Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско

Мнение от Flipz » 16 Ное 2010, 13:53

Здравейте,

Имам питане за един каксо казус. Някакви гамени ми изкормиха страничните огледала от E46-цата, когато беше паркирана на улицата през нощта и са оставени само базата (триъгълната) и висящи кабели. Искам да питам някой от вас имал ли е такава щета по колата и дали му е изплатена от застрахователя? Чудя се дали има въобще смисъл да ходя да пробвам или е обречена кауза.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско

Мнение от StuNNeR » 16 Ное 2010, 13:55

Ти си третия, за който чувам в рамките на седмица. Смисъл няма за откраднати елементи. Иначе ако си намериш някво счупено и го представиш като щета, може и да мине.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 16 Ное 2010, 13:57

Ами и аз така си мислех, но един приятел ми казва, че ако част от елемента е още по колата, тоест ако не е откраднат целия елемент (огледалото) а само част от него и то със счупване, а не разглобяване минавало за щета както е примерно пробиване на калник от теглич и т.н

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Ное 2010, 14:23

Flipz написа:Ами и аз така си мислех, но един приятел ми казва, че ако част от елемента е още по колата, тоест ако не е откраднат целия елемент (огледалото) а само част от него и то със счупване, а не разглобяване минавало за щета както е примерно пробиване на калник от теглич и т.н

Мойто огледало беше отнесено (пyкната пластмаса), не съм имала проблем пред застрахователите, веднага го поеха.
Разбира се, че има смисъл, нали за това им плащаш. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 16 Ное 2010, 14:31

Ако видимо личи, че става дума за кражба а не "професионално" демонтиране не би трябвало да имаш проблеми. А ако смяташ, че няма видима щета сочеща към кражба, вземи някакви стари счупени и ги пиши тях :yes: Успех!

ПП: А на вандалите ръчичките да им исъхнат просто :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 16 Ное 2010, 14:33

ами и аз това си викам...утре май ще се навия да отида..моите за жалост не са налични..при теб случая е друг защото частта ти има повреда, при мен липсва, но не в пълния си вид за да се оправдаят с "разглобяема част", а откъсната на половина и лиспваща...мисля че има шанс, просто питам защото сигурно на някой също му се е случвало..като гледам май само на БМВ става или е масово, защото онзи ден гледам на една 5-ца на едното огледало открадната капачката, а другото изкормено до кабели като моите...няма такива гамени просто...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 16 Ное 2010, 14:35

Към коя застрахователна компания си колега. Ако си към ЛевИнс забрави. Аз заведох щета там и не ми я признаха, поради някакви детски измислени причини. Вече пари за каско не давам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 16 Ное 2010, 14:39

Към БУЛИНС съм....досега всичко са ми признали...само ми откраднаха пръскалките на фаровете и не ми ги признаха, но там си ги бяха взели съвсем професионално (не че има някаква трудно свалянето им за да ги счупят хахах), и се водеха разглобяема част и затова не го покриха, но това е счупено зверски и отмъкнато вероятно за стъла, моторче и знам ли какво друго има в огледалото, но са неизползваеми в откраднатия вид за инсталиране на кола...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Ное 2010, 14:40

Аз съм към yника, но ми прави впечатление, че ако си по нахалничък всичко минава. Затова вместо да ги питаш, направо си искай.. :mhihi: ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 16 Ное 2010, 14:41

отиди и им го опиши, както е било. Плащат си.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 16 Ное 2010, 15:23

Doberman_vas написа:отиди и им го опиши, както е било. Плащат си.

+1

Миналата година на един приятел му бяха изкъртили двете огледала по същия начин, бяха оставили триъгълните стойки и от едната страна висеше кабел. Ходихме в РПУто, мисля че писа жалба, дадоха му протокол, и с него отиде при застрахователите и си му платиха.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 16 Ное 2010, 15:34

Благодаря на всички за отговорите...утре направо ще отида и до РПУ-то и аз да е по официално всичко...ще си загубя един ден, но пък поне пред застрахователите ще имам и протокол от полицията за вандалщина...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 23 Ное 2010, 17:49

Днес ходих до БУЛИНС..викат ми имало прекалено много липсващи детайли от огледалото - стъкло, мотор, капачка и т.н и трябвало да пиша молба..писах молба, но честно казано ми се струва, че тези молби въобще не ги разглеждат и си е чиста загуба на време...:(((

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 23 Ное 2010, 17:57

Дано да си взел копие и за теб, би трябвало да ти отговорят в даден срок. Иначе понеже по-нагоре колеги те посъветваха да вземеш от другаде огледала имай предвид, че ако разберат това се води застрахователна измама.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 23 Ное 2010, 22:04

Ами те молбите се разглеждат в сряда, така че утре ще знам какво е решението, дано да стане..иначе трябва да се изръсвам едно 500-600 лв за огледала...

Следваща

Назад към Извън Темата