Акумулатор какъв ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Re: Акумулатор какъв ?

Мнение от SuPeR_FLY » 24 Дек 2013, 18:22

Номенклатурен номер : 61218381776
Описание : АКУМУЛАТОР ЗАРЕДЕН 95AH SS.61218381768
Ед.цена (с ДДС) : 238.22 BGN
Няма наличност

Аз съм с 90АН втора употреба и кърти направо... Предния ми пак беше оригинален и изкара 9 години, а кога е бил сменян преди никой не знае :mhihi: ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 24 Дек 2013, 19:14

boksioraE39 написа:
cod-cdbp написа:
kunaa написа:Моя е на 12г.от завода и колата си пали. Но всяка година ноември месец го зареждам. Като се прецака съм готов да дам и 400лв. Само да знам, че ще кара поне 10г.

Добре че ни ориентира каква марка и модел е :no:

Сигурно оригиналния на колата,демег BMW акумулатор но чак 12-години да работи ми се вижда малко прекалено...

Какви са тези години мечта колеги :D Моят оригинален на Е70 изкара 4г. Тази година си взех banner.

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 25 Дек 2013, 8:32

E70 и колите от тези години са друга бира вече...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 25 Дек 2013, 8:44

rafa224 написа:
boksioraE39 написа:
cod-cdbp написа:
kunaa написа:Моя е на 12г.от завода и колата си пали. Но всяка година ноември месец го зареждам. Като се прецака съм готов да дам и 400лв. Само да знам, че ще кара поне 10г.

Добре че ни ориентира каква марка и модел е :no:

Сигурно оригиналния на колата,демег BMW акумулатор но чак 12-години да работи ми се вижда малко прекалено...

Какви са тези години мечта колеги :D Моят оригинален на Е70 изкара 4г. Тази година си взех banner.

Те като цяло вече колите ги правят да карат по толкова :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 25 Дек 2013, 10:36

Така излиза, че няма смисъл да се купува оригинален обаче. При положение, че в Дару Кар ми казаха към 720лв. и издържа около 4г., а bannera 3ри да изкара си е далавера :D Тъкмо ще се сменя заедно с колата след това :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 25 Дек 2013, 11:03

Аз съм за Гигават.Много добри акумулатори са , един път не ми е паднал , ако си го поддържаш и си палиш колата редовно :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 25 Дек 2013, 20:51

rafa224 написа:Така излиза, че няма смисъл да се купува оригинален обаче. При положение, че в Дару Кар ми казаха към 720лв. и издържа около 4г., а bannera 3ри да изкара си е далавера :D Тъкмо ще се сменя заедно с колата след това :D

Оригинален или не, всичките ги правят както и колите - да издържат гаранционния срок /3-5 г/ от там нататък - на късмет :)
Скромното ми мнение споменах и тук :
viewtopic.php?f=35&t=323143&start=45#p3790807
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 528xi F10
Мечтае да кара: БМВ 999 ХI T-POWER

Мнение от BMW_F10_528_XI » 25 Дек 2013, 21:20

Гледам в Kaufland продават едни акумулатори със 3 години гаранция колкото имат и повечето маркови акумулатори.На доста добри цени са!Някой да има наблюдения над тия акумулатори?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 25 Дек 2013, 21:38

Да но какъв е смисъла да си с нов акумулатор и да го сваляш постоянно ако не използваш редовно колата или да го зареждаш? Освен това всяко негово сваляне при по-новите коли води до натрупване на грешки и т.н. Явно е въпрос на късмет да случиш на добър или наистина ги правят да изкарат само гаранцията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 25 Дек 2013, 21:49

Ми .. какво да ти кажа.. .:) смисъла е както това да сменяш маслото, гумите, да наливаш течност и т.н. и т.н.. с една дума - обслужване.

Да, някои изкарват без да го погледнат със години, но всеки случай си е индивидуален.
При добра ел.инсталация , по често и дълго каране, обикновенно няма ниаккъв проблем.

Само че хората и тук и навсякъде само казват - "аз съм мн доволен" ... ама защо ? едва ли може да обясни.
Или - "сменям за 2 години по 3 акумулатора ... всичките са боклуци" - Да, ама не :) щото и това е несериозно изказване.

И късмета е мн важен, защото два акума един до друг в магазина могат да покажат коренно различни характеристики.

Като споменах магазините - много от тях не обслужват редовно стоката си , както би трябвало да го правят.
Зае'ват акумулаторите със месеци , после се чудят що хората ги връщат още гаранционни :)

А за срока на годност не е майтап - споменавал съм и на други места, примерно инженери от ВАРТА са споменавали че това е официална /негласна/ политика - така да се оптимизира производството че акума да живее 4 г.

И един малък тест , който всеки със волтметърче може да си направи и провери акумулатора
- На отпочинал час два акум, напрежение под 12.6 в се води около 70%
под 12.3 - 50%
под 11в - умиращ или вече умрял.
- Палите колата , за няколко секунди колкото върти стартера, пад-а на напрежението в този момент трябва да е не по ниско от 9-10 в.
Обикновенно е 7-8в за стар акум.
- При изправна инсталация и запален двигател, напрежението трябва да е 14.0 - 14.4 в.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 25 Дек 2013, 22:18

Да съгласен съм, че трябва да се проверява и обслужва, но нормално ли е според теб при изправна кола, без утечки и купен лятото нов акумулатор сега в началото на зимата да ми светва лампата, че е слаб или да ми се нулира часовника и датата, поради същата причина?
Последна промяна rafa224 на 26 Дек 2013, 12:24, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 25 Дек 2013, 22:28

Не е нормално разбира се.
Означава че има сериозен проблем в някое от изброените неща по горе :)

А аз говоря все пак в общия случай, и дали някой ще прави обслужване както трябва, или не.... всеки сам си преценява. :)

пс
Всъщност ако ме питаш какъв акумулатор би избрал - както и в другата тема скромно споменах, за мен марката не е важна, бих си взел според бюджета не най скъпия , реномиран , марков бла бла бла, а който мога да си позволя , но да е със максимален капацитет.

Което може и искра, монбат да е... никакъв проблем :) Даже старите дето не са "модерни" - без калций , сребра и т.н.. са по "дуракоустойчиви" на умирачка.
Ако някой е по небрежен , бих препоръчал такъв, щото има по голям шанс да се възстанови, докато калциевите като умрат, то е еднократно и обикновенно завинаги :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 25 Дек 2013, 22:55

Да и аз разсъждавайки така и след препоръка от приятели и продавачи си взех нещо средно- Banner Power Bull 100Ah 720. Не бях взимал преди такъв. Но при положение, че колата е проверявана и всичко е наред, а акумулатора е на 6месеца и каран само лятото какво да мисля за него? От магазина веднага казаха, че ще ми дадат оборотен и ще го проверят или сменят, което ме навежда на мисълта, че няма да съм първия случай.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 25 Дек 2013, 23:00

Ми.. неслучайно споменах по горе за магазините...
Повечето за съжаление са само продавачи, но пък не може да продаваш зеленчуци и да се чудиш след седмица..."що не ми купуват кафявите банани" :) :)
Разликата е че на акумулаторите не им личи в какво окаяно състояние са, и то както са си "чистак бърсак новички" .

Добре е че ще ти го сменят.
Вината си е тяхна, или просто се е случил с дефект.

пс
А да, сетих се и аз преди година и половина, като купувах един акум, за гаранцията нали те го монтираха, замериха, сетих се че показваше 12,5 в , малко се замисли като палеше, и малко бавно вдигаше после при зареждане.. т.е. си беше поизоставен и "гладен" .
След малко кадърна профилактика, вече си е пушка.. но.... продавачите са си само продавачи...
затова винаги , и чисто нов акумулатор , винаги си го подзаредете първоначално. Винаги има нужда !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 26 Дек 2013, 9:38

А дали по някакъв начин могат да познаят ако си го заредя аз и да ми откажат гаранцията?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата