Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от 00Cool » 02 Юни 2010, 23:07

павката написа:това е някъв модерен дизел,150/3000об.при 100 трябва да пада под 4 :roll:

новият НДИ на пежо при 120 е 4,3 л/100 .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Юни 2010, 8:56

00Cool написа:
павката написа:това е някъв модерен дизел,150/3000об.при 100 трябва да пада под 4 :roll:

BMW E90 320d EfficientDynamics - 163 коня

при 100 км/ч харчи 3,4л / 100

ама това е при чисто новите коли :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 03 Юни 2010, 9:15

vicho написа:
00Cool написа:

BMW E90 320d EfficientDynamics - 163 коня

при 100 км/ч харчи 3,4л / 100

ама това е при чисто новите коли :dunno:

3.4 може да харчи като го качиш на стенда и му въртиш гумите 100 км :mhihi: Всички сравнително нови коли, които съм карал, доста им се разминава разхода по книжка и реалния ;)

Мицубиши Лансер 1.5 109кс- 5.4 по книжка, 7.5 реално
Пасат 2.0 тди - 4.8 по книжка, 6.6 реално

Говоря за извънградско, нормално каране . Така че въобще си нямам на идея как ги формират тея разходи :dunno: Сигурно при 80км/ч на магистралата с темпомат, без никакви изпреварвания . Ма това в реалния живот нема как да се случи просто. Единствено полото 1.4тди си дава реално 4 извънградско, колкото и му е по книжка, ма за сметка на това е доволно спънато отвсекъде :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Юни 2010, 9:31

http://www.automobilesreview.com/auto-n ... uel/22177/

'ората са минале 1600км с един резервар нафта, ма пъ ние у българеа така сме научени, демек да ин ги не верваме...

On his way to Munich, Tom achieved 75.9 mpg, and he didn’t drop the fuel consumption below 65 mpg for the entire journey. The average speed was 59.3 mph and the car achieved 68.9 mpg overall.

те ако не знааш ингилийски ша ти преведа

По пътя си за Мюнхен ( Германия ), Том постигна 75 мили за галон ( 3.1/100 ), и разхода му не спадна под 65 мили за галон по време на цялото пътуване. Средната скорост беше 100!!! км/ч и колата постигна 68 мили за галон.

Па ние тука нека си "верваме".

Пак да кажа - 1.8 turbo бензин харчи под 6 на 100 извън града със скорости 100-110-120. Нашите кошари, като са на по 10 години, никой не ни е виновен.

жестоката реалност
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от dimithur » 03 Юни 2010, 9:50

vicho написа:.....

Колите, които цитарах горе са на по 2 години и 20к км, въобще не съм си цитирал старата кошара :mhihi:

Абе то и тука имаше некакви журналистически тестове, май на дачия, постигнали 2.8 на 1.5дци от София до Бургас. Може и верно да е , ама просто вероятно требва да се залепиш зад некой тир и да караш с 60 през целото време :dunno: Напълно съм съгласен един 70 коньов двигател да има разход 4 примерно, ама един 150кс пак да има 4 ? :dunno: Вероятно е възможно , ама както вече казах, на магистралата на темпомат с 90-100. Ама по нашите мили родни двулентови пътища като тръгнеш нема начин да го постигнеш тоя разход, щото всеко едно изпреварване на камион/трактор/каруца ще ти го вдигне поне до към 6 ;)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 03 Юни 2010, 10:09

Ей затва си бухам аз на газчица..

На началника Яриса е 1.3 , кара го като пенсия, каза че под 8 не пада градско. По книга всеки да си проверява колко гори.
Аз си карам класиката в жанра с разход в бензин на малолитражка градско ,Мерси .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Юни 2010, 10:58

dimithur написа:Напълно съм съгласен един 70 коньов двигател да има разход 4 примерно, ама един 150кс пак да има 4 ? :dunno: Вероятно е възможно , ама както вече казах, на магистралата на темпомат с 90-100. Ама по нашите мили родни двулентови пътища като тръгнеш нема начин да го постигнеш тоя разход, щото всеко едно изпреварване на камион/трактор/каруца ще ти го вдигне поне до към 6 ;)

Факт е, че мойта (дето 2005г. и е 122PS мотор, демек купето си тежи) при 100км/ч на 6-та предавка показва между 3.8 и 4.3/100 като разход... имах някви нерви да го дебна на магистралата за няколко километра... ама направо не си е работа... представям си ако й "турим чипс" как дори със 120км/ч ще дава малко над 4/100... факт е, че новите дизелови матори (над 150 коня) имат много торк и с лекота си търкалят купетата, без да им трябват десетки литри...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 03 Юни 2010, 11:02

Н46Б20 също си постига заводския разход на извънградско, като подържам 90 - 100 км-тра. без излишни смачквания на газта с плавни изпреварвания - нормлано каране. Валтроника си казва думата при бензинките ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 03 Юни 2010, 11:03

Corsa D 1.3 CDTI 75 коня, даде разход до Варна и обратно 3,0/100 нафта!
Обаче не съм вдигал повече от 120,не заради икономията,просто беше адски натоварен трафика!
Но сервизната и книжка "блести"! На 20К турбина,на 8К дискове ... Такива интересни неща ... :shock:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от dimithur » 03 Юни 2010, 11:09

ивчо написа:Corsa D 1.3 CDTI 75 коня, даде разход до Варна и обратно 3,0/100 нафта!
Обаче не съм вдигал повече от 120,не заради икономията,просто беше адски натоварен трафика!
Но сервизната и книжка "блести"! На 20К турбина,на 8К дискове ... Такива интересни неща ... :shock:

Хмм това трудно бих го повервал, по скоро ако беше казал 4, но хайде сега няма да споря :)
Както знаете, най-нисък разход се постига когато двигателя работи с равномерни обороти. То може и повече 90 да не вдигаш, ма ако правиш слалом между камиони дето се движат с 60, разхода ще се вдигне 2но :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 03 Юни 2010, 12:36

ивчо написа:Corsa D 1.3 CDTI 75 коня, даде разход до Варна и обратно 3,0/100 нафта!

Мойта даде 2/100,ама масло .Тука почнахме пак приказки от 1001 нощ, очаквам скороо разхода 2.9 ...Баш па до Варна ,да не е като да не го знам пътя наизуст , айде на 4 ще мигна ше повервам ама 3 вече взехме и на производителя да се подиграваме , спрете се малко :mhihi:

П.С. Ивчо , брат да ме фърлиш до Варна тия дни ? Ще напраийм едно моренце и се прибираме , пътя от мен .

900км по 3 = 27 литра по 2.30 . 65лева наливам и да тръгваме ?

Не че нещо , ама пак е в нашия форум.... преди 5 страници хората пишат за 8 градско,ама май само са го чели някъде :mhihi:
viewtopic.php?f=116&t=185208
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 03 Юни 2010, 15:01

С никой не искам да се заяждам!
Колата се води като рент-а-кар,дават пълна до горе,така и върнах!
70 кинта съм дал за гориво точно!
Просто тръгнах вечерта,с надеждата че е по-разтоварено движението,ама не беше (става дума за дните около 5-6 май)
Нямаше как да влезна и да седя в лявата лента,просто там се движеха със около 150-160,а таз Корса при тез скорсти е около 3500 оборота,пък мен не ма кефи да слушам матора да ручи така :mhihi: ,щото точно ручи!
Повече от 2500 оборота не е правела!
Ако искаш те мятам до Варна,и без това си отивам за изпити,ама наема(60 кинта/ден) си го поемаш ти :mrgreen: !
Имам 2 свидетели! М/у другото и шефа на фирмата не повярва,ама му показах касовата!
Много хора,които са ми давали кола,са били изненадани от разхода на колите си! Последно карах едно ТТ,собственика вика под 10,много трудно! Е на мен ми даде 7,5 :mhihi: !
По темата ... Когато бях с Мерца,рекорда от Ботевград до тук ми беше ... 35 литра за 80 км :mhihi: :mhihi:
С един VTEC се пакетирахме ... Тоа под 200 не падна,ама аз по него ... :OT:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 03 Юни 2010, 15:06

dimithur написа:3.4 може да харчи като го качиш на стенда и му въртиш гумите 100 км :mhihi: Всички сравнително нови коли, които съм карал, доста им се разминава разхода по книжка и реалния ;)

Такова 320d бяха засичали на ~1600 км пробег и беше дало 4.1/100 при средна скорост някъде 90-95 км/ч. Почти изцяло по магистрали, естествено, но все пак не е никак зле.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 03 Юни 2010, 15:19

Alexi написа:
павката написа:виждал съм два разходомера един до друг разглобени.единият работил в германия доста години,другия в бг около година.немския светеше от чистота,нашия се вижда на снимките :D

между другото с бензина и нафтата не стоят така нещата като при газта .. много по чисти са и разходомерите им вътре са като нови .. вече като октан/цетан дали отговарят Божа работа но нямат вода и такива примеси като на снимката .. там контрола е по строг ,лесно се взимат проби а глобите са големи

Е колега да говориш такива неща ми се струва доста несериозно. То с какви ли неща не мешат нафтата в България - то не бяха парцали, разни трансформаторни масла и не знам си какво още. В сравнение с нафтата газта е доооста по чиста. Ако някога си сменяш горивния филтър, вземи го отвори да видиш какво има в него. Ще останеш изненадан. :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 03 Юни 2010, 15:22

acho.rs написа:
JIKI_RACER написа:Ако с клима ти гори към 12 у градо искам да видя как пада на 150 с 5/100 , ако и там има клима?

Забелязал съм , че на бензиновите коли градския и извън градския се изравняват почти , ако караш кротко и града и надаваш по магистралката яко.

Мойта си дава до 13 на зор с климата по магистралата. Иначе 10-12 ама винаги различно.
Ще взема да и сложа един темпомат да видим кво ще стане.

Постоянен разход от 5 литра на 100 км извънграда , при 150 км/ч и равно (не надолу по баира) е само в сферата на бесната фантастика :mhihi:

Надолу на моторна спирачка също става.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата