвай с лещи, може и добре да ти понесат и да махнеш очилата.
Аз съм с очила от много отдавна, пробвах с лещи, но нещо не ми хареса. Проблема при мен с лещите беше сутрин като стана и ми се спи яко и по никакъв начин не мога да си бръкна в окото да поставя лещата. И като трябва да се излиза и по лесно с очилата...Все пак, познавам хора дето си действат с лещите от години и са си свикнали с тях, така че и ти може да пробваш - едни месечни лещи не са много пари, за пробата си заслужават.
Иначе по темата с операцията - и аз съм мислил (имам 3 диоптъра), но парите не са малко, а гаранцията е никаква. Дори съм чел по интернет, че е доста вероятно пак да се развали зрението след известно време...
Консултирай се с специалист да ти разясни предимствата и недостатъците на една операция, той най-добре ще знае.
И последно, в UK бях видял скоро реклама за такава операция - мисля че беше 300 паунда на око. Да си знаеш и да си сравниш с цените тука в БГ...

Аз съм с очила от много отдавна, пробвах с лещи, но нещо не ми хареса. Проблема при мен с лещите беше сутрин като стана и ми се спи яко и по никакъв начин не мога да си бръкна в окото да поставя лещата. И като трябва да се излиза и по лесно с очилата...Все пак, познавам хора дето си действат с лещите от години и са си свикнали с тях, така че и ти може да пробваш - едни месечни лещи не са много пари, за пробата си заслужават.
Иначе по темата с операцията - и аз съм мислил (имам 3 диоптъра), но парите не са малко, а гаранцията е никаква. Дори съм чел по интернет, че е доста вероятно пак да се развали зрението след известно време...
Консултирай се с специалист да ти разясни предимствата и недостатъците на една операция, той най-добре ще знае.
И последно, в UK бях видял скоро реклама за такава операция - мисля че беше 300 паунда на око. Да си знаеш и да си сравниш с цените тука в БГ...
21/02/08...speechless
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Баща ми си направи и е адски доволен. Вижда по-добре от мен.
Казваха му, да не си прави, защото имаше голям астегматизъм ама той си направи. Сега е много доволен. Цялата операция трае по-малко от минута, другото е подготовка. После ходиш два, три дни с превръзка и после седмица със тъмни очила. А и си капеш някакви капки.
Казваха му, да не си прави, защото имаше голям астегматизъм ама той си направи. Сега е много доволен. Цялата операция трае по-малко от минута, другото е подготовка. После ходиш два, три дни с превръзка и после седмица със тъмни очила. А и си капеш някакви капки.

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Аз по едно време сериозно се бях навил да си правя такава операция и изчетох доста неща. Това, което ме отказа е, че технологията е нова и все още не е ясно какво се случва в дългосрочен план със зрението на пациентите - просто все още няма хора оперирани преди 30, 40 и повече години.
Аз преди три години някъде бая се бях навил да си направя такава операция - дори ходих на първоначалния преглед, но като размислих достигнах до заключение че риска не е оправдан. Изчетох доста в интернет тогава и видях че е възможно да се получат някакви странични ефекти. Освен това си спомням че в сайтовете цитираха че най-много заведени дела срещу доктори в САЩ има точно при лазарните корекции. Абе изобщо моето мнение е че ако не ти е много наложително ( голям диоптър, или си пилот
) по добре да не се рискува.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Не знам,до колко ще съм ти полезен,ама най добрата очна клиника в България се намира в Варна и се казва "Света Петка".
Ако те заинтересува,ще ти дам и координати
Ако те заинтересува,ще ти дам и координати

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
цената, по спомен, е около 1000 евро +/- 100
и найстина проблема е че самите лекари предупреждават че след години е възможно отново да отслабне зрението, а тогава се процедира само с очила
за сега и мен това ме отказва.
колкото до американците и делата, еми те американците са ненормални, така че не са критерий

и найстина проблема е че самите лекари предупреждават че след години е възможно отново да отслабне зрението, а тогава се процедира само с очила

за сега и мен това ме отказва.

колкото до американците и делата, еми те американците са ненормални, така че не са критерий

- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Здр колега,аз също имам астигматизъм кофти е мн
.Иначе имаш три варианта единия е да носиш очила,другия е да носиш лещи,а третия да си направиш лазерната операция.Мин седмица питах и знам че струва 700 евро на око.Аз лично пробвах с лещи и неможах да свикна,сега съм с очила и чакам да стана на 21 год и да си направя операция 

65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5