Кой скутер?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Кой скутер?

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2013, 14:12

Планувам да си взема скутер в скоро време и съм в голяма дилема. Спрял съм се върху Aprilia SR50R (Replica или Factory) и Derbi GP1 Racing.

За други модели не искам да чувам, щото и без тва скутера е грозно нещо а тия двата ме кефят най-много :mhihi:

Първоначално се бях спрял на дербито ама рейсинг версията е някъв голям кът. После се навих на априлята. Сега обаче намерих в Англия едно изостанало Дерби Рейсинг ново на много прилична цена и съм пак в дилема.

Априлята е много по-нова като модел и концепция. Инжекцион е с ЕКУ, онборд диагностика и т.н. Дербито е май най-бързия сток скутер. Възможности за тунинг не ме интересуват много, щото не съм навит да карам скутер с разход на кола.

Цената не е фактор, защото ще е кажи-речи еднаква и за двата.

Моля, ако някой има виждане по въпроса да го сподели.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Кой скутер?

Мнение от ///M_Martin » 23 Мар 2013, 14:18

По принцип съм пристрастен и бих заложил на Априлията не защото съм имал няколко а поради факта че са здрави и да ти кажа търпят на тунинг,въпреки че не го искаш,имат доста приятен външен вид и дизайн,търпят на бой и спокойно може да си возиш жената или някой друг без да е проблем.Минус е че частите са им скъпи и по спомен само в Търново имаха представител.
Дербито по спомен пак беше италиано но нямам някакви сериозни погледи над него но лично за мен Априлията са си лидер в класа и в скутерите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Мнение от MCPO » 23 Мар 2013, 15:03

Не, че нещо ама Иво гледал ли си malaguti f12, много по здрав е приличен от априлията. Едно лято джитках с тавъв и никакъв проблем, че и понавървява повечко от априлията. Ама все пак лично мнение. Иначе от тея дето си казал май дербито е по добрия вариант.
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

Потребител
Аватар

Мнение от bmw.drifter » 23 Мар 2013, 15:24

Aprilia sr и Derbi gp1 са с еднакъв двигател (piaggio),частите са еднакви,само външния вид е различен.
Не си взимай инжекцион,много се чупят,гледай да е карбуратор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 23 Мар 2013, 15:43

Гледам ,че модела на Априля го има с карбуратор и инжекцион, таа кой е за предпочитане ?
От коя година е добре да се търси ?
Може да се кара с Б категория или ...

Да ме извянява колегата,че му ползвам темата ,но и аз съм на тая вълна .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2013, 15:44

Малагутито много грозно деба :mhihi: За возене на друг човек не ми трябва. Очаквам да падам лошо с него тъй че друг човек не бих качил. Априлята има представител и в Сф и частите предполагам няма да са проблем, пък и нали някаква гаранция трябва да има като е ново уж.

За проблеми с инжекциона съм чел само на по-старите. Дали новите ще ги имат и те?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmw.drifter » 23 Мар 2013, 15:53

Аз не бих си взел инжекцион,няма смисъл от него при скутер 50цц,при карбуратора нещата са по-прости и няма какво да се развали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 23 Мар 2013, 16:35

Подкрепям мнението за против инжекционите. Единствения им + е още по-ниския разход. Колко си висок? Ако си около 1,75 може да пробваш с Ямаха аерокс. Вечния минарели двигател, карбуратор, части под път и над път нови и стари, тунинг и сток. :) А защо 50 кубика? Ако имаш категория вземай Aprilia SportCity 200/ Derbi Rambala
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2013, 16:46

Около 180 съм. Аерокса го гледах ама е 1к над априлята и дербито като цена. (Не че тия от Ямаха са си дали труда да си обявят цената на сайта).Иначе wgp 50th anniversary ми харесва. Което не е кой знае какво стига да има основателна причина да е такава цената. Двигателите на всички гледам, че казват че изкарвали по 20-30к. При положение, че повечето, които пишат по форумите смятат масло над 10лв литъра за скъпо. Т.е. при мен би изкарало и 40 сигурно :mhihi: Щото откъм поддръжка не се скъпя чак толкова много.

Категория за по-голям нямам. По принцип не е проблем да изкарам ама съм се насочил към по-малките за да е маневрен в задръстванията. по-големите са бая по-дълги и предолагам недостатъчно маневрени. А да карам скутер и да се редя в задръстването сред колите не ми е много оферта. Ако взимам по-голям ще е Априля СР 125 Макс. Ама за сега не го обмислям като вариант.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 23 Мар 2013, 17:00

Аерокса е около 4500лв. по спомен и то някаква състезателна реплика. Ако ще караш само градско и не си някакъв рейсър със скутера, който и да вземеш във стоково състояние няма да имаш проблем. Реалната им максимална е около 55км/ч с "пломбите", като изтече гаранцията и се маханат вдигат около 70. Не ги знам по колко са СР-а и ГП-то нови, но защо не разгледаш обявите и да си вземеш втора ръка нещо? Според мен няма смисъл да се дават 4000лв. за тротинетка :dunno: А дори и да им има нещо за около 300-400лв. сменяш половината части по двигателя :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 23 Мар 2013, 17:02

"Мотор"-скутер може да дойде предимно от далечния изток другото е буквално мамма-мия :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2013, 17:22

Ако е 4500 WGP версията си струва ако наистина е толкова добър, колкото го хвалят. Другите 2 са около 4к. По принцип не мисля, че ще се състезавам точно със скутер. Ограничителите в много страни ги махат и преди гаранцията ама тук не знам как ще е. Инжекционите обаче май имат и ограничител в екуто, който се премахва със специален кабел и Геймбой в който е зарден сервизния софтуер :mhihi:

2 ръка не ми се взима най-малкото, щото то колко му е душата на тоя 50сс мотор. Косачката ми, дето си кося дворчето е 150сс 4 тактова :mhihi: Не ми се сърбат лайната на някой преди мен за да спестя има-няма хиляда лева.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 23 Мар 2013, 17:49

Е в такъв случай все пак съм за аерокса (стига да се събереш) :mhihi:
Изображение
Ето как изглеждат 175см. отгоре му. Има "повдигач" под задния амортисьор, което го прави малко по-удобен. Кормилото е сменено по друг повод. Отиди да пробваш някой и ако ти хареса това е твоя скутер :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2013, 18:07

Със сигурност ще ги пробвам и трите да видя как стоя върху тях. Тук само се опитвам да събера мнения за предимства и недостатъци на вариантите. Щеше да е добре да има и тест драйв ама май искам прекалено много :mhihi:

Ето ги как изглеждат и трите.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Мар 2013, 18:57

Ако говорим за дизайн определено Derbi-то :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата