Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Протест против високите цени

Мнение от ivoo » 17 Мар 2011, 0:06

zzuzi написа: И отново-това е тема за протеста против високите цени на горивата,не за оплакване от заплати,от шефове,от комшии и т.н.

:yes:

Всеки като е започвал работа са му казали колко ще получава , така че нЕма сМи да реве че му били малко.
Темата е в съвсем друга насока :dummy:
Изображение

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 17 Мар 2011, 0:35

Много особено се развиха нещата ....... това ще е дълъг пост - иска ми се да споделя виждането си ........

Значи - големите автомобилни превозвачи казват така : "ние ще предприемем действия..... искаме по-ефтино и т.н." - не само те -всички го искаме, но те имат идеята да има протест след които да се даде едноседмичен сроак на правителството да вземе адекватно решение - ок - обществото иска съвсем малка искра за да пламне. Ако до края на седмицата няма решение ние (големите превозвачи) ще блокираме входовете и изходите на Лукойл. За да направят това те имат нужда от подкрепата на обществото и да знаят че народа е зад тях и ги поддържа....... пуснаха се мохабети - народа подкрепи къде повече, къде по-малко, очакв се да се доразпали искрата, невярващите чакат малко да им се покаже и да станат вярващи в тази идея....... дотук добре. Хората подкрепиха - във всички големи градове имаше реални протести ....... и почнаха мохабетите по радио и тв новините .......... изказва се некъф калъф по радиото че те (големите превозвачи) нямали идеяв да блокират реално каквото и да е и нямало да пречат на нормалното ежедневие........ следващите протестни действия щяха да се сега, но нямало да е сега, ами след още една седмица....... малкото вярващи в идеята се обезверяват, отвсякъде нагледно се доказва че по високите етажи на политици, превозвачи и обществени представители се ебът един друг и си въртят свирки, а тия мизерници (обществото) пак ще издухат супата. При нас цената е като навсякъде - с тая малка подробност че акциза е на минимум, от този минимум на акциза на горива следва Лукоил като си вземе печалбите да изкара бензин на 1,75лв по колонките на бензиностанцийте, ама не - те си държат евро-цена за краен продукт и заради ниския акциз просто прибират 2 пъти по-голяма печалба. Излиза Бойко по телевизията и вика , " Ние по-нисък акциз не можем да дадем - ще питаме в ЕС дали ще позволят да слезем под минимума, но те едва ли ще позволят, така че едва ли ще можем да свалим цените" ........ Ма никой не иска от теб по-нисък акциз бе, педераст. Държавата най-ниското като акциз вече го е дала - направете нещо за ограничаване на свръх=печалбите на Лукойл - ударете им печалба като на всички евродилъри и на колонките да се появи бензин за 1,80. Те обаче си знаят тяхното и 90% от народа им вярва. А всъщност ни пробутват лъжи като на 5 годишни деца, От Лукойл пък се изказват че ако трябва да намалят цените ще трябваало да съкръщават персонал - те видите ли в момента само изкарвали за заплатите и нямало печалба ......

Сега ще станем свидетели на последната гаснеща искра на това население - качат ли ни се на главите и тоя път - и вече ще е ясно че следващите мнооооого години ще правят каквото си искат , а именно да лъжат, да мамят, да свалят не само ризата, а и кожата на това постоянно обеднвяващо население - направо ми иде да кажа че последните 3-4 кабинета са за публичен разстрел.
Никой прибиращ десетки хиляди на месец, седмица или ден не е в състояние да се постави на мястото на човек със 700 лв заплата, които има по 300 лв на месец за гориво, 300 за храна, 200 за дрехи, 400 за храна, 300 за данъци....... не дай си боже да има някоя глоба или да е пушач ...... Никой от тях не е ангажиран с нищо друго освен да хвърли прах в очите на тези които са имали наглостта да вдигнат глава, занимават се само И ЕДИНСТВЕНО с измами и лъжи и едва ли не са ни поставили в експериментална среда - да видим колко можем да ги сринем тия ......

На това мога да кажа само - или си вдигаите багажа и се махайте от тая страна , или се всимайте в ръце и заедно да ебем мамата на всички докарали ни до това дередже.....

Мога да псувам още много, но които има поне малко мисъщ ще схване идеята и от толкова .....
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 17 Мар 2011, 0:53

еволюция на българското мислене трябва (да не казвам и революция)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Мар 2011, 1:05

или си вдигаите багажа и се махайте от тая страна , или се всимайте в ръце и заедно да ебем мамата на всички докарали ни до това дередже

Най добър е 2-рият вариант , ама за следващият протест :Оня педераст облечен във власт: ще бъде подготвен с инструктирана полиция , жандармерия и т.н , и ако не се излезе масово на улицата , може да се получи следният парадокс - полицията да превъзхожда протестиращите. Но както се казва - Ще поживеем , ще видим. А иначе си прав , че и ако сега не се направи нещо ще ни правят на маймуни още мноооого дълго, като например- Кадафи бил виновен за покачването на цените в България , а НЕвинен за по ниските цени в Люксенбург. Еййй пожарникарчето , а престани с изцепките си вече .
ами това :

"Ще направя предсрочни избори и ще им видя сеира на всички тогава, защото вместо да излязат и да кажат "Ей, един се намери, който да се мъчи да оправи държавата в криза, след като сме източили парите", те продължават да ми създават допълнително напрежение.

Вие разбирате ли, че ние нямаме пари в бюджета – изхарчени са. И аз трябва сега да кажа на кои да отрежа повече – не да дам – да отрежа повече", каза Борисов.

"Пет-шест месеца трябва здраво да затягаме колана. И аз съм се наел да понеса всички негативи без да имам грам вина, те ще ходят по телевизиите да се обясняват", добави още премиерът.

Последна промяна ivoo на 17 Мар 2011, 1:19, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 17 Мар 2011, 1:05

аз бих посъветвал да се изсипят няколко камиона с пръст или трошляк пред блокадата зада остане ушев изненадан и шаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 17 Мар 2011, 1:57

zaharin3 написа:аз бих посъветвал да се изсипят няколко камиона с пръст или трошляк пред блокадата зада остане ушев изненадан и шаш.

Е ти даде страшната идея :lol:
Ама е идейно де- примерно в 12:45 карат 3 камиона с баластра преди детелината по магистралата от Пловдив- изсипват го и след 5 минути - 1000 коли блокират всичко.....ма и без камиони може да стане!
http://www.bgmaps.com/link/DE354333BCE4 ... BE772B0C8A

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 17 Мар 2011, 2:06

Смешна и жалка картинка сме ние Българите и в момента се доказва за пореден път. Скоро всички ще са забравили за бензина защото ще ни хвърлят в очите някакъв по-голям проблем и пак ще се спасяваме от него а не от цените бензина. Който мислил емигрирал , който не - търпи ежедневни своеволия. Протест трябваше да има в делничен ден с ултиматум срещу ограбването от страна на ЛукОил. И както споделих НЕеднодневен за да се види, че са сериозни хората. Този народ колкото е страдал още много по толкова ще има. Прост народ - слаба държава и ние сме олицетворение на това. Проблема се корени, че не сме единни колкото и да го повтаряме никога няма да се промени това. А даже обратно гледаме да се прецакаме взаимно. :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 17 Мар 2011, 8:25

Къде се е чуло и видяло пожарникар да стане премиер ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Мар 2011, 9:23

В България се е чуло и се е видяло. Мен това не ми е чудно, чудно ми е как след 1996 г.избрахме пак през 2005 същите. И как след 2001, избрахме пак един такъв принц на бял кон, през 2009. Сега се вижда резултата и много недоволни. Но не ми е жал за недоволните, защото и магарето като го ударят веднъж, дваж, разбира. А тук болшинството не разбират явно. Жал ми е, за двете ми деца и за децата на другите, какво са виновни, че родителите им са некултурни, невъзпитани, нискоинтелигитентни, които си продават гласа за 20 лв., вярват на всякакви небивалици и гледат със зяпнала уста, когато ги лъжат в очите. Българина колата му е като продължение на оная работа, а правото да има кола е свещенно. И като го докачи някой, олеле мале. Дори цената да се смъкне на два лева, какво от това колеги? Нищо радикално няма да се промени в тази държава с една цена, а трябва. Трябва май да се преосмислят исканията на протеста. Какво ни трябва на нас българите: евтино гориво, магистрали, евтина храна с неясен произход? Какво? Аз мисля, мъдрост и знание. Когато отиваш да си пуснеш бюлетината, ти трябва мъдрост и знание. Защото определяш съдбата си. Мой познат иска да се въведе образователен ценз, за имащите право на глас. За да не се стига до дни като днешните. Да излиза българския премиер и да казва: Съжелявам. Аз съжелявам два пъти г-н Премиер. Защото Вие сте Премиер и защото има кой да ви вярва. Четох по-нагоре, че Бойко Борисов е педераст. Не е той колеги, ние сме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 17 Мар 2011, 9:56

ББ:
"Колкото повече врагове имаш, значи, че толкова по-добре работиш. Ако всички ни харесват, това означава, че не работим", подчерта премиерът.

:mhihi: :bowdown:
Аз не знам някой работодател да си мрази работниците като работят и да ги обичат като си клатят краката и си бъркат в носовете.Тоя Бойко съвсем е изпаткал и дрънка страшни глупости :dummy:
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Мар 2011, 9:58

Е какво каза "шефа"
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-s ... 15348?nt=9
Те така беше включено и цунамито и заметресението в качването на цените!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 17 Мар 2011, 10:35

Драстичните проблеми като този с горивата, изискват драстични мерки, а не само мирни протести с клаксони, при това предварително съгласувани с общината :mrgreen:
Отговорът е "не може", но този отговор не ни устройва!
Държавата има възможност да се намеси като регулатор, даже е длъжна. Или има картелно споразумение, или всички купуват от Лукойл. Няма логика ако има внос, на всички бензиностанции цените да се променят всеки път когато Лукойл ги промени. Освен това акциза и ДДС-то не са единствените възможности за намаляване на цените. Да не говорим, че в много страни в стойността на горивото са включени и пътните такси, а ние се сравняваме с тях.
Абе протести до дупка и това е!
BMW Crash master

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 17 Мар 2011, 10:39

Много ми харесва дежурното му заучено стихче:"За мен ще си спомняте, че съм направил „Тракия”, „Струма”, „Хемус”, Южната дъга на Околовръстното шосе на София.Около тях ще стане "оазис на развитието на икономиката". --Абе Бай Уй,в момента проблема на хората е физическата издръжка на семейството.Хората скоро ще си карат автомобилите само при крайна необходимост.Що за евтини методи да дрънкаш глупости и да се надяваш хората да те изтърпят още две години???Докога ще го търпим тоя тесногръд селски бег???Докога съм длъжен да слушам тирадите му в първо лице единствено число????
Няма ли скоро да се вдигнем да изметем фекалиите които се наричат политици в тази наша жалка държава?????

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 17 Мар 2011, 11:06

Elesar74 написа:В България се е чуло и се е видяло. Мен това не ми е чудно, чудно ми е как след 1996 г.избрахме пак през 2005 същите. И как след 2001, избрахме пак един такъв принц на бял кон, през 2009. Сега се вижда резултата и много недоволни. Но не ми е жал за недоволните, защото и магарето като го ударят веднъж, дваж, разбира. А тук болшинството не разбират явно. Жал ми е, за двете ми деца и за децата на другите, какво са виновни, че родителите им са некултурни, невъзпитани, нискоинтелигитентни, които си продават гласа за 20 лв., вярват на всякакви небивалици и гледат със зяпнала уста, когато ги лъжат в очите. Българина колата му е като продължение на оная работа, а правото да има кола е свещенно. И като го докачи някой, олеле мале. Дори цената да се смъкне на два лева, какво от това колеги? Нищо радикално няма да се промени в тази държава с една цена, а трябва. Трябва май да се преосмислят исканията на протеста. Какво ни трябва на нас българите: евтино гориво, магистрали, евтина храна с неясен произход? Какво? Аз мисля, мъдрост и знание. Когато отиваш да си пуснеш бюлетината, ти трябва мъдрост и знание. Защото определяш съдбата си. Мой познат иска да се въведе образователен ценз, за имащите право на глас. За да не се стига до дни като днешните. Да излиза българския премиер и да казва: Съжелявам. Аз съжелявам два пъти г-н Премиер. Защото Вие сте Премиер и защото има кой да ви вярва. Четох по-нагоре, че Бойко Борисов е педераст. Не е той колеги, ние сме.

Браво колега,направо нацели 10-та с това че "Българина колата му е като продължение на оная работа, а правото да има кола е свещенно" :clap:
Наистина че българина си обича колата повече от жената,все едно до вчера течаха реки от мед и масло и всички дружно пееха псалми и се обичаха.Но изведнъж стана така че черни облаци надвиснаха над нас и някакви хора посегнаха на най святото ни,на едничката ни радост в живота а именно правото да си караме колите.Тези коли които с пот по-челото и кръв по-гъзъ сме купували и за чиито джанти и спойлери сме стоели гладни и жадни,аз казвам НЕ :nono:
THINK POSITIV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 17 Мар 2011, 12:11

Трябва действия сега ... Ама веднага. Амат от изчакайте 800дни, тия преди мен са некадърници, след 20години ще бъде оазис щото праиме магистрали.

Аз ли съм малоумен или парите за тези магистрали са отпуснати на 100% от ЕС, които пари ще трябва да се върнат ... Защот ББ се бие в гърдите тогава след като и контрол над тях не се усъществява, а се правили с пепел и незнам си какво.
Имаме нормална пътна инфраструктура, да оправят дупките. Магистрали когато обикновенния българин може да кара по тях. Кво ме боли че чужденците можели да стигат до Сливен по магистрала ... и какво ще правят в Сливен ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата