Как се научихте да паркирате?
Модератор: Общи модератори
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Re: Как се научихте да паркирате?
аз все още кормувам... изпита по теория го взех, остана другия. При мен на полигона имаше малки затруднения и инструктора ми каза да паркирам колкото пъти трябва. Искаше 3 пъти последователно да паркирам перфектно... стана !
и от тогава в града където ме е накарал за сега не съм се излагал 

M - The most powerful letter in the world
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Моите съседи са много съобразителни, винаги паркират на по 2 метра пред и зад мен. Сигурно си мислят, че като съм жена не мога да паркирам и ще им жулна скъпите коли с мойто компактче 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
На кормуването нищичко не ме научиха за паркирането
Но май вече такава е практиката (преди 2 години взех книжка), което е доста жалко според мен и разбирам, че преди не е било така. Явно вместо нещата да се подобряват се влошават..
Та се научих сам, тъй като просто нямах избор
Пред блока и около блока след 5-6 часа просто е.. абе знаете как е. Като видя местенце, колкото и тясно да е се чувствам все едно съм ударил джакпот
В началото разбира се изпитвах известни затруднения и бях изключително внимателен, но с времето спря да ми прави впечатление самото паркиране и вече си паркирам винаги назад.. и аз не знам защо, така ми е по-лесно
Но всичко става с опита, като паркираш всеки ден по няколко пъти и свикваш супер бързо, а ако паркираш 1-2 пъти в месеца предполагам няма да е така 

Та се научих сам, тъй като просто нямах избор

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Зъбчо, по-полека, бейби
Доста дълго време съм карал товарно дукато 89та - дългата база, без средно огледало, щото нямаше и смисъл от него. Та с него съм въртял в града за 3 месеца толкова, колкото повечето младежи с току-що взети книжки правят за една година. В последствие малко ми се улесни службата, тъй като въпросното дукато влезе за реставрация, смениха му се задните врати с такива с прозорци, сложи му се и теглич и на задната дясна врата му се закрепи едно огледало. Това е най-уникалният парктроник
През средното огледало гледаш това отзад, а то от своя страна изобразява топката на теглича.
Все пак е въпрос на навик кой как паркира и тъй като тука говорим за кола - моя съвет е с главата назад и смело "напред"

Доста дълго време съм карал товарно дукато 89та - дългата база, без средно огледало, щото нямаше и смисъл от него. Та с него съм въртял в града за 3 месеца толкова, колкото повечето младежи с току-що взети книжки правят за една година. В последствие малко ми се улесни службата, тъй като въпросното дукато влезе за реставрация, смениха му се задните врати с такива с прозорци, сложи му се и теглич и на задната дясна врата му се закрепи едно огледало. Това е най-уникалният парктроник

През средното огледало гледаш това отзад, а то от своя страна изобразява топката на теглича.

Все пак е въпрос на навик кой как паркира и тъй като тука говорим за кола - моя съвет е с главата назад и смело "напред"

Последна промяна ogata на 03 Мар 2011, 13:17, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
зада се науча да карам/паркирам по огледала ми бяха нужни 2 конуса + полигон + баща ми (да ми се кара) и няколко часа препотяване
средното огледало изобщо не го поглеждам при маневриране а според мен най-добрият и ефективен начин някой да се научи да кара по огледала е да си отиде на село пали колата и почва да кара само назад и да не забравя че той води колата а не колата него

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
колега най-добре се учи с практика и според мен е добре да си свикнал с габаритите на колата мойта първа кола беше опел астра комби ии ми беше малко трудно с такава колица да паркирам на зад но се пробвах докато не почнах да успявам нищо че счупих единия стоп
но слава богу ми дойде акъла и си зех е34 която е малко по голяма от комбито нооо успокоението ми е теглича :Д и за сега нямам гафове при паркирането но беше трудничко да свикна с габаритите на колата но с времето се свиква и се учи всичко стига да имаш желание

Бог прощава притежателите на БМВ не
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
С ръчна ! 

Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Има хора които нямат ориентация да се движат назад, а това не се оправя с практика.
Няма човек независимо дали той е ParkKing да не му се е случвало дори и при видимо лесно место за паркиране да не го направи с една маневра. И всякак се паркира дали на огледала дали със завъртане, редовно паркирам на огледала, но се случва рядко, но се случва и да се обръщам. Колкото и огледалото да ти вади прецизна гледка по-точно от това да погледнеш няма.
Няма човек независимо дали той е ParkKing да не му се е случвало дори и при видимо лесно место за паркиране да не го направи с една маневра. И всякак се паркира дали на огледала дали със завъртане, редовно паркирам на огледала, но се случва рядко, но се случва и да се обръщам. Колкото и огледалото да ти вади прецизна гледка по-точно от това да погледнеш няма.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
един няма, който да не може да паркира, а като погледнеш паркингите и свят ти се завива! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ivanko_90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с поза (както е модерно)
- Мечтае да кара: е28
Мноо ме е яд че инструкторите учат да се паркира на паркинг на голям магазин задница срещу задница.
Не трябва да е така щот като тръгнат да товорят продуктите в багажникя ела гладаи как си прекарва количка между две коли като разтянието е по-тясно от количката
и после как се изкарва
ужаст цялятя кола е в линиии

ужаст цялятя кола е в линиии
Искам да карам сейфти кара (комбито) на F1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
С учебния пасат не са ме учили да паркирам.Като взех мойта и се понаучих що годе, но тогава живеех на друго място и място имаше бол между колите можеше да се паркира по два начина както на повечето места де.Та не ми правеше впечатление.Но на работа като ми се наложеше да карам камиона 914-ка мерц натоварен с 6-7 купета перпендикулярно и като трябва да влизам между зграда и ограда /които са по 3м високи/ на заден да карам 30-тина метра се понаучих.Че ако изпада някое купе падат и другите
страх страх и като му свикнах сега ако ще и 5 танка да има на камиона имам ли поне малка видимост зад мен няма проблеми.С електрокара колегите по горе които се изказаха ..... много е вярно това тяхното сравнение.Мен по принцип ми е по трудно като няма коли или нещо по което да се ориентирам от колкото когато има автомобили или някъкви препятствия.Тогава ми е по лесничко и без много много да го мисля.
Всичко е до следене на огледалата и най важното да виждаш през тях всичко около теб, а не да виждаш небето или да си гледаш дръжката на задната врата.Моите огледала са нагласени да виждам ъгълчетата на задницата и съвсем малко бронята.
А на стария 600sel какъв цирк е ... даваш задна и едни антенки отзаде се появяват едни чудесии и пак не видиш нищо

Всичко е до следене на огледалата и най важното да виждаш през тях всичко около теб, а не да виждаш небето или да си гледаш дръжката на задната врата.Моите огледала са нагласени да виждам ъгълчетата на задницата и съвсем малко бронята.
А на стария 600sel какъв цирк е ... даваш задна и едни антенки отзаде се появяват едни чудесии и пак не видиш нищо

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
vicho написа:един няма, който да не може да паркира, а като погледнеш паркингите и свят ти се завива!

аз не мога успоредно, много ме мъчи - ето 1 който си признава

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз се запъвам на празен паркинг- обикновено паркирам кочината като арабин в пустиня и заемам поне 4 места... Това с Ибиза-та, с по-голяма кола заемам минимум 6 места

- koko_varna
- Потребител
-
- Кара: Каквото му падне
- Мечтае да кара: aston martin dbs1
Ако нямаш усет и не ти се отдава,по добре се откажи от паркиране назад
Мен лично,не ми трябваше много и то със "ЗИЛ". Ама и инструкторите по него време във военно-донаборната школа искаш не искаш треба да караш,щото хем наказния,хем и побиваха
Лек ден,колеги
Поздрави

Поздрави
Кой с каквото може.... http://www.save-darina.org/component/op ... /Itemid,1/
Кой каквото си надроби това ще сърба!!!
скайп: trepa4a74
Кой каквото си надроби това ще сърба!!!
скайп: trepa4a74
- ndragomanov
- Потребител
-
- Кара: Е30-ка
Само незнам защо някои колеги твърдят,че не трябва да се обръщаш назад.Трябвало само на огледала??? Какво става като се обърна?Карам и паркирам в Париж.Всеки ден по много пъти.И да ви кажа в София си е направо безлюден паркинг в сравнение с тук.И винаги се обръщам,даже и с пикапа(има стъкла на задните врати) и винаги успявам от първия път.Истината както доста хора казаха е в практиката.
А като се замисля това,че имам всички категории (С,С+Е,Д,Д+Е) май също много помага
А като се замисля това,че имам всички категории (С,С+Е,Д,Д+Е) май също много помага

Знам нещо по-сладко от мед: 325 на тънък лед