Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско
Здравейте,
Имам питане за един каксо казус. Някакви гамени ми изкормиха страничните огледала от E46-цата, когато беше паркирана на улицата през нощта и са оставени само базата (триъгълната) и висящи кабели. Искам да питам някой от вас имал ли е такава щета по колата и дали му е изплатена от застрахователя? Чудя се дали има въобще смисъл да ходя да пробвам или е обречена кауза.
Имам питане за един каксо казус. Някакви гамени ми изкормиха страничните огледала от E46-цата, когато беше паркирана на улицата през нощта и са оставени само базата (триъгълната) и висящи кабели. Искам да питам някой от вас имал ли е такава щета по колата и дали му е изплатена от застрахователя? Чудя се дали има въобще смисъл да ходя да пробвам или е обречена кауза.
Re: Откъсване на огледала, има ли смисъл от представяне за каско
Ти си третия, за който чувам в рамките на седмица. Смисъл няма за откраднати елементи. Иначе ако си намериш някво счупено и го представиш като щета, може и да мине.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Ами и аз така си мислех, но един приятел ми казва, че ако част от елемента е още по колата, тоест ако не е откраднат целия елемент (огледалото) а само част от него и то със счупване, а не разглобяване минавало за щета както е примерно пробиване на калник от теглич и т.н
Flipz написа:Ами и аз така си мислех, но един приятел ми казва, че ако част от елемента е още по колата, тоест ако не е откраднат целия елемент (огледалото) а само част от него и то със счупване, а не разглобяване минавало за щета както е примерно пробиване на калник от теглич и т.н
Мойто огледало беше отнесено (пyкната пластмаса), не съм имала проблем пред застрахователите, веднага го поеха.
Разбира се, че има смисъл, нали за това им плащаш.

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Ако видимо личи, че става дума за кражба а не "професионално" демонтиране не би трябвало да имаш проблеми. А ако смяташ, че няма видима щета сочеща към кражба, вземи някакви стари счупени и ги пиши тях
Успех!
ПП: А на вандалите ръчичките да им исъхнат просто

ПП: А на вандалите ръчичките да им исъхнат просто

- Flipz
- младши ентусиаст
-
ами и аз това си викам...утре май ще се навия да отида..моите за жалост не са налични..при теб случая е друг защото частта ти има повреда, при мен липсва, но не в пълния си вид за да се оправдаят с "разглобяема част", а откъсната на половина и лиспваща...мисля че има шанс, просто питам защото сигурно на някой също му се е случвало..като гледам май само на БМВ става или е масово, защото онзи ден гледам на една 5-ца на едното огледало открадната капачката, а другото изкормено до кабели като моите...няма такива гамени просто...
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Към коя застрахователна компания си колега. Ако си към ЛевИнс забрави. Аз заведох щета там и не ми я признаха, поради някакви детски измислени причини. Вече пари за каско не давам.

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Към БУЛИНС съм....досега всичко са ми признали...само ми откраднаха пръскалките на фаровете и не ми ги признаха, но там си ги бяха взели съвсем професионално (не че има някаква трудно свалянето им за да ги счупят хахах), и се водеха разглобяема част и затова не го покриха, но това е счупено зверски и отмъкнато вероятно за стъла, моторче и знам ли какво друго има в огледалото, но са неизползваеми в откраднатия вид за инсталиране на кола...
Аз съм към yника, но ми прави впечатление, че ако си по нахалничък всичко минава. Затова вместо да ги питаш, направо си искай..

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
отиди и им го опиши, както е било. Плащат си.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Doberman_vas написа:отиди и им го опиши, както е било. Плащат си.
+1
Миналата година на един приятел му бяха изкъртили двете огледала по същия начин, бяха оставили триъгълните стойки и от едната страна висеше кабел. Ходихме в РПУто, мисля че писа жалба, дадоха му протокол, и с него отиде при застрахователите и си му платиха.

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за отговорите...утре направо ще отида и до РПУ-то и аз да е по официално всичко...ще си загубя един ден, но пък поне пред застрахователите ще имам и протокол от полицията за вандалщина...
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Днес ходих до БУЛИНС..викат ми имало прекалено много липсващи детайли от огледалото - стъкло, мотор, капачка и т.н и трябвало да пиша молба..писах молба, но честно казано ми се струва, че тези молби въобще не ги разглеждат и си е чиста загуба на време...
((

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Дано да си взел копие и за теб, би трябвало да ти отговорят в даден срок. Иначе понеже по-нагоре колеги те посъветваха да вземеш от другаде огледала имай предвид, че ако разберат това се води застрахователна измама.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Ами те молбите се разглеждат в сряда, така че утре ще знам какво е решението, дано да стане..иначе трябва да се изръсвам едно 500-600 лв за огледала...
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2