Хубава работа, ама... комшийска.
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Хубава работа, ама... комшийска.
Един комшия е решил да си повишава енергийната ефективност - няма лошо... Викнал е някаква фирма или майстор, които да му сложат външна топлоизолация - да са живи & здрави. Хората са издигнали работно скеле до третия етаж на блока - естествено.

В тая идилия има само един кофти момент - направили са скелето пред гаража ми, така че едва успявам да отворя вратите. А Баварчо е арестуван вътре вече една седмица:

Бях си пуснал отпуска за петък и събота (нали днес е работен ден) и с жената мислехме да пътуваме, обаче няма как да стане... Ходих да говоря с комшията (който си прави изолацията) - нищо не можа да ми каже. Поне взех от него номера на "майстора" със скелето. Звъннах му - човекът мърка, но и от него - нищо... Единственото, което разбрах беше, че в петък, събота и неделя няма да работят (щото празник, разбииш...), а в понеделник ще продължат работата. Колко време ще откара това скеле пред гаража ми - Господ знае, сигурно е само, че и в понеделник не мога да ида на работа с колата. Ще трябва да търся други варианти за транспорт...
Аз не съм конфликтен човек и не обичам да се карам с хората. Отначало ми беше смешно - как може да построиш нещо пред вратата на друг човек и да го зарежеш с дни там? Обаче после престана да ми бъде смешно... Вие как бихте постъпили (не че има кой знае колко варианта за действие)? Ще "си търсите ли правата" и ако да - как, към кого ще се обърнете? Или ще си замълчите и ще го минете към неизбежните неудобства на съвместното съжителство с други хора? Само аз ли съм така, или и вие имате проблеми с комшиите? Споделете...

В тая идилия има само един кофти момент - направили са скелето пред гаража ми, така че едва успявам да отворя вратите. А Баварчо е арестуван вътре вече една седмица:

Бях си пуснал отпуска за петък и събота (нали днес е работен ден) и с жената мислехме да пътуваме, обаче няма как да стане... Ходих да говоря с комшията (който си прави изолацията) - нищо не можа да ми каже. Поне взех от него номера на "майстора" със скелето. Звъннах му - човекът мърка, но и от него - нищо... Единственото, което разбрах беше, че в петък, събота и неделя няма да работят (щото празник, разбииш...), а в понеделник ще продължат работата. Колко време ще откара това скеле пред гаража ми - Господ знае, сигурно е само, че и в понеделник не мога да ида на работа с колата. Ще трябва да търся други варианти за транспорт...
Аз не съм конфликтен човек и не обичам да се карам с хората. Отначало ми беше смешно - как може да построиш нещо пред вратата на друг човек и да го зарежеш с дни там? Обаче после престана да ми бъде смешно... Вие как бихте постъпили (не че има кой знае колко варианта за действие)? Ще "си търсите ли правата" и ако да - как, към кого ще се обърнете? Или ще си замълчите и ще го минете към неизбежните неудобства на съвместното съжителство с други хора? Само аз ли съм така, или и вие имате проблеми с комшиите? Споделете...
Excellent! Steven is my name!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Хубава работа, ама... комшийска.
Да беше ти казал поне, да си изкараш колата преди да вдигнат скелето
Аз ако съм жестоко ще се скарам и ще искам на момента да си го маха. На мен и за 5 минути ми е неудобно да затапя нечий гараж и винаги ако ми се наложи оставям телефони и т.н.

Каичесно,че с таа монтанска табела и тва име Боримечката,
ще оставиш нещата така
А сега сериозно ,бих извикал некви пожарни или гражданска защита или и аз не знам ,но тва скеле трябва да го няма пред гаража!!!
ще оставиш нещата така

А сега сериозно ,бих извикал некви пожарни или гражданска защита или и аз не знам ,но тва скеле трябва да го няма пред гаража!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като съжителстваш с идиоти вариантите са малко. В повечето случаи си пред свършен факт. Не е ли уведомил, че ще се извършва ремонт по някакъв начин предварително, примерно да залепи нещо на гаража или във входа?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Всъщност, монтирали са скелето в началото на седмицата, понеделник или вторник. Казали са на жената, че ще свършат преди петък - затова си пуснах отпуската за петък и събота. Обаче нещо са се замотали и... сега си карам отпуската на дивана в хола. Абе тъпа история...
Пак казвам - не съм конфликтен човек и избягвам конфронтацията.
Пак казвам - не съм конфликтен човек и избягвам конфронтацията.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
То няма как да има конфронтация .. представи си, че ти затворят вратата пред вас и не може да си влезеш ... как би постъпил ?
Вариант 1 - Понеделник го махат, изкарваш си колата и да работят 2 месеца, ако искат ( намекваш, че колата ти е много важна)
Вариант 2 - Правят се на ударени при предложение 1 и викаш всички органи и институции
п.п. както каза колегата по-горе , има хора с акъл и им е неудобно, че пречат или правят проблеми, има и такива като "тези" дето се чувстват като у дома си.
Вариант 1 - Понеделник го махат, изкарваш си колата и да работят 2 месеца, ако искат ( намекваш, че колата ти е много важна)
Вариант 2 - Правят се на ударени при предложение 1 и викаш всички органи и институции
п.п. както каза колегата по-горе , има хора с акъл и им е неудобно, че пречат или правят проблеми, има и такива като "тези" дето се чувстват като у дома си.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Искай колата на съседа ти.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Да го бяха направили малко по на дясно можеше и да мине, пълни кретени. То и да играеш с флекса вземе цялото да се срути, че точно пред вратата ти е една от 'колоните'

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
alekangg написа:Искай колата на съседа ти.
Абе реално погледнато - комшията не е виновен. Платил си е на някакъв "майстор" да ми налепи изолация, откъде да знае, че оня ще ми задъни гаража? Могло е наистина скелето да се направи метър надясно и колата можеше да излезе. Аз самият съм строител и им влизам в положението, ама... оффф...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мен ако питаш,отговорността си е негова,отиди и го питай просто "Какво правим?" и си чакай решение от негова страна
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Мен понеже ми е малко акъла първо бих се скарал жестоко, след това се качвам и го разглабям (тамън да си излея гнева) и тук таме някоя от тръбите ще бъде скъсане малко
Комшията не си ли е бил вкъщи когато въпросния майстор е дошъл да слага скелето и да измислят вариант при забавяне на работата ти да не си възпрепятстван? То малко и твойта булка е крива в случая - знаеш приказките: подадеш пръст, той ти отхапе ръката и направи добро - изяш лайно. В случая точно това се е случило, влезли сте в положение и сега си сърбаш попарата

Комшията не си ли е бил вкъщи когато въпросния майстор е дошъл да слага скелето и да измислят вариант при забавяне на работата ти да не си възпрепятстван? То малко и твойта булка е крива в случая - знаеш приказките: подадеш пръст, той ти отхапе ръката и направи добро - изяш лайно. В случая точно това се е случило, влезли сте в положение и сега си сърбаш попарата

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какъв му е проблема на тоя майстор със скелето , разглобавя се и се сглабя за 1 час тая секция дето пречи . Да са мислели като го дигат , чападжийска работа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ненавиждам нагло поведение. Бих взел един флекс и по кратката процедура- с простак не може да се разбереш с нормални методи. После ще му се усмихнеш и ще кажеш, че не знаеш кой го е направил- при подобни хора, по този начин се печели и уважението им.
Колега, бг е нормална държава (или поне така ме убеждават тук) и имаш едно елементарно решение. Рентваш една кола за сметка на комшията (майстора) и когато ти освободи гаража я връщаш. Ако сега може да си пред телевизора, как би реагирал при аварийна ситуация? Пожар, наводнение, отиване в Бърза помощ??? Не дай си Боже естествено 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Една секция на това скеле се демонтират и монтират точно за 30 минути. Така че според мен нямаш никакви проблеми, просто трябва да се разбереш с човека.