Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

Мнение от acho.rs » 12 Дек 2011, 11:22

Наскоро изложиха един такъв автомобил близо до националния стадион . Поогледах го и като изключим приличните фуги при багажника (около 10мм) другото ми се видя добре . Много приличен интериор и добър дизайн .
Двигателя е 1,5 97кс , ВВТ което не знам дали означава варибъл валв тайминг :roll:
Типично за Грейт Уол се предлага и фарбичен ГИ . Сериен ел. пакет , регулируеми задни седалки , ЮСБ порт , парктроник,АБС , ЕБД , 4 дискови спирачки,лети джанти .
Всичко това на недотам ниската цена от 16 000лв с ДДС и малко странното право на данъчен кредит ...
http://www.youtube.com/watch?v=VbIEDjTN ... _embedded#!
Последна промяна acho.rs на 12 Дек 2011, 12:08, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Re: Volex C10 1,5 VVT

Мнение от To6oo » 12 Дек 2011, 11:52

Да онзи ден и аз я видях доста е добра количката ,хареса ми на външен вид също е доста добра ,повече ми допада от ярис.А за цената също е много добра за 16000 е перфектно оборудвана с 5 години гаранция.А за лизинг се плаща 3200 лева за всичко в началото и по 240 лева за 5 години ,според мен е добра оферта при положение ,че сходен модел Ярис започва от около 25000 за градска кола е перфектна.Браво само това мога да кажа, а сравнение с дачия е направо S класа :D

ентусиаст
Аватар

Re: Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

Мнение от BadAngel » 12 Дек 2011, 12:27

аз бих си взел дачия за тия кинти честно казано

волекса има по-модерен дизайн, но пък е компромис с пространството

и надеждността... което е важно, а и хич не е евтин, ако трябва да сме честни..

дачията е супер здрава и премислена

това, което хич не ме кефи е, че интериорите на всички грейт уоли им миришат много неприятно, заради материалите, който са използвани

даже забелязах, че по изложенията им слагат миризливки вътре, за да не прави лошо впечатление.. уж

дайте да мине малко време.. да направят по 200-300 к километра и тогава ще видим

иначе литекс пари за реклама не пестят, много са агресивни...

плановете са до 2014 завода да произвежда 50 000 автомобила.. това значи, че ще се работи на 2 смени,
защото сегашния му капацитет е 25 000
No bling at the Ring

Потребител
Аватар

Мнение от To6oo » 12 Дек 2011, 12:40

а бе само, като се кача в дачия и ми се драифа.Не забелязах да мирише вътре нямаше и ароматизатор а ,точно тая количка не е конкурента на дачия логан по скоро за дачия ще има друга С30 маи беше.На мен конкретно много ми хареса повече от Ярис и отвън и отвътре :) не говоря за новия ярис ,които излезе преди 2-3 месеца ами за моделите 08,09 пък и все пак не 1.0 3 цилиндъра ами си е 97 кончета 1.5 :) Добра е ще видим да започнат както каза колега да ги карат и ще стане ясно ,но засега съм много очарован избощо не изглежда китайска :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Дек 2011, 12:43

16 000 като за нов автомобил не е лоша цена , на фона на новите рена, пежа и други комари.
Все пак за 16 к бих предпочел 2/3/4та ръка е46 отколкото VOLEX :shock:

Виждате ли ги новите таксиметрови коли :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Дек 2011, 12:48

acho.rs написа:...
Всичко това на недотам ниската цена от 16 000лв с ДДС и малко странното право на данъчен кредит ...

цената е леко висока, но ако я сравним със Сандеро-то си е добре- дачията е доста по-бедно оборудвана и само климатика там струва 1500 кинта, а като добавиш и другите неща разликата идва към 2500 което пък е цената на ГИ при Волекс-а... сега добавяш и 5г. гаранция и нещата стават в полза на китаеца...
А за ДДС кредита е много просто, идват си категория N1 и стават идеалния избор за градска кола: хем евтина, хем на газ, хем с 5г. гаранция- к'во повече да искат фирмите дето ползват такива въшки...

ogata написа:...Виждате ли ги новите таксиметрови коли :mhihi:

тоя модел- не, много е малка просто... пуснат ли обаче модел с нормални размери (колкото Е46), комби + много екстри + ГИ + 5г. гаранция на цена около 23-25к вече ще се возим на такива таксита...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 12 Дек 2011, 13:07

В момента чисто нова Шкода Фабия има за 12 000 лв.
http://www.ndt1.com/article.php/SKODA2012

Аватар

Мнение от ms » 12 Дек 2011, 13:22

mejdupraznika написа:В момента чисто нова Шкода Фабия има за 12 000 лв.
http://www.ndt1.com/article.php/SKODA2012

Има разбира се- някоя бройка дето е по-голо и от базово Тико :mhihi:
Като сравнявате гледайте поне близките нива на оборудване- най-близката Фабия струва малко над 16 бона след отстъпката... В бонус обаче получаваш най-гнусният мотор 1.2НТР със 60 коня (тоя мотор и на врага си не бих пробутал), 1.4 МPI струва над 18 бона и май нямат опция за ДДС кредит при Фабия...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 12 Дек 2011, 13:31

според мен е доста по добре от Дачия .. в цената от 16к на С10 влизат екстри които дори не се предлагат при Дачия като ел. огледала с прибиране ,фарове с лещи ,парктроник и доста други .. а мотора 1.5 ввти с 97 коня ще е доста по технологичен и динамичен от 1.4 със 75 коня на Дачия .. другите модели на GW също са позиционирани добре ценово

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 12 Дек 2011, 14:09

Колата на "poroinik" :ok:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 12 Дек 2011, 14:51

Пичове,никой не ви кара насила да ги купувате.Важното е да има работа в този регион.Другото важно е да не променят законодателството ни относно вноса на автомобили от гледна точка на това, че уж ще имаме някакъв си там вид на родно производство.Колко му е да измислят набързо скалъпени мерки за защита местното производство.
А иначе като гледах снимките на и във завода,като знам кои стоят зад тоя проект,на мен лично ми мирише на една перачница,но поне хората в региона да имат за няколко години работа на добра заплата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Дек 2011, 19:27

Карах го преди няколко дни този Волекс. В момента тези дето ги продават са сглобени в Китай. Учудващо вътре е доста широк за габритите си, като доста са отрязали от багажника за да се получи такова вътрешно пространство. Дърпа се порядъно като за тези коне и това купе. Малко твърдо вози, но не е лош за градска кола. Може би благоверната ми съпруга ще получи един такъв ако ме слуша. Но....Но...джипката Хувър е супер. За 33К получавате много екстри. Кожа, този дето гледах беше със светъл интериор, ДВД, камера за обратно виждане, май имаше и парктроник, автоматични чистачки, автоматични фарове, климатроник и разни други дребни неща. Задвижването е 4Х4 парт тайм, като се включва от бутони на таблото. Да си призная ме грабна от пръв поглед. За съжаление не можах да го тествам, защото беше заврян в салона, но започнах да се замислям и за него. Недостатък е, че е бензинов и ще ми изгори дрехите от гърба. Дават му 11 смесено, но това при каране на извънградско с 90 километра в час. Кой нормален човек кара с 90 километра в час на извънградско :mhihi: Ако го карам както аз си знам май ще удари 18 бензин. Има и един друг недостатък, който е характерен за България. В представителството в което отидох не искаха да ми продадат нито един автомобил. Може би са искали, но трябваше да оставя парите на масата и без да питам и да гледам да си купя джипа. Просто бързаха да си тръгнат по-рано от работа и ме отсвириха тотално. До кога в България клиента ще се приема за даденост. Ебати скапания манталитет. При всичката реклама дето хвърлят, защо не си обучат персонала да се държи както трябва. Чакам да видя как ще потръгне работата и ще взема или малката цикалка или джипа. Съвсем не са лоши. И преди да започнете да ме хулите защо не си взема за тия пари едно старо БМВ, ще ви кажа, че тези коли са с 5 години пълна гаранция и сервиза и представителството са ми под носа. А ако забогатея достатъчно и БМВ ще си взема, но само от магазина.

Аватар

Мнение от ms » 12 Дек 2011, 19:59

ukelichko написа:....

Аз днес минавах покрай дилъра им и се спрях да видя как е положението...
Волекс-а само го разгледах- не е лошо поне на вид и е добре оборудван, Дачия-та е много назад... разбира се материалите са евтини, ама то друго и не се очаква...
Но пък определено ми хареса Хувър-а- да не им се надяваш на китайците... Материалите- евтини, пластмасите- има и по-гадни накъде, но са си калпави... Интересното е, че не изглежда зле като цяло вътре- е, като не искаш да има кой знае к'во... Тествах модела (с всички екстри разбира се) и не е никак зле- мотора е малко слабичък за колата, но пък и кой ти търси от джип да върви с 200... Интересното е, че за джип на рама и с твърд заден мост вози повече от прилично по лунния пейзаж на Варна. При резки маневри се клати повече отколкото ми харесва, но пък дупки аз не усетих- явно така са решили, че е по-добре само дето аз не го харесах това поведение...
Има си мултимедия с голям тъчскрийн и ДВД, че и добре звучи, УСБ (е не питах чете ли филми :banghead: ), Блутут, мулти волан, камера за заден ход (работеща доста добре- изкарах го без грижи назад само според камерата), коженият салон е горе-долу качествен (и прилично удобен + добра настройка), подгряването на седалките е добро, нещата са общо взето удобно разположени... Като броим, че аз съм близо 2м. при настроена за мен шоф. седалка се събирам нормално на задната- задната врата е малко тясна за да вляза спокойно, ама аз съм над стандартния размер...
Относно разхода- според дилъра давала около 13 градско :dunno: Но там решението е просто и лесно- италиански ГИ (и то течна фаза, не с изпарител) за 2300 + запазване на гаранцията...
Забележки на първо четене- огледалата нямат ел. прибиране и колата няма дори и опция за ксенон :mhihi:

Като цяло- изглеждат прилично моделите, добре оборудвани са, с възможност за ГИ на добра цена и 5г. гаранция... Ако се окажат здрави приблизително колкото Дачии-те ще ги бъде тея китайски коли, поне в БГ...

ПС: Мен поне ме обслужиха добре- една кака ми обърна 10-на минути внимание, тест драйва го уреди на секундата (няма книжки, няма документи) и спокойно се разходихме около 15-на км. да целя дупки :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 12 Дек 2011, 20:40

Ако е същата кака - тя е продала повече автомобили (нови), отколкото има във форума. Знае си работата.
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 12 Дек 2011, 21:22

Дано да имат успех.
Много се радвам, когато се прави нещо смислено в България, независимо кой го прави.

Следваща

Назад към Извън Темата